Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρόλος του ΤΕΕ


Structur

Recommended Posts

Απ' όσο θυμάμαι, η συζήτηση για παρατάξεις, το πρόγραμμά τους, ερωτήσεις-απαντήσεις κλπ μπορεί να γίνεται μόνο στον τομέα του φόρουμ "Δράσεις - Προτάσεις προς φορείς". Επίσης δεν έχω προσέξει κάποια ανακοίνωση από τους συντονιστές/διαχειριστές, εκτός από το PM που μας γνωστοποίησε ο συνάδελφος παραπάνω.

Επίσης και αυτή εδώ η συζήτηση "ρόλος του ΤΕΕ" μάλλον πρέπει να μεταφερθεί στο "Δράσεις - Προτάσεις προς τους φορείς"...

 

Υ.Γ.

Και προφανώς η συμμετοχή στις συζητήσεις είναι προαιρετική. Σε όσους τους "βρωμάει" κάτι βεβαίως και μπορούν (και οφείλουν) να κρατάνε τις αποστάσεις τους...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 121
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ, οταν τα μελη του τεε, ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΜΙΣΗ ΧΩΡΑ. Δεν μας σωζουν ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ και τετοιες ΤΡΙΧΕΣ. Αυτα ουτως η αλλως στην πραξη καταστρατηγουνται. ΛΟΓΙΚΟ διοτι για μια ΔΟΥΛΕΙΑ εμφανιζονται 100 υποψηφιοι. Τι να μας πει λοιπον το ΤΕΕ για "υποστηριξη" οταν εχει ΔΥΝΑΜΙΤΗΣΕΙ το ιδιο ΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

 

Να αγιάσει το πληκτρολογιό σου:D

Link to comment
Share on other sites

Για αυτό, θα πρέπει να επιμείνουμε στο αίτημα του ΤΕΕ ότι η αναβάθμιση των επιστημόνων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης της Χώρας. Επισημαίνει ότι είμαστε η μόνη χώρα στον ΟΟΣΑ όπου η ανεργία των αποφοίτων Τριτοβάθμιας είναι μεγαλύτερη από αυτήν των υπολοίπων, αλλά και αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της Χώρας δεν είναι θέμα μισθών αλλά θέμα τεχνολογικής και οργανωσιακής υστέρησης όπως δείχνουν οι έρευνες του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ αλλά και άλλων οργανισμών.

 

Με βάση αυτήν την αρχή, γίνονται διάφορες παρεμβάσεις. πχ.

α. για τον έλεγχο και την τήρηση των προδιαγραφών στις κατασκευές και στα δομικά προϊόντα , γεγονός που θα διευρύνει την απασχόληση των μηχανικών

β. Στο ΕΣΠΑ με στόχο καμία επιχείρηση που δεν έχει ικανό αριθμό επιστημόνων και μηχανικών να μην μπορεί να πάρει έργο και να επιδοτηθεί

γ. Γίνεται προσπάθεια το θέμα της διεύρυνσης του ρόλου των επιστημόνων να γίνει υπόθεση όλων των επιστημονικών φορέων με τους οποίους έχει στρατηγική συνεργασία το ΤΕΕ, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η οικονομική κρίση θετει επί τάπητος το αίτημα να σχεδιάσουμε τι ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες θα παράγουμε, πως θα γίνουμε ανταγωνιστικοί, πως θα οργανωθούμε.

Παράλληλα, μέσα από την καθιερωμένη την τελευταία τριετία συμμετοχή του ΤΕΕ στη σύνοδο πρυτάνεων και κοσμητόρων πολυτεχνικών σχολών, γίνεται προσπάθεια παρέμβασης στη συνεχή αύξηση της παραγωγής μηχανικών.

 

Μια παράταξη (δεν αναφέρω γιατί απαγορεύεται από το blog) προτείνει ένα βήμα παραπάνω, τη σύνταξη ενός Χάρτη Απασχόλησης των Μηχανικών όπου θα κωδικοποιεί τις υπηρεσίες του μηχανικού που είναι ανταποδοτικές για την κοινωνία πχ ο έλεγχος των τουριστικών εγκαταστάσεων και η προληπτική συντήρησή του θα μπορούσε να απασχολήσει πλήθος μηχανικών ενώ θα βοηθούσε στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού, η υποχρέωση των συνεργείων να υποστηρίζονται από μηχανικό για να μην υπάρχει το γνωστό φαινόμενο της try and error δαπανηρής αντιμετώπισης των βλαβών κλπ. Η ίδια παράταξη προτείνει επίσης το ΤΕΕ να δημιουργήσει ένα Παρατηρητήριο Απασχόλησης Μηχανικού που θα διερευνά τις εξελίξεις, θα κάνει παρεμβάσεις και θα υποστηρίζει οργανωμένα τον μηχανικό, νομικά και συνδικαλιστικά, για τις συνθήκες εργασίας του.

 

Δείτε αναλυτικά τι έκανε το ΤΕΕ για θέματα απασχόλησης και πείτε τη γνώμη σας. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/report2007-2009/apasxolisi

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε mechon με ολο το σεβασμο ,πιστευω οτι ακριβως το αντιθετο πρεπει να γινει.η απελευθερωση της κοινωνιας απο τον βραχνα καθε ειδους συντεχνιων.

χρειαζομαστε λιγωτερο και καλυτερη παιδεια.δεν χρειαζετε τα παιδια να τρεχουν σχολειο-φροντιστηριο ολη μερα ολα τα χρονια.και μετα 5 χρονια πολυτεχνειο+μεταπτυχιακα

και ολα αυτα για να βρη μια δουλεια στο δημοσιο και να καθετε .

αυτος ο παραλογισμος πρεπει να σταματηση.

πρεπει η κοινωνια ελευθερα να αποφασιζει τι χρειαζετε και οχι οι καθε ειδους συντεχνιες να γινοντε τσιμπουρι που ρουφαν το αιμα πισω απο δηθεν αναγκαιοτητες και τριχες.

δεν χρειαζεται η Ελληνικη κοινωνια τοσους εκπαιδευτικους ,τοσους μηχανικους τοσους ....

εκτος κιαν μπορουμε να κανουμε εξαγωγη (επιστημονων-υπηρεσιων-λογισμικου κλπ κλπ)

μονο τοτε μπορει να συζητηθει η υπερπαραγωγη επιστημονων.

ΥΓ ας παρουμε παραδειγμα την μεταβιβαση ακινητου.στην οποια υπεισερχοντε 4 νομικοι για μια μεταβιβαση(συμβολαιογραφος-υποθηκοφυλακας-2 δικηγοροι).ε αυτο πουθενα δεν γινεται.ενας νομικος φθανει και περισευει.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε paris43, να σου πω και εγώ τη γνώμη μου

 

Αν εννοείς ότι πρέπει να αλλάξουμε πρότυπο ζωής, όχι καταναλωτικό και ανταγωνιστικό, με άλλες αξίες, είμαι μέσα. Για μιά άλλη κοινωνία που δεν θα στηρίζεται στα κέρδη αλλά στις ανάγκες των πολλών θα έλεγα εγώ. Αλλά μέχρι τότε πρέπει να παλέψουμε με τα σημερινά δεδομένα, να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε ό,τι αλλάζει, να βιώσουμε στην πράξη τα όριά τους και στη συνέχεια να παλέψουμε να αλλάξουμε τα όρια. Το αίτημα του ΤΕΕ για παράδειγμα της ηλεκτρονικής πολεοδομίας , όσο και αν κάποιος μπορεί να το κατηγορήσει ως αφελές, καθώς δεν είναι τεχνικό το πρόβλημα των πολεοδομιών, μπορεί ωστόσο να αναδείξει τα βαθύτερα κίνητρα ενός ολόκληρου συστήματος..

Επίσης είμαι μέσα αν επίσης πρέπει να αλλάξουμε το γραφειοκρατικό μοντέλο διοίκησης που χρησιμοποιείται για τρεις λόγους: Να διαχέει τις ευθύνες και τελικά να μην έχει κανείς ευθύνη, να βολεύονται οι ημέτεροι και να πρέπει να λαδώσεις ή να βρεις μπάρμπα στην Κορώνη για να κάνεις οτιδήποτε.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο ρόλος των επιστημόνων στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένος. Όχι μόνο επειδή είμαστε πολλοί. Άλλωστε στις άλλες χώρες φυσικοί, χημικοί κλπ δουλεύουν στην παραγωγή και όχι όπως εδώ, αποκλειστικά στην εκπαίδευση. Το πρόβλημα είναι ο ανορθολογισμός που υπάρχει στην Ελλάδα (ας μην αναφερω τα αίτια γιατί όπως έλεγε ο Μπρέχτ: Ξέρω πολλούς ασχολούμενοι με την ανάλυση των αιτίων, είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις). Να το πω με ένα παράδειγμα: Αν κάποιος αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ρίχνοντας τα απόβλητά του στο Ασωπό, δεν εχει καμία ανάγκη να επενδύσει σε έρευνα και τεχνολογία ή να προσλάβει μηχανικό. Τούρχεται πιο φθηνά να δώσει μίζα και να ξεμπερδεύει.

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε mechon με ολο το σεβασμο ,πιστευω οτι ακριβως το αντιθετο πρεπει να γινει.η απελευθερωση της κοινωνιας απο τον βραχνα καθε ειδους συντεχνιων.

 

 

Η απελευθέρωση δηλαδή σημαίνει την κατάργηση του ΤΕΕ; Δεν έχουν δικαίωμα οι μηχανικοί να έχουν ένα δικό τους συλλογικό όργανο; Πρέπει να είναι ο καθένας για τον εαυτό του, μην τυχόν και κατηγορηθούν για συντεχνία; Είναι κακό να υπάρχει ένας φορέας που να προάγει την επιστήμη και να παρενβαίνει βοηθώντας τους μηχανικούς;

Link to comment
Share on other sites

anchile

Η απελευθέρωση δηλαδή σημαίνει την κατάργηση του ΤΕΕ;

απορω πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα

μια απλη αναγνωση των οσων ειπα αρκει για να βγαλει κανεις το συμπερασμα οτι δεν ειπα κατι τετοιο.

αντιθετα στο ποστ 37 ειπα

ΥΓ για το ΤΕΕ ,τουλαχιστον αυτα που λεμε να ειναι σοβαρα.αν δεν ηταν το ΤΕΕ η δουλεια μας απλα θα ηταν 5 φορες πιο κατω οσον αφορα την αμοιβη της και την αναγκαιοτητα της
.
Link to comment
Share on other sites

Και οι δύο δίκιο έχετε. Να ενισχυθεί ο ρόλος του μηχανικού στις επιχειρήσεις και την παραγωγή αλλά ταυτόχρονα να μην είναι βραχνάς για τον μέσο άνθρωπο που θέλει να κάνει μία δουλίτσα στο σπίτι του. Μην ρουφάμε το αίμα των μεροκαματιάρηδων δηλαδή ενώ οι μεγαλοεργολάβοι κάνουν τις μελέτες μόνοι τους. Το ΤΕΕ μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

ακριβως αυτο.Φυσικα και χρειαζοντε επιστημονες.αλλο αυτο και αλλο να ειναι τσιμπουρι στην κοινωνια.

παραδειγμα:Κτηματολογιο. το να κανεις ενα Κτηματολογιο οπως οπως με την προοπτικη να το ξαναφτιαξουν οι πολιτες πληρονωντας το χ10 και αντισυνταγματικο ειναι και βδελα στο σωμα της κοινωνιας.

το να φτιαξεις ενα σωστο Κτηματολογιο που να εξυπηρετει την κοινωνια ,ε τοτε ναι ,εισαι επιστημονας που χρησιμευεις στην κοινωνια.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη παιδια, αλλα παρα πολλοι συναδελφοι εδω ειναι ακομη ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ. Δεν ειναι θεμα iq το να δουν ποια ειναι η πραγματικοτης, οπως λεει και ο pappos βρωμαει απο χιλιομετρα, δεν ειναι διολου δυσκολο να δεις το χαλι. Ειναι θεμα ΑΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Οποτε εμφανιζει τις οποιες ψευτο-παροχες ως σωτηρια κλπ κλπ.

 

Λοιπον απο τη στιγμη που η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ενος προβληματος ειναι το 50%, ειμαι 50% μπροστα απο αρκετους αν θελετε.

 

Θα συνεχισω να πληρωνω τα 50ευρα στο τεε και τις διαφορες κρατησεις (θελοντας και μη δυστυχως) αλλα φυσικα δεν θα σταματησω να διακυρρητω οτι ειναι ΓΙΑ ΛΑΜΠΑΔΙΑΣΜΑ, γιατι αλλη λυση δεν υπαρχει.

 

Ασχετο: Αντε να ρθει και ο στρος-καν. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.