Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Συνάδελφοι, σήμερα προσπάθησα να περάσω φάκελο τακτοποίησης στον Περισσό και μου είπαν κάτι κουφά!

Όπως:

1)Όταν ο ιδιοκτήτης κατοικίας έχει παρανομίες στα: υπόγειο(χωρο στάθμευσης και αποθηκών=>κατοικία), ισόγειο(η/χ=>κατοικία), ά όροφο(η/χ=>κατοικία) πρέπει να δηλώσει τους χώρους με ξεχωριστούς φακέλους σαν να είναι τρεις διαφορετικές περιπτώσεις(αμοιβές, φεμ, δηλώσειςκ.τ.λ.).

Η άδεια λέει προσθήκη κατ' επέκταση και διαρρύθμιση σε διώροφη κατοικία με αρ. οικ.αδ..... .Συγκεκριμένα υπήρχε ένα κτίσμα του πατέρα στο οικόπεδο και λόγω υπάρχοντος συντελεστή έκανε προσθήκη μίας διώροφης κατοικίες χωρισμένη κάθετα σε δύο κατοικίες για τα 2 παιδιά του, δηλαδή σαν μεζονέτες με ξεχωριστές σκάλες και ιδιοκτησίες.

Μήπως αυτά ισχύουν μόνο στις νομαρχίες? Διότι στην πολεοδομία Βούλας πέρασα τακτοποίηση για κατάστημα κομμωτηρίου με παρανομίες σε υπόγειο, ισόγειο και ά όροφο σε ΕΝΑ φάκελο και δε ζητάγανε ΤΡΕΙΣ δηλώσεις!!!!

Link to comment
Share on other sites

υπήρχε ένα κτίσμα του πατέρα στο οικόπεδο και λόγω υπάρχοντος συντελεστή έκανε προσθήκη μίας διώροφης κατοικίες χωρισμένη κάθετα σε δύο κατοικίες για τα 2 παιδιά του, δηλαδή σαν μεζονέτες με ξεχωριστές σκάλες και ιδιοκτησίες.

 

οπότε έχεις ΤΡΕΙΣ ξεχωριστές ιδιοκτησίες. το λες κ μονος σου...

που είναι λοιπόν το παράξενο...?

Αν είχε ο πατέρας μια πολυκατοικία με 12 διαμερίσματα θα έκανε πιστεύεις μια δήλωση?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε αυτό που ρωτάω είναι αν η κάθετη ιδιοκτησία είναι ένα σπίτι(μεζονέτα=σε τρία επίπεδα), γιατί να κάνουμε τρεις ξεχωριστούς φακέλους τακτοποίησης, αφού ο ιδιοκτήτης κατοικεί και σε υπόγειο,και σε ισόγειο και σε ά όροφο όπως είναι σε ένα σπίτι!!!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι κατάλαβες ότι θέλουμε να κάνουμε για τον πατέρα και τις 2 κόρες μία δήλωση!

Εννοείται πως ο κάθε ιδιοκτήτης κάνει τακτοποίηση για την ιδιοκτησία του. Δεν εννοείται όμως ότι αν μένει σε μεζονέτα θα δηλώσει ο ιδιοκτήτης τρεις τακτοποιήσεις, άλλα μία σε ένα φάκελο!

 

Παρακαλώ εάν είστε συνάδελφος, όπως συμπληρώσετε την ειδικότητα στο προφίλ σας.

Ευχαριστώ, GRTOPO

Link to comment
Share on other sites

με συγχωρείς αλλά δεν σε καταλαβαίνω...

1. ειναι μία ιδιοκτησία ή τρεις?

2. ποιος είναι ο αυτός που έχει την ψιλή κυριότητα?

 

 

βαλε ειδικότητα και μην ποσταρεις διπλά (κανε edit)

Link to comment
Share on other sites

γεια σας.ειμαι καινουρια μηχανικος και ειναι η πρωτη μου δουλεια και ειμαι αγχωμενη.εχω ραντεβου σε μια ωρα με την πελάτισα.γενικως το μονο που ξερω ειναι οτι θελει να τακτοποιησει 2 σπιτια που ειναι γραμμενα στα παιδια της.απο τηλεφωνο μου πε οτι εχουν και σοφιτα και ηχ και υπογειο το καθενα για τακτοποιηση.η μια της κορη ομως ειναι εξωτερικο και δε ξερω τι γινεται σε αυτην την περιπτωση με εξουσιοδοτηση, υπογραφες κ.τ.λ???με αμοιβη ποσσα να της πω??και η παραγραφος που λεει οτι ο νομος δε καλυπτει αλλαγη κυριας χρησης σε αλλη κυρια και βοηθητικη σε αλλη βοηθητικη τι εννοει????δεν καταλαβαινω.συγνωμη αν ειναι χαζες οι ερωτησεις μου αλλα ειμαι απειρη.

ολες οι συμβουλες σας χρησιμες!!!!!!

:(

Link to comment
Share on other sites

καλως την!

πρέπει να ρωτήσεις:

1. ποσες ξεχωριστές ιδιοκτησίες είναι.

2. ποιος ειναι ο κυριος της κάθε ιδιοκτησίας.

3. αν ειναι πρώτη κατοικία (για τον κάθε ιδιοκτήτη ξεχωριστά)

4. η κόρη που λειπει στο εξωτερικό πρέπει να κανει εξουσιοδότηση με γνησιο υπογραφής στο προξενείο (καλύτερα στην μητέρα και αυτή σε σένα).Ο κάθε ιδιοκτήτης εξουσιοδοτεί εσένα ή κάποιον άλλον και αυτός ο άλλος εσένα.

5. κύρια χρήση είναι πχ υπνοδωμάτιο, βοηθητική είναι πχ αποθήκη.

δεν γίνεται δεκτή η ρύθμιση απο ΗΜ σε αποθήκη, από αποθήκη σε γκαράζ (και οτι άλλο φανταστείς).

 

αν το υπόγειο έγινε διαμέρισμα τότε ΟΚ ρυθμίζεται.

αν ο ΗΜ έγινε δωμάτιο τοτε ΟΚ ρυθμιζεται.

προσοχή θέλει η σοφίτα γιατί ΕΑΝ έχουν υπερβεί το ύψος του κτιρίου που έχει εγκριθεί στα σχέδια της πολεοδομίας ΔΕΝ ρυθμίζεται (ρυθμίζονται όσες αυθαιρεσίες ειναι μέσα στον ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΓΚΟ)

Αν δεν το έχουν υπερβεί κ είναι 100% σίγουροι (υπογράφουν Υπευθ.Δήλωση υπενθύμισε τους) τότε ρυθμίζεται.

Αν δεν ξερουν τι εχει γινει με το ύψος κανεις εσύ τον έλεγχο με εξτρα αμοιβή βεβαια.

 

η αμοιβή σου δεν μπορεί να είναι κάτω από τις ελάχιστες του ΤΕΕ (232ε+ΦΠΑ+10%φεμ+τσμεδε... νομίζω εάν είσαι κάτω από 10χρόνια μηχανικος)

Link to comment
Share on other sites

ρευματοδότηση < ημερομηνία αλλαγής χρήσης < Απρίλιος/2010

 

Ετσι είναι όπως τα γράφεις.

Οσο για συνάδελφο που ρώτησε για τον έλεγχο που θα γίνει σε δείγμα 10%, ανάλυση του τι ακριβώς θα ελεγχεί το αναφέρει ο νόμος. Τα στοιχεία της δήλωσης, οι διαστάσεις του εν λόγου χώρου και η χρήση του. Τώρα αν θα γίνει έλεγχος σε όλο το κτίριο με το φάκελλο που θα έχει ο υπάλληλος αυτό δεν είναι εφικτό γιατί δεν έχει όλα τα στοιχεία της Ο.Αδείας.

Link to comment
Share on other sites

Κατοικια με αδεια μαρτιο του 2009 εκτος σχεδιου εντος ζωνης εντος αρχαιολογικου χωρου,υπαγεται στο νομο η οχι.Ο αρχαιολογικος χωρος δεν εχει ζωνη Α η Β,επιτρεπει την δομηση σ"ολο το χωρο, απαιτει μονο την παρουσια του φυλακα στις εσκαφες.Σε δυο πολεοδομιες που ρωτησα πηρα δυο διαφορετικες απαντησεις,η μια αρνητικη λογω αρχαιολογικου χωρου,η αλλη θετικη οτι επειδη δεν εχει Α και Β ζωνη και εχει και κανονικα αδεια δεν συντρεχει λογος να μην υπαχθει στον νομο.Θα παρακαλουσα για μια απαντηση ,βοηθεια,καποια αναλογη περιπτωση....ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

H αμοιβή είναι 232,53 + ΦΠΑ. ΤΣΜΕΔΕ και ΦΕΜ είναι δικό μας, όχι του πελάτη...

Εκτός και αν κάνουν συμφωνία να πληρωθεί και ΤΣΜΕΔΕ-ΦΕΜ από τον πελάτη...άλλα 30€ περίπου στην κατώτατη...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.