Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκτακτη εισφορά σε ελ. επαγγελματίες


GRTOPO

Recommended Posts

Μην πηγαίνεις μακριά.

Ένας εργολάβος ο οποίος έχει οριακά την οικονομική δυνατότητα να σηκώσει μια πολυκατοκία και όχι πολλές παράλληλα. Τον ένα χρόνο την χτιζει, τον επόμενη την πουλάει για να βγάλει το κέρδος του και να πάρει πίσω το κεφάλαιο για να συνεχίσει την δουλειά του.

Τον ένα χρόνο έχει παθητικό, άρα δεν πληρώνει φόρο.

Τον επόμενο χρόνο βγάζει κέρδος για να ζήσει ΚΑΙ για τον επόμενο χρόνο που θα σηκώνει την επόμενη εικοδομή. Επειδή όμως το κέρδος φαίνεται σε ΕΝΑ λογιστικό έτος, φορολογείται στην μεγαλύτερη φορλογική κλίμακα.

Αν αποφασίσε να πουλήσει τα μισά φέτος και τα υπόλοιπα του χρόνου για να μοιραστούν τα έσοδα; Θα πληρώσει φόρους για τα απούλητα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι, να σας πω μια "ωραία" ιστορία??

Έχω στο όνομά μου, δύο μελέτες για άλλον και έχω κόψει δελτίο >22000€.....

Δεν είχα πάρει ούτε το σύνηθες δικαίωμα 15% για την υπογραφή (εξυπηρέτηση στρατηγικής το είπα), παρά μόνο το 4% ΦΕΜ και το 19%ΦΠΑ!!! (καλός σαμαρείτης δεν είμαι ??)

Τώρα θα κληθώ να πληρώσω και έκτακτη εισφορά επί αυτών που ουδέποτε εισέπραξα!!! Ας πρόσεχα!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν καλύτερο πάντως πιστεύω να μην προτρέχουμε. Μου κάνει εντύπωση πως γίνεται τέτοιος ντόρος από σήμερα το πρωί, τη στιγμή που αν και όντως του ξέφυγε του Λοβέρδου χθες το βράδυ (τον άκουσα και ο ίδιος σε δελτίο ειδήσεων), αργότερα το βράδυ από όσο διάβασα, ο Παπακωνσταντίνου τον "άδειασε" λέγοντας περί συζήτησης που όντως είχε γίνει για ενδεχόμενη επιβολή έκτακτης εισφοράς, πλην όμως δεν αποφασίστηκε κάτι.

Ας μη βιαζόμαστε και ας αφήσουμε τις υποθέσεις, γιατί ούτε είναι σίγουρο αν θα επιβληθεί κάτι, ούτε το ύψος είναι γνωστό, ούτε καν το όριο εισοδήματος πάνω από το οποίο θα εφαρμοστεί (αν εφαρμοστεί).

Link to comment
Share on other sites

Τώρα άκουσα στον Σκάι ότι ΔΕΝ τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτό δήλωσε ο Πεταλωτής σε ερώτηση δημοσιογράφου. Τώρα θα μου πείτε πρώτη φορά θα είναι που θα διαψεύδεται κάτι που τελικά θα γίνει? Τί να πώ.

Link to comment
Share on other sites

Η μέχρι στιγμής τακτική της κυβέρνησης είναι : "τα μέτρα θα έχουν βαθμό πλήξης εισοδημάτων 10" ..... γίνεται σφυγμομέτρηση των αντιδράσεων και μετά : "τα μέτρα θα έχουν βαθμό πλήξης 5" και μείς λέμε δόξα τω θεώ!!

Περιμένετε και θα δούμε.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με τον GRTOPO

Μου κάνει εντύπωση πως γίνεται τέτοιος ντόρος από σήμερα το πρωί, τη στιγμή που αν και όντως του ξέφυγε του Λοβέρδου χθες το βράδυ (τον άκουσα και ο ίδιος σε δελτίο ειδήσεων), ....

δεν τους ξεφεύγει τίποτα

 

λένε > κόβουν κίνηση > ξελένε > κάνουν ορισμένα > ανακούφιση χωρίς να ανοίξει μύτη ...... > τα λέμε σε 3 μήνες

 

αυτό κάνουν από την αρχή του χρόνου

με αυτήν τη συστηματική επιστημονική αμερικάνικη μέθοδο περνάν τα μέτρα τους

και ταυτόχρονα ανεβάζουν τα επιτόκια και ακολούθως ψάχνουν το "βαθύ λαρύγγι" λες και δεν τα λένε οι ίδιοι και πρώτος ο Πρωθυπουργος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.