Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιφερειακή ανάπτυξη


Recommended Posts

Διαβάζοντας κάποιο σχόλιο συναδέλφου που διακαιολογημένα θεωρεί ανέκδοτο να εργαστεί στην επαρχία (έχει οικογένεια με παιδί) θέλω να ανοίξω ένα θέμα που με απασχολεί από τα χρόνια που ήμουν φοιτητής. Θέλω την γνώμη των συναδέλφων για το πως μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με το πληθυσμό της χώρας συγκεντρωμένο σε δυο μεγάλες πόλεις και κυρίως την Αθήνα Πάντοτε προσωπικά πίστευα ότι για να αναπτυχθεί μια χώρα πρέπει να προκύπτει το ακαθάριστο εγχώριο προιόν από όλες τις περιφέρειες της χώρας και να εκμεταλλεύεται όλους τους πλουτοπαραγωγικούς τομείς .Για αυτό άλλωστε επέλεξα να φύγω από την Αθήνα και να εγκατασταθώ πριν 18 χρόνια στην Κάρυστο.Επίσης θα ήθελα την γνώμη σας πως μπορεί να αλλάξει αυτό και τις εμπειρίες συναδέλφων που επισκέπτηκαν άλλες χώρες και πως είναι εκεί στην περιφέρεια (εγώ από τα δορυφορικά κανάλια βλέπω μια εικόνα διαφορετική από την Ελλάδα και την ερήμωση της Ελληνικής επαρχίας) Επίσης αν υπάρχει διαφορετική άποψη για τον διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης από τον πιο πάνω που διατυπώνω θα ήθελα να την δω και να αλλάξω γνώμη αν κάνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε το ολο θεμα εχει "αναλυθει" στο παληο τραγουδακι του Μηλιωκα

" .....................................................

στανες και βουβαλες να γινουν ολα ρημαδιο..."

απο την στιγμη που η μεταπολιτευση καλιεργησε το ονειρο της αρπαχτης και της μιζας ,

και η εργασια στην Ελληνικη κοινωνια εμπεριεχεται στο λαικο γνωμικο

"τα ρολογια και τα ...κοροιδα δουλευουν"

η χρεωκοπια ειναι δεδομενη και καθοδον.

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/2011.html

Ο αρθρογράφος της γερμανικής έκδοσης «Financial Τimes» Βόλφγκανγκ Μίνχαου υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει «όχι εφέτος αλλά το 2011»...
Link to comment
Share on other sites

τελικά συνάδελφε πάρη από την όμορφη Μυτιλήνη από το γεγονός ότι το θέμα που έθεσα κλειδώθηκε από μόνο του επιβεβαιώνει τα αναφερόμενα σου . Πραγματικά η κατάσταση αυτή με απογοητεύει να βλέπω τα περισσότερα χωριά μας να ερημώνουν να γίνονται πόλεις φαντάσματα (περνάω από το χωριό του παππού μου και δεν βλέπω να κυκλοφορούν ούτε οι γάτες) αλλά πρέπει να το πάρω απόφαση ότι ο Ελληνας σήμερα ενδιαφέρεται μόνο να περνά καλά στην μεγάλη πόλη με όσο τον δυνατόν λίγη δουλειά και ας πάει να καεί η χώρα του.

Link to comment
Share on other sites

Αφου ο Ελληνας δεν εχει μυαλο να εκμεταλλευτει την επαρχια..... ουτε τη γη των προγονων του.... τι να πεις..... ασ'τους να γινονται σερβιτοροι...!!!

 

Παντως και το κρατος αντι να παρει κανα υπουργειο και να το παει επαρχια τα παει ολα στην Αθηνα.

Link to comment
Share on other sites

Ενα μπραβο σε οσους επαρχιωτες μετα τις σπουδες γυρισαν στο τοπο τους και δουλευουν εκει, ακομα μεγαλυτερο μπραβο σε οσους εφυγαν απο τα μεγαλα αστικα κεντρα και αποφασισαν να εγκατασταθουν και να δουλεψουν στην επαρχια!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν ξεκίνησε το thread από δικό μου σχόλιο ή κάποιου συναδέλφου. Εγώ θεωρώ ανέκδοτο κάποιος που έχει εξειδικευτεί στις μελέτες μεταλικών να πάει επαρχία. Αν ήμουν σε εργοτάξια ή έκανα ανακαινίσεις ή σπίτια, ή τοπογραφικά θα ήταν διαφορετικά. Από αυτό το forum βλέπω όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο (μεταλλικά) και είναι εκτός Αθήνας - Θεσσαλονίκης κάνουν ότι πέσει στα χέρια τους και αν τα p.m. είναι ειλικρινή και πάλι...

 

Γενικά δεν έχω γυρίσει την Ελλάδα. Αλλά από όσα έχω δει η επαρχία είναι ΑΣΧΗΜΗ. Πηγαίνεις σε ένα τυχαίο χωριό, κωμόπολη, μικρή πόλη, όπου η γη είναι φθηνή, τα σπίτια μπορούν να απλωθούν όσο θέλεις και πάλι πεζοδρόμια δεν υπάρχουν. Οι δρόμοι φτιάχτηκαν κάποτε για να περνάν γαϊδούρια, ακόμη ίδιο πλάτος έχουν. Και να πεις ότι είναι γραφικά; Πρέπει να ανέβεις πολύ ψηλά για να βρεις γραφικότητα αλλά τι να το κάνεις όταν είναι ερημωμένα.

 

Αλήθεις, υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα που να είναι χτισμένες όπως τα προάστεια της Αμερικής που βλέπουμε στην τηλεόραση; Λόγω διαφορετικής κλίμακας, τα δικά μας τα χωριά δεν θα έπρεπα να είναι τα προάστια της Αμερικής; Αν θέλω να βρω συνοικίες ή χωριά που να μοιάζουν με τα σπίτια των νοικοκυρών σε απόγνωση, που πρέπει να πάω;;;

 

Σκεφτόμουν να ανοίξω ένα blog που να λέγεται "ΕλλάδαΚαιΑπολώνειοςΑισθητική.blogspot.com" που να πραγματεύεται αυτές τις μπαρούφες για την ανωτερώτητα της φυλής μας και να έχω φωτογραφίες από σπίτια στην Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια για να μου εξηγήσει κάποιος πότε ακριβώς σκοτώσαμε το Απολώνειο Κάλος.

 

Επίσης θέλω κάποιος να μου εξηγήσει γιατί μισούμε την φύση και το πράσινο τόσο πολύ.

 

Ευτυχώς που έρχεται η στιγμή που θα μπορέσω να συγκρίνω την αισθητική μας με την αισθητική άλλων λαών μια που με βλέπω να πηγαίνω σερβιτόρος στην Ολλανδία πολύ σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

Αλλά από όσα έχω δει η επαρχία είναι ΑΣΧΗΜΗ.

αν η Επαρχια ειναι ασχημη και η Αθηνα ομορφη ,ε τοτε ..... τι να σου πω.ας φανω ευγενης μια που το απαιτουν οι κανονες του φορουμ.

Link to comment
Share on other sites

Ο καθενας εχει τις προτεραιοτητες και κανει τις επιλογες του..

Η Αηθνα (και καθε μεγαλουπολη) εχει ομορφιες διαφορετικες απο αυτες που εχει η επαρχεια.. Απο την αλλη επαρχεια απο επαρχεια διαφερει.. Οντως υπαρχουν "ασχημες" επαρχιακες περιοχες.. Αλλα αυτο οφειλεται κατα κυριο λογο στην εγκαταλειψη..

 

Να το θεσω διαφορετικα, οπως καθε μεγαλουπολη εχει τις ομορφες και τις ασχημες γειτονιες, ετσι και η επαρχεια εχει τις ομορφες και τις ασχημες περιοχες..

Link to comment
Share on other sites

Για την Αθήνα δεν έχω άποψη. Να έχω κατέβει καμιά δεκαριά φορές. Στη Πολιτεία και στην Κηφισιά μου άρεσε πάντως. Και στον Πειραιά στο Μικρολίμανο (;) αν δεν κάνω λάθος για ουζάκια καλά ήταν. Θεσσαλονικιός είμαι αλλά ούτε εδώ μου αρέσει (έχει ακόμη λιγότερο πράσινο από την Αθήνα και επιπλέον της λείπουν οι ωραίες περιοχές). Τα περίχωρα έχουν γεμίσει με οριζόντιες πολυκατοικίες. Αλλά έχει σχολεία και νοσοκομεία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.