Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Recommended Posts

παραθέτω προς βοήθεια συναδέλφων ένα ενδιαφέρον άρθρο του Σοφοκλή Κουρτίδη, Επόπτη Δημόσιας Υγείας

Από το τεύχος 45 (ΙΑΝ/ΦΕΒ 2013) του περιοδικού ΨΗΤΟπωλείο το οποίο έχει δημοσιευτεί εδώ http://www.forummagazines.gr/psitopoleio/articles/nees-diatakseis-gia-ti-sygkrotisi-epixeiriseon-mazikis-estiasis και περιλαμβάνει και ενδεικτικά διαγράμματα ροής. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι

Αποθηκευτικοί χώροι:

Ο αριθμός και το είδος των αποθηκών αποτελεί συνάρτηση του μεγέθους του καταστήματος. Στις μεγάλες επιχειρήσεις επιβάλλεται γενικά η ύπαρξη αποθηκών για κάθε κατηγορία Α΄ υλών καθώς και των μη τροφίμων (υλικά συσκευασίας, καθαρισμού κτλ) που θα διατάσσονται με τέτοια σειρά ώστε να αποτρέπεται η διασταυρούμενη επιμόλυνση. Εάν υπάρχει περιορισμός χώρων, οι αποθήκες μπορούν να εγκαθίστανται και σε υπόγειους βοηθητικής χρήσης χώρους, με την προϋπόθεση της ασφαλούς εγκατάστασης και πρόσβασης των εργαζομένων και της εξασφάλισης των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής. Στις μικρές επιχειρήσεις περιορισμένου εμβαδού, μπορεί να υπάρχει ένας ενιαίος αποθηκευτικός χώρος, όπου θα εγκαθίστανται και θα λειτουργούν ψυγεία για τα ευαλλοίωτα τρόφιμα παράλληλα με την αποθήκευση ξηρού φορτίου και λοιπών υλικών. Εδώ όμως πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την αποφυγή συμφόρησης των προϊόντων και την αποφυγή δημιουργίας ανθυγιεινών συνθηκών (λ.χ. τοποθέτηση των μηχανών των ψυγείων σε άλλο χώρο, επαρκής αερισμός, καθημερινό πρόγραμμα καθαριότητας κ.λπ.)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Απαντήσεις 84
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εχω και εγω μια περιπτωση χωρου με αδεια του 73, σε ισογειο πολυκατοικιας, που μεχρι προσφατα λειτουργουσε σαν καταστημα. Στο εντυπο αδειας δεν αναφερεται η υπαρξη καταστηματος

και ο φακελος δεν υπαρχει στην πολεοδομια. Ο χωρος προοριζεται για ΚΥΕ και ζητανε απο το υγειονομικο μια κατοψη υπογεγραμμένη από μηχανικο απο την οποια να προκυπτει πως ο

χωρος ειναι κυριος χωρος με προδιαγραφες για ΚΥΕ.

Δεδομενου πως δεν υπαρχουν σχεδια της αδειας, εγω πως πρεπει να κινηθω?

Ακομα και αν βρω τροπο να αποδειξω πως μεχρι προσφατα λειτουργουσε ως καταστημα, θα πρεπει να βγαλω αδεια αλλαγη χρησης σε ΚΥΕ?

Link to comment
Share on other sites

Ειδικά κτίρια είναι τα κτίρια, των οποίων η κύρια χρήση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της συνολικής επιφάνειας δόμησής τους δεν είναι η κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ρε παιδιά μίλησα με ένα φίλο σήμερα και ομολογώ ότι μπερδεύτηκα...

 

Έβγαζε αυτός μία άδεια λειτουργίας για ένα κάταστημα ψιλικών. Σαν περίπτερο στην ουσία, τσιγάρα, ψιλικά, γαριδάκια, παγωτά κλπ. Καμία μεταποίηση τροφίμων και όλα συσκευασμένα.

 

Καταρχάς ζητήσαν διάγραμμα ροής. Τι διάγραμμα ροής να βάλεις όταν δεν υπάρχει καμία μεταποίηση; Παραλαβή τροφίμων-->τοποθέτηση στο ράφι--> πώληση; Ποιος ο λόγος;

Δεύτερον μου είπε πως ζήτησαν αποδυτήρια. Είναι απαραίτητο για ψιλικατζίδικο;

Τρίτον μου είπε πως του έγραφαν ότι απαγορεύεται να πουλάει στον ίδιο χώρο τσιγάρα και είδη τροφίμων. 

 

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

 

Έτσι όπως πάει η δουλειά θα ζητήσουν και αποδυτήρια στα περίπτερα σε λίγο...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλημέρα,


έχω ένα κατάστημα όπως φαίνεται στην άδεια του '68. Σήμερα ο νέος ενοικιαστής θέλει να το χρησιμοποιήσει ως πρατήριο άρτου -μόνο να πουλά και όχι να παρασκευάζει- και να φτιάχνει καφέ για περαστικούς.


εγώ σαν μηχανικός μπορώ να βεβαιώσω ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης προοριζόμενος για ΚΥΕ όπως μου ζητάνε από το Δήμο για την άδεια λειτουργίας; στην αρμόδια πολεοδομία μου είπαν πως δε χρειάζεται αλλαγή χρήσης καθώς δε θα διαθέτει παρασκευαστήριο και τραπεζοκαθίσματα.


Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα, επαναφέρω λίγο αυτό το θέμα για να κάνω μία ερώτηση, σε άδεια ΚΥΕ.

 

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ζητείται και σε ποιες περιπτώσεις τέτοιων μαγαζιών ή όχι άδεια μουσικών οργάνων. Παλιότερα (προ διετίας περίπου) μου είχαν ζητήσει άδεια μουσικών οργάνων (ή αλλιώς μου το χαν πει στο Δήμο μελέτη ηχομόνωσης) για ΚΥΕ που λειτουργούσε ως ουζερί επί της ουσίας, ενώ πρόσφατα για άδεια ΚΥΕ από πελάτη με παρόμοιο μαγαζί, μου είπε ότι στο Δήμο του είπαν ότι αυτό δε χρειάζεται πλέον. Σε ένα βαθμό μου φάνηκε λογικό καθώς οι τιμές που αναγράφονται μέσα σε αυτή τη μελέτη για όρια ήχου κλπ είναι γνωστό ότι ξεπερνιούνται πάντα σε οποιδήποτε μαγαζί (μπαρ, ουζερί, καφέ κλπ) παίζει στοιχειωδώς λίγο μουσική στο background αλλά από την άλλη δεν ξέρω..

 

Τι γίνεται τελικά, χρειάζεται τέτοια μελέτη ή όχι;

Έχει να κάνει με το αν το μαγαζί θα παίζει μουσική μόνο από ηχοσύστημα ή αν θα έχει και live; Γνωρίζουμε; 

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια μουσικών οργάνων ισχύει ακόμα. Στο δήμο ζητάνε κάτοψη με αποτυπωμένα τα ηχεία και την πηγή.

Η μελέτη ηχομόνωσης δε ξέρω αν πήγαινε πακέτο με το παραπάνω, αλλά πλέον δε χρειάζεται για τέτοιου είδους καταστήματα.

Link to comment
Share on other sites

Τι να πω.. Και εγώ αυτό του είχα φτιάξει του πελάτη, σχέδιο με τα ηχεία που θα έχει στο μαγαζί και την πηγή αλλά από το δήμο είπαν ότι αυτό δε χρειάζεται πλέον.. Θα ξαναμιλήσω με το Δήμο κατευθείαν δεν βλέπω άλλη λύση.

 

 

ΥΓ. Λίγο άσχετες ερωτήσεις αλλά μιας και περί μουσικής ο λόγος να το θέσω και αυτό. Κάποιος φίλος που έχει ένα μπαράκι, μου είπε ότι του έχουν πει ότι απαγορεύεται κανονικά να κάνει live με παραπάνω από ένα άτομα και μπορεί πχ να φέρει μόνο ένα άτομο με μια κιθάρα που λέει ο λόγος. Αν φέρει δεύτερο άτομο λέει απαγορεύεται. Ισχύει αυτό και αν ναι από που προκύπτει;; Και τέλος ΑΕΠΙ ποια καταστήματα πληρώνουν;

Link to comment
Share on other sites

και δική μου ερώτηση πάνω σε αυτό και για τα δικαιώματα των μουσικών (ΑΕΠΙ). Έχω δει κάποια μικρά -καφε να παίζουν μουσική από ιντερνετ (u tube) αυτό μήπως είναι το κόλπο να μην πληρώσουν ΑΕΠΙ? 

Οι γνώστες ας μας διαφωτίσουν.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα , εχω μια ερωτηση, κατάστημα με αδεια καταστηματος από το 1996 λειτουργούσε από τοτε εως σημερα σαν εστιατόριο με αδεια λειτουργειας κανονικα. Σημερα ξενοικιάζεται και θελει να ξαναδουλεψει σαν εστιατοριο. Για την εκδοση νεας αδειας λειτουργειας απαιτείται αλλαγη χρησης σε υγειονομικου ή λογω της προγενέστερης λειτουργειας του σαν εστιατοριο δεν απαιτείται? ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.