Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή μηχανικού, Φορολογικά


bt.architecture

Recommended Posts

Ξανα πίσω στην εφορία και με ελάχιστο παρακαλητό, ο υπάλληλος μου μουτζούρωσε το όνομα και ΑΦΜ, σημείωσα πάνω στο παράβολο τα ορθά και μετά το σφράγισε με δικιά του και με στρογγυλή.

 

Ξανά στη πολεοδομία όπου το δεχτήκαν αμέσως.

 

Και όταν θα έρθει η ώρα για "διασταυρώσεις" και ελέγχους ποιοί "ρύθμισαν" ημιυπαίθριους, ποιοί πλήρωσαν παράβολα κλπ. θα γίνει πάλι αλαλούμ. Τέτοια κάνουν κάποιοι "μάγοι" στις δημόσιες υπηρεσίες και ύστερα απορούμε πως γίνεται να πηγαίνουν σημειώματα περαίωσης σε πεθαμένους και άλλα τραγελαφικά...

Τέλος πάντων, αφού κάνατε τη δουλειά σας...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γιατί, ξέρεις περίπτωση που τήρησες κατά γράμμα τη διαδικασία και πήγαν κατ' ευχήν όλα ... ; (Εντός ελλαδικού χώρου αναφέρομαι)

 

Αν είναι, πες μου και μένα γιατί ακόμη ψάχνω τον τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

μακάρι να ήταν όλοι οι μάγοι έτσι μπας και κάναμε καμιά δουλειά γρηγορότερα...

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά θέλω να ξαναναφέρω το ότι η νόμιμη (και επιθυμητή ) διαδικασία είναι αυτή που περιγράφω παραπάνω η αλλιώς που περιγράφεται στην εγκύκλιο 17 και πιο σωστά στο Π.Δ.16/1989 αρθ. 105 ,ενώ η άλλη είναι η περπατημένη ( όπως αναφέρω παραπάνω μη σωστή ) ,και επειδή αναφέρθηκαν διάφορα σας πληροφορώ ότι στις εφορίες έχει έρθει το πρόγραμμα που δίνει στον υπάλληλο την δυνατότητα διόρθωσης ( με αφορμή τα λανθασμένα έντυπα περαιώσεων ) και ο υπάλληλος αφού διορθώσει και τα δυο αποκόμματα του παράβολου μπαίνει και στο σύστημα και το διορθώνει ….. αν μη τι άλλο, εγώ δεν θέλω εκκρεμότητα ούτε σε μένα αλλά προπάντων στον πελάτη μου. Θέλω δε να τονίσω ότι προσπάθησα να εξυπηρετήσω κάποιον συνάδελφο ο οποίος βρέθηκε στην ίδια θέση με μένα με ευγενικό τρόπο. Επίσης σας επισημαίνω ότι έπειτα από επίμονες προσπάθειες τόσο τηλεφωνικά όσο και ηλεκτρονικά στα υ.πε.κ.α, υπουργείο οικονομικών ,διεύθυνση οικονομικής επιθεώρησης και εφορία επί 4 μήνες θεωρώ ότι συνέβαλα στο να εκδοθεί η εγκύκλιος 17. πιστεύω ότι γι αυτό υπάρχει το michanikos.gr .

Link to comment
Share on other sites

Ε νομίζω σαν υπεύθυνοι επιστήμονες άνθρωποι (μηχανικοί), θα πρέπει να σου απαντήσουν αυτοί που είχαν ενστάσεις επί της προτεινόμενης διαδικασίας που ανέφερες παραπάνω ... (μήπως είναι καιρός να σταματήσουμε να αμφισβητούμε με την πρώτη ευκαιρία και να το ψάχνουμε λίγο καλύτερα και από όλες τις μπάντες ... ; ).

Εγώ σε κάθε περίπτωση, σε ευχαρίστησα.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το πρωί ήμουν στη ΔΟΥ μου. Έτσι από περιέργεια ρώτησα επί του θέματος. Έβαλε τα γέλια (κυριολεκτικά) ο υπάλληλος.

Απαντήσεις Directionless δεν οφείλουμε και ειδικότερα κριτική περί της "επιστημονικής μας επάρκειας" για ένα τέτοιο θέμα (προφανώς άσχετο με την "επιστήμη"), δε χρειαζόμαστε. Απόψεις και εμπειρίες καταθέτουμε όλοι.

Link to comment
Share on other sites

Ε άμα έβαλε τα γέλια ο δημόσιος υπάλληλος της ΔΟΥ, εεεεντάξει, σηκώνω τα χέρια ψηλά ! (αφού είναι τόσο έγκυρη η πληροφορία σου - μ' αρέσει που μιλάμε για τη Δημόσια μηχανή, όποτε μας συμφέρει τους εμπιστευόμαστε, όποτε δεν μας βγαίνει η δουλειά, τους τα χώνουμε).

 

Την ύπαρξη της εγκυκλίου 17 την έχει υπόψη ο χαμογελαστός υπάλληλος της ΔΟΥ ή ακόμη να τους την κοινοποιήσουν ; ...

 

Επιστήμονας είσαι (τη λέξη "υπευθυνότητα" δεν τη σχολίασες, στο "επιστήμονας" κόλλησες - υποτείθεται ότι μέσα σ' όλα, το Πολυτεχνείο σε έχει βάλει σε μια διαδικασία να ψάχνεσαι συνεχώς) και βλέπω ότι μονίμως έχεις ένα πολύ επίμονο ύφος. Λοιπόν, όταν καταθέτεις απόψεις (με τόσο απόλυτο ύφος), καλό θα 'ταν να τις ελέγχεις. Παρεπιπτόντως, περιμένω απάντηση σε άλλο ποστ σχετικά με την άποψή σου.

 

Υ.Γ. Σε ό,τι αφορά το "επιστημονικό" σκέλος, εγώ έμαθα ότι όπου βάζω τη σφραγίδα και την υπογραφή μου, είμαι υποχρεωμένος να το ελέγχω από 10 πλευρές. Εκτός και αν έχεις αντίθετη άποψη εσύ.

Link to comment
Share on other sites

Ο TOPOAKIS στο μήνυμα #1484 παρουσίασε την κατάσταση όπως έχει, ορθά επισημαίνοντας ότι η διαδικασία είναι αυτή που φαίνεται στο συυνημμένο απόσπασμα του Π.Δ.16/5-1-1989. Δηλαδή το σφραγισμένο από τη ΔΟΥ λανθασμένο διπλότυπο, παραμένει σε αυτήν για επιστροφή του ποσού που καταβλήθηκε, και εκδίδεται νέο με τα σωστά στοιχεία. Εκεί προφανώς οφείλεται και το "γέλιο" του υπαλλήλου.

Αυτή ήταν η κύρια ένσταση μου, ότι δηλαδή δε γίνεται μουτζουρωμένα-διορθωμένα διπλότυπα να επαναχρησιμοποιούνται. Ή διαδικασία διόρθωσης γίνεται απλούστερα από όσο γνωρίζω (χωρίς σφραγίδες και ανταλλαγή αλληλογραφίας) μόνο εφόσον το ζητήσεις αυθημερόν από την έκδοση του διπλοτύπου.

post-2252-131887254756_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη αλλά : ποιος είπε το αντίθετο γι' αυτό που αναφέρεις ; Απλά συμφωνήσαμε ότι υπάρχει λύση για το θέμα. Τώρα αν επιστρέφεται, εκδίδεται καινούριο και αφαιρείται εκ των υστέρων (το 1ο που ακυρώθηκε) ή το ότι μουτζουρώνεται και σφραγίζεται με τη στρογγυλή είναι οι λεπτομέρειες, δεν νομίζω κανείς να σου είπε το αντίθετο. Εσύ ήσουν κάθετος στο ότι δεν διορθώνεται εξ' αρχής.

 

Υ.Γ. Με λίγα λόγια : ο υπάλληλος της ΔΟΥ που ακολούθησε τη διαδικασία της μουτζούρας και της στρογγυλής, παρανόμησε ; Αυτό εννοούσε ο συνάδελφος του της ΔΟΥ, που έβαλε τα γέλια ; Για να καταλάβω δηλαδή...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.