Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διπλωματούχοι και πτυχιούχοι Μηχανικοί στην εργασία και στην εκπαίδευση


ctsivel

Recommended Posts

Συμφωνώ. Προφανώς και δεν τα έχω κάνει στο βάθος που τα έχουν κάνει οι

ηλεκτρολόγοι, ωστόσο η ηλεκτρολογία χρησιμοποιείται στην μηχανολογία

περισσότερο απ'ότι η μηχανολογία στην ηλεκτρολογία. Συνεπώς θεωρώ πως οι

μηχανολόγοι θα πρέπει να έχουν δικαιώματα στα ηλεκτρολογικά(προφανώς όχι τα

πάντα όλα που ίσως έχουν τώρα).

Link to comment
Share on other sites

Για να τελειώνει το μπέρδεμα εδώ. Αυτό που ζητάμε είναι δικαιώματα καθαρά πάνω στην ειδικότητα.

Π.χ. εγώ σαν δομικός να μπορώ κατόπιν εξετάσεων σε σοβαρό φορέα να ασχοληθώ αυτοδύναμα με τα οικοδομικά που είναι και η εξειδίκευσή μου. Αρχικά με απλούστερα έργα και σταδιακά με παραπάνω εμπειρία και σπουδές πιο σύνθετα οικοδομικά πάλι έργα. Όταν λέω οικοδομικά εννοώ μόνο οικοδομικά και όχι εγκαταστάσεις άλλου τύπου και ούτε τοπογραφικές εργασίες.Υπάρχουν άλλοι συνάδελφοι για αυτά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η εξής παράνοια. Μπορώ να υπογράψω στατικά για διώροφο αλλά όχι τον αντισεισμικό του. Αυτό όταν θεσπίστηκε είχε νόημα γιατί δεν απαιτείτο στις πιο πολλές περιπτώσεις αντισεισμικός υπολογισμός. Τώρα όμως? Τα στατικά που κάναμε στη σχολή ηταν πακέτο με τον αντισεισμικό υπολογισμό! Σχολιάστε μόνοι σας. Τι να πώ έχω τρελαθεί ας μας δώσουν το διώροφο και να τελειώνει η ιστορία να μη μιλάμε άλλο για αυτό γιατί πραγματικά δεν αντέχω άλλο να βλέπω συναδέλφους να εκφράζονται έτσι για τους πτυχιούχους χωρίς να ξέρουν όλη την αλήθεια.

Οσο για τους βαθμούς στη σχολή μου αυτή τη στιγμή υπάρχουν εισαγμένοι με μόρια από 18.000 έως 15.500. Αυτοί δηλαδή δεν είναι άξιοι εκπαίδευσης?

Συγγνώμη για τη μακρυγορία μου.

Φιλικά πάντα!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ κατά τη διάρκεια της φοιτητικής μου ζωής έτυχε και συναναστράφηκα για λίγο με αρκετά άτομα από ΤΕΙ. Το επίπεδο τους ήταν πραγματικά τραγικό. Υπήρχαν άτομα που αν τους έδειχνες μια δευτεροβάθμια εξίσωση την κοιτούσαν με το βλέμα της αγελάδας. 'Εχω βγεί για καφέ με άτομο που επι λέξει μου είπε " έχω ξενερώσει με τη σχολή, θα έπρεπε να ήταν ποιο εύκολη. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να τη βγάλω χωρίς πολύ κόπο γιατί ποτέ στη ζωή μου δεν συνήθισα να διαβάζω. Να πάρω το κ*λόχαρτο να τελειώνω μπας και μπω σε κανά δημόσιο". Αυτή η νοοτροπία δεν ήταν μεμονωμένη περίπτωση αλλά εξέφραζε μεγαλύτερο μέρος των ατόμων του συγκεκριμένου ΤΕΙ.. Το κακό είναι οτι κουτσά στραβά οι πιο πολλοί από αυτούς θα πάρουν πτυχίο με την είσοδο σε καμιά παραταξούλα, με κανά σκονάκι, λόγω οίκτου από κανένα καθηγητή κλπ.

Δε λέω, και στο Πολυτεχνείο που ήμουν υπήρχαν αλεξιπτωτιστές αλλά εδώ μιλάμε για την πλειοψηφία του τμήματος.

Ειλικρινά και με το χέρι στην καρδία: Θα νιώθατε καλά αν ξέρατε οτι άτομα σαν τους ΤΕΙτζήδες που περιγράφω έχουν τα ίδια δικαιώματα με κάποιον που έβγαλε Πολυτεχνείο?

Link to comment
Share on other sites

Mάλλον δεν καταλαβαινόμαστε αγαπητέ μου! Εγώ μίλησα για εξετάσεις και μάλιστα σωστές.Οι αλεξιπτωτιστές εκατέρωθεν έτσι δεν θα μπορούσαν να σκήσουν επάγγελμα ακόμα και αν τελείωναν τη σχολή τους.Εγώ δεν υπερασπίζομαι τον κλάδο μου γενικά αλλά όσους άδραξαν την ευκαιρία και γίναν καλοί επαγγελματίες και πάνω από όλα δεν επαναπαύονται. Είπες για κακούς φοιτητές Τει, θές να σου πώ και για κακούς αποφοίτους πολυτεχνείου που γνώρισα στο στρατό όπου είχα επιστασία τεχνικών μελετών? Γνώρισα και καλούς αλλά πάντα θα υπάρχουν και κακοί παντού και από όλες τις σχολές δυστυχώς. Απλά πρέπει να καταλάβετε οτι η ισοπέδωση είναι γελοία. Επειδή δηλαδή κάποιοι είναι για τα πανηγύρια αυτομάτως είμαι και εγώ και χωρίς ούτε την δυνατότητα να αποδείξω το αντίθετο?

Link to comment
Share on other sites

Μίλησα για μια πλειοψηφία που δείχνει και το επίπεδο του συγκεκριμένου ΤΕΙ...Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται ξέρω οτι ορισμένοι ήδη είναι στην πορεία απόκτησης πτυχίου. Και μόλις γίνει αυτό θα λένε "δώστε μας τα δικαιώματα του Πολυτεχνείου". Υπενθυμίζω οτι μιλάω για άτομα που δεν ξέρουν στοιχειώδη πράγματα. Και σε λίγο θα ζητάνε να υπογράφουν μελέτες που μέχρι τώρα έκαναν οι απόφοιτοι πολυτεχνείου.

Link to comment
Share on other sites

Mάλλον θα κάνεις παρέα με όλο αυτό το Τει φίλε Daron γιατί βλέπω οτι τα στατιστικά σου στοιχεία, μιλώντας για πλειοψηφία των σπουδαστών,είναι πολύ εμπεριστατωμένα.Μοίρασες ερωτηματολόγια μήπως? Βάση ποιάς κατανομής έγινε η στατιστική ανάλυση? Το δείγμα ηταν ολοκληρωτικό ή απλά αντιπροσωπευτικό? Δεν σοβαρευόμαστε λέω εγώ, μερικοί έχουμε και άλλα πράγματα στο κεφάλι μας από το πως θα μειώνουμε τους άλλους και θα νοιώθουμε καλύτερα για τους εαυτούς μας.Αλήθεια γιατί δεν αποκαλύπτεις το Τει αυτό να το μάθουμε και εμείς. Επίσης καλό είναι οταν λέμε τέτοιες μαγκιές να τις λέμε επώνυμα συνάδελφε. Το δικό μου όνομα το βλέπεις στην οθόνη σου εσύ θα μπορούσες να είσαι και ο Αλαβάνος ο ίδιος ή ο Σπίρτζης το ξέρω δεν το ξέρω. Μερικές φορές η ανωνυμία βλάπτει γιατί ξεφτιλίζει τους θεσμούς της Δημοκρατίας και αυτό δεν είναι δικαίωμα κανενός.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε apostol, μην πέφτεις από τα σύννεφα κιόλας. Σε περιφερειακά τ.ε.ι η κατάσταση δεν είναι και ότι καλύτερο. Στο τ.ε.ι Πειραιά που ήμουνα εγώ δεν ήταν τόσο χάλια όσο αναφέρει ο daron αλλά γενικότερα "εκπτώσεις" ως ένα βαθμό γίνονταν και εκεί. Οσο για τις μελέτες που θα υπογράφουν οι "κακοί" απόφοιτοι, να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω οτι μετά το πτυχίο οι συγκεκριμένοι θα διαπρέψουν σε οτιδήποτε έχει σχέση με μελέτη..οι περισσότεροι από αυτούς θα πάρουν άλλες κατευθύνσεις (άλλα επαγγέλματα). Αυτό το νόημα πρέπει να έχουν οι εξετάσεις μετά το πτυχίο / δίπλωμα πριν ξεκινήσεις ένα επάγγελμα.. το φιλτράρισμα των άσχετων.

Link to comment
Share on other sites

Οταν εσύ μπαίνεις σε ένα αμφιθέατρο και το αυτί σου πιάνει συζητήσεις από εδώ και από εκεί πιστεύω οτι έχεις και τη στοιχειώδη νοημοσύνη να καταλάβεις τι παίζει και με το επίπεδο των φοιτητών. Πόσο μάλλον όταν με αυτά τα ατόμα έχεις γνωριστεί και έχεις πει και μερικές κουβέντες παραπάνω επειδή είναι η παρέα του κολλητού σου. Ούτε ερωτηματολόγια χρειάζονται λοιπόν ούτε τπτ. Πραγματικά τι σε κόφτει το δικό μου όνομα ή το όνομα του ΤΕΙ? Απ όλη αυτή την κουβέντα αυτό έχεις κρατήσει εσύ ? Θα μπορούσε να είναι το ΤΕΙ Πειραιά, Λάρισας ή οτιδήποτε. Δε λέω ψέματα αλλά δεν έχω τρόπο να στο αποδείξω δυστυχώς. Αλλά δε νομίζω οτι χρειάζεται κιόλας. Κανείς από εδώ δεν πιστεύω οτι ζει μέσα σε γυάλα αποκομένος από το κόσμο. Λες και είναι κρατικό μυστικό οτι υπάρχουν ΤΕΙ (μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας και γενικά με τμήματα "αντίστοιχα" των Πολυτεχνείων) που τα περισότερα άτομα εκεί μέσα είναι χαμηλοτάτου επιπέδου. Αν τώρα εσύ είσαι η φωτεινή εξαίρεση μαγκιά σου αλλά το επιθετικό υφάκι δε χρειάζεται. Δε σε θίξαμε και προσωπικά.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε jimjimre δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω παρισσότερο. Δεν πέφτω από τα σύννεφα αλλά δεν μπορώ άλλο το τσουβάλιασμα όλων μας. Ας γίνει κάτι επιτέλους αξιοκρατικά και σε αυτή τη χώρα. Δέν είμαστε όλοι μεταξύ μας ίδιοι. Ας γίνουμε όμως κάποια φορά επιτέλους ίσοι χωρίς διακρίσεις. Οσοι αξίζουν δουλεύουν όσοι δεν μπορούν σπίτι τους. Τίποτα άλλο δεν λέω. Δεν είναι πανάκεια το πτυχίο ούτε το δίπλωμα. Εγώ δηλαδή που θέλω να κάνω διδακτορικό είμαι χαζός? Αυτά για σήμερα γιατί έχουμε και σπίτι.

Καληνύχτα σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

..δεν μπορώ να σας καταλάβω, συγνώμη

έχουμε γράψει παντού ότι δεν θέλουμε τα δικαιώματα των πολυτεχνείων

εσείς τί διαβάζετε και σε ποιό forum ??

Θέλουμε τα δικαιώματα των ΤΕΙ, αυτά που πηγάζουν από την ίδρυση των σχολών, από το πρόγραμμα των σπουδών τους και από τη νομοθεσία που τα κατατάσσει στην Ανώτατη εκπαίδευση.

Λοιπόν δεν έχουμε τίποτα από τα 3 παραπάνω,

εδώ ισχύει το "ουδέν μονιμότερο εκ του προχείρου"..

@Daron κ ΣΙΑ, με τα λύπης μου "κοιμάστε με τα τσαρούχια", έχετε γαλουχηθεί όπως ακριβώς σας θέλει το ΤΕΕ. Η άρια φυλή που όλοι της χρωστάνε.

Ο ένας μας λέει άχρηστους, ο άλλος ανίκανους, ο άλλος αγράμματους και αστοιχείωτους και τέλος και επικίνδυνους για το δημόσιο συμφέρον.

Πέστε μου ποιές είναι οι πολύπλοκες και δύσκολες μελέτες που έχουν την μοναδική ικανότητα οι απόφοιτοι του πολυτεχνείου να τις κάνουν επειδή γνωρίζουν "τη βασική λογική του απειροστικού λογισμού" ???

Τί δυσκολία υπάρχει στο να εφαρμοστεί η γνώση κι εσείς την ανάγετε σε "μέγα μελέτη" που ένας απόφοιτος των ΤΕΙ δεν μπορεί να το κάνει.

Η ίδια η κοινωνία είναι μάρτυρας της κατάστασης που δεν θέλετε να πιστέψετε.

Παντού κυκλοφορούν οι ίδιες μελέτες, το ίδιο σύνθετες, με την ίδια δυσκολία, εκπονούμενες από ΠΕ και ΤΕ και υπογεγραμμένες από ΠΕ (!!!) Αυτές πώς έγιναν ?? Πως πέρασαν την φάση του ελέγχου ? Πως εφαρμόστηκαν ? Πώς λειτούργησαν ??

...άντε και ο ilias μ' έχει βάλει στο μάτι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.