Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Προσωρινούς Ενεργειακούς Επιθεωρητές


lefterism

Recommended Posts

Δεν ασχολούμαι πλέον. Μόνο που δεν με έβρισαν (με χλεβάστηκαν, μου έκλεισαν τα τηλέφωνα, μου είπαν ότι τους ενοχλώ). Στη Ειδική Γραμματεία μου έδωσαν να μιλήσω με κάποιον κ.Οικονομίδη τελικά. Η απάντησή του ήταν:

 

"Μηχανικοί είστε, ξέρετε να διαβάζετε, γράφει ξεκάθαρα ότι θέλουμε να είναι επικυρωμένα, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ."

 

Και όταν τον ρώτησα εαν δέχονται να τα στείλουμε αθεώρητα με υπέυθυνη δήλωση δική μας όπως ορίζει η νομοθεσία σύμφωνα με τον Ν.2690/99 άρθρο 11 και ποια είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου για αυτό το θέμα, ξέρετε τι μου απάντησε?

 

"Εμείς τα θέλουμε επικυρωμένα. Εαν εσείς έχετε το μαγικό χαρτάκι που τα επικυρώνει τότε να το κάνετε." !!!!!!!

 

Του εξήγησα ότι ρωτάμε γιατί δεν υπάρχει λόγος να τα στείλουμε εαν (κακώς ίσως) δεν τα δέχονται μιας και είναι ισχύουσα νομοθεσία. Η απάντησή του ήταν:

 

"Εαν θέλετε και πιστεύετε ότι έχετε δίκιο τότε να τα στείλετε και εαν σας τα απορίψουμε να κάνετε ένσταση" !!!!

 

Τι να πω. Δεν ασχολούμαι άλλο. Εαν τόσο απλό θέμα και δεν μπορούν να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση. Μου την λένε κι όλας γιατί έχουν και καλά δουλειά και τους παραενοχλήσαμε με αυτό το θέμα. Ελπίζω να μην έχουν κρατήσει το όνομα και απορίψουν την άιτησή μου μόνο και μόνο γι αυτό γιατί θα έχουμε τρελά γλέντια μετά.

 

Εγώ έδωσα 50 ευρώ σε δικηγόρο και επικύρωσα τα δικά μου και να πάνε να .....

 

Εαν κάποιος έχει καλύτερη τύχη ας προσπαθήσει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 218
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά διαβάζω ότι τη δήλωση μας πρέπει να συνοδεύει "βεβαίωση του φορέα απασχόλησης ΚΑΙ επικυρωμένα φωτοαντίγραφα πιστοποιητικών της δηλούμενης εμπειρίας όπως...κλπ κλπ"

 

Μέχρι τώρα στις παραπάνω πολύ ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές συζητήσεις ακούστηκαν πολλές απόψεις-πληροφορίες σχετικά με το δεύτερο σκέλος της παραπάνω φράσης - μετά το ΚΑΙ - για το πού και πώς επικυρώνουμε, για το είδος των πιστοποιητικών κλπ κλπ

 

Να ρωτήσω πώς καταλαβαίνετε το πρώτο σκέλος της φράσης πριν το "και": - τι θέλουν όταν ζητούν βεβαιώσεις του φορέα απασχόλησης?

π.χ. έχω 3-5 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για μελέτη-επίβλεψη κάποιου συγκροτήματος για λογαριασμό μιας τεχνικής εταιρείας Α.Ε. : θα βγάλω & θα επικυρώσω απλώς (όταν και αν μάθουμε πώς την εννοούν την επικύρωση) τα δελτία μου ή παράλληλα πρέπει να πάρω βεβαίωση από την Α.Ε. ότι πράγματι για τα συγκεκριμένα έργα δούλεψα για λογαριασμό της?

 

Με προβληματίζει ότι αναφέρεται απλά ένα σκέτο "και" όχι "ή/και" - άρα όσο απαραίτητα είναι τα δελτία παροχής ή/και τα στελέχη Ο.Α. κλπ δηλ. γενικά τα πιστοποιητικά της δηλούμενης εμπειρίας εξίσου απαραίτητες είναι και οι βεβαιώσεις των εκάστοτε φορέων απασχόλησης.

 

Τρέχα γύρευε δηλαδή - ειδικά για παλιότερες δουλειές - να βρεις το κάθε εργοδότη.

Εσείς τι νομίζετε?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ασχολούμαι πλέον. Μόνο που δεν με έβρισαν (με χλεβάστηκαν, μου έκλεισαν τα τηλέφωνα, μου είπαν ότι [..........] απορίψουμε να κάνετε ένσταση" !!!!

 

Ενα μόνο έχω να πω:

 

Ε ί ν α ι α ι σ χ ρ ο ί κ α ι τ ρ ι σ ά θ λ ι ο ι ! ! ! !

 

(Για να μην χρησιμοποιήσω άλλους χαρακτηρισμούς σεβομενος το φορουμ)

 

Βέβαια, οι κύριοι που έχουν εξοπλιστεί με το όπλο της μονιμότητας και απολαμβάνουν ενα σορό από επιδόματα, πολλά εκ των οποίων προέρχονται άμεσα από εμάς από τις κρατήσεις στις αμοιβές, ενοχλούνται κιόλας με τις "ηλίθιες" απορίες μας, λες και το υπουργείο είναι το σπίτι τους και εμείς οι παρείσακτοι.

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση:

 

Απ' ότι καταλαβαίνω, η περίπτωση ριζικής ανακαίνισης αντιμετωπίζεται σαν νέο κτίριο.

 

Επομένως το ριζικά ανακαινισμένο μετά τις επεμβάσεις θα είναι τουλάχιστον κατηγορία Β;

 

Όταν λοιπόν θέλεις να κάνεις εσωτερικές διαρρυθμίσεις που αφορούν: νέους διαχωριστικούς τοίχους, δάπεδα και νέο WC και εφόσον εντάσσεσαι στην περίπτωση της ριζικής ανακαίνισης, τότε πρέπει:

α) να κάνεις όλες τις μελέτες π.χ. θερμομόνωση, ηλεκτρικά, θέρμανση κ.α.; και

β) εφόσον δεν πετυχαίνεις την Β κατηγορία, πρέπει υποχρεωτικά να κάνεις επεμβάσεις όπως: θερμομόνωση (εσωτερ. ή εξωτερ.), αλλαγή κουφωμάτων, ηλιακός θερμοσ., μόνωση σωλήνων θέρμανσης κλπ;

Link to comment
Share on other sites

Εαν διαβάσετε προσεκτικά θα δείτε ότι ο ορισμός του "ριζικά ανακαινισμενου" είναι λίγο διφορούμενος. Λέει ότι αφορά ανακαίνιση ο προϋπολογισμός της οποίας είναι μεγαλύτερος του 25% της αξίας του κτιρίου (χωρίς το οικόπεδο). Και αφορά προϋπολογισμό σχετικό με τα δομικά στοιχεία και Η/Μ. Τι όμως συμπεριλαμβάνει ο ορισμός δομικά στοιχεία και τι Η/Μ? Είναι λίγο φλού και θέλει επεξήγηση. Επίσης πως ορίζεται η αξία του κτιρίου και ποιος την ορίζει αυτή? Ούτε και αυτό είναι ξεκαθαρισμένο. Μπορεί δηλαδή να κάνετε εργασίες πλήρους ανακαίνησης του εσωτερικού του κτιρίου αλλά παρόλα αυτά δεν εμπίπτετε στο "ριζικά ανακαινισμένο κτίριο". Επίσης αφορά για εργασίες σε κέλυφος πάνω από το 25% αυτού.

Link to comment
Share on other sites

Ριζική ανακαίνιση.

 

Επανέρχομαι στο θέμα αυτό με ένα παράδειγμα:

 

Έστω ότι θέλουμε εσωτερ. διαρρυθμίσεις σε ένα διαμέρισμα 60 Μ2, τότε σύμφωνα με εγκύκλιο 1603 παρ. 8-):

Συμβατική αξία κτιρίου= 60,00 Χ 44,00= 2.640,00 €

Αξία εργασιών ώστε να χαρακτηριστεί ριζική= 25% Χ 2.640,00= 660,00 €

 

Δηλαδή αν βάλεις τις εργασίες απο τον αναλυτικό προϋπολογισμό 20.01 , 20.03 & 19.01 (ύδρευση - αποχέτευση και σετ λουτρού) κάνουν 735,00 € > 660,00 €, άρα ριζική ανακαίνιση!!!!!!

 

Μήπως λοιπόν είναι λάθος να διαιρεθεί ο αναλυτικός με τον συμβατικό;

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς. Δοκίμασε να βγάλεις αναλυτικό αντί του συμβατικού και θα δεις ότι ο προϋπολογισμός θα είναι πολλαπλάσιος του συμβατικού. Επειδή είναι μάλλον δύσκολο να κερματίσεις τον συμβατικό η διαίρεση θα γίνει με "εργασίες αναλυτικού/αναλυτικό προϋπολογισμό".

Link to comment
Share on other sites

για κάνεις αναλυτικό για ριζική ανακαίνιση θες επιμέτρηση 3 μερες

 

και το τι σημαίνει ριζική ανακαίνιση, δηλ ποιές εργασίες βάζω, είναι πάλι σχετικό

πχ θα το κάνω γιαπί (μόνο ΦΟ) και θα το ξαναφτιάξω;

 

άσε που έτσι και ζηήσουν αναλυτικές αποδείξεις και ΙΚΑ

ζήτω που καήκαμε

με ένα απλό βάψιμμο και ανακαίνιση τουαλέτας θα πηγαινουμε σε ριζική

Link to comment
Share on other sites

myri το σκεπτικό μου δεν ήταν να συνταχθεί αναλυτικός ώστε να υπολογισθούν τα φορολογικά, ένσημα κλπ. Το σκεπτικό μου ήταν να αναφέρεται στην τεχνική έκθεση ο λόγος των εργασιών αναλυτικά προς τον συνολικό αναλυτικό ώστε να αποδειχθεί ότι οι εργασίες δεν αφορούν περισσότερο από το 25% της αξίας του κτηρίου. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω κάποια διαδικασία με την οποία να μπορείς να κερματίσεις με αντικειμενικό και αδιάβλητο τρόπο τον συμβατικό προϋπολογισμό ώστε να υπολογισθεί η αναλογία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.