Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Το ένα αυτοκόλλητο μένει πάντα στο φάκελο της υπηρεσίας, προφανώς για αντιπαραβολή με αυτό που θα προσκομιστεί μετά την πληρωμή του, άρα δεν φταίει ο ιδιοκτήτης για την απώλεια.

 

Από ΄κει και πέρα ποιο το πρόβλημα να δοθεί δεύτερος (διαφορετικός) κωδικός πληρωμής;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα σας. Παρακαλώ για την βοήθεια σας σε ζήτημα σχετικά με το Ν.3843/10 και συγχωρέστε με για όποια λάθος διατύπωση ενδεχομένως κάνω, αφού δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία σε πολεοδομικά ζητήματα. Η περίπτωση μου έχει ως εξής.

Πελάτης (φίλος) μου ζήτησε να κάνουμε τακτοποίηση Η/Υ χώρων σε εκτός σχεδίου διώροφο κτίριο με ισόγειο που αποτελείτε από αποθήκη με κύρια χρήση (που μπήκε στην δόμηση) και δύο Η/Υ (προς τακτοποίηση) και όροφο με χρήση κατοικίας. Βασικά, ο τίτλος του έργου στην Ο.Α. είναι "Διώροφη κατοικία με αποθήκη". Πρέπει να σημειώσω ότι όλο το ισόγειο, (συμπεριλαμβανομένων των Η/Υ προς τακτοποίηση) έχει μετατραπεί και λειτουργεί ως εμπορική αποθήκη. Με λίγα λόγια, ο ιδιοκτήτης έχει κάνει στο ισόγειο του σπιτιού του αποθήκη-κατάστημα εμπορίας γεωργικού εξοπλισμού, όπου οι Η/Υ έχουν γίνει αποθήκες και στην νομίμως υφιστάμενη αποθήκη βρίσκεται επίσης και ένα γραφείο.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

α) Αρκεί να τακτοποιήσουμε τους Η/Υ ως εκτός σχεδίου Ά κατοικία (αφού έτσι είναι δηλωμένα στην εφορία) ή πρέπει να γίνει για ακίνητα άλλης χρήσης, πλήν κατοικίας;

β) Μήπως πρέπει με κάποιο τρόπο να γίνει άλλη πρόσθετη αλλαγή χρήσης με το Ν.3843 της υφιστάμενης αποθήκης; Παίζει ρόλο που στην άδεια που εκδόθηκε, ο τίτλος δεν έλεγε "διώροφη κατοικία με ισόγειο κατάστημα" ή ".... εμπορική αποθήκη" ή κάτι αντίστοιχό;

γ) Μπορώ να κάνω τώρα τακτοποίηση των Η/Υ σε Ά κατοικία με το Ν.3843 και μετά για όλες τις αποθήκες (νόμιμες και τακτοποιημένες) αλλαγή χρήσης με άλλη τυπική διαδικασία στην πολεοδομία;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ημιυπαίθριοι που έχουν κλειστεί σε οικοδομή με άδεια του 2008, η οποία δεν έχει πάρει ρεύμα ακόμα, μπορούν να τακτοποιηθούν? Έχω μπερδευτεί με το συγκεκριμένο θέμα...

Link to comment
Share on other sites

χαίρεται και χρόνια πολλά!

πελάτης μου έχασε την αίτηση και το φύλλο υπολογισμού του προστίμου...ήταν τα μόνα που είχαν τα 2 αυτοκόλλητα με τον κωδικό πληρωμής,στην πολεοδομία δεν υπάρχουν

μου είπαν πως η μόνη λύση είναι να ξανακατατεθεί φάκελος (καθώς πλησιάζει και η 28/04) αλλά πρέπει να ξαναπληρωθεί το παράβολο!

στέκει κάτι τέτοιο? δεν μπορώ με το ίδιο παράβολο και την ίδια αμοιβή να καταθέσω ξανά τον φάκελο?

έχει τύχει σε κανένα?

 

Πήγαινε στην πολεοδομία να σου σημειώσουν τον κωδικό πληρωμής με το χέρι. Το νούμερο έχει σημασία πως προκύπτει, το αν είναι αυτοκόλλητο ή όχι δεν παίζει κανένα ρόλο.

Link to comment
Share on other sites

Νοείται μετατροπή από Η/Χ σε χώρο κοινόχρηστου κλιμακοστασίου?

Πιστεύω πως ο χώρος κλιμακοστασίου θεωρείται χώρος κυρίας χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

γενικώς

με το γραμμα του νόμου δεν θεωρείται χώρος κύριας χρήσης

 

φυσικά μετρά στη δόμηση και απαιτείται φυσικός φωτισμός

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, να ρωτήσω και εγώ κάτι για να το επιβεβαιώσω..

 

Αίθριος - ανοικτός χώρος όπως λέει η ΟΑ, που συνορεύει μόνο με 1 διαμέρισμα του 5ου ορόφου σε 5αόροφη πολυκατοικία δεν τακτοποιείται καθώς είναι εκτός του εγκεκριμένου κτιριακού όγκου..

 

Καλά δεν τα λέω :confused:

 

Γιατί έχουν δει τα μάτια μας πολλά δεν ξέρω αν έχει εφευρεθεί κάποιο "παραθυρο" για κάτι αντίστοιχο

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έθεσα το θέμα για τακτοποίηση με Ν.3843/10 αλλαγής χρήσης αγροτικής αποθήκης σε κατοικία εκτός σχεδίου αλλά δεν απάντησε κανένας.

Επανέρχομαι λοιπόν:

Αγροτική αποθήκη με αδεια κατά παρέκλιση από Δν/ση Γεωργίας κλπ. μετατράπηκε σε κατοικία. Η πολεοδομία λέει ότι έκανε ερώτημα και το υπουργείο απάντησε προφορικά ότι δεν γίνεται διότι ή αγρ. αποθήκη είναι χώρος κυριας χρήσης !!!. Σε δική μου τηλ. επικοινωνία μου είπαν ότι, όχι!!! δεν ισχύει ο κτιριοδμικός, είναι χώρος κυριας χρήσης (που μέτησε στο Σ.Δ.) να πάει να βγάλει άδεια. Όμως τους λέω ότι δεν μπορεί να εκδωθεί άδεια διότι το κτίσμα κτίσθηκε με μειωμένες αποστάσεις (παρέκλιση Δνσης Γεωργίας), και απαντάνε ΆΑΑ τότε δεν ξέρουμε να βρείς αυτόν που το χρεώθηκε.

Από τότε απάντηση δεν ήρθε και ο υπάλληλος της πολεοδομίας και φίλος, δεν παραλαμβάνει το φάκελο και ο ιδιοκτήτης με έχει πρήξει.

Τιποτα κανείς???

Link to comment
Share on other sites

Πελάτης (φίλος) μου ζήτησε να κάνουμε τακτοποίηση Η/Υ χώρων σε εκτός σχεδίου διώροφο κτίριο με ισόγειο που αποτελείτε από αποθήκη με κύρια χρήση (που μπήκε στην δόμηση) και δύο Η/Υ (προς τακτοποίηση) και όροφο με χρήση κατοικίας. Βασικά, ο τίτλος του έργου στην Ο.Α. είναι "Διώροφη κατοικία με αποθήκη"...

 

Όπως και ο tster παραπάνω, παραθέτω ξανά και εγώ το ερώτημα μου, το οποίο είναι επίσης για περίπτωση εκτός σχεδίου. Παρακαλώ όποιος συνάδελφος μπορεί να βοηθήσει ή ας πει μία άποψη.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.