Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιο λογισμικό στατικών αρχίσατε να χρησιμοποιείτε την τελευταία 5ετία για Ο/Σ;


erling

Ποιο λογισμικό στατικών αρχίσατε να χρησιμοποιείτε τη  

696 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Ποιο λογισμικό στατικών αρχίσατε να χρησιμοποιείτε τη



Recommended Posts

Ανοίγω μια νέα δημοσκόπηση που σκοπό έχει να δούμε ποια λογισμικά είναι δημοφιλή από νέους χρήστες την τελευταία 5ετία.

Link to comment
Share on other sites

Ε , εντάξει ενδεικτική πιστεύω πως είναι η τελευταία πενταετία . Και γω τουλάχιστον 6χρόνια έχω το statics και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη .'Ισως να πρέπει να αλλάξει ο τίτλος και να μετανομαστεί σε "ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε τα τελευταία 5χρόνια" για να καλύψει και αυτούς που στην πορεία άλλαξαν πρόγραμμα στατικών .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Fespa και άγιος ο Θεός... μπορεί να έχει τα χίλια μύρια "στραβά", αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει πιο εύχρηστο πρόγραμμα για τις συνήθεις/συμβατικές στατικές μελέτες.

Ειδικά αν ξέρεις τα σημεία που "πονάει" το πρόγραμμα μπορείς να προσαρμόσεις το μοντέλο έτσι ώστε να αντιμετωπήσεις τις όποιες ατέλειες στην προσομοίωση.

Το μεγάλο του ελλάτωμα πάντως παραμένει η κακή συνεργασία του με το AutoCAD που κάνει δύσκολη τη συνεργασία με τους άλλους συναδέλφους και ιδίως με τους αρχιτέκτονες.

Link to comment
Share on other sites

"Γεννήθηκα" και μεγάλωσα με το statics. Παρά τις αναποδιές του, δεν του κρατώ κακία, εξάλλου το έμαθα καλά. Εσχάτως έκλεψε την καρδιά μου το ΡΑΦ.

Όσο για τα λάθη που λες @terry, λάθη να δεις... συμμετρικό φορέα (ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΟ) που να έχει ασύμμετρη όπλιση έχεις δει; Δεν ξέρω όμως πολλούς που να μην βρήκαν λάθη στο πρόγραμμά τους...

Link to comment
Share on other sites

Αλέξη συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι η εταιρεία είναι πάντα ανοιχτή σε παρατηρήσεις και δίνει άμεσες απαντήσεις σε οτιδήποτε προκύψει. Θέλω να πω ότι αν μας έστελνες το συμμετρικό κτίριο θα μπορούσαμε να βρούμε αν πράγματι είναι συμμετρικό, ή αν υπάρχει κάποιο κρυφό σημείο που χαλάει τη συμμετρία. Και μας έχουν τύχει πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Αν φυσικά ήταν πρόβλημα του προγράμματος, η διόρθωση είναι πάντα άμεση.

 

Πιστεύω πως η έκφραση "λάθη να δεις... " αδικεί το πρόγραμμα, και το αδικεί περισσότερο γιατί δεν μας έχεις αναφέρει τίποτα σχετικό, ούτε στο support αλλά ούτε και στο φόρουμ της εταιρείας. Αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία για κάποια μελέτη, μπορείς να μας τη στείλεις και θα σου απαντήσουμε γρήγορα και αναλυτικά.

 

Στις αρχικές εκδόσεις του προγράμματος σίγουρα υπήρξαν κάποιες αδυναμίες, όμως στη σημερινή του μορφή, μετά από 20 και περισσότερα χρόνια, είναι πολύ ασφαλές κι έχει ελεγχθεί σε κάθε του λεπτομέρεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.