Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος "Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης κλπ"


achille

Recommended Posts

Η χρήση του Κ/Σ συνεχίζει να είναι κοινόχρηστη, δεν άλλαξε χρήση.

Άρα νομίζω πως δεν θα το συμπεριλάβεις στην ρύθμιση.

 

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Πράγματι το Κ/Σ συνεχίζει να είναι κοινόχρηστο - εφόσον ζητηθεί να περιληφθεί στη ρύθμιση θα μοιράσω τα τμ αναλογικά στους 2 ιδιοκτήτες.

Η χρήση του όμως είναι που με προβληματίζει:

Στην άδεια είναι είναι κοινόχρηστο Κ/Σ που οδηγεί σε υπόγειους χώρους.

Τώρα με τη ρύθμιση είναι ναι μεν ένα κοινόχρηστο Κ/Σ που όμως οδηγεί σε κατοικίες για τις οποίες αποτελεί και τη μοναδική είσοδο...

Μάλλον θα το αποσιωπήσω και βλέπουμε τι θα πουν στην πολεοδομία.

Θα ενημερώσω πάντως τους ιδιοκτήτες να ... ετοιμάζονται για πιθανώς περισσότερα τμ προς διατήρηση.

Link to comment
Share on other sites

Το τι θα ισχύσει το ξεκαθαρίζει η εγκύκλιος. Το τι συμφέρει έχει να κάνει με χρήματα.

Παρ. 6. Οι χώροι που ρυθμίζονται με την παραπάνω διαδικασία δεν οφείλουν πλέον άλλο πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης για τα επόμενα 40 χρόνια και μπορούν να μεταβιβάζονται με την επισημείωση ότι αυτοί «ρυθμίστηκαν με τις διαδικασίες του Ν.3843/2010 και αρ.πρωτ.αίτησης ………/2010/της πολεοδομικής υπηρεσίας ……………….».

Δεν επιβάλλονται νέα πρόστιμα για τους ρυθμισθέντες χώρους και δεν οφείλονται αναδρομικά φόροι και εισφορές (ΙΚΑ, μεταβίβασης κλπ).

Αυτονόητο είναι ότι πρόστιμα, εισφορές και συνέπειες για άλλες αυθαιρεσίες πέρα αυτών που ρυθμίζονται εξακολουθούν να επιβάλλονται και αρμόδια για τον διαχωρισμό (καταγεγραμμένες περιπτώσεις που έχει βεβαιωθεί το πρόστιμο) είναι η πολ/κη υπηρεσία που ενημερώνει την ΔΟΥ για τα πρόστιμα που εξακολουθούν να απαιτούνται καθώς και αυτά που διαγράφονται.

Καταβληθέντα ποσά δεν συμψηφίζονται και δεν αναζητούνται.

Link to comment
Share on other sites

Το κλιμακοστάσιο έιναι κοινόχρηστος χώρος και έτσι παραμένει. Δεν αλλάζει χρήση και άρα δεν υπολογίζεται στη ρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

αυτό που λέει η viki85 είναι πως το κλιμακοστάσιο αφού εξυπηρετεί το διαμερίσματα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στον υπολογισμό του ΣΔ του κτηρίου. Μπορεί να μην έχει αλλάξει χρήση αλλά έχει υπερβεί τον μεγιστο ΣΔ του κτηρίου (εαν...) . Οπότε χρειάζεται ρύθμιση...

Link to comment
Share on other sites

Τα μέτρα που δηλώνουμε στην ρύθμιση, δεν τα μετράμε στον Σ.Δ., απλά αλλάζουμε τη χρήση του χώρου για 40 χρόνια. Δεν αυξάνεται ο συντελεστής δόμησης της οικοδομής. Το κλιμακοστάσιο δεν αλλάζει χρήση, παραμένει κλιμακοστάσιο άσχετα με τους χώρους που εξυπηρετούσε/εί. κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να σκεπτόμαστε "κατά ΓΟΚ", γιατί τότε θα έπρεπε την αίτηση να τη συνοδεύουν ένα κάρο μελέτες που φυσικά θα αφορούσαν όλο το κτήριο και όχι μόνο μία ιδιοκτησία.

Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι να ρωτησω κατι εδω πουναι ολα...

 

 

περγκολα δλδ αιθριο πουναι στον 3 οροφο πουναι στο κελυφος, πουναι στο ιδεατο στερεο και δενε χουμε υπερβαση υψους μπαινει στην ρυθμιση, εννοειται οτι δεν ειναι υπολογισμενη στον κτιριακο ογκο της αδειας?

 

 

ενταξει περγκολα στο δωμα σιγουρα δεν μπαινει γιατι δεν ειναι μεσα στο υψος και ας ειναι στο ιδεατο και κελυφος.....

 

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Γιατί η πέργκολα δεν είναι μέσα στο νόμιμο κέλυφος. Η πέργκολα στον 3ο όροφο "κάθεται" πάνω σε τμήμα δώματος, στο οποίο και τελειώνει το κέλυφος του κτηρίου.

Link to comment
Share on other sites

ο 3ος οροφος εχει και σ,δ κανονικα....

 

 

ο 4 οσ ειναι το δωμα....

 

 

και η εγκυκλιος οσο την διαβαζω λεει....'' καθως και της προσθηκης χωρων εντος του ογκου του κτιριου ''.... και παρακατω λεει δεν ρυθμιζονται περγκολες (τα οποια βρισκονται εκτος του ιδεατου στερεου και του νομιμου υψους του κτιριου )...

 

 

επομενως περγκολα στον 3 οροφο πουναι στο ιδεατο στερεο , πουναι στο νομιμο υψος τακτοποιειται !!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μια ερώτηση, αν γνωρίζετε. Αρκεί για την πολεοδομία η κάτοψη του φακέλου της άδειας όπου θα σημειώνεται με κάποιο τρόπο (διαγράμιση ή γράμματα) ο η/υ που κλείστηκε ή χρειάζεται αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης (με διαστάσεις, ανοίγματα κλπ), δηλ. σχεδιασμός νέας κάτοψης; Με ενδιαφέρει πρωτίστως η πολεοδομία της Συγγρού.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν ο όροφος υποχωρεί, το τμήμα της οροφής του υποκείμενου ορόφου είναι δώμα ή αλλιώς αίθριο. Στην ερμηνευτική εγκύκλιο ορίζει ότι το τέλος του κελύφους είναι το δώμα ή η στέγη. Άλλωστε λέει ξεκάθαρα ότι δεν συμπεριλαμβάνονται οι πέργολες.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.