Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός πυκνωτή διόρθωσης Cosφ


Recommended Posts

 

 

Βελτιώνοντας το συνφ ο καταναλωτής απορροφά λιγότερο ρεύμα (λιγότερα αμπέρ). Εξακολουθεί και απορροφά την ίδια πραγματική ισχύ (δηλαδή τα ίδια Watt και επακόλουθα τις ίδιες kWh που χρεώνει η ΔΕΗ)

 

Για σας το συμπερασμα το οτι βαζοντας πυκνωτη γλιτωνουμε μονο αμπερ απο την καταναλωση που αντισταθμιζουμε και οχι χρεωση απο την δεη ειναι σωστο η λαθος ?Γιατι εως τωρα ειχα την εντυπωση οτι με αντισταθμιση κερδιζουμε kwh . (εχω βαλει πυκνωτες σε φθοριου 3*18 νομιζοντας οτι χαμηλωσα την καταναλωση τις kwh του ρολογιου ) εσεις τι λετε ?

Link to comment
Share on other sites

όταν γλιτώνουμε αμπερ συνεπάγεται ότι γλιτώνουμε και κιλοβατώρες, άρα χρέωση της ΔΕΗ μικρότερη!!!

 

επιπλέον γλιτώνεις το πρόστιμο τηε ΔΕΗ που σου βάζει όταν έχεις χαμηλό συντελεστή ισχύος!!!

Edited by lem-x24
Link to comment
Share on other sites

Όλα αυτά εννοείται σε επαγγελματικά τιμολόγια, γιατί στα οικιακά.... πάνε υπέρ πατρίδος (και ΔΕΔΗΕ)

Link to comment
Share on other sites

στα οικιακά δεν χρειάζεσαι διόρθωση συνημιτόνου. αφενός γιατί η ΔΕΗ το δέχεται ώς μονάδα και αφετέρου δεν έχουμε και τόσα επαγωγικά φορτία κίνησης στα σπίτια μας. (άντε το κλιματιστικό με μεγάλο κινητήρα και αυτό λίγες ημέρες του χρόνου)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έτσι ρωτώντας θεωρητικά για να θυμηθούμε λίγο στην διόρθωση εκτός από τον αρχικό τύπο C = [P * (εφφ1-εφφ2)] / [2 * π * f * U^2] δεν υπάρχει και αυτός με το ΔQ ?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι άλλο.Έχω έναν κινητήρα 75ΚW o οποίος δίνει κίνηση σε μια πομόνα ο οποίος τραβάει 50Α ανά φάση.Ο κινητήρας δουλεύει λιγότερο από το 1/3 της ονομαστικής του ισχύος με αποτέλεσμα το cosφ να φτάνει το 0,40.Τι πυκνωτή πρέπει να βάλω προκειμένου να φτάσω το cosφ στο 0,95 περίπου?

Link to comment
Share on other sites

foper

Κάτι κάνεις λάθος, τα νούμερα δεν είναι σωστά, δεν μπορεί ένας κινητήρας 75kw να τραβάει 50 Α ανά φάση, εκτός κ αν το όργανο (αμπερομετρο) είναι πάνω στον αστέρα, αλλά και πάλι με συνφ 0,4 δεν βγαίνει τόσο.

Το συν φ πως το ξέρεις ότι είναι τόσο 0,4?

Link to comment
Share on other sites

Εκτός το ότι το γράφει στον λογαριασμό της ΔΕΗ έκανα μέτρηση και με αναλυτή ενέργειας για το cosφ.Γιατί δεν μπορεί να τραβάει 50Α ανά φάση??Αν κοιτάξεις καλύτερα αναφέρω ότι ο κινητήρας δεν δουλεύει στην ονομαστική του ισχύ.Αν έχει λιγότερο φορτίο στον άξονα του ένας τεράστιος κινητήρας δεν θα τραβάει λιγότερο ρεύμα?Προσπάθησα να αυξήσω το φορτίο αλλά δεν γίνεται να ανέβει άλλο. Επισυνάπτω και φωτογραφίες από την μέτρηση με τον αναλυτή ενέργειας.

post-60227-0-86212700-1356081949.jpg

post-60227-0-74087400-1356081957.jpg

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε με δεδομένο ότι είναι σωστά τα νούμερα που μετράει το όργανό σου (και συμφωνώ μαζί σου ότι έχεις αρκετά μεγάλο μοτέρ για πομόνα και είναι λογικό επόμενο να μην τραβά πολλά αμπέρ... έχω και εγώ πομόνα στα 36 μετρα και το μοτέρ 25 KW) έχουμε τα εξής:

 

Qc= K*P, όπου Κ ένας συντελεστής από πίνακα ο οποίος βγαίνει από την αρχική τιμή του συντελεστή και εκεί όπου θες να τον ανεβάσεις.

 

εφόσον θέλεις απο 0,4 να πάει ο,95 το Κ=1,96

 

άρα Qc=1,96*75= 147 KVAr

 

οπότε πας και αγοράζεις ένα πακ με 3 πυκνωτές αέργου ισχύος 147 KVAr

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.