Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κουφώματα αλουμινίου


trellovoskos

Recommended Posts

Γεια σας

 

Με ενδιαφέρει η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου σε σχολικό κτίριο και τα ποιοτικά κριτήρια που πρέπει να αναζητήσω για την επιλογή των κουφωμάτων και να δώσω στον κατασκευαστή ώστε το αποτέλεσμα να είναι όχι μόνο οικονομικό αλλά και ποιοτικό.

Πρόκειται για παράθυρα συρόμενα, πόρτες για WC, σε γραφείο και σε κυλικείο και πληρώνονται με τιμολόγιο δημοσίων έργων.

Τι πρέπει να προσέξω περισσότερο;

Link to comment
Share on other sites

Να προσέξεις να σου παραδώσει το συμφωνημένο προφίλ, τους συμφωνημένους μηχανισμούς και επίσης να μην είναι "κλοτσημένες" οι βίδες που βιδώνουν τους μηχανισμούς στο πλαίσιο.

Συχνά βάζουν κάτι άσχετους να βιδώνουν με τον βιδολόγο και τις ρημάζουν τις βίδες. Είναι και δύσκολο να το καταλάβεις...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Alex

Αυτό με τις βίδες δεν ξέρω αν καταφέρω να το τσεκάρω...

Γνωρίζεις μήπως μια καλή σειρά της Alousystem για επάλληλα παράθυρα και ανοιγόμενες πόρτες;

Θέλω να αποφύγω προβλήματα που θα προκύψουν από μια φτηνή σειρά.

Link to comment
Share on other sites

Αφού πρόκειται για σχολείο το βασικό σου κριτήριο σου πρέπει να είναι η αντοχή.

Πόρτες αλουμινίου σε σχολείο, με κανέναν τρόπο, θα διαλυθούν πρίν εμφανιστεί η επιτροπή παραλαβής. Απλά ξύλινα πρεσσαριστά κουφώματα από λευκή ξυλεία, η ακόμα καλύτερα, φθηνά εσωτερικά χωρίσματα και πόρτες με μεταλλικούς στροφείς, χειρολαβές και μηχανισμούς. Μοντέρνα εμφάνιση, εύκολη καθαριότητα και φθηνά στην σίγουρη αντικατάστασή τους.

Η σειρά (διατομές) στα παράθυρα αλουμινίου επιλέγεται με κριτήριο το μέγεθος του κουφώματος και την εμφάνιση, μικρά ανοίγματα δεν χρειάζονται βαριές σειρές, η εμφάνιση είναι εντελώς υποκειμενική υπόθεση του ιδιοκτήτη.

Ένα άλλο σημαντικό κριτήριο επιλογής των διατομών είναι η σωστή παροχέτευση του βρόχινου νερού και η θερμομόνωση χωρίς θερμογέφυρες (κοστίζει παραπάνω).

Τέλος πολύ βασικό είναι το συνεργείο τοποθέτησης να γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο σύστημα έχοντας τοποθετήσει αρκετά τέτοια, ώστε να χρησιμοποιήσει τα σωστά και όλα τα εξαρτήματα του. Το καλύτερο σύστημα αλουμινίου μπορεί να το καταστρέψει ένα συνεργείο που δεν το ξέρει και κάνει τίς λεγόμενες "πατέντες", ενώ μπορείς να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα ακόμα και μέ ένα φθηνό σύστημα που θα μπει σωστά.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ

 

Συμφωνώ μαζί σας για τα συνεργεία τοποθέτησης, αλλά αυτό δεν μπορώ να το κρίνω 100% πριν την τοποθέτηση. εξάλλου αν η παραλαβή γίνει λίγους μήνες μετά την έναρξη χρήσης, τα "νηπιακά" προβλήματα κακής τοποθέτησης ή ποιότητας υλικών θα έχουν ήδη εμφανιστεί και θα απαιτήσω την λύση τους.

 

Πάντως έχω δει καινούργια ξύλινη πόρτα σε σχολείο να σπάει (βαθούλωμα) με απλή αγκωνιά. Νομίζω ότι αλουμινίου θα αντέχει τουλάχιστον παραπάνω...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Η ξύλινη πόρτα που λες το πιθανότερο είναι να μην είχε κατασκευαστεί σωστά εξ' αρχής (εννοείται πως δεν μιλάμε για μασίφ αλλά για πρεσσαριστή). Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι σωστά συμφωνητικά συνοδευόμενα από τις κατάλληλες εγγυήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με άβαφα κουφώματα αλουμινίου?

 

Άλλοι λένε ότι μαυρίζουν, άλλοι ότι ασπρίζουν, άλλοι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, άλλοι δεν υπάρχει πρόβλημα εάν γυαλιστούν με στιλβωτικά.

 

Θα υπάρχει επιφανειακή διάβρωση εν καιρό και ποια η πατίνα που δημιουργεί?

 

Θα λύσει το πρόβλημα βαφή με διάφανο εποξειδικό αστάρι η βερνίκι μετάλλων?

 

Έχει τοποθετήση ποτέ κανείς άβαφα κουφώματα αλουμινίου?

 

Παρακαλώ για την βοήθεια σας.

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν είναι εύκολο να βρεις άβαφα κουφώματα, εκτός και εννοείς ανοδιωμένα. Τα οποία δεν έχουν επίστρωση ηλεκτροστατικής βαφής, οπότε έχουν μεταλλική εμφάνιση (όπως είναι και κάγκελα αλουμινίου σε μορφή inox (ανοδιωμένα) τα οποία είναι μόδα το τελευταίο διάστημα).

Ανοδιωμένο προφίλ αλουμινίου βρίσκεις σε διάφορες, αποχρώσεις, απλά είναι ποιο ακριβό από το λευκό.

Όσο για την ανθεκτικότητα στο χρόνο. Η σωστή ανοδιώση είναι πολύ ποιο ανθεκτική από την ηλεκτροστατική βαφή (στην οποία μπορεί να εμφανιστεί και το φαινόμενο της Νηματοειδής Διάβρωση.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον πως αναζητεί κουφώματα αλουμινίου "παλαιάς κοπής". Θυμηθήτε όλοι σας τα πρώτα κουφώματα αλουμινίου που είχαν ασημί χρώμα.

 

Μπορεί να μην είχαν θερμοδιακοπή ή να μην είχαν το απαιτούμενο πλάτος προφίλ για διπλούς και τριπλούς υαλοπίνακες, αλλά.........

 

Ψάξτε για παλαιά (τουλάχιστον 30 ετών) κτίρια, αν γίνεται παραθαλάσσια, με αυτά τα "παλαιά" κουφώματα. Αν λοιπόν παρατηρήσετε τα κουφώματα τους, είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγείτε. Διότι είναι απλά όπως την μέρα που τοποθετήθηκαν. Ούτε ψωριάσματα, ούτε ξεβαψίματα κλπ. Μπορεί να έχουν "πετσικάρει" ελαφρώς λόγω μικρής ακαμψίας προφίλ, αλλά το τότε κράμα αλουμινίου... απλά "δεν υπάρχει".....

 

Και ας πουλάνε σήμερα χρώματα ral, σαγρέ, αποχρώσεις ξύλου με τις οποίες "ψαρώνεις"...

 

Το μόνο που καταφέρνουν, είναι να σκεπάζουν τα αδύναμα πλέον κράματα.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν κουφώματα αντιβανδαλιστικά αλλά κοστίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.