Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να προσφύγουμε ή όχι στο ΔΝΤ;


parist43

Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?  

16 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?

    • Ναί.εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει αλλη καλύτερη επιλογή
      1
    • Οχι.Τα πράγματα δεν ειναι τόσο σοβαρά όσο παρουσιάζοντε.
      8
    • Δεν ξέρω και είμαι προβληματισμένος
      7


Recommended Posts

Το ΠΑΣΟΚ μπορουσε να πολιτευτει υπευθυνα προεκλογικα και να επαιρνε τις εκλογες με 4% και 5% διαφορα. Αλλα με το "αν" το δικο μου και το "αν" το δικο σου ουσια δεν υπαρχει. Γιατι με τα "αν" εγω μπορω να ρωτησω "αν κερδιζε τις εκλογες η ΝΔ ο Καραμανλης θα εφευγε απο πρωθυπουργος απο μόνος του? Και αν οχι, πού και πότε είχε ενημερώσει ο Καραμανλης και η κυβερνηση της ΝΔ οτι πλησιαζει η ωρα της χρεωκοπιας, και πού και πότε ειχαν προειδοποιησει οτι επερχονται σκληρα μετρα?

 

Το ακούσατε το σύνθημα έτσι;

 

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο ΔΝΤ...:P

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 452
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

εγω θελω να μου πει καποιος σοβαρα (και οχι με φημες-συνωμοσιολογιες-ερχονται οι εξωγηινοι να μας σωσουνε) αφου δεν επρεπε να παρουμε λεφτα απο το ΔΝΤ, με ποιο τροπο θα πληρωθουνε μισθοι και συνταξεις τον αλλο μηνα.

 

εχει κανεις καμμια καλη ιδεα?

 

Ιδέες υπάρχουν φίλτατε. Τα κότσια λείπουν. Δική μου πιο ακραία άποψη: Έπρεπε να τινάξουμε την Ευρωζώνη στον αέρα. Γιατί πολύ απλά όπως είναι στημένη στα μετρά ορισμένων συμφερόντων, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ για το καλό των λαών της. Τινάζοντας την ευρωζώνη στον αέρα, να είσαι σίγουρος ότι δε θα ήμασταν μόνοι μας. Θα ακολουθούσαν τα υπόλοιπα κράτη που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με εμάς. Όταν έχεις "παρέα", τα πράγματα είναι ασφαλώς πολυ πιο εύκολα. Το μείζον πρόβλημα είναι οι ανισότητες (αυτές άλλωστε μας έφεραν ως εδώ) και η "μοναξιά".

Δεύτερη λύση, λιγότερο ακραία και πιο ρεαλιστική: ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

Πάρε μια ιδέα εδώ: http://axinosp.blogspot.com/2010/01/blog-post_3344.html

Έτσι θα πληρώνονταν οι συντάξεις "τον άλλο μήνα". Σαφώς δεν είναι πανάκεια, αλλά είναι λύση (καλύτερη από αυτή που έδωσαν).

 

 

Και αν οχι, πού και πότε είχε ενημερώσει ο Καραμανλης και η κυβερνηση της ΝΔ οτι πλησιαζει η ωρα της χρεωκοπιας, και πού και πότε ειχαν προειδοποιησει οτι επερχονται σκληρα μετρα?

 

Στη χρεοκοπία φτάσαμε από το Γενάρη και μετά. Λόγω κακών χειρισμων και αναποφασιστικότητας. Σε λίγους μήνες μέσα, γύρισε ο κόσμος ανάποδα κυριολεκτικά. Μέχρι τις εκλογές, τα πράγματα είναι επί της ουσίας εξίσου σοβαρά, πλην όμως υπήρχε χρόνος να μαζευτεί ακόμα η κατάσταση. Γιατί τα παιχνίδια αυτά δεν είναι θέμα "ουσίας" αλλά εντυπώσεων. Δες που ήταν τα επιτόκια τότε και που έφτασαν πρόσφατα μετά την κωλυσιεργεία.

Link to comment
Share on other sites

Αναρρωτιέστε πως θα μπορούσαν να πληρωθούν οι συντάξεις;

 

1) Ας έβγαινε ένας νόμος που να έδινε το δικαίωμα για πλήρη λογιστικό έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων κατόπιν καταγγελίας. Όχι βέβαια μόνο των ιδίων, αλλά και κοντινών συγγενών. Δεν είναι λογικό ο πατέρας να είναι στο ενοίκιο και ο ανήλικος γιός του να έχει ferrari και ακίνητα.

 

2) Ας γίνει ένα έλεγχος για υπερκέρδη στην ιατρική βιομηχανία και στα "πλεονεκτήματα" των γιατρών. Τα χρήματα των συντάξεων τα έχουν φάει οι φαρμακευτικές.

 

3) Ας γίνει κάτι με τους ξένους που εργάζονται 5 χρόνια στην Ελλάδα και παίρνουν τα επόμενα 75+ χρόνια μειωμένη σύνταξη από την Ελλαδα.

 

4) Οι βουλευτές από 300 να γίνουν 200. Κοστίζουν στο Ελληνικό δημόσιο περισσότερο απ'ότι 3.000 συντάξες όσο απίστετο και αν σας φαίνεται (θεωρώ ότι ένας βουλευτής κοστίζει με τον μισθό του, τα δώρα, έξοδα μετακίνησης, αυτοκίνητο, προσωπικό και τα υπόλοιπα πληρωμένα έξοδα περίπου 15.000€ τον μήνα, και θεωρώ ότι μια μέση σύνταξη είναι γύρω στα 500€ τον μήνα)

 

5) Να κάνουν τον Καλλικράτη μια ώρα αρχίτερα, να μειωθούν αντοίστοιχα τα διοικητικά κόστη των δήμων.

 

Να σας πω ποιοί ευθύνονται για αυτή την κατάσταση, πέρα από τους πολιτικούς;

 

1) Όποιος δημόσιος υπάλληλος δεν έκανε αναφορά στον προϊστάμενο για τους τεμπέληδες, τους διθεσίτες και τους διεφθαρμένους υπαλλήλους είναι άξιος της μοίρας του.

 

2) Όσοι πολίτες δεν κάνανε αναφορά στις υπηρεσίες για τους τεμπέληδες, τους διθεσίτες και τους διεφθαρμένους υπαλλήλους είναι άξιοι της μοίρας τους.

 

3) Όσοι πληρώσανε "προμήθεια" για να πάρουν δημόσιο έργο, είναι συνυπεύθυνοι.

 

4) Όσοι σερβιτόροι και υπάλληλοι δέχονται να εργαστύν ανασφάλιστοι είναι συνυπεύθυνοι.

 

5) Όσοι εργάτες (στην οικοδομή κυρίως) κάνουν μερεμέτια στα κρυφά και δεν κόβουν αποδείξεις και δεν πληρώνουν ένσημα στο ΙΚΑ, είναι συνυπεύθυνοι.

 

6) Οσοι θεωρούσανε "δικαίωμα" να πληρώνονται 14 μισθούς ενώ εργάζονται 11 μήνες (ούτε καν τόσο και ούτε καν οκτάωρο στην πράξη) είναι συνυπεύθυνοι. Αν ήταν δικαίωμα ας δίνανε τους μηχανικούς επίδομα υπερωρίας και 3 μήνες δώρο. Δεν ξέρω για εσάς αλλά στο ελεύθερο επάγγελμα ποτέ δεν είχα πετύχει έτος με 14 μήνες.

 

7) Όσοι τεμπελιάζανε και αναγκάζανε τις υπηρεσίες να προσλάβουν επιπλέον άτομα για να βγει η δουλειά είναι συνυπεύθυνοι.

 

Η λίστα είναι μακριά ακόμα, αλλά νομίζω κάλυψα ένα μεγάλο μέρος.

Link to comment
Share on other sites

Ποιες θα ειναι οι επιπτωσεις των νεων μετρων που επιβαλει το ΔΝΤ στην πραγματικη οικονομια και κατ' επεκταση στο επαγγελμα μας.

Τωρα τι γινεται συναδελφοι.ποιες νομιζετε θα ειναι οι επιπτωσεις ολων αυτων των μετρων?Στο επαγγελμα μας,στα ακινητα ,στην οικοδομη ,στις μελετες,στις εργολαβιες κλπ κλπ

Link to comment
Share on other sites

Ποιες θα ειναι οι επιπτωσεις των νεων μετρων που επιβαλει το ΔΝΤ στην πραγματικη οικονομια και κατ' επεκταση στο επαγγελμα μας.

Τωρα τι γινεται συναδελφοι.ποιες νομιζετε θα ειναι οι επιπτωσεις ολων αυτων των μετρων?Στο επαγγελμα μας,στα ακινητα ,στην οικοδομη ,στις μελετες,στις εργολαβιες κλπ κλπ

 

Θα ξεκουραστούμε για αρκετό καιρό

Link to comment
Share on other sites

Πάρη δε σου φτάνει δηλαδή που θα τα ζήσουμε; Πρέπει και να τα συζητάμε από τώρα; Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι τελείωσε το μηχανιλίκι. Υπάλληλοι για λογαριασμό ας πούμε του Τ.Τ. όπως δείχνει εδώ: http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=15163 Για εκεί το πάνε το πράγμα πεντακάθαρα εξάλλου αν λάβεις υπόψη σου το σύνολο τω "μέτρων" και των "μεταρρυθμίσεων".

Οι τοπογράφοι ίσως φανούμε ευνοημένοι για περιορισμένο χρονικό διάστημα, καθώς θα έχουμε δουλειά από τοπογραφικά συμβολαίων καθώς θα αρχίσει να ξεπουλάει ο κόσμος ο,τι έχει και δεν έχει για να επιβιώσει...

Θα έχει λεφτά κανείς να βγάλει άδεια για να χτίσει (νόμιμα) όταν παίζει να γυρίσουμε σε παράγκες; Ή θα επενδύσει σε "πράσινες τεχνολογίες" και θα δουλέψουν οι Η/Μ όταν το θέμα τον ΑΠΕ ναυαγεί;

Link to comment
Share on other sites

Πάρη δε σου φτάνει δηλαδή που θα τα ζήσουμε; Πρέπει και να τα συζητάμε από τώρα;

Nομιζω ειναι θεμα επιβιωσης πλεον,να ξερουμε τι θα επελθει και τι επιπτωσεις θα εχει ,ωστε να προετοιμαστουμε καταλληλα.Σιγουρα το μηχανιλικι δεν θα εχει και πολυ περαση.ειδικα αν συνδυαστουν τα νεα μετρα με τα φορολογικα ,μονο καποιος τρελος θα επενδυσει σε οικοδομη.

Για τα τοπογραφικα δυστυχως η κατασταση ηδη ειναι ασχημη,τουλαχιστον στην επαρχια.

οσες φορες προσπαθησα να δωσω αξιοπρεπη τιμη (ολοι πλεον ζητανε τιμη ,ενω παληα οχι) εχασα την δουλεια.Στη δεκαετια του 90 υπηρχαν ελαχιστα τοπογραφικα οργανα εδω,και το να εχει πολιτικος μηχανικος οργανο ηταν ανεκδοτο.

Σημερα καθε νεος παιρνει και ενα τοπογραφικο οργανο-εχει γεμισει ο τοπος.

Ειναι ενα μεγαλο ζητημα αυτο.Και με την κριση ,που τωρα αρχιζει τα πραγματα θα δυσκολεψουν παρα μα παρα πολυ.

Ομως καθε νεα περιοδος απαιτει την καταλληλη προσαρμογη.και οσο πιο καλα εκτιμησεις την κατασταση τοσο πιο καλα (η εστω λιγωτερο κακα) θα προσαρμοσθει καποιος.

ακουσα στις ειδησεις οτι το Δημοσιο θα δουλευει και το απογευμα.ισχυει κατι τετοιο?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι αυτή ή κρίση μπορεί προσωρινά να οδηγήσει σε μείωση της εργασίας , ανεργία , μούδιασμα της αγοράς αλλά μακροπρόθεσμα με σωστές πολιτικές αποφάσεις σε οργανωτικές δομές ανάπτυξης της χώρας και δημιουργία των εργαλείων αυτών που σήμερα δεν υπάρχουν (κτηματολόγιο , Εθνικό χωροταξικό σχέδιο, ΓΠΣ κλπ) και κίνητρα για αποκέντρωση , άνοιγμα στην περιφέρεια να αποτελέσει εφαλτήριο ειδικά για μας τους μηχανικούς για περισσότερη εργασία μετά την ύφεση της κατάστασης που ζούμε σήμερα. Ισως τώρα που προβληματιζόμαστε όλοι σα χώρα να αρχίσουμε να κάνουμε αυτά που δεν κάναμε για χρόνια Ηδη με τις αποδείξεις κάποιοι έχουν αλλάξει συμπεριφορά για π.χ. και εμφανίστηκαν τα πρώτα αυξημένα έσοδα.

Link to comment
Share on other sites

Το δάνειο είναι δάνειο και οι όροι είναι όροι.

Το εάν θα σε ωφελήσει το δάνειο με τους όρους του ή όχι, είναι καθαρά δική σου υπόθεση.

Δεν πήγε το ΔΝΤ από μόνο του στις χώρες αυτές. Οι χώρες πήγαν στο ΔΝΤ.

Μην παίρνεις και όρκο..

Link to comment
Share on other sites

Ηδη με τις αποδείξεις κάποιοι έχουν αλλάξει συμπεριφορά για π.χ. και εμφανίστηκαν τα πρώτα αυξημένα έσοδα.

 

Γεγονός. Αυξήθηκαν τα έσοδα από τον ΦΠΑ κατά 10% αν δεν κάνω λάθος. Με αύξηση όμως των συντελεστών ΦΠΑ κατά 10% επίσης. Έστω για το τελευταίο 15ήμερο του 3μήνου μόνο (στο οποίο είναι αναμενόμενο όμως να υπάρχουν και αυξημένες συναλλαγές). Το μέτρο συλλογής αποδείξεων όμως (τουλάχιστον από τους χαμηλού εισοδήματος πολίτες) θα τιναχτεί στον αέρα αν ο ΦΠΑ φτάσει το 25%. Γιατί πολύ απλά θα συμφέρει με τα έως τώρα δεδομένα, να μην ζητάς απόδειξη και να γλυτώνεις το ΦΠΑ, ακόμα και αν χάνεις τμήμα του αφορολογήτου σου. Ας μην πιάσουμε καν το θέμα της μείωσης της κατανάλωσης που είναι δεδομένο πως θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα προσδοκόμενα επιπλέον έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ...

Το ίδιο ακριβώς και για την αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Δεν υπήρχε το παραμικρό περιθώριο για τέτοιες αυξήσεις της φορολογίας στην Ελλάδα και θα τρίβουν τα μάτια τους όταν πολύ σύντομα διαπιστώσουν ότι δεν τους βγαίνει.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.