Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος "Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης κλπ"


achille

Recommended Posts

 

Αυτό μάλλον το βρήκες στο φεκ για την ανασύσταση φακέλου....

Έτσι δεν είναι? Επειδή δεν το θυμάμαι μπορείς να μας πεις το ΦΕΚ?

 

 

 

Αυτό έχει νόημα μόνο σε περιπτώσεις που έχουν επιβληθεί πρόστιμα στην ιδιοκτησία και θέλει να ανασταλούν με τον διαδικασία της ρύθμισης

 

 

 

Το φεκ της ανασύστασης (αν είναι φεκ - δεν θυμάμαι) είναι πολύ γενικά και αφορά όλη την δημόσια διοίκηση. Θα έλεγα ότι δεν είναι πολύ σαφές για την περίπτωση της οικοδομικής άδειας.....

 

 

Είναι Εγκύκλιος για την ανασύσταση φακέλου με βάση το υπ' αριθμ. 114/30-6-2005 (ΦΕΚ 165/Α΄) Προεδρικό Διάταγμα.

 

Τα βρήκα στο

http://www.gspa.gr/%286603827574845253%29/eCPortal.asp?id=4661&nt=19&lang=1&pID=235&p2ID=811&lang=1

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε,

Προφανώς, έχεις διατυπώσει λανθασμένα αυτό που θα ήθελες να πεις γιατί υπέρβαση δόμησης σημαίνει κατασκευάζω παραπάνω από αυτό που προβλέπεται είτε στην ΟΑ (εάν δεν έχω εξαντλήσει τον ΣΔ) είτε στον επιτρεπόμενο ΣΔ (εάν τον εξαντλώ).

 

Όσες φορές και να το διάβασα, αυτό ήθελα να πω.

Ο νόμος ρυθμίζει χώρους που δημιουργήθηκαν καθ' υπέρβαση της δόμησης. Της δόμησης που προβλέπει η άδεια (είτε με εξάντληση του σ.δ., είτε χωρίς).

 

Όταν τώρα έχουμε ένα χώρο που στην ο.α. είναι χαρακτηρισμένος κατοικία, εμείς τον έχουμε κάνει κατάστημα και θέλουμε να τον ρυθμίσουμε βάσει του 3843/10, δεν μπορούμε. Δεν δημιουργείται ο νέος χώρος καθ' υπέρβαση της δόμησης. Δημιουργείται λόγω αυθαίρετης αλλαγής χρήσης.

Έχουμε χώρο κύριας χρήσης και παραμένει χώρος κύριας χρήσης.

Θα πάμε με τον κλασσικό τρόπο της αλλαγής χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

@ssouanis

Το σχόλιο που έκανα, για την παρ. 5 της εγκυκλίου 15/2010, στηρίζεται στο γεγονός ότι, στο νόμο, δεν αναφέρεται πουθενά κάτι σχετικό με το θέμα των χρήσεων.

 

Εσύ υποστηρίζεις, στο post #915, αλλά και στο τελευταίο # 925, ότι

Ο νόμος αφορά χώρους οι οποίοι καθ' υπέρβαση της δόμησης μετατράπηκαν σε χώρους κύριας χρήσης.

Όταν έχουμε κύρια χρήση και πηγαίνουμε ξανά σε κύρια χρήση, απλά δεν έχουμε υπέρβαση της δόμησης. Ομοίως και από βοηθητικό σε βοηθητικό.

 

Αντίθετα, οι δύο πρώτες παράγραφοι της εγκυκλίου 5/2010 αναφέρουν ότι:

Με το Ν.3843/10 και συγκεκριμένα το Β κεφάλαιο άρθρα 5 έως 10 επιχειρείται η αντιμετώπιση του «φαινομένου» της μετατροπής των ημιυπαίθριων χώρων, υπογείων και άλλων χώρων σε χώρους κύριας χρήσης, καθώς και της προσθήκης χώρων εντός του όγκου των κτιρίων, και η αποκατάσταση της περιβαλλοντικής βλάβης που έχει επιφέρει η αντίστοιχη αύξηση της δόμησης στις περιοχές όπου βρίσκονται τα ακίνητα αυτά.

Με τις διατάξεις αυτές αντιμετωπίζονται μόνο χώροι που έχουν προκύψει από

υπερβάσεις δόμησης και αλλαγή χρήσης μέσα στο περίγραμμα του εγκεκριμένου όγκου νομίμως υφιστάμενου κτιρίου, δηλαδή ημιυπαίθριοι χώροι, πατάρια, σοφίτες, pilotis, υπόγειοι χώροι, χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, χώροι – αίθουσες κοινωνικών εκδηλώσεων κλπ) και δεν ρυθμίζεται καμία παράβαση έξω από τον όγκο αυτό, όπως δώματα, κλεισμένα μπαλκόνια, πέργκολες κλπ ( τα οποία

βρίσκονται εκτός του ιδεατού στερεού και του νομίμου ύψους του κτιρίου) ούτε η μετατροπή των παραπάνω χώρων σε χρήση απαγορευόμενη στην περιοχή των ακινήτων.

 

Όπως είναι προφανές, η άποψη που υποστηρίζεις είναι αντίθετη με τα αναγραφόμενα στην παραπάνω εγκύκλιο. Αλλά και το σχόλιό μου για την παρ. 5 της εγκυκλίου 15/2010 παραμένει αναπάντητο.

Link to comment
Share on other sites

Αναρωτιόμουν αν μπορούμε να βρούμε τα έντυπα για την ρύθμιση για πολεοδομία Θεσσαλονίκης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Έχω μια περίπτωση σοφίτας η οποία βρίσκεται εντός κτηριακού περιγράμματος αλλά έχει υπερύψωση ( δηλαδή υπάρχουν από τα πλάγια σηκωμένα τοιχάκια). Υπάρχει κάτι που να μας εμποδίζει να το τακτοποιήσουμε; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Αναρωτιόμουν αν μπορούμε να βρούμε τα έντυπα για την ρύθμιση για πολεοδομία Θεσσαλονίκης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Δες εδώ.

 

Επίσης η πολεοδομία Θεσσαλονίκης δέχεται αντίγραφα με αναγραφή στην ΥΔ ότι είναι από τη σειρά του ιδιοκτήτη. Τουλάχιστον έτσι μου είπε συνάδελφος. Γιατί γράφετε κατά κόρον ότι ζητάνε επικυρωμένα αντίγραφα.

Link to comment
Share on other sites

βρε παιδιά το έγγραφο αρχείο 005 (προσκόμιση παραστατικών εξόφλησης) είναι δικό τους φρούτο;;;

δεν το έχω ξαναδεί

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.