Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε βιομηχανική στέγη και βέλτιστη κλίση βάσεων


nickagr6

Recommended Posts

Καλησπέρα. Σε ερώτηση αντίστοιχη που έχω κάνει σε πολεοδομία μου είπαν ότι για τις βιομηχανικές στέγες ισχύει ό,τι και στα οικιακά(δηλ. τα Φ/Β πλαίσια να τοποθετούνται μισό μέτρο μέσα από το περίγραμμα της στέγης και να εφάπτονται σε αυτή). Δηλαδή η κλίση των πλαισίων πρέπει να ακολουθεί την κλίση της στέγης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτό είναι το κέρδος μέσης ισχύος. Ενεργειακής παραγωγικότητας είναι αρκετά λιγότερο (αυτό σημαίνει κέρδος σε ευρώ). Το ανάποδο συμβαίνει όταν περνάμε πάνω από τις 30ο κλίση.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είχα κάνει μια άσκηση με αλλαγή κλίσης σε βιομηχανική στέγη η οποία εείχε κλίση 10% (περίπου 6 μοίρες) το κόστος της βάσης (για σοβαρή κατασκευή Schletter ή Hilti) έβγαινε περίπου +30Κ για να δώσουμε +20 μοίρες.

Εκεί αντιμετωπίζαμε τα εξής θέματα (by the way το συνολικό + στην 20ετία βάση PVSyst έβγαινε+60k απο την αλλαγή κλίσης)

 

Δεν χωρούσε η εγκατάσταση μόνο στην νότια στέγη οπότε έπρεπε να πάμε και στην βόρεια με τραπέζια και κλίση +35 μοίρες για να φάμε το -6

η πάνω σειρά στην νότια έβγαινε πάνω απο το κορφιά οπότε μεγάλο θέμα ανεμοπίεσης.

Σίγουρα οι πιέσεις και στα πανελς (της στέγης) και στις τεγίδες απο την υπερυψωμένη κατασκευή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη και ίσως είχαμε και θέματα στεγανότητας απο τις ταλαντώσεις και πιθανό μεγάλωμα οπών.

Πολεοδομικά θα ήμασταν foul.

Οπότε σταθμίζοντάς τα παραπάνω νομίζω πως η επιλογή του να μείνουμε στην std κλίση ήταν η ενδεδειγμένη.

Επίσης μια άλλη λύση είναι για Βορρά Νότο στην Νότια στέγη poly ή mono και στην Βόρεια Thin Film και εκμεταλεύσαι τα πάντα:)

Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο jsk!

Όταν κάνουμε ενεργειακές μελέτες θα πρέπει το μυαλό μας να μην είναι κολλημένο σε στερεότυπα που ακούμε γύρω μας. Κάθε βελτίωση (=>κόστος) θα πρέπει να εξετάζεται αν πρόκειται να μας ανταποδώσει τα αναμενόμενα!

Link to comment
Share on other sites

Γιατί τα thin film έχουν καλύτερη απόδοση και με μειωμένη ηλιοφάνεια και εκμεταλευονται και την διάχυτη ακτινοβολία

δουλέψε το λίγο στο pvsyst και θα δεις

δεν είπα ότι θα έχει την ίδια απόδοση απο το να τα βάλεις στη νότια στέγη αλλά απο το να κάνεις υπερκατασκευές παράνομες κλπ είναι μια λύση που παίζει

Link to comment
Share on other sites

Τελικά με τις πολεοδομίες για τα μεγαλυτερα έχουν λυθεί τα προβλήματα. Έχει φτάσει κανένας εκεί ? Αποστάσεις από όρια κλπ

Πάντως για να κάνεις υπερκατασκευές πρέπει να έχεις σοβαρό λόγο. Τεχνοοικονομικά δηλαδή. Σε τάξη των 500kw επιβάλετε προσοχή.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Έχω την εξής απορία: σε μία ταράτσα 820 τ.μ. με βέλτιστη κλίση 30 μοίρες προκύπτει φβ σύστημα περίπου 40kW. Ωστόσο, εφόσον με κλίση 0 μοίρες η απόδοση πέφτει μονο στο 90% (σύμφωνα με Περδιο, ΚΑΠΕ), δε θα ήταν προτιμότερο να μπουν οριζόντια τα πλαίσια, προκύπτοντας έτσι φβ σύστημα 100 kW (προσεγγιστικά)?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.