Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση αυθαιρέτου - πρόστιμα


chronism

Recommended Posts

Μπορείς να πάρεις και μια βεβαίωση απ τη ΔΕΗ για την πρώτη φορά που ηλεκτροδοτήθηκε η δειλωθείσα στη ΔΕΗ ηλεκτρική εγκατάσταση του ακινήτου.Χρησιμοποιείται για κάθε νόμιμη χρήση.Για το ΙΚΑ δε γνωρίζω να σε βοηθήσω...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 156
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε ευχαριστώ θα το δω αν και δεν νομίζω να βγάλω ακρη από εκεί. Δεν είναι όλο το κτήριο αυθαίρετο αλλά τμήμα του και νομίζω πως όταν πήραν ρεύμα δήλωσαν μόνο τα νόμιμα τετραγωνικά.

 

Και δε μπορώ να βρω και τον νόμο....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα ειμαι καινουργιος χρηστης.Πολυ ωραιο το site αυτο.Εχω ενα ερωτημα.Εχω ενα αυθαιρετο με πανελ 60τ.μ. απο το 2007 και με εγραψε η πολεοδομια.Στην περιοχη εκει ειναι ολα πανελ και αυθαιρετα αλλα καποιος καλος ανθρωποςκαταγγειλε μονο εμενα.Μ ηρθε ενα προστιμο 26500 και 13250.Εκανα ενσταση σημερα.Η πολεοδομια ενω ελειπα εκανε αυτοψια!!!!

1)Μπορω να ισχυριστω οτι μενει ατομο με αναπηρια εκει 1 συγγενειας και δεν εχει πορους και σπιτι και πρεπει να μενει σε περιβαλλον κοντα στη θαλασσα και το φιλοξενο εγω

2)Τι καλυτερο μπορω να κανω για να γλυτωσω οτιδηποτε?

3)Πριν το 2003 ποσο ηταν το προστιμο το τμ?

Link to comment
Share on other sites

emmanoulikps,

 

Καλό θα ήταν να ξαναδιαβάσεις τους κανόνες συμμετοχής του Forum γιατί έχεις ήδη παραβιάσει 3!

Δες εδώ: http://www.michanikos.gr/ftopic195.html

Κάνε μια αναζήτηση στο forum σχετικά με τα αυθαίρετα. Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές.

Επίσης σου επισημαίνω οτι έχεις δημοσιεύσει σε λάθος κατηγορία.

Τέλος, ο τίτλος του θέματος πρέπει να είναι ορθογραφημένο και με τόνους.

 

Στο θέμα μας τώρα, θα πρέπει να σου πω οτι το θέμα των αυθαιρέτων είναι από τα πιο πολύπλοκα και είναι αδύνατο να σου απαντήσουμε χωρίς να δούμε το αυθαίρετο, να δούμε τους όρους δόμησης της περιοχής και πολλά πολλά άλλα. Θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθείς σε μηχανικό της περιοχής σου, μόνο αυτός μπορεί να σε βοηθήσει υπεύθυνα. Η όποια διαδικασία γενικά είναι χρονοβόρα και κοστίζει οπότε να είσαι προετοιμασμένος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

παιδια υπαρχει καπου υπευθυνη δηλωση ιδιοκτητη για χρονο κατασκευς αυθαιρετου??ή βαζουμε την απλη του ν.1599 ξερει κανεις?ποτε ειναι καλυτερο να δηλωσει ο ιδιοκτητης οτι εφτιαξε την κατασκευη για να μην πληρωσει μεγαλο προστιμο?

Link to comment
Share on other sites

Δε γνωρίζω να υπάρχει ειδικό έντυπο για τη δήλωση αυτή.

Όσον αφορά το τι συμφέρει, καλύτερα να δηλώσει την αλήθεια γιατί δεν ξέρει πού θα το βρει μπροστά του.

Τα πρόστιμα γενικά έχουν γίνει πιο αυστηρά μετά το 2003.

Αν δηλώσεις ημερομηνία προ 10ετίας γλιτώνεις το ΙΚΑ - πρέπει όμως να μπορείς και να το αποδείξεις. Από την άλλη πληρώνεις πρόστιμο διατήρησης για όλα αυτά τα χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Για να το νομιμοποιησεις με το 1337/83 θα πρεπει να εχουν κανει δηλωση. Απ' ό,τι φαινεται δεν εχουν κανει.

Εχει σημασια ποτε κατασκευαστηκε, αν ειναι πριν το 1983 κ μπορεις να το αποδειξεις, θα το πας με το 1512/85.

Τωρα αν ειναι εντος νομιμου περιγραμματος κ δεν εχει υπερβασεις θα το πας με το αρθρο 8 του 1512/85 αλλιως το νομιμοποιεις με το αρθρο 9 του 1512/85.

 

Αν ειναι μετα το 1985 θα το πας με το αρθρο 22/ΓΟΚ 2000.

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αυτό είναι το πρώτο μου post οπότε χαιρετώ τους πάντες και δίνω τα συγχαρητήρια μου σε αυτούς που διαχειρίζονται το site. Γνωρίζω ότι έχει αναλυθεί το θέμα των αυθαίρετων, των πρόστιμων και της διαδικασίας νομιμοποίησης. Απλά για τα πρόστιμα-χρέη προς το ΙΚΑ θα ήθελα μια διευκρίνιση. Αναφέρθηκε σε παλαιότερο post ότι “άνω των 10 ετών δεν υφίσταται χρέος προς το ΙΚΑ ”. Στην περίπτωση μου, σε μονοκατοικία το υπόγειο από βοηθητικός χώρος μετά την απομάκρυνση χωμάτων περιμετρικά του κτιρίου μετατράπηκε σε ισόγειο και χώρος κύριας χρήσης, κάτι που έγινε πριν από μια δεκαετία και κάτι. Μετά από καταγγελία προς πολεοδομία, ΙΚΑ κοκ και την αυτοψία από υπαλλήλους του ΙΚΑ αναφέρθηκε ότι πρέπει να πληρωθεί η διαφορά, αυτό που είχε πληρωθεί για τον συγκεκριμένο χώρο ως υπόγειο (και βοηθητικό χώρο) με αυτό που θα έπρεπε να πληρωθεί ως ισόγειο (και χώρο κύριας χρήσης). Τελικά η αλλαγή χρήσης του χώρου αυτού πρέπει να πληρωθεί στο ΙΚΑ ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

Απο την στιγμή που διαπιστωθούν αυθαιρεσίες το ΙΚΑ ζητάει τις εισφορές του για ότι παραπάνω έχει γίνει. Μαζί με προσαυξήσεις. Δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Μηχανικός είμαι, απλά νέος μηχανικός. Όσον αφορά την πολεοδομία θα συνεργαστώ με έναν παλιό μηχανικό. Συγκεκριμένα για τα πρόστιμα του ικα ενδιαφέρομαι. Πάνω από δεκαετία δεν ισχύει κανένα πρόστιμο από το ικα; Η υπάλληλος του ικα έχει διαφορετική άποψη. Υπάρχει κάποιος νομός ή έγγραφο που να το πιστοποιεί αυτό;

Από όσο ξέρω δηλώνοντας στο ικα το πότε πραγματοποιήθηκαν εργασίες δεν σημαίνει αυτόματα ότι ενημερώνεται και η πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.