Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί κατατακτηρίων εξετάσεων


georgecv

Recommended Posts

όλοι αυτοί που δίνουν κατατακτήριες γιατί το κάνουν;

 

Για να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα και γνώσεις

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 93
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προφανώς όσοι μιλάνε για κατατακτήριες βρίσκονται σε βαθύ ύπνο και δεν έχουν καταλάβει τίποτα ακόμα. Τόσες και τόσες φορές τα έχουμε πει, τζάμπα μιλάμε. Ακόμα μια φορά λοιπόν. Οι κατατακτήριες είναι απαρχαιωμένος θεσμός όπως και τα μυαλά αυτών που συνεχίζουν να τις διατηρούν. Είναι πρακτικώς αδύνατον επαγγελματίες άνθρωποι, άνω των 25 ετών με οικογένειες κλπ να δώσουν τις εξετάσεις αυτές κι αν τις περάσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Κι αν κάποιοι λιγοστοί το κάνουν, το κάνουν με φοβερή δυσκολία και απλά καταλήγουν να ενδιαφέρονται να περάσουν μόνο τα μαθήματα και τίποτα περισσότερο για να τελειώνουν. Ούτε γνώσεις ούτε τίποτα δεν τους ενδιαφέρει. Δεν είναι δυνατόν να μιλάτε με τέτοια άνεση για κατατακτήριες σαν να είστε απόφοιτοι του δημοτικού. έλεος. Οι πτυχιούχοι μηχανικοί των ΤΕΙ που τρέχουν 10 ώρες κάθε μέρα στα εργοτάξια, τις πολεοδομίες τις βιομηχανίες, με χιλιες δυο οικογενειακές υποχρεώσεις είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να παρακολουθήσουν ενα πρόγραμμα σπουδών που είναι οργανωμένο για έναν άλο τρόπο ζωής. θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για συμεμτοχής τους σε ειδικά προγράμματα και κύκλους μαθημάτων. Προφανώς όμως επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εκσυγχρονίσουν το σύστημα, δεν θέλουν να δημιουργήσουν τέτοιους κύκλους σπουδών, αφήνουν τις κατατακτήριες επειδή γνωρίζουν ότι ελάχιστοι θα πάνε να δώσουν, και εσείς κάθεστε και ευλογείτε το σύστημα. Επιπροσθέτως, πέραν των παραπάνω, πτυχιούχοι μηχανικοί ανώτατης εκπαίδευσης δεν νοείται να ξανακάθονται στα θρανία και να παρακολουθούν εξ αρχής για άλλα 4 χρόνια, 40 μαθήματα, να δίνουν ξανά εξετάσεις, να σηκώνονται στο πίνακα και να λύνουν ασκήσεις τη στιγμή που αυτό δεν γίνεται για κανέναν άλλο πτυχιούχο μηχανικό ισοτίμων σχολών εξωτερικού. Αυτά είναι αστειότητες. Όποιος έχει αντίθετη άποψη απλά δεν ξέρει τι του γίνεται. Τελεία. και είμαι απόλυτα κάθετος σε αυτά διότι ξέρω πολύ καλά γιατί διατηρείται έτσι ο θεσμός των κατατακτήριων.

Link to comment
Share on other sites

Οπως πολύ σωστά είπε ο Georges, το απαρχαιωμένο σύστημα των κατατακτήριων παραμένει για 2 λόγους

Ο 1ος είναι αποτρεπτικός για το μεγαλύτερο μέρος των πτυχιούχων και ο 2ος για όσους το παρακολούθησαν να δημιουργήσουν ένα κομμάτι διπλωματούχων με μεγαλύτερο φανατισμό ως προς τον κόπο των σπουδών τους αφού θα έχουν στην πλάτη τους +4 χρόνια που με κάποιο τρόπο πρέπει να αναγνωριστούν.

Και το τραγικό είναι ότι ο τρόπος και η όλη διεργασία γίνονται μόνο και μόνο για να καταφέρει ο πτυχιούχος να αποκτήσει επ. δικαιώματα και όχι γνώσεις χρήσιμες και λειτουργικές.

Αν είναι δυνατόν το 2010 που έχουν αλλάξει τοσα και τόσα στην Ελλάδα να κρεμόμαστε από απαρχαιωμένες εξετάσεις και σπουδές και νόμους του '30

Link to comment
Share on other sites

Αυτά είναι αστειότητες. Όποιος έχει αντίθετη άποψη απλά δεν ξέρει τι του γίνεται. Τελεία. και είμαι απόλυτα κάθετος σε αυτά διότι ξέρω πολύ καλά γιατί διατηρείται έτσι ο θεσμός των κατατακτήριων.

 

ακραία δημοκρατικές απόψεις: όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι άσχετος...

λοιπόν, οι κατατακτήριες είναι ένας απο τους τρόπους για να διευρύνει τα επαγγελματικά του δικαιώματα κάποιος (ο άλλος είναι το εξωτερικό). Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί δεν μπορεί κάποιος στα 25 να δίνει κατατακτήριες, και εγω περίπου εκεί έδωσα, μόνο σε καλό θα του βγεί απο κάθε άποψη. Είναι κάτι που καλό είναι να γίνεται με το πέρας των σπουδών στο τ.ε.ι. Τόσοι το κάνουν και ανταπεξέρχονται μια χαρά. Επιπλέον οι παραπάνω γνώσεις θα είναι και χρήσιμες.

Link to comment
Share on other sites

Είναι πρακτικώς αδύνατον επαγγελματίες άνθρωποι, άνω των 25 ετών με οικογένειες κλπ να δώσουν τις εξετάσεις αυτές κι αν τις περάσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

δεν είναι υποχρεωτικές

και δεν απευθύνονται σε επαγγελματίες

Κι αν κάποιοι λιγοστοί το κάνουν, το κάνουν με φοβερή δυσκολία και απλά καταλήγουν να ενδιαφέρονται να περάσουν μόνο τα μαθήματα και τίποτα περισσότερο για να τελειώνουν. Ούτε γνώσεις ούτε τίποτα δεν τους ενδιαφέρει.

λίγος σεβασμός στα άτομα που μοχθήσανε με προσωπικές τους και επαγγελματικες τους και οικογενειακές τους θυσίες

να περάσουν με κατατακτήριες στη σχολή όπου πάντα ήθελαν

και τελειωσαν αξιοπρεπώς και πολύ άνω του μετρίου

θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για συμεμτοχής τους σε ειδικά προγράμματα και κύκλους μαθημάτων.

αναγνωρίζονται μαθήματα ανάλογα με τη σχολή που έχουν αποφοιτήσει

 

πως θα ομοαδοποιούσαν ακόμη και αν ήθελαν το απόφοιτο Τοπογραφίας , με τον απόφοιτο Γυμναστικής ακαδημίας, με τον απόφοιτο Νομικής

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι υποχρεωτικές

και δεν απευθύνονται σε επαγγελματίες

 

Και σε τι απευθύνονται ? μονάχα σε όσους μόλις πήραν πτυχίο ? Προφανώς ναι (συνέχεια παρακάτω)

 

λίγος σεβασμός στα άτομα που μοχθήσανε με προσωπικές τους και επαγγελματικες τους και οικογενειακές τους θυσίες

να περάσουν με κατατακτήριες στη σχολή όπου πάντα ήθελαν

και τελειωσαν αξιοπρεπώς και πολύ άνω του μετρίου

 

Για πιο σεβασμό ακριβώς μιλάμε ? Για εκείνους που ΔΕΝ ΣΕΒΑΝΤΑΙ τις ζωές κάποιων συναδέλφων μας που θέλουν να αναβαθμίσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις σπουδές τους, και τους υποχρεώνουν να περνάνε (όσοι μπορούν) ένα Γολγοθά μέσα απο μια μεσαιωνική διαδικασία, αναγκάζοντάς τους σε επαγγελματικές, προσωπικές και οικογενειακές θυσίες υπέρμετρου βαθμού επειδή δεν θέλουν να εκσυγχρονίσουν ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ το σύστημα ? Τη στιγμή μάλιστα που κανένας άλλος πτυχιούχος ισότιμους με αυτούς από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου δεν υφίσταται αυτή τη διαδικασία ? Τι δηλαδή ? Για να βγαίνουν αργότερα και να εκφωνούν λόγους για τα λαμπρά αυτά παιδιά που στερήθηκαν τόσα και τόσα περνώντας επιτυχώς την τιμωρία, όταν τον πτυχιούχο 3ετούς σχολής με μάστερ απο οποιαδήποτε χώρα του κόσμου τον αναγνωρίζουν με συνοπτικές διαδικασίες ? Τις επιδερμικές και επαφανειακές τυμπανοκρουσίες όχι σε μας παρακαλώ.

 

 

 

αναγνωρίζονται μαθήματα ανάλογα με τη σχολή που έχουν αποφοιτήσει

Τι αναγνωρίζουν ? Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά αγαπητή μου Myri τα πράγματα.

 

πως θα ομοαδοποιούσαν ακόμη και αν ήθελαν το απόφοιτο Τοπογραφίας , με τον απόφοιτο Γυμναστικής ακαδημίας, με τον απόφοιτο Νομικής

 

Το ΤΕΕ και το ΕΜΠ όλο επιτροπές παιδείας, επ. δικαιωμάτων κλπ κλπ έχουν. 100 σοφοί στο ΤΕΕ κατά δήλωση Αλαβάνου ασχολούνται εδώ πόσους μήνες με το θέμα των επ. δικαιωμάτων. Θες να μου πεις δηλαδή ότι δεν ήταν δυνατόν τα πολυτεχνεία της χώρας να είχαν οργανώσει ειδικούς κύκλους σπουδών για τους πτυχιούχους μηχανικούς των ΤΕΙ της χώρας μας ? μη τρελαθούμε τώρα. Απλά δεν θέλουνε.

 

Θυμίζω δε, ότι τα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι έτσι οργανωμένα ώστε να μπορούν όσοι επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν ακόμα κι αν εργάζονται. Αυτοί δηλαδή πως σκεφτήκανε ότι μπορεί κάποιος να θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του αλλά να εργάζεται να έχει Χ υποχρεώσεις κλπ ? Εσείς δηλαδή που ευλογείτε το σύστημα των κατατακτήριων ΔΕΝ το έχετε σκεφτεί ακόμα ?

Link to comment
Share on other sites

Ο άμεσος συνεργάτης μου έχει περάσει με επιτυχία την δοκιμασία των κατατακτηρίων εξετάσεων και

έχει αποφοιτήσει όχι -απλώς- άνω του μετρίου, αλλά με -σχεδόν- άριστα.

 

Παράλληλα με την φοίτηση στο Ε.Μ.Π. -όπου παρακολούθησε τα μαθήματα για να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις- εργαζόταν (και διακρινόταν στην δουλειά του).

 

Το αποτέλεσμα είναι να έχει εμπειρία -σχεδόν- όση εγώ και να είναι ο Μηχανικός που εμπιστεύομαι (για συνεργάτη) περισσότερο από κάθε άλλον, διότι έχει για "πρωινό" τους περισσότερους Α.Μ. και Π.Μ. (όπως έχω ξαναγράψει).

 

αναγνωρίζονται μαθήματα ανάλογα με τη σχολή που έχουν αποφοιτήσει

Τι αναγνωρίζουν ? Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά αγαπητή μου Myri τα πράγματα.

Μάλλον εσύ δεν γνωρίζεις τα πράγματα, αγαπητέ συνάδελφε GeorgeS, διότι αναγνωρίζονται μαθήματα.

 

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

 

Το ΤΕΕ και το ΕΜΠ όλο επιτροπές παιδείας, επ. δικαιωμάτων κλπ κλπ έχουν. 100 σοφοί στο ΤΕΕ κατά δήλωση Αλαβάνου ασχολούνται εδώ πόσους μήνες με το θέμα των επ. δικαιωμάτων.
Μέσω του internet, δεν πρόκειται να καταργηθούν οι επιτροπές.

 

Για εκείνους που ΔΕΝ ΣΕΒΑΝΤΑΙ τις ζωές κάποιων συναδέλφων μας που θέλουν να αναβαθμίσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις σπουδές τους, και τους υποχρεώνουν να περνάνε (όσοι μπορούν) ένα Γολγοθά μέσα απο μια μεσαιωνική διαδικασία
Όσοι έχουν περάσει την διαδικασία των κατατακτηρίων, δεν είναι εκπρόσωποι όσων εφάρμοσαν τον θεσμό.

 

➡ Με χυδαιολογίες:

καταλήγουν να ενδιαφέρονται να περάσουν μόνο τα μαθήματα και τίποτα περισσότερο για να τελειώνουν. Ούτε γνώσεις ούτε τίποτα δεν τους ενδιαφέρει.
Για να βγαίνουν αργότερα και να εκφωνούν λόγους για τα λαμπρά αυτά παιδιά που στερήθηκαν τόσα και τόσα περνώντας επιτυχώς την τιμωρία

προσβάλλοντας τον κόπο και τις θυσίες συναδέλφων, προσπαθείς να πείσεις τους πάντες ότι πρέπει

να σέβονται τον κόπο και τις θυσίες των συναδέλφων πτυχιούχων. Σχήμα οξύμωρο.

 

Εάν νομίζεις ότι προσφέρεις υπηρεσίες στους πτυχιούχους ως υπερασπιστής τους, πλανάσαι πλάνη μεγάλη.

Ούτε εκπρόσωπός τους είσαι, ούτε καλό τους κάνεις. Αντιθέτως, παρεμποδίζεις τον αγώνα τους.

 

➡ Είναι απόλυτα σεβαστός ο κόπος των συναδέλφων πτυχιούχων Μηχανικών.

Δεν έχουν ανάγκη από τιμητές που ειρωνεύονται όποιον έχει αντίθετη άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Να ξεκαθαρίσουμε "πάλι" κάποια πράγματα, διότι μου φαίνεται ότι εσκεμένα δεν θέλετε να τα καταλάβετε.

Είμαστε αντίθετοι σε κατατακτήριες που απονέμουν μόνο επ. δικαιώματα.

Είμαστε αντίθετοι σε απαρχαιωμένα συστήματα συνέχισης σπουδών

Είμαστε αντίθετοι σε διαφορετική αντιμετώπιση Ελλήνων πτυχιούχων από εισαγόμενους πτυχιούχους

Είμαστε αντίθετοι σε αποσπασματικές και μεμονωμένες περιπτώσεις.

 

Προτρέπουμε την συνέχιση των σπουδών

Προτρέπουμε την ακαδημαϊκή εξέλιξη

Θέλουμε την ισότιμη μεταχείριση πτυχιούχων

 

Chilon τα μαθήματα που αναγνωρίζονται από τα πολυτεχνεία είναι στην "διακριτική" ευχέρεια της επιτροπής αξιολόγησης, και τα παραδείγματα που έχουμε έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενά σου.

Το να εισαχθείς στο 2ο έτος δεν είναι "αναγνώριση" 4ετούς πρώην φοίτησης

Το ότι αρκετοί πρώην πτυχιούχοι και νυν διπλωματούχοι έχουν περάσει με επιτυχία από το συγκεκριμένο στάδιο δεν σημαίνει ότι είναι δίκαιο και σωστό και πρέπει να συνεχιστεί για να μην πάνε χαμένοι οι κόποι αυτών των παιδιών.

Η συνέχιση μιας αδικίας δεν απονέμει δικαιοσύνη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.