Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Aν σε αφορα αμεσα και θες απαντηση γρηγορα ----> γραπτο ερωτημα στην αρμοδια πολεοδομια της περιοχης παραθετωντας συγχρονως και τα επιχειρηματα σου με αναφορα στις συγκεκριμενες εγκυκλιους (αλλα και στον ιδιο τον νομο οπως προειπε σωστα ο συναδελφος)

Εγω στην θεση σου αυτο θα κανα....

Link to comment
Share on other sites

θα παρει

δικο του ρολοι ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ;

 

Εάν η αποθήκη είναι ανεξάρτητη από τα διαμερίσματα του υπόλοιπου κτιρίου και η επιφάνειά της ικανοποιεί την επιφάνεια τουλάχιστον ενός studio, γιατί να μην πάρει;

Link to comment
Share on other sites

Επανερχόμενος στο θέμα της προσμέτρησης στο συντελεστή σας πληροφορώ πως η ΔΟΚΚ επιμένει πως οι χώροι που τακτοποιούνται προσμετρούν στον συντελεστή εφόσον υπάρχει υπόλοιπο δόμησης και βασίζονται στο άρθρο 5 παρ. 1 '' ... και έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης καθ' υπέρβαση των όρων και περιορισμών δόμησης του ακινήτου '' και όχι στο άρθρο 6 παρ.7.

Για αυτό το λόγο μην βιάζεστε να με κρίνετε δεν είχα καμία πρόθεση να επιτεθώ στον συνάδελφο Directionless σας βεβαιώνω.

Απλώς επειδή δεν μπόρεσα να διαβάσω όλες τις απαντήσεις είπα μήπως κάποιος συνάδελφος είχε κάνει κάποια ερώτηση σε πολεοδομία και είχε λάβει γραπτή απάντηση.

Συνάδελφε soundholics γράφεις : ''...υπάρχει όμως απάντηση της ΔΟΚΚ...'' Σε παρακαλώ αν έχεις την απάντηση κατέβασέ τη στο forum.

Και κάτι ακόμα συνάδελφοι.

Οι εγκύκλιοι δεν καταργούν το Νόμο.Φτάνει πια .Πήξαμε στις εγκυκλίους.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Έχω μια περίπτωση σοφίτας, η οποία φυσικά στα σχέδια δεν έχει καμία χρήση, δεν είναι καν αποτυπωμένη και πλέον υπάρχουν σ' αυτήν 3 υπνοδωμάτια. Το πρόβλημα είναι ότι σε τομή φαίνεται το ελάχιστο ύψος να είναι 1.5μ ενώ στην πραγματικότητα είναι 2μ. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν έχει υψωθεί όλο το κτίριο στο σύνολό του ή αν έχει χαμηλώσει η οροφή του κάτω ορόφου από τη σοφίτα. Το ερώτημα είναι αν τακτοποιείται η συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης μπορεί να τακτοποιηθεί έτσι όπως είναι και αργότερα να γίνει κάποια αναθεώρηση στην άδεια σχετικά με το ύψος; Ευχαριστώ

 

Παιδιά καμία ιδέα - άποψη περί του θέματος;

Link to comment
Share on other sites

Το πιο πιθανό είναι να έχει χαμηλώσει το δάπεδο της σοφίτας για να χωρέσει μέσα στο ύψος του κτιρίου.

 

Επίσης από ότι ξέρω δεν ελέγχεται στις σοφίτες το ελάχιστο ύψος. Δηλαδή και το πατάρι του μπάνιου που βάζουμε το χριστουγεννιάτιο δέντρο έαν θέλουμε το τακτοποιούμε.

 

Τώρα γιατί το μπλέκεις με την αναθεώρηση ? Τι εννοείς ?

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς ότι δεν "ελέγχεται", δηλαδή δεν αναγράφεται τίποτα στην τεχνική έκθεση από το μηχανικό. Όμως αν γίνει στην πραγματικότητα έλεγχος δε θα ελεχθεί το ύψος της σοφίτας; Και αν έχει διαφορετικό ύψος από αυτό της άδειας κανονικά εμπίπτει στο συγκεκριμένο νόμο ή θεωρείται αυθαίρετο και δεν τακτοποιείται; Επίσης, στη δικιά μου περίπτωση ο πελάτης συμφωνεί να προχωρήσει στην τακτοποίηση της σοφίτας με το ρίσκο να γίνει μελλοντικός έλεγχος. Εγώ όμως σαν μηχανικός, σε περίπτωση ελέγχου, τι επίπτωση θα έχω;

 

Όσον αφορά την αναθεώρηση, ακριβώς επειδή η συγκεκριμένη άδεια δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα της κατοικίας, σκέφτηκα μήπως η αναθεώρηση μπορεί να σώσει τις αλλαγές και να μην υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί στο μέλλον αυθαίρετο. :roll:

Link to comment
Share on other sites

"....Έχω μια περίπτωση σοφίτας, η οποία φυσικά στα σχέδια δεν έχει καμία χρήση, δεν είναι καν αποτυπωμένη...."

 

 

Αφού δεν υπάρχει στην άδεια δεν έχεις κανέναν πρόβλημα. Εσύ αποτυπώνεις την καινούρια κατάσταση. Η περίπτωση σου είναι κλασσική τακτοποίηση σοφίτας που δεν υπήρχε στην άδεια.

 

Επίσης αναθεώρηση κάνουμε σε άδεις εν ισχύ όχι σε λιγμένες ή θεωρημένες. Γενικά μην μπλέκεις με αναθεώρηση.

 

Πας κάτοψη υποκείμενου ορόφου με χαραγμένη την σοφίτα πάνω σε αυτήν και έχε μαζί σου κα μία τομή. Εάν σου πουν τίποτα για ύψη πας στον προιστάμενο και παραπωνιέσαι.

 

Εάν το φαβάσαι πολύ πήγαινε μία βόλτα πρώτα στην πολεοδομία και ψάχτο με κάποιον υπάλληλο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.