Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος "Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης κλπ"


achille

Recommended Posts

και εμένα με ενδιαφέρει το θέμα σου viki85

εγώ σκέφτομαι να κάνω ό,τι γράφει η κάτοψη

βέβαια στη δική μου περίτωση ο ΗΧ στην κάτοψη>από ΔΚ οπότε ο πελάτης είναι καλυμμένος σε κάθε περίπτωση

μήπως να βάλεις το δυσμενέστερο ;;;;

 

Ναι συμφωνώ, μάλλον πρέπει να βάλω το δυσμενέστερο (σε μένα ο ΗΧ του ΔΚ και της πραγματικότητας είναι μεγαλύτερος από τον ΗΧ της κάτοψης)γιατί και από το ΥΠΕΚΑ που μίλησα τηλεφωνικά μου είπαν να σημειώσω πάνω στην κάτοψη τη σωστή θέση και μέγεθος του ΗΧ, όπως αυτή είναι πραγματικά και έχει υπολογιστεί στην άδεια.

Και πάλι όμως δε μου ακούγεται ΟΚ - διότι αυτό που μου είπαν να σημειώσω βασίζεται στο διάγραμμα (το οποίο δε θέλουν ούτε να το δουν και το οποίο εγώ το πήρα από το φάκελο να το συμβουλευτώ λόγω ίσως υπερβάλλοντος ζήλου...) και στην επι τόπου μέτρηση (δηλαδή σε αυτοψία η οποία επίσης δε ζητείται από πουθενά).

 

Αν λοιπόν πάω με "διορθωμένη" κάτοψη θα εξηγήσω όλα αυτά στην τεχνική έκθεση - αυτό που φοβάμαι είναι ότι στην περίπτωση μου το σωστό θα ήταν μιας και υπάρχει ασυμφωνία σχεδίων μέσα στην άδεια να γίνει ενημέρωση του φακέλου, άρα η άδεια αυτή τελικά θα πάρει ημερομηνία αναθεώρησης (?)σημερινή και δε θα μπορεί να μπει καθόλου στη ρύθμιση!!

 

Θα ανοίξω μεγάλες πληγές...

 

Λοιπόν άλλαξα γνώμη! Τελικά θα μείνω σε ότι λέει η κάτοψη -

και θα ξεχάσω το ΔΚ...

ΔΕ το πήρα , ΔΕ το είδα, ΔΕ το ξέρω!!!

Link to comment
Share on other sites

ssouanis

χίλια ευχαριστώ και από μένα -

δε μπόρεσα να πάω και τα όσα μας είπες είναι πολύ χρήσιμα και διαφωτιστικά.

Σημ:τον κύριο άνω των 70 ετών νομίζω ότι τον έχω πετύχει έξω από το γραφείο υποβολής των δηλώσεων να λεει και εκεί τον πόνο του - η περιγραφή ταιριάζει!

 

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με :

Α΄κατοικία ή άλλη κατοικία:

 

έστω ότι ένας ιδιοκτήτης πληρώσει σήμερα το πρόστιμο διατήρησης για 40 χρόνια ως πρώτη κατοικία και στη διάρκεια αυτών των 40 χρόνων το ακίνητο αλλάξει ιδιοκτήτη (πχ πωληθεί, κληρονομηθεί κλπ) με την ένδειξη στα συμβόλαια "χώρος ρυθμισμένος με το Ν.3843/10" αλλά για το νέο ιδιοκτήτη το ακίνητο ΔΕΝ είναι α΄κατοικία τι γίνεται? θα είναι ΟΚ ή θα πληρώσει τη διαφορά?

 

Για το "κατοικία" ή "άλλη χρήση" δε τίθεται θέμα διότι η εγκύκλιος λέει ότι ένας ρυθμισμένος χώρος δεν αλλάζει χρήση για όλα τα 40 χρόνια.

Αλλά για "Α΄" ή "άλλη" κατοικία" νομίζω ότι υπάρχει θέμα....

Link to comment
Share on other sites

viki85, προσωπικά μου άποψη, ο νόμος μιλάει για αλλαγή χρήσης και όχι για τρόπο φορολόγησης (εκεί διαφέρει η Α από άλλη κατοικία)

Την παρανομία την έκανε ο σημερινός ιδιοκτήτης που σαν Α' κατοικία θα πληρώσει το ανάλογο πρόστιμο.

Όταν το πουλήσει, ο αγοραστής θα φορολογηθεί για ολόκληρο το διαμέρισμα σαν 2η κατοικία, άρα θα πληρώσει τον φόρο κανονικά.

 

Στην πραγματικότητα όμως αυτά δεν είναι θέματα που μας αφορούν.

Link to comment
Share on other sites

Στην πραγματικότητα όμως αυτά δεν είναι θέματα που μας αφορούν.

 

Έχεις απόλυτο δίκαιο, εδώ υπάρχουν τόσες ασάφειες με το νόμο σήμερα μην ασχολούμαστε και με το τι θα γίνει σε 30-40 χρόνια....

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια περίπτωση όπου ο πελάτης έβγαλε άδεια για προσθήκη στέγης, έφτιαξε μια στέγη στα 3+ μέτρα και τον σταματήσανε μετά από καταγγελία. Φαντάζομαι ότι αν δεν κατεβάσει την στέγη στο προβλεπόμενο από την άδεια ύψος δεν πρόκειται να μπορέσει να συνεχίσει. Μπορεί μετά να την τακτοποιήσει, έστω και στα 2μ?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.