Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Νομιμοποίηση με το νέο νόμο για τους ημιυπαίθριους


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από τις ειδήσεις που ΄κυκλοφορούν φαίνεται ότι τα δώματα, τα ρετιρέ και οι εξώστες που έκλεισαν παρανόμως δεν θα μπορούν να νομιμοποιηθούν γιατί είναι εκτός του "νομίμου περιγραμμάτος του κτιρίου".

Θα ήθελα συνάδελφοι, να ρωτήσω πώς καταλαβαίνετε εσείς το "νόμιμο περίγραμμα του κτιρίου" - σημαίνει άραγε να έχει τηρηθεί η κάλυψη και ο όγκος και το μέγιστο ύψος?

Ωστόσο ο νέος νόμος δε λέει πουθενά για όγκο διότι και οι πυλωτές στις άδειες που φαίνονται ανοιχτές δεν μετρούσαν στον όγκο ενώ τώρα εαν έχουν κλείσει - και επομένως έχουν προστέσει μ3 στον όγκο του κτιρίου-μπορούν για 40 χρόνια να "εξαιρεθούν" από την κατεδάφιση.

Σχετικά με τα υπόγεια - όσα δηλωθούν από τους ιδιοκτήτες τους ως κατοικίες κλπ και μπουν στη ρύθμιση θα πρέπει για να είναι ΟΚ σε μελλοντικό έλεγχο να μπαζωθούν στο 1.50μ? Αν δεν μπαζωθούν και παραμείνουν ισόγεια (συνεπώς με υπέρβαση σε όγκο και ύψος) πάλι παράνομα δε θα είναι?

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με αυτά που λες

 

όμως που να ξέρουμε τι σκέφεται η κ. Μπιρμπίλω (και οι σύμβουλοι της)

και αν πάει το μυαλό της σε αυτά που περιγράφεις

 

το μόνο που ξέρει είναι να πηγαίνει γυμανστηριο και να μιλά για πράσινα άλογα

Link to comment
Share on other sites

Είναι δυνατόν δεσμευμένος χώρος parking με συμβολαιογραφική πράξη - είτε βρίσκεται σε πιλοτή είτε σε υπόγειο - και έχει μετατραπεί σε χώρο κυρίας χρήσης, να νομιμοποιηθεί;

Link to comment
Share on other sites

Άκουσα τον υφιπουργό Περιβάλλοντος στο Mega Σαββατοκύριακο να λέει κατά λέξη: "Δε νομιμοποιούνται ούτε τακτοποιούντα". Και τον ρωτάει ο δημοσιογράφος τότε τι γίνεται και φυσικά δεν απάντησε. Να νομιμοποιηθούν αποκλείεται γιατί θα κολλήσει στο συμβούλιο της Επικρατείας. Αλλά αν δεν τακτοποιούνται με λήψη εξαίρεσης από κατεδάφιση τότε τι θα γίνεται?

 

Επίσης μίλησε για την ηλεκτρονική καρτέλα κτιρίου. Δηλαδή θα βγουν οι "ράμπο" της πολεοδομίας και θα πραγματοποιήσουν διασταύρωση στοιχείων????? Ρε μας κοροϊδεύουν????????????????????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.