Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανασύσταση φακέλου


costassel

Recommended Posts

Πρακτικά θεωρείς ως εγκεκριμένα τα σχέδια της νεώτερης άδειας και ελέγχεις για αυθαιρεσίες στο ακίνητο με βάση αυτά. Αν σκεφτείς διαφορετικά, τότε δημιουργείται έμμεσα πρόβλημα στη συγκεκριμένη άδεια. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 121
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Άρα όταν βγαίνει μια μεταγενέστερη άδεια για ένα ακίνητο ο έλεγχος πρέπει να γίνεται βάσει αυτής, ως πιο πρόσφατης; π.χ. παλιά Ο.Α. προσθήκης πέργκολας σε δώμα δείχνει την απόληξη κλιμακοστασίου με διαφορετικές διαστάσεις σε σχέση με την αρχική άδεια κατασκευής της οικοδομής.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Έχω αναλάβει αλλαγή χρήσης και έκδοση ΗΤ σε αποθήκη 20τμ που βρίσκεται σε υπόγειο πολυκατοικίας με σύσταση εντός Αττικής. Είχα ζητήσει αντίγραφα αδείας από την ΥΔΟΜ και έλαβα ως απάντηση  μόνο το στέλεχος και βεβαίωση ότι ο φάκελος της άδειας έχει χαθεί. Η άδεια είναι του '77.

Επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί κανείς την ανασύσταση θέλω να ρωτήσω το εξής (προτού αποτρέψω τον αγοραστή ο οποίος και αναλαμβάνει τα έξοδα Ν4495/ΗΤ), αν μπορώ να τακτοποιήσω την αποθήκη ως εξολοκλήρου αυθαίρετη ως κατηγορία 2.

Τι πιστεύετε? Ειδάλλως η αγοραπωλησία δεν θα προχωρήσει ποτέ..

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, the_topo said:

..... μπορώ να τακτοποιήσω την αποθήκη ως εξολοκλήρου αυθαίρετη ως κατηγορία 2.

 

Ναι, κατά πάγια τακτική σε ανάλογες περιπτώσεις όπως ορθώς απάντησε και ο Ιάσωνας παραπάνω. Επιπλέον, να προσέξεις τυχόν διαφορετική διαμερισμάτωση (σύνηθες στα υπόγεια) ζητώντας να λάβεις προσαρτημένη- στην ΠΣΟΙ- κάτοψη υπογείου

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι,

Σε διαμέρισμα που κλήθηκα να ελέγξω για τυχόν αυθαιρεσίες/εκδώσω ΗΤΚ, έλαβα από την ΥΔΟΜ βεβαίωση απώλειας της Ο.Α. Ιδιοκτήτης διαμερίσματος άλλου ορόφου της ίδιας πολυκατοικίας έχει προβεί πριν μερικά χρόνια σε μερική ανασύσταση ως προς την Ο.Ι. του, υποβάλλοντας ως σχέδιο κάτοψης του διαμερίσματός του το σχέδιο κάτοψης της Σ.Ο.Ι. (προφανώς επειδή ταυτίζονταν με την πραγματική κατάσταση), νέο διάγραμμα κάλυψης και νέο τοπογραφικό τα οποία προφανώς αφορούν όλη την οικοδομή. Αντίγραφα αυτών έλαβα από την ΥΔΟΜ κατόπιν εξουσιοδότησης μου από τον ιδιοκτήτη.

Εξετάζοντας το διαμέρισμα που αφορά τον πελάτη μου εντόπισα παράβαση που επηρεάζει το διάγραμμα κάλυψης: ενώ στο διάγραμμα κάλυψης εμφανίζονται οι εξώστες μεταξύ όμορων διαμερισμάτων να έχουν κενό μεταξύ τους, στην πραγματικότητα είναι ενωμένοι (χωρίς κενό). Δηλαδή υφίσταται προέκτασή τους, η οποία όμως στο διάγραμμα κάλυψης της οικοδομής που έκανε συνάδελφος δεν εμφανίζεται. Αυτή η παράβαση υφίσταται σε όλους τους ορόφους.

Το ερώτημά μου είναι το εξής: Επειδή η ΥΔΟΜ μου ζήτησε πέραν από την κάτοψη του διαμερίσματος, να υποβάλλω εκ νέου το δ/μα κάλυψης και το τοπογραφικό που έλαβα από τη μερική ανασύσταση θα δημιουργηθεί πρόβλημα εφόσον αυτό δεν απεικονίζει την πραγματικότητα; Αν ναι, τι μπορώ να κάνω;

 

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου ναι. Από τη στιγμή που υποβάλλεις σχέδια για να εγκριθούν σαν αυτά να ήταν αρχικώς υποβληθέντα κατά την έκδοση της Ο.Α θα πρέπει να απεικονίζουν το ακίνητο ως αυτό μελετήθηκε και σε αυθαίρετες κατασκευές ή προσθήκες να γίνεται η σχετική διαγράμμιση, εμβαδομέτρηση και επισήμανση στο σχέδιο ότι πρόκειται για αυθαίρετες-προς ρύθμιση-αυθαιρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κατά την διαδικασία της ρύθμισης εννοείται θα διαγραμμίσω-επισημάνω τις αυθαιρεσίες στα σχέδια, εν προκειμένω της προέκταση του εξώστη του διαμερίσματος που εξετάζω ως προς τον εξώστη του όμορου διαμερίσματος. Όμως από τη στιγμή που έχει ήδη κατατεθεί δ/μα κάλυψης στα πλαίσια μερικής ανασύστασης άλλης Ο.Ι. δεν δημιουργείται πρόβλημα για αυτό το διαμέρισμα και για την νομιμότητα της ανασύστασης που είχε γίνει; Πιο συγκεκριμένα, αφού στο δ/μα κάλυψης εμφανίζονται οι εξώστες των ορόφων Α', Β', Γ' και Δ' να έχουν κενό με τους εξώστες των όμορων ιδιοκτησιών, ενώ στην πραγματική κατάσταση σε όλους τους ορόφους είναι συνενωμένοι δεν δημιουργείται πρόβλημα με την ανασύσταση που έχει ήδη εγκριθεί;

Edited by Tim22
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.