Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περαίωση


Recommended Posts

Θα τις αναζητήσεις στο google (πχ ΠΟΛ 1012/2002 ...)

 

Δεν ξέρω γιατί αλλά δοκίμασα πριν γράψω το παραπάνω και δεν έβρισκα τίποτα.

Αλλά τώρα βρήκα :) :)

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τότε είστε "άνετοι" και αναπτύσσετε θεωρίες όσοι δεν σας άγγιξε ακόμα το πρόβλημα...

 

Μας έχει αγγίξει, όπως όλους.Να σε ρωτήσω κάτι ρε φίλε:

 

Θεωρείς δηλαδή ότι είμαστε όλοι αμέτοχοι σε αυτή την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε?ΕΙΠΑΜΕ, ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ αυτό το Κράτος γιατί έχει ήλιο κ καθόλου Νόμους.Όταν το Κράτος κινδυνεύει από Μπανανία να μετατραπεί σε επαρχία της Γερμανίας, πληρώνουμε οικειοθελώς για να συνεχίσουμε να διατηρούμε την αγαπημένη μας Μπανανία σε κατάσταση τριτοκοσμική.Δεν το κάνουμε για να μη γίνουμε Γερμανοί, το κάνουμε για να σωθεί εν τέλει το Κράτος και να συνεχίσουμε να παραμένουμε μπανανάνθρωποι κ να κάνουμε business.Πού αλλού στον κόσμο γίνονται αυτά,με μια χούφτα ευρώ να παραγράφεσαι?Το ίδιο το Κράτος σε παροτρύνει και σου δίνει τις ευχές του!!!(και μια κονκάρδα με την ελληνική σημαία):lol:

 

Εϊμαστε πατριώτες, κ δεν μας πιάνουν τα προβλήματα!!:lol::lol:

 

Και προδότες επίσης, όπως ΟΛΟΙ ΜΗΔΕΝΩΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ

 

Έλα μετά να μου μιλήσεις για πατριώτες κ εθνικό φρόνημα.......μη χέσω,ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΟΛΟΙ,τη βολεύουν με ένα τηλέφωνο όλοι στο Μπάρμπα της Κορώνης.

 

Κοινωνία Παπούα....άντε μην πώ καμια πιό βαριά κουβέντα γι αυτή τη σιχαμένη ράτσα....

Link to comment
Share on other sites

 

Εϊμαστε πατριώτες, κ δεν μας πιάνουν τα προβλήματα!!:lol::lol:

 

Και προδότες επίσης, όπως ΟΛΟΙ ΜΗΔΕΝΩΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ

 

Ναι, εγώ θεωρώ ότι άν δεν είμαι τελείως αμέτοχος, έχω το μικρότερο μερίδιο συμμετοχής.

1) Όχι (στην περαίωση), γιατί όλα αυτά τα χρόνια, δήλωνα εισοδήματα από πηγές που κανείς σόφρων άνθρωπος δεν θα είχε διανοηθεί να δηλώνει και παρ'ολα αυτά, το "κράτος" με ανταμοίβει με περαιώσεις. Ε βαρέθηκα. Ελάτε (βρείτε με) και πιάστε με. (Αν γλυτώσετε τα σμπάρα).

2)Όχι (στην περαίωση), γιατί είμαι "φαν" των συνωμοσιολόγων και πιστεύω ότι αυτοί που μας κυβερνάνε είναι προδότες και το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι να "σωθεί η χώρα". Εντολές των "εργοδοτών" τους εκτελούν. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος επίσης (πλέον), ότι η πορεία που ακολουθούμε, είναι πορεία στο γκρεμό (για εμένα-κάποιοι άλλοι θα ωφεληθούν).

3) Όχι (στην περαίωση), γιατί τίποτα δεν παραγράφεται.

Και οι δυο μας εξίσου πατριώτες είμαστε. Απλά το βλέπουμε αντιδιαμετρικά.

Link to comment
Share on other sites

Sotiris η προσπάθεια σου να δημιουργήσεις καταστροφή και πανικό έχει καταντήσει προβλέψιμη και αναμενόμενη αλλά πάνω από όλα κουραστική .

 

Αντιλαμβάνομαι που αποσκοπεί αλλά κάπου πρέπει να σταματήσει .

 

 

Τώρα το είδα και μένω έκπληκτος.

Ενα μικρό σχόλιο. Την καταστροφή και τον πανικό την δημιουργεί η άγνοια και η ημιμάθεια. Οσα έχω γράψει προκύπτουν από την φορολογική νομοθεσία (για την οποία δεν έχω απαίτηση να την γνωρίζετε) και από την πείρα που έχω αποκτήσει μέσα στα χρόνια (αρκετά) χειριζόμενος τέτοια θέματα.

Αν τα φορολογικά σας κουράζουν τότε μην ασχολείσθε. Ωστόσο θα περίμενα να απαντήσετε στο σημείο "αντιλαμβάνομαι που αποσκοπεί" για να το αντιληφθώ και εγώ με τη σειρά μου.

Link to comment
Share on other sites

Sotiris η προσπάθεια σου να δημιουργήσεις καταστροφή και πανικό έχει καταντήσει προβλέψιμη και αναμενόμενη αλλά πάνω από όλα κουραστική .

 

Αντιλαμβάνομαι που αποσκοπεί αλλά κάπου πρέπει να σταματήσει .

 

 

Ναι thomas, για εξήγησέ μας τι εννοείς?

Διότι ο SOTHRIS εδώ και αρκετό καιρό που παίρνει μέρος σε συζητήσεις έχει δώσει την επαγγελματική του άποψη και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, να κατανοήσει λίγο πιο καλά την φορολογική νομοθεσία.

 

Τα υπόλοιπα περιττεύουν και καλό θα ήταν να το αναγνωρίσεις αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε ψιλό βαρεθεί να ακούμε βαρύγδουπες δηλώσεις αυτού του στυλ.

Άμα κάποιος έχει να επισημάνει κάτι για το κάθε SOTHRIS ας το πει απλά και κατανοητά.

Δε θα βγάλει κανείς λογιστής κέρδος με το να πας ή δεν πας να πληρώσεις την περαίωση.

Link to comment
Share on other sites

Και στην τελική, εαν ο SOTHRIS μπορέσει και βρεί "πελάτη" απο το forum, μαγκιά του!

Συνεχώς ακούμε για τους λογιστές διαφόρων μελών που όλο τους συμβουλεύουν να κάνουν μαμακίες με τα εξοδα τους και άλλα πολλά.

 

Όταν μπαίνουν στο forum ιδιώτες εμείς οι ίδιοι δεν τους λέμε οτι δεν μπορούμε να κάνουμε e-αυτοψία ή e-ανάλυση? Πως περιμένετε απο τον SOTHRIS να σας πει online την διαφορά μιας ΕΕ και μιας μονοπρόσωπης ΕΠΕ?

Link to comment
Share on other sites

Λέγεται ότι εφόσον έχει γίνει περαίωση για κάποιο φορολογικό έτος, μετά από 5 έτη μπορεί να πετάξει κάποιος τα βιβλία του. Ισχύει αυτό;

 

Σε αυτή την περίπτωση, κάποιος που έχει παλιό λογισμικό (π.χ. windows XP, autocad 2004, κτλ) και έχει κάνει περαίωση για αυτό το έτος, είναι καλυμμένος αν γίνει φορολογικό έλεγχος στο γραφείο του και δεν έχει τιμολόγια αγοράς;

 

Αν ναι, φαντάζομαι πολλοί θα κάνανε περαίωση μόνο γι'αυτό (π.χ. για windzip που αν είναι unregistered πέφτει πρόστιμο).

 

 

Προσοχή, θα κρατήσεις (διαφυλάξεις) παραστατικά και βιβλία για όσο χρόνο προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις και αυτό ανεξάρτητα από την περαίωση. Η μη διαφύλαξη για όσο χρόνο απαιτείται θα σε βάλει σε περιπέτειες (στην περίπτωση που προκύψει φορολογικός έλεγχος).

Στον νόμο για την πρόσφατη περαίωση ( ν 3888/10) υπάρχει διάταξη που επιτρέπει την καταστροφή των φορολογικών στοιχείων έως το 2005 υπό την προυπόθεση να αποδεχθείς την περαίωση και να την εξοφήσεις άμεσα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ νομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο μας τα παρουσιάζει το Υπουργείο. Εντάξει μέχρι το 2005 μπορείς να καταστρέψεις τα στοιχεία αλλά τί γίνεται με τα επόμενα 5 έτη; Σημειωτέον ότι εχθές είχαμε την ίδρυση της Οικονομικής Αστυνομίας η οποία θα ελέγχει τις επιχειρήσεις τόσο για το φορολογικό κομμάτι όσο και για την οφειλή εισφορών καθώς και για την χρήση πειρατικού λογισμικού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.