Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόταση καταγγελίας του ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

ΤΖΕΤΖΟΥΜΗ έτσι είναι τα πράγματα για όλους τους επαγγελματίες από το 1990κάτι (ας ευχαριστήσουμε το Μητσοτάκη...). Δεν το ήξερες; Πάρε κάποιο χαρτί από το ΤΣΜΕΔΕ με τις οφειλές σου και εφόσον αυτές είναι <6000 ευρώ, πήγαινε στον έφορο και ζήτα να σου θεωρήσει κάποια φύλλα στο μπλοκ (ολόκληρο 50άρι δεν θεωρούν) για να κάνεις τη δουλειά σου. Το προβλέπει ο νόμος αυτό. Αλλιώς κάνε διακανονισμό για να πάρεις ενημερότητα και να θεωρήσεις κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

tpanag πως γινεται ο διακανονισμος? τι πρεπει να κανω απο την πλευρα μου με το ΤΣΜΕΔΕ?

Link to comment
Share on other sites

θα μπορουσες με ενα παραδειγμα να μου εξηγησεις τι γινεται με τον διακανονισμο στο ΤΣΜΕΔΕ?

Link to comment
Share on other sites

πας εκει, σου βγαζουν τα χρωστουμενα και σου κανουν αυτοι ενα προγραμμα διακανονισμου, απο πραγματικο παραδειγμα για χρεος 3000, ζητησανε τα 1500 μπροστα, και δοσεις των 210 ευρω για τα υπολοιπα καθε μηνα.

 

το θεμα ειναι οτι εγω πχ στο παρελθον τα εδινα και πληρωνα κανονικα, μεχρι που μου ερχοταν το επομενο 1500αρι κανονικη δοση, και επειδη δεν ειχα, μου ακυρωνανε τον διακανονισμο για τα προηγουμενα.

 

επισης σε προσφατο θεμα εμαθα οτι σου κανουν 2 φορες μονο διακανονισμο, μετα λεει δεν κανουν (το αφηνω ασχολιαστο γιατι η αθλιοτητα δεν εχει ορια ουτε αντιμετωπιζεται).

 

επισης η ενημερωτητα που σου δινουν ειναι μηνιαια, το οποιο οπως καταλαβαινεις σε εξαναγκαζει να πληρωνεις για να μπορεις να δουλεψεις, αν εχεις αδειες. βιβλιαρια δεν σου ανανεωνουν οσο χρωστας ή αν χασεις δοση και ακυρωθει ο διακανονισμος. αυτα.

 

παντως σημερα που ημουν στη κολοκοτρωνη ειχα μπροστα μου 3 νεους που ζηταγαν να διαγραφουν απο το ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Έχει αλλάξει το καθεστώς howard_roark. Με τον τελευταίο νόμο για το ασφαλιστικό. Προκαταβολή δε δίνεις πλέον παρα μόνο τη διαφορά από τη λήξη πληρωμής του προηγούμενου εξαμήνου. Μέχρι 15/10/2010 όσοι κάναμε είχαμε έκπτωση 60% στις προσαυξήσεις, όσοι κάνουν τώρα ισχυει έκπτωση 20%. Και διακανονισμό κάνεις όσες φορές θέλεις, απλά αν χαθεί κάποιος (λόγω μη εμπρόθεσμης πληρωμής), έχεις δικαίωμα μετά από 1 χρόνο. Οι λετπομέρειες στο άρθρο 57 του Ν. 3863/10 (ΦΕΚ 115Α/15-7-2010) από εδώ: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/NOMOS_new38632010.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Φοίβη,

συγνώμη για το ειρωνικό σχόλιο μου (#73), δεν είχα καταλάβει τις προθέσεις και περι τίνος πρόκειται.

Συμφωνώ απόλυτα με τις παρατηρήσεις του howard_roark για το ίδιο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Η στο γραφείο ΤΣΜΕΔΕ της περιοχής για τους εκτός Αθηνών...

 

Σωστή παρατήρηση. Είναι και από Κόρινθο ο φίλος οπότε θα τον ενδιαφέρει. Απλά στην Αττική δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής αίτησης διακανονισμού στα παραρτήματα και παραπέμπουν υποχρεωτικά στην Κολοκοτρώνη.

Link to comment
Share on other sites

Προκαταβολή δε δίνεις πλέον παρα μόνο τη διαφορά από τη λήξη πληρωμής του προηγούμενου εξαμήνου.

 

για εξηγησε το αυτο φιλε μου, δεν το πιασα. εστω οτι χρωσταω τη προβλεπομενη δοση του δεκεμβρη, και 2 χιλιαρικα απο παλια. τι θα δωσω για διακανονισμο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.