Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όρια χειμάρρου


Recommended Posts

Συγγνώμη CHRIS_M παράλειψη μου, το αναφέρει στον κτιριοδομικό κανονισμό

άρθρο 349 (όπως είναι κωδικοποιημένα τουλαχιστον στο site του ΥΠΕΧΩΔΕ).

Εγω πάντως έκανα και την διαδικασία της προσωρινής οριοθέτησης του ρέματος και έπειδη ήταν μεγάλο το εμβαδόν του οικοπέδου δεν υπήρχε θέμα οικοδομήσιμότητας. Ισως αν έγραφες οτι είναι άρτιο αλλά θα είναι οικοδομήσιμο κατόπιν καθορισμού οριογραμμής ρέματος από το αρμόδιο Πολ/κο Γραφείο ή κάπως έτσι?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 63
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα,

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και είναι ευχαριστο που κουβεντιαστηκε τοσο πολυ..

 

Πιστευω CHRIS_M οτι πρεπει να καταθεσεις μαζι με το φακελο την εκθεση αυτοψιας της πολεοδομίας και να την μνημονεύεις και στο Τοπογραφικό και στα συνοδευτικά την αίτηση για άδεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

γεια σας

να ρωτησω κατι σχετικο. Σε οικοπεδο που συνορευει με ρεμα μη οριοθετημενο υπαρχει κτισμα παμπαλεο (τουλαχιστον προ 55)το οποιο ειναι σε αποσταση μικροτερη των 10 μετρων . Μπορω να το επισκευασω (βγαζοντας προφανως την αδεια επισκευης) χωρις

να μπλεξω με προσωρινες οριοθετησεις κλπ. ?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ερώτηση:

Στην Περίπτωση Προσωρινής Οριοθέτησης ρεματος απο την οικεία πολεοδομία, στα πόσα μέτρα απο την οριοθέτηση επιτρέπεται η δόμηση? Νομίζω οτι το άρθρο 6 του κτηριοδομικούείναι λίγο εώς πολύ ασαφές για το αν είναι 10μ. η λιγότερο...Αρθρο 1 "Εάν δεν έχουν κατασκευαστεί τα έργα διευθέτησης του ρέματος, η δόμηση επιτρέπεται σε απόσταση τουλάχιστον 10 μ. από την οριογραμμη (για οριοθετημένο ρέμα" αλλά άρθρο 2 που και με αφορά (περίπτωση για μη οριοθετημένα ρέματα που έχουν ομως γίνει τεχνικά έργα..Το άρθρο 2 λέει για λιγότερο απο 20μ., δεν λέει με ελάχιστο τα 10 π.χ....άρα θεωρητικά δεν μπορεί να γινει η προσωρινή οριοθέτηση και σε λιγοτερο απο 10 ? π.χ. 5 μ.?

Link to comment
Share on other sites

Προσωρινη οριοθέτηση 20μ

Οριστική οριοθέτηση 10 μέτρα

Στην προσωρινή νομίζω βάζουν μόνο μια γραμμή που είναι η υφιστάμενη κατάσταση του ρέμματος.

Στην οριστική γίνονται υδραυλικές μελέτες.

 

Αν γίνουν έργα διευθέτησης δεν ξέρω τελικά τι ισχύει αν και είχα συναντήσει περίπτωση εντός σχεδίου που έχτισαν στο όριο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι γεια σας! 'Εχει κανένα σας κάνει πράσφατα οριστική οριοθέτηση να μας πεί τις διαδικασίες-κόστος και χρόνος που χρειάστηκε μέχρι να ξεμπερδέψει? Εχω περίπτωση άρτιου & οικοδομήσιμου οικοπέδου που στη πίσω του πλευρά συνορευεί με ρέμα, σε οικισμό<2000 κατοίκων.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έκανα οριστική σε εκτός σχεδίου. Αποτυπωση πρανών και στις δύο πλευρές αλλά και κοίτη. Εμένα με ανάγκασαν και σε μεγάλο μήκος (περίπου 400 μέτρα με 90 πρόσωπο ιδιοκτησίας στο ρέμμα).Απο εκεί και πέρα υδραυλική μελέτη με παροχές μ.ο βροχοπτώσεων και κάτι τέτοια( δεν την έκανα εγώ).

Κόστος τοπογραφικό και υδραυλική μελέτη.

Χρόνος περίπου 2 μήνες αλλά με πολύ τρέξιμο και τηλέφωνα. Πάει και στον Δήμο για εγκριση με απόφαση Δ.Σ.

Η οριστική οριογραμμή γίνεται και Φ.Ε.Κ αλλά συνήθως δεν χρειάζεται να το περιμένεις για να βγάλεις οικοδομική άδεια.

Προσοχή η γραμμή οριοθέτησης δεν είναι γραμμή ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε GEORGE KARA

για τις οριοθετήσεις ρεμμάτων θα βρείς εκτενείς αναφόρές και απόψεις τεκμηριωμένες με λίγο ψάξιμο

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά νομίζω οτι στην περίπτωση της παραγράφου 2 αρθρου 6 του κτηριοδομικού, ο νόμος λέει οτι για μη οριοθετημένα ρέματα αλλά με τεχνικά έργα η προσωρινή οριοθέτηση είναι λιγοτερο απο 20 μ. και στην περίπτωση μη οριοθετημένου χωρίς τεχνικό μεγαλύτερη απο 20μ. Το λιγότερο απο 20 σημαινει θεωριτικά οτι μπορεί να μπεί και στο οριο η δόμηση αφου το οικόπεδο είναι προστατευμένο απο το τεχνικό έργο...Αν ξέρετε κατι που δεν ξέρω η αγνόω ή τελος τέλος τα λέω σωστά παρακαλώ σχολιάστε..

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Συνάδελφοι, καλή χρονιά!

 

ερώτηση: σε ρέμα που διέρχεται εντός αγροτεμαχίου άρτιου & οικοδομήσιμου, υπάρχουν εγκεκριμένα έργα διευθέτησης από την οικεία Νομαρχία από το 1996(τοιχίο αντιστήριξης πρανών). χρειάζεται άδεια οικοδομής από την πολεοδομία ώστε ο ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου να προβεί στην υλοποίηση των έργων διευθέτησης εντός της ιδιοκτησίας του? δεν έχει εκδοθεί άδεια ανέγερσης οικοδομής προς το παρών.

ευχάριστώ...

 

παιδιά, καμμιά απάντηση στη ερώτησή μου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.