Μετάβαση στο περιεχόμενο

Eπαγγελματικά δικαιώματα κολεγίων


Recommended Posts

"Κοντός ψαλμός αλληλούια".

 

Ας έχουμε υπόψιν ότι η περίφημη άρση των συνόρων στην Ευρώπη δεν έγινε με σχεδόν κανένα σοβαρό συμψηφισμό των διαφορετικών επαγγελματικών/εργασιακών συνθηκών της κάθε χώρας. Μάλιστα ο πλουραλισμός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού με τα ποικίλης ύλης διπλώματα "περίεργων" ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων δε θα βοηθήσει καθόλου σε αυτήν την κατεύθυνση. Και μπορεί μέχρι τώρα ο καθένας να κοιτούσε τα του σπιτιού του οι κακές πανευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις όμως οδηγούν τα βλέμματα σιγά σιγά και στον διπλανό και στον παραδιπλανό - είτε υπό μορφή "αναγνωριστικής πτήσης" (τύπου που-να-μεταναστεύσω) είτε ως απλή σύγκριση.

 

Μπορεί τις Ευρ. Οδηγίες να τις έχουν ενσωματώσει οι υπόλοιπες χώρες στη νομοθεσία τους εδώ και καιρό αλλά τώρα αρχίζουν και καταλαβαίνουν τις αλλαγές. Και σε πολλές χώρες υπάρχει ανησυχία και αναβρασμός (όπως περίπου κι εδώ: ΠΕ vs TE, δημόσια vs ιδιωτικά, πτυχιούχοι vs self-trained κτλ). Αναπόφευκτα η κρίση θα επηρεάσει και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα (κυρίως ιδιωτικά) που ίσως κληθούν να αποδείξουν ότι οι γνώσεις που παρέχουν επαρκούν για να καλύψουν όλα τα ευρωπαϊκά μήκη και πλάτη. Ποια παραρτήματα υπάρχουν στην Ελλάδα δεν ξέρω - αλλά αν πράγματι γίνει το μπάχαλο που πολλοί φοβούνται (ή προσμένουν, ανάλογα) δε νομίζω ότι θα πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα για το αν ανοίξουν κι άλλα κολλέγια εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Και σε πολλές χώρες υπάρχει ανησυχία και αναβρασμός (όπως περίπου κι εδώ: ΠΕ vs TE,
Αυτό δεν ισχύει και μόνο στο πτωχό πνευματικό και βιοτικό επίπεδο του Ελλαδιστάν το συναντάμε.

Εδώ και χρόνια στην Γερμανία (που το έχω πει πολλάκις είναι η αντιγραφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Γιατί λοιπόν στο Ελλαδιστάν να συμβαίνει αυτό ? Γιατί στην Γερμανία να υπάρχει μόνο ένα επιμελητήριο και τους δέχεται όλους ? Και ΠΕ και ΤΕ ?

Γιατί στην Γερμανία που είναι η αρχή τουλάχιστον στην Ευρώπη ότι αφορά επιστήμες μηχανικού δεν υπάρχει πρόβλημα ?

Γιατί το ΤΕΕ με την αρνητική προπαγάνδα επηρεάζει την κοινή γνώμη και υποστηρίζεται και από τα μέσα μαζική ενημέρωσης ???

Γιατί είναι τόσο τσομπάνηδες εδώ στο Ελλαδιστάν ???

Γιατί δεν μας μοιράζουν σανό (σαν ζώα που ήμαστε) και μας μοιράζουν λεφτά ?

Γενικά γιατί είμαστε τόσο καρναβάλια και έχουμε γίνει ρόμπες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ???

 

Και για να μην λέτε ότι γκρινιάζω είχα κάνει κάποιες προτάσεις για την παιδεία όπου τοποθετήθηκαν πολύ λίγοι (δυο άτομα συγκεκριμένα), αλλά δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση είναι στο emichanikos...

Γιατί δεν τοποθετήθηκαν ? Διότι μια από τις αλλαγές ήτανε και οι παρατάξεις έξω από τις σχολές.

Link to comment
Share on other sites

Αν ειναι δυνατον πιααααααααααααα....δεν βλεπετε ποσσοοο γελοιοο ειναι το πχ του γιατρου με τις νοσοκομας....Παντως μου ανεβαζει λιγο το ηθικο οταν το διαβαζωω πολυ γελιοοοο και καταλαβαινω με τι συστημα εχω να κανω...χαχααχαχαα

Link to comment
Share on other sites

Παιδια ειλικρινα πιστευετε οτι θα βρεθει λυση στο προβλημα αυτη την εποχη??

 

Εδω δεν λυθηκε οταν υπηρχε ψωμι για ολους στην αγορα και θα λυθει τωρα που ψαχνει ο κλαδος τις δουλειες με το κυαλι?

 

Πλεον ειμαστε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολλοι. Δεν υπαρχει χωρος για επιπλεον.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε φιλε Pappos ο αριθμος των εισακτεων βεβαιως και θα πρεπει να μειωθει τουλαχιστον κατα 50% για μενα.Ολες οι σχολες που δεν θα πιασουν συγκεκριμενα standards ποιοτητας θα πρεπει να βαλουν λουκετο με συνοπτικες διαδικασιες.

 

Δεν το βλεπεις και εσυ πως πλεον το συστημα εχει φρακαρει για τα καλα? Το γνωριζεις πως αν δεν αλλαξει κατι σε 15 χρονια θα εχουμε περισσοτερους μηχανικους απο οτι η Γερμανια??

 

Τι θα πρεπει να κανουμε? Να μεινουμε με σταυρωμενα τα χερια και να περιμενουμε μοιρολατρικα ποτε θα φτασουν οι μηχανικοι να ετεροαπασχολουνται σε ποσοστο 80%?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε φιλε Pappos ο αριθμος των εισακτεων βεβαιως και θα πρεπει να μειωθει τουλαχιστον κατα 50% για μενα.Ολες οι σχολες που δεν θα πιασουν συγκεκριμενα standards ποιοτητας θα πρεπει να βαλουν λουκετο με συνοπτικες διαδικασιες.

 

Και αυτό το έχω πει για τις προτάσεις για την παιδεία και συγκεκριμένα κάθε σχολή να περνά από αξιολόγηση κάθε χρόνο. Βέβαια θα ήτανε πολύ καλό να σας έδειχνα τις προτάσεις μου αλλά είναι πολλές και όπως είπα δεν υπάρχει ακόμα πρόσβαση στο emichanikos.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω στα παραπάνω ότι με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα τα πολυτεχνεία έχουν γεμίσει με φοιτητές που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το επάγγελμα απλά το δήλωσαν επειδή θεωρείται σχολή με κύρος (συνήθως αποτυχημένοι γιατροί που δεν έπιασαν τις εξωφρενικές βάσεις της ιατρικής).

Δε λέω πως δεν είναι άτομα με επίπεδο, όμως δε πρόκειται ποτέ να αγαπήσουν το αντικείμενο.

 

Σε πολλές χώρες του εξωτερικού δίνονται εξετάσεις στην σχολή που ενδιαφέρει τον κάθε υποψήφιο, με θέματα επιλεγμένα από το εκάστοτε πανεπιστήμιο. Είσαι αξιος; μπαίνεις. Δεν είσαι; δοκιμάζεις αλλού. Θες κολέγιο; εντάξει αλλά να δίνεις εξετάσεις για να μπεις με θέματα ισάξια με των πανεπιστημίων.

Βέβαια στο κατά Pappos Ελλαδιστάν όμως πρέπει να συντηρήσουμε και τα ΤΕΙ της περιφέρειας... Δε θα έμενε ούτε ένας φοιτητής να δώσει αφού κανείς δεν επιλέγει πρωταρχικά τις μικρές σχολές. Σε τέτοιες σχολές δεν αξίζει να λειτουργούν.

 

Δυστυχώς φτάσαμε στο επίπεδο που τα πτυχία αγοράζονται δεν κερδίζονται.

Link to comment
Share on other sites

Σε όσα είπες αγαπητέ συνάδελφε με βρίσκεις σύμφωνο.

 

Ειδικά σε αυτό:

Να προσθέσω στα παραπάνω ότι με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα τα πολυτεχνεία έχουν γεμίσει με φοιτητές που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το επάγγελμα απλά το δήλωσαν επειδή θεωρείται σχολή με κύρος (συνήθως αποτυχημένοι γιατροί που δεν έπιασαν τις εξωφρενικές βάσεις της ιατρικής).

Δε λέω πως δεν είναι άτομα με επίπεδο, όμως δε πρόκειται ποτέ να αγαπήσουν το αντικείμενο.

Έτσι ακριβώς. Για το άλλο που λες
Βέβαια στο κατά Pappos Ελλαδιστάν όμως πρέπει να συντηρήσουμε και τα ΤΕΙ της περιφέρειας...
για εμένα να κλείσουν. Τι σημαίνει σχολές στην περιφέρεια ??? Επειδή πέθανε η γούνα στην Καστοριά ανοίξτε σχολή για να έρθουν φοιτητές να πάρει ανάσα η πόλη???

 

Δεν λύνεται έτσι το οικονομικό πρόβλημα. Έτσι δημιουργείς επιπρόσθετα προβλήματα.

Επίσης το 10 για βάση (Τουλάχιστον, είχα πει παλιότερα κάθε σχολή να έχει την δική της βάση και να περνά από αξιολογήσεις κάθε χρόνο).

 

Δηλαδή αυτό το θέμα με τις σχολές έχει καταντήσει ανέκδοτο. Έχει το κοπρόσκυλο ο πολιτικός κάποιον, του λέει άνοιξέ μου σχολή...δηλαδή πόσο τσομπάνηδες τέλος πάντων είμαστε ??? ΠΟΣΟ ???

 

Κοιτάξτε να δείτε. Το θέμα με την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν υφίσταται στο Ελλαδιστάν. Αντί να βρουν τρόπο συνεργασίας έρευνας μεταξύ ΑΕΙ-ΤΕΙ για να προχωρήσουν και να αναπτύξουν την βιομηχανία ή γενικά τον τεχνολογικό τομέα που πάσχει η χώρα...κάθονται και αναλώνονται σε τριτοκοσμικές καταστάσεις. Έχουμε και το καφενείο το ΤΕΕ φωλιά για όλα τα κοπρόσκυλα κοματόσκυλα και πάει λέγοντας.

Το μόνο σοβαρό σωματείο, τουλάχιστον για τους μηχανικούς είναι μόνο ο ΣΠΜΕ.

 

Που είναι η έρευνα σε αυτή την χώρα ??? (Δηλαδή αυτό είναι ανέκδοτο, αλλά έκανα μια προσπάθεια...)

Αυτή η χώρα δεν έχει ικανούς ανθρώπους για παράδειγμα να αναπτύξουν βιομηχανία αυτοκινήτου για παράδειγμα ή κάτι άλλο ??? (Βγαίνει για παράδειγμα επιχείρηση να χρηματοδοτήσει ερευνητικό, πετάγονται οι άλλοι γελοίοι τα σφυροδρεπανάκια ή σκέτο δρεπανάκια, και λένε όχι, ελεύθερη παιδεία για όλους. Το να είσαι ηλίθιος δικαίωμά σου. Το να προσπαθείς να κάνεις και τους άλλους ηλίθιους σαν και εσένα...είναι πρόβλημα). Δίνει λεφτά το κράτος για έρευνα θα τα ρημάξουνε τα καρτάλια οι καθηγητές μαζί με τα κοπρόσκυλα πολιτικούς (καλά αυτό με ΔΕΠ κ.α. στις σχολές από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα). Δεν έχει ικανούς ανθρώπους για ανάπτυξη, αλλά έχει ικανούς πολιτικούς κοπρόσκυλα, λαμόγια, καρναβάλια να τα τρώνε και να έχουνε το θράσος να βγαίνουν και μετά στο βήμα της βουλής και να μιλάνε ???

Link to comment
Share on other sites

Πρίν 30 χρόνια το να πάς γιά δάσκαλος ήταν η τελευταία επιλογή .

Γιά αστυνομικός , απλά αδιανόητο .

 

Μέχρι πέρσι ήθελες 18000 + .

 

Φέτος λένε οι εφημερίδες , ότι μετά την μείωση των μισθών και την κατάργηση των εκτάκτων δασκάλων και καθηγητών , περιμένουν μεγάλη μείωση της ζήτησης .

 

Ετσι και με το σύνδρομο , γιατρός , μηχανικός , δικηγόρος .

Πρώτα θα μειωθεί το κοινωνικό κύρος και μετά θα μειωθούν οι υποψήφιοι .

 

Βέβαια σε όλη την Ευρώπη μόνο το 35 % των αποφοίτων λυκείου κάνει ανώτατες σπουδές .

 

Στην Ελλάδα από το 10 % κάθε γενιάς και το 30 % των αποφοίτων λυκείου που είχαμε το 1980 , σήμερα φτάσαμε στο 80 % να είναι φοιτητές στην Ελλάδα και το υπόλοιπο να πηγαίνει στο εξωτερικό , η τώρα και στα κολλέγια .

 

Εν τω μεταξύ , οι Ελληνες δεν είχαν ποτέ σε εκτίμηση τις Γεωπονικές σπουδές . Εχουν κάνει τα τελευταία χρόνια πολλές σχολές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που έχουν ελάχιστη ζήτηση , αλλά δεν τολμούν να τις καταργήσουν .

 

Περιμένουμε και εδώ το ΔΝΤ να δώσει την λύση με ένα εκπαιδευτικό Καλλικράτη .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.