Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θάνατος εργάτη σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή


ilias

Recommended Posts

Συλυπητήρια στην οικογένεια του και ας γίνει αφορμή για τήρηση από όλους μας των μέτρων ασφαλείας στην οικοδομή γιατί δεν έχουμε περιθώριο να χάνονται νέοι άνθρωποι σε αυτήν την χώρα Και η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και πανω απ ΄όλα και ειδικά του χρήματος

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Θανάσιμος τραυματισμός 27χρονου από ηλεκτροπληξία σήμερα το μεσημέρι λίγο μετα τις 12.30 στην περιοχή του Μυλοποτάμου Πηλίου.

 

Ο 27χρονος, από τον Άγιο Δημήτριο Τσαγκαράδας, έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια εργασιών χειριζόμενος αντλία σκυροδέματος που φέρεται η αντλία αυτή να ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρο καλώδιο της ΔΕΗ .

 

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών Μαγνησίας, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου 27χρονου σε οικοδομικές εργασίες.

 

http://www.trikalanews.gr/article/13653/

Link to comment
Share on other sites

Συλληπητήρια για το παιδι στους γονεις και στους ανθρώπους του...

 

δεν ειναι πρωτη ούτε τελευταια φορα που συμβαίνει αυτό το στενάχωρο μαντάτο. Το θέμα των αντιστηρίξεων φαινεται δεν απασχολει πολλους μηχανικούς είτε διοτι κοστίζει είτε λόγω άγνοιας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βλέπω ότι πολλοί συνάδελφοι αντιμετωπίζουν το θέμα των μέτρων ασφαλείας σαν να μην τους αφορά και ότι αφορά μόνο τον κατασκευαστή. Μάλλον δεν ξέρουν ότι ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ βάσει νόμου ως επιβλέποντες για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων ασφαλείας.

 

Αν διαβάσει κανείς το Π.Δ. 778/1980 και το ΠΔ 1073/1981 θα καταλάβει γιατί κάθε μέρα παίζουμε ΕΜΕΙΣ κορώνα-γράμματα με την ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ τύχη.

 

Ποιος μηχανικός θα τολμούσε να απαιτήσει από τον ιδιοκτήτη ή τον κατασκευαστή να πάρει όλα αυτά τα μέτρα; Θα ήταν η τελευταία δουλειά που θα αναλάμβανε! Έτσι βάζουμε το κεφάλι μας στον τουρβά και ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί το κακό. Μερικοί συνάδελφοι λύνουν το πρόβλημα με το να ασφαλίζονται ως επιβλέποντες. Τότε τον έλεγχο των μέτρων ασφαλείας τον κάνει η ασφαλιστική εταιρεία. Όμως πάλι ο μηχανικός γίνεται «κακός» με τον ιδιοκτήτη ή τον κατασκευαστή.

 

Η λύση είναι μία: ο έλεγχος της τήρησης των μέτρων ασφαλείας να γίνεται τακτικά από την πολιτεία και να επιβάλλονται πρόστιμα για την μη τήρηση. Τότε θα μας «ακούν» όταν θα τους προειδοποιούμε να πάρουν τα μέτρα ασφαλείας. Δυστυχώς οι νόμοι στην Ελλάδα (αλλού δεν ξέρω) γίνονται ΜΟΝΟ για να μπορούν να αποδίδονται οι ευθύνες όταν συμβεί το κακό.

 

Δεν νομίζετε ότι πρέπει σαν μηχανικοί να ασχοληθούμε με το θέμα αυτό;

Link to comment
Share on other sites

σε τεχνικιες εταιριες που ασχολουνται χρονια με τον χωρο τα μετρα εστω ενα 75% τηρουνται...

 

σε νεες οικοδομες που οι ιδιοκτητες ειναι ιδωτες και εχουν αγνοια κινδυνου δεν τηρειται πανω απο ενα 20%....

 

εδω τους λες να κανουν ασφαλιση για ατυχημα και σε κοιτανε σαν εξωγηινο !!!

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε akius

μάλλον σε τεχνικές εταιρείες που κατασκευάζουν έργα σε άλλες χώρες αναφέρεσαι

75% πως το εκτίμησες????

ο Θεός να φυλάει, κατά τα άλλα αφήστε τα δεν βγαίνει άκρη

δεν μιλάμε για έλλειψη μέτρων ασφάλειας και υγείας (όχι υγιεινής που γράφεται συνήθως) αλλά για έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Link to comment
Share on other sites

αλλά για έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια

 

Έτσι ακριβώς δεν υπάρχουν καταλληλότερα λόγια να περιγραφεί η κατάσταση.Κάνω μάλιστα την αυτοκριτική μου πολλές φορές και λυπάμαι για την κυνικότητα που έχω επιδείξει σε θέματα έλλειψης μέτρων ασφαλείας σε μεγάλα έργα.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς ο φίλος συνάδελφος αναφέρεται στην χρήση των ΜΑΠ. Στις μεγάλες εταιρίες υπάρχει μία τυπικότητα σε αυτά τα θέματα. Δυστυχώς όμως ασφάλεια δεν είναι μόνο τα ΜΑΠ. Ούτε οι τεχνικοί ασφαλείας και τα ημερολόγια... Κι αυτά καλά είναι, αλλά στην πράξη αποτελούν απλώς το προκάλυμμα για την ανυπαρξία ουσιαστικής κουλτούρας ασφαλείας στην εργασία. Γνωρίζω συνάδελφο, που αφού είδε και απόειδε με τις εξηγήσεις περί ΜΑΠ στο προσωπικό, κι αφού χαΐρι δεν έβλεπε, ξεκαθάρισε την κατάσταση: "Αν δεν σας νοιάζει να σκοτωθείτε, εμένα δεν μου καίγεται καρφί. Θέλω μόνο το πτώμα σας να φοράει ζώνη..."

Λείπει η κουλτούρα της ασφάλειας από ΌΛΟΥΣ τους φορείς που εμπλέκονται στην κατασκευή, σε όλα τα κλιμάκια. Από τον απλό εργάτη μέχρι τον εργολάβο. Από τον τεχνικό ασφαλείας, μέχρι τους προϊσταμένους της Επιθεώρησης Εργασίας. Από τον επιβλέποντα μέχρι τα συνδικάτα. Ο καθένας, όπου μπορεί, κάνει τα στραβά μάτια, ακόμη και εκείνοι που ρισκάρουν την ζωή τους...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.