Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμπλήρωση Εντύπου E3


Recommended Posts

 

β) υπογράφεται µόνο από τον επιτηδευµατία όταν η δήλωση έχει συνταχθεί από τον ίδιο τον επιτηδευµατία που δεν είχε βάσει του νόµου υποχρέωση υπογραφής της δήλωσης φορολογίας 
του από λογιστή. 

 

Αυτό τώρα έρχεται σε αντίθεση με την πληροφόρηση από maneni και SOTHRIS για καθολική υποχρέωση υπογραφής  από λογιστή έτσι δεν είναι SOTHIRIS ;

................?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό τώρα έρχεται σε αντίθεση με την πληροφόρηση από maneni και SOTHRIS για καθολική υποχρέωση υπογραφής  από λογιστή έτσι δεν είναι SOTHIRIS ;

 

................?

 

 

ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Έχει δει κανείς τι γίνεται με τη φορολογική αναμόρφωση στη φετινή δήλωση του Ε3? Κινητά και βενζίνες καταχωρούνται ως σύνολο στο κελί 2020 στον πρώτο πίνακα?Δε νομίζω ότι οι πίνακες ΙΙ και ΙΙΙ έχουν σχέση πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Δες άρθρο 22, Ν.4172/2013.

Από εκέι γίνεται φανερό ότι είναι καθαρά ζήτημα υποκειμενικής κρίσης και εκτίμησης των πραγματικών περιστατικών για τις δαπάνες ανέμαεσα στις οποίες είναι και οι:

1. Δαπανες κίνησης και

2. Δαπανες γενικά ΕΙΧ αυτοκινήτων από ατομικούς επιχειρηματίες, όπου δεν τίθεται το θέμα της παροχής σε είδος.

3. Δαπάνες τηλεφωνίας

4. κλπ

Η αναγνώριση των δαπανών αυτών θα αποτελεί "θέμα" μεταξύ των φορολογούμενων και της διοίκησης, κατά τη διαδικασία του φορολογικού ελέγχου.

Από τη μεριά των επιχειρήσεων θα πρέπει να εκτιμηθεί και να τεκμηριωθεί με κάθε πρόσφορο μέσο, σε τι ποσοστό οι δαπάνες αυτές αφορούν επιχειρηματική δραστηριότητα και σε τι προσωπική δαπάνη.

 

Επόμένως ανάλογα πράττεις στην αναμόρφωση.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Thanks georgaleos, κατανοητά όλα αυτά......το θέμα είναι που τα δηλώνουμε?Κ αν όντως υπολογίσουμε τα ποσά χωρίς να φαίνονται από που αυτά προκύπτουν, θα τα συμπληρώσουμε στον κωδικό 2020?

Link to comment
Share on other sites

Ετσι όπως το θέτεις ναι. Στον κωδ.2020 πιν Ι, και το συνολικό ποσό που προκύπτει αυτόματα στον κωδ. 2021 μεταφέρεται στον κωδ.565 του Ε3.

 

Πάντως κάνε εναν κόπο και ρίξε μια ματία στις ΠΟΛ.1097/28-4-2015, και στην ΠΟΛ.1235/24-11-2011 η οποία σύμφωνα με την 1η ισχύει κατα περίπτωση.

 

Edit: Επίσης δες και την ΠΟΛ 1088/17-4-2015

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ας δώσει κάποιος αν ξέρει κάποια στοιχεία σχετικά με τις αλλαγές στο Ε3 για το οικ. έτος 2015 σε σχέση με το οικ. έτος 2014.

Βλέπω ότι στην αναμόρφωση δεν υπάρχουν συγκεκριμένα ποσοστά οπότε αν κάποιος θέλει βάζει όλες τις βενζίνες.

1. Προτείνετε να βάλουμε το 70% όπως πέρσι για να είμαστε σίγουροι;

2. Οι κωδικοί στην αρχή 593 και 591 είναι καινούργιοι. τι είναι;

3. Βλέπω ότι έχουν καταργηθεί οι αναφορές σε "ελεύθερους επαγγελματίες" και "μελέτες μηχανικών". Θα τα βάλουμε όλα στην παροχή υπηρεσιών;

 

 

Ας απαντήσω σε κάποια που βρίσκω

2. Οι κωδικοί 593 και 591 υπήρχαν αλλά σε άλλη θέση (λίγο πιο πάνω δεξιά). Πέρσι δε μας ένοιαζαν, ελπίζω να σημαίνουν το ίδιο και φέτος και να μη μας νοιάζουν.

3. Είδα αυτό σε κάποιο έγγραφο "Επίσης, οι στήλες που αφορούσαν δαπάνες, έσοδα κ.λπ. για «ελεύθερους επαγγελματίες» καταργούνται, καθόσον το εισόδημα αυτό είναι εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα εντασσόμενο πλέον στην κατηγορία της παροχής υπηρεσιών.". Οπότε μάλλον απαντιέται και αυτό

Edited by dchatz
Link to comment
Share on other sites

Η καθαρά προσωπική θέση μου για αυτά που θέτεις είναι:

 

Για το (1):

Σίγουρος δεν μπορεί να είσαι, γιατί (**)

Σύμφωνα με τον Ν.4173/13, άρθρο 22, εκπίπτουν όλες οι επιχειρηματικές δαπάνες οι οποίες :

Πραγματοποιούνται για το συμφέρον της επιχείρησης και αποτελούν συνήθεις εμπορικές συναλλαγές της. 

Αντιστοιχούν σε πραγματική συναλλαγή και η αξία της δεν κρίνεται κατώτερη ή ανώτερη της αγοραίας αξίας. Η αξία της συναλλαγής δεν πρέπει να είναι υποτιμολογημένη ή υπερτιμολογημένη με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η Φορολογική Διοίκηση.

Εγγράφονται στα βιβλία της περιόδου που πραγματοποιούνται και αποδεικνύονται με κατάλληλα δικαιολογητικά. Οποιαδήποτε εγγραφή (ακόμα κι αν είναι πραγματική) η οποία δεν συνοδεύεται από κατάλληλα δικαιολογητικά (άρθρο 2, παρ. 3 Κ.Φ.Α.Σ.) δεν αναγνωρίζεται.

 

**Το συμφέρον της επιχείρησης δεν μπορεί να το κρίνει ο ελεγκτής και η συγκεκριμένη διάταξη παρουσιάζει μία επικίνδυνη υποκειμενικότητα καθώς ο ελεγκτής μπορεί να αποφασίσει ότι μία δαπάνη δεν είναι προς το συμφέρον της επιχείρησης και να την προσθέσει στις λογιστικές διαφορές.

 

Για το (2):

Ο κωδικός 591 υπήρχε και στην χρήση 2013 (αφορά στα "μπλοκάκια")

Ο κωδικός 593 υπήρχε και στην χρήση 2013 (αφορά στους συγγραφείς, μουσουργούς και καλλιτέχνες, ζωγράφους ή γλύπτες ή χαράκτες της παραγράφου 7 του άρθρου 48 του Ν.2238/1994)

 

Για το (3) και γενικότερα για το Ε3 δες εδω.

 

Επίσης δες κι εδώ.

 

Edit: Κι εδώ ... πριν από λίγο αναρτήθηκε.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από εμένα,

 

Παλεύω και εγώ με τα φορολογικά και θα ήθελα τα φώτα σας :)

 

Και εγώ προβληματίστηκα με την Φορολογική Αναμόρφωση και το κομμάτι της κινητής τηλεφωνίας τελικά κατέληξα να συμπληρώσου τον κωδικό 2020 όπως με τους συντελεστές που έβαλα και πέρυσι. 

 

Έχω κάποιες απορίες σχετικά με τον Πίνακα ΙΙΙ  της Φορολογικής Αναμόρφωσης.

  • η προκαταβληθέντες ΦΕΜ 10 ή 4% δεν δηλώνονται πλέον.
  • δηλώνω αν έχω εγώ παρακρατήσει φόρο από κάποιον > μάλλον τους λοιπούς φόρους;
  • και δηλώνω και το ΦΠΑ κωδ 2228 /2229. Τι δηλώνω εδώ βρε παιδιά;

Τον ΦΠΑ που όφειλα στον κωδ 2228 και τον ΦΠΑ που πλήρωσα κωδ 2229. Κάνοντας το άθροισμα των περιοδικών δηλώσεων Φ2;

Τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παλεύω και εγώ να συμπληρώσω το ε3 μόνος μου γιατί απολύθηκα και χρειάζομαι να τα στείλω άμεσα για να μπω ταμείο.Το 2014 είχα έσοδα απο μισθωτή εργασία και ταυτόχρονα λίγα απο επισκεύη ηλεκτρονικών υπολογιστών, αυτός είναι ο ΚΑΔ μου.

Πρώτη απορία: θεωρείται οτι έχω επιχειρηματική δραστηριότητα και εμπορική ιδιότητα λόγω παροχής υπηρεσιών επισκεύης η/υ δλδ ναι στον κωδικο 597 βάζω ναι? Αλλά απο την άλλη οι μηχανικοί θεωρούνται οτι δεν έχουν εμπορική ιδιότητα. Το αντιμετωπίζει κάποιος άλλος?

Δεύτερη απορία:Στον κωδικό 557(δαπάνες χρήσης) με το που γράφω το σύνολο των δαπανών μου βγαίνει μήνυμα"προσοχή μεγάλα ποσά δαπανών σε σχέση με τα ακαθάριστα). Έχω έσοδα 1300,00 και έξοδα 700,00...υπάρχει κάποιο πρόβλημα?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.