Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Καλησπέρα, σε κτίριο αποτελούμενο από 2 μεζονέτες-όλα συμμετρικά, με υπόγειο, ισόγειο, όροφο

1) στον όροφο και στην κοινή πλευρά των 2 ιδιοκτησιών υπάρχει χώρος κλειστός από 3 πλευρές και καλυμμένος απ΄ την πλάκα οροφής ορόφου, διαστάσεων 3,10 επί 3,10. Η ανοιχτή του πλευρά επικοινωνεί με το ενιαίο μπαλκόνι των 2 ιδιοκτησιών του ορόφου. Ο χώρος στο διάγραμμα κάλυψης δεν είναι υπολογισμένος στη δόμηση, αλλά ως Η.Χ. Είναι όντως?

Ο χώρος αυτός ανήκει 1,55 μήκος επί 3,10 βάθος στον ένα και άλλο τόσο στον άλλο, άρα θα γίνουν 2 αιτήσεις απ τους 2 ιδιοκτήτες, σωστά?

2)ήθελα να μάθω, αν ένα υπόγειο με έπιπλα κουζίνας, ψυγείο, θέρμανση-καλοριφέρ, τζάκι, που αποτελεί τμήμα της μιας μεζονέτας, προκαλέσει ένσταση σε ενδεχόμενο έλεγχο και θεωρηθεί πως έχει αποκτήσει κύρια χρήση αντί δευτερεύουσας σύμφωνα με την άδεια ως αποθηκευτικός χώρος.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1. αν έχω καταλάβει καλά από την περιγραφή είναι η/χ. θα δηλώσει ο κάθε ιδιοκτήτης "τμήμα η/χ" (αλήθεια, πώς χωρίζονται οι ιδιοκτησίες στο σημείο αυτό; με καγκελάκι; )

2. τι άλλο θα έπρεπε κατά την γνώμη σου να έχει για να το λες "κύριας χρήσης"; :D

Link to comment
Share on other sites

1. αν έχω καταλάβει καλά από την περιγραφή είναι η/χ. θα δηλώσει ο κάθε ιδιοκτήτης "τμήμα η/χ" (αλήθεια, πώς χωρίζονται οι ιδιοκτησίες στο σημείο αυτό; με καγκελάκι; )

2. τι άλλο θα έπρεπε κατά την γνώμη σου να έχει για να το λες "κύριας χρήσης"; :D

 

1. Ο Η.Χ. δε χωρίζεται στην πραγματικότητα με τίποτα, μόνο επειδή ανήκει σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες (συγγενείς)

2. Να διευκρινήσω πως έπιπλα κουζίνας, ψυγείο κτλ υπάρχουν και στο ισόγειο, κι αυτά του υπογείου χρησιμοποιούνται ...5 μέρες το χρόνο-γιορτές κτλ (γνώσεις λόγω συγγένειας), οπότε προκύπτει έτσι το ερώτημα αξίζει να δώσεις 5 6 χιλιάδες ευρώ για ένα τέτοιο χώρο που θα συνεχίσεις να χρησιμοποιείς 5 10 μέρες? γι αυτό ρωτάω, υπάρχει κάποιος ορισμός του τι είναι αποθήκη ή βοηθητικός χώρος?

Link to comment
Share on other sites

παταρι εντος του καταστηματος (υπηρχε στην αδεια με υψος 2.20 καθαρο)(γοκ 73) τακτοποιειται ως γραφειο.σε πιθανη μεταγενεστερη οποιυδηποτε ειδους αδεια πχ αλλαγης χρησης σε αλλο τμημα κτιριου στο ακινητο ,υπαρχει ενδεχομενο να τεθει θεμα υψους του παταριου?δηλ. επειδη δεν εχει το νομιμο κατα τον κτιριοδομικο 2.40, να μην εκδιδεται η αδεια? τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

...υπαρχει ενδεχομενο να τεθει θεμα υψους του παταριου?δηλ. επειδη δεν εχει το νομιμο κατα τον κτιριοδομικο 2.40, να μην εκδιδεται η αδεια? τι λετε?

Πιστεύω πως άδεια π.χ. υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν θα μπορεί να εκδοθεί.

 

Εγώ έχω την εξής περίεργη περίπτωση:

Στην ίδια άδεια:

1/ Στον όροφο Η/Χ με άνοιγμα 2,50 μ και βάθος 3,70μ!

Στο διάγραμμα τον επισημαίνει πάνω στο περίγραμμα (δηλαδή τον γραμμοσκιάζει και αναγράφει επάνω του ημιυπαίθριος), αλλά στους υπολογισμούς ούτε καν που κάνει έλεγχο Η/Χ και εξωστών για 20% + 20%, λες και δεν υπάρχουν ούτε εξώστες, ούτε Η/Χ. Στον έλεγχο κάλυψης το προσμετράει.

2/ Στο υπόγειο έχει ανοικτές θέσεις στάθμευσης!!!

Δηλαδή αν δεν δεις την πινακίδα του σχεδίου να γράφει "κάτοψη υπογείου" θα νομίζεις πως πρόκειται για πιλοτή! Όταν λέω ανοικτές, εννοώ πως δεν υπάρχουν περιμμετρικά τοιχεία, μόνο υποστηλώματα, λες και είναι μπαζωμένος χώρος, αυτοκίνητα όμως είναι σχεδιασμένα! Για στάθμη δαπέδου υπογείου βάζει +- 0,00!

 

Μάλλον κάποιες άδειες εγκρίθηκαν βράδυ (και μάλιστα χωρίς φεγγάρι)!!!

 

Ρυθμίζονται???

Link to comment
Share on other sites

@Brasco

 

Σε παλιές άδειες πολλές φορές δεν τα δείχνουν τα τοιχεία υπογείου. Μήπως δεν είναι όλο το ύψος του υπογείου μπαζωμένο ? Θαμπορούσε να είναι αυτός λόγος που δεν δείχνει τα τοιχεία υπογείου αλλά αντί αυτών θα δείχνει μόνο τα δοκάρια.

 

Επίσης σχετικα με τον ΗΧ θα μπορούσε να είναι ένα μέρος του εκτός δόμησης και το υπόλοιπο στη δόμηση αλλά να το έχει δείξει ώς ένα χώρο γιατί δεν μπήκε στον κόπο να κάνει κάποιο διαχωρισμό αλλά και στην πολεοδομία δεν ασχολήθηκαν μάλλον και πολύ.

Link to comment
Share on other sites

@Brasco

 

Σε παλιές άδειες πολλές φορές δεν τα δείχνουν τα τοιχεία υπογείου.

Ένα μικρό τμήμα του υπογείου το δείχνει αποθήκη, κανονικά με τα τοιχεία της γύρω, καθώς έχει δείξει και τα παράθυρα της αποθήκης. (αυτό ρυθμίζεται μια χαρά)

 

Επίσης σχετικα με τον ΗΧ θα μπορούσε να είναι ένα μέρος του εκτός δόμησης και το υπόλοιπο στη δόμηση αλλά να το έχει δείξει ώς ένα χώρο ...

Στον έλεγχο δόμησης το γραμμοσκιάζει και τον αφαιρεί αυτούσιο, όλο το χώρο, από την δόμηση

Link to comment
Share on other sites

@Brasco

 

Αυτοψία έκανες? Ποιάς χρονολογίας είναι η άδεια? Ισως για το υπόλοιπο κομμάτι του υπογείου δεν έκανε τα τοιχεία απο οπλισμένο σκυρόδεμα. Σε παλιές άδειες συνηθιζόταν και αυτό.

Link to comment
Share on other sites

παταρι εντος του καταστηματος (υπηρχε στην αδεια με υψος 2.20 καθαρο)(γοκ 73) τακτοποιειται ως γραφειο.σε πιθανη μεταγενεστερη οποιυδηποτε ειδους αδεια στο ακινητο ,υπαρχει ενδεχομενο να τεθει θεμα υψους του παταριου?δηλ. επειδη δεν εχει το νομιμο κατα τον κτιριοδομικο 2.40, να μην εκδιδεται η αδεια? τι λετε?

 

αδεια αλλαγης χρησης σε αλλο οροφο θα επηρεαζεται ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.