Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος "Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης κλπ"


achille

Recommended Posts

συνάδελφοι να σας ρωτήσω: τελικά μπορούμε να προχωρήσουμε στην τακτοποίηση των ΗΜ/Χωρων? Ερωτώ, διότι ακούγεται πως θα κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος με αποτέλεσμα να μην έχει αντικείμενο όλη αυτή η διαδικασία (κυρίως για τους ιδιοκτήτες). Αν γνωρίζεται κάτι περί αυτού???

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορούμε !!!

Η υπουργός πήρε το μάθημα από τους 2 προηγούμενους αντισυνταγματικούς νόμους του τέως ΥΠΕΧΩΔΕ και είχε επαφές με το Σ.Ε., πριν προβεί στην δημοσίευσή του.

Link to comment
Share on other sites

Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς. Έκανα μια αναθεώρηση αδείας μετά την 2-7-2009 στο 2ο όροφο οικοδομής για εσωτερικές διαρρυθμίσεις και τώρα ο ιδιοκτήτης μου ζητάει να κάνω τακτοποίηση για τον εναν ημιυπαίθριο που έχει στον 4ο όροφο του ίδιου κτιρίου. Μπορεί να γίνει τακτοποίηση παρόλο που η ανθεώρηση της αδείας έγινε μετά τις 2-7-2009 (άρθρο 5 Ν3843/2010)?

Link to comment
Share on other sites

θα κάνεις τον υπολογισμό σου, ακριβώς σαν να ήταν οικόπεδο (κλιμακωτά).

Δηλαδή παράδειγμα:

Έστω ότι έχω προς τακτοποίηση 8,09 Μ2 Η/Χ σε οικόπεδο εμβαδού 1.578,57 Μ2

που ισχύει: ΣΔ 1,10 για πρώτα 400 , 1,00 για επόμενα 200 και 0,90 για τα λοιπά. Εάν στο οικόπεδο έχει εξαντληθεί η δόμηση, τότε:

Α.) Ισχύων Σ.Δ. στο ακίνητο:

(440,00+200,00+880,71) / 1.578,57= 0,963

Έκταση γης, που προκύπτει από τη διαίρεση του Εμβαδού με τον Σ.Δ.:

8,09 / 0,963 = 8,40 Μ2

 

ή

 

Β.) Έκταση γης, που προκύπτει από τη διαίρεση του Εμβαδού με τον Σ.Δ.:

8,09 / 1,10 = 7,35 Μ2

 

Ποίο από τα δύο ισχύει?

 

Και επειδή το παράδειγμα είναι αληθινό, σας λέω ότι εγώ έβαλα το Α. ενώ η πολεοδομια μου ζήτησε το Β.

Link to comment
Share on other sites

Ο μέσος συντελεστής δόμησης στο οικόπεδο είναι ο αριθμός που προκύπτει από την διαίρεση της μέγιστης επιτρεπόμενης δόμησης προς το εμβαδό του οικοπέδου. Αυτός είναι ένας αριθμός για όλη την ζωή του οικοπέδου (μέχρι να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της δόμησης)

 

Αυτό όμως που ψάχνουν να βρουν, είναι πόσο εμβαδό οικοπέδου έπρεπε να έχεις ώστε να είναι νόμιμα τα παραπάνω τετραγωνικά.

 

Άρα θα πρέπει να έχεις οικόπεδο μεγαλύτερο κατά 8,09/0,90=8,99μ² .

 

 

 

Τρίτη άποψη... :) --> πότε θα βγει και για αυτό εγκ. του ΥΠΕΚΑ??

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ρωτήσω την εξής περίπτωση:

Σε ημιυπόγειο οικοδομής 2 αποθήκες έχουν μετατραπεί σε κατοικίες και οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν τώρα να μπουν στη ρύθμιση του νόμου και να διατηρήσουν τη χρήση της κατοικίας για 40 χρόνια.

Οι αποθήκες - κατοικίες έχουν πρόσβαση από το κεντρικό κλιμακοστάσιο της οικοδομής, το ασανσέρ επίσης κατεβαίνει μέχρι το υπόγειο.

Η ερώτηση μου είναι αν στα τμ που θα μπουν στη ρύθμιση εκτός από τα καθαρά τμ της κάθε αποθήκης-κατοικίας πρέπει να υπολογίσω και τα τμ του κλιμακοστασίου ή όχι. Το σκεπτικό είναι ότι το κλιμακοστάσιο δεν εξυπηρετεί πλέον μόνο τις αποθήκες και το λεβητοστάσιο (χώροι που ήταν εκτός ΣΔ)αλλά τώρα πια 2 κατοικίες για τις οποίες αποτελεί και τη μοναδική είσοδο.

Ποια είναι η γνώμη σας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Link to comment
Share on other sites

Μια ερωτηση:

90μ2 Υπογειος χωρος (Εκτος Σ.Δ.) (ετσι αναφερεται στην αδεια)

Στην πραγματικοτητα εχει γινει διαμερισμα (1ος οροφος)

 

Εχει γινει καταγγελια, εχουν επιβληθει προστιμα (τιμη ζωνης υψηλη) σαν η αλλαγη χρησης να εγινε το 2005, ενω στην πραγματικοτητα (αποδεικνυεται απο λογ. ΔΕΗ) εγινε το 1999.

 

Τι συμφερει να κανει κανεις?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.