Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

συμφωνώ με την myri.

Μιλάμε για αλλαγή χρήσης και όχι για το τι μετρά ή δεν μετρά στην δόμηση.

συμφωνώ και γώ τελικά με αυτήν τη λογική,

ευχαριστώ για τις απαντησεις σας,

καλο απογευμα

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε akius,

 

σε ευχαριστώ για την απάντηση, αυτό είχα κι εγώ κατά νου αρχικά την τακτοποίηση του τμήματος που είναι εκτός ΣΔ. Ωστόσο, στο συμβόλαιο δεν είναι δηλωμένο ως βοηθητικός χώρος και αυτό ήταν το περιεργό αλλά ενιαία δηλωμένο συνολικά ως εργαστήριο αποθήκη!

 

Άρα από ότι καταλαβαίνω λες ότι πρέπει να πω ότι από βοηθητικός χώρος εκτός Σ.Δ. στην οικοδομική άδεια μετατράπηκε σε χώρο κύρια χρήσης ενιαίος με το εργαστήριο πληρώνω για 25 τ.μ. (αμοιβές κτλ.) αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλαγή χρήσης σε κατοικία ούτε για αυτό το τμήμα ούτε για το εργαστήριο με το συγκεκριμένο νόμο, σωστά; Παραμένει εργαστήριο - αποθήκη αλλά πλέον με τακτοποιημένο το τμήμα που είναι εκτός ΣΔ. Απλά δεν καταλαβαίνω ακριβώς πως συντάχθηκε συμβόλαιο με το τμήμα αυτό ως ενιαία ιδιοκτησία...

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε tel

 

για το τμημα της αποθηκης μπορεις να κανεις αλλαγη σε κυρια χρηση δλδ κατοικια....

 

ο χωρος του εργαστηριου πουναι κυρια χρηση αν το επιτρεπουν οι οροι της περιοχης μπορει να μετατραποει με αδεια σε κατοικια και οχι με τον 3843

 

 

σε περιπτωση που κανεις τακτοποιηση με τον 3843 για τα 25 τ.μ της αποθηκης δεν θαχει ποτε θεμα ο ιδιοκτητης....γιατι τα υπολοιπα 25 τ.μ με ενα καβαλετο ειναι εργαστηρι και δεν εχεις παρανομια!!!

 

 

ΕΝΤΙΤ και κατι δικο μου.....αδεια 89.......βλεπω κατοψη λεει 175 τ.μ η/χ 12 τ.μ * 25% = 3 τ.μ συνολο 178 τ.μ και πολλαπλασιαζει με το συνολικο υψος των οροφων και βγαζει τον ογκο του κτιριου !!!

ξερει κανεις γιατι γινοταν ετσι?

εντωμεταξυ ποιοι ειναι οι η/χ δεν βγαζει ακρη παλι θα τρεχω για διαγραμμα καλυψης

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση:

 

Σε περίπτωση μεζονέτας με υπόγειο που έχει γίνει Playroom. Αν στην πράξη το Playroom έχει πάρει και το χώρο του λεβητοστασίου, το οποίο με τη σειρά του έχει μεταφερθεί σε χώρο που δεν μπορούμε να δείξουμε (π.χ. 2ο υπόγειο, κάτω από την εξωτερική σκάλα, κ.λ.π.), σας έχουν δημιουργήσει ποτέ στην πολεοδομία πρόβλημα τύπου "που πήγε το λεβητοστάσιο?"

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

oxi δενμε ρωτησαν ...μεχρι και το δωματιο δεξαμενης ειχε παρει και το μηχανοστασιο

 

Αυτό είναι και το λογικό! απλά φοβάμαι μη πέσω σε κανένα Μα....

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι τι συμβαίνει στην περίπτωση όπου ένας ιδιοκτήτης έχει χρησιμοποιήσει κοινόχρηστο χώρο πυλωτής? απαιτείται συγκατάθεση/ υπεύθυνες δηλώσεις από τους υπολοίπους ιδιοκτήτες της οικοδομής ή κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομια δεν θα στις ζητησει.....απλα καλο ειναι αν δεν εχει αποκλειστικη χρηση ο ιδιοκτητης να κανει συμβολαιογραφικη πραξη με ΟΛΟΥΣ τους υπολοιπους ιδιοκτητες δλδ 1000/1000 ωστε να ναι κατοχυρωμενος στο μελλον απο τυχον θεματα...

 

 

εγω οταν π[ηγα μεχρι και υπευθυνες δηλωσεις απο αλλους ιδιοκτητες οτι επιτρεπουν να γινει η τακτοποιηση και ας ειχε αποκλειστικη χρηση μου απαντησανε οτι δνε τους νοιαζει.....οπως δνε κοιταμε συμβολαια δεν κοιταμε και αυτα

 

 

 

υ.γ κανονικα να ξερετε οτι και ο φωταγωγος χρειαζεται να γινει συμβολαιογραφικη πραξη γιατι ειναι κοινοχρηστος !!!

Link to comment
Share on other sites

Akius σε ευχαριστώ, απλά επειδή δεν ασχολούμαι και ιδιαίτερα με το αντικείμενο, με μπέρδεψε τελείως το γεγονός ότι είναι ήδη δηλωμένο ως ενιαία ιδιοκτησία, δηλαδή τα τετραγωνικά αυτά που είναι εκτός ΣΔ φαίνονται κανονικά στο συμβόλαιο μαζί με τα άλλα ως 50τ.μ. ενώ με τους ημιυπαίθριους που τακτοποίησα προφανώς δεν συμψηφίζονταν στα τ.μ. των διαμερισμάτων στο συμβόλαιο!

Γίνεται να είναι δηλωμένοι στο συμβόλαιο ως ιδιοκτησία χώροι που δεν είναι εντός της δόμησης δηλαδή;

Link to comment
Share on other sites

δεν σε απασχολει....

 

καποιος μπορει να δηλωνε και ολη την πυλωτη σαν γραφειο...αυτο δεν αλλαζε το γεγονος της παρανομιας του το πολυ πολυ να γλυτωνε το φφορολογικο κομματι.....το ικα και την πολεοδομια ΟΧΙ....

 

τακτοποιησε τα 25 τ.μ αποθηκη σαν κατοικια και εισαι ενταξει....

 

 

 

εχω δει να πουλα ο αλλος στο δωμα 40 τ.μ κατοικια και να μην υπαρχουν καν στα σχεδια πολεοδομιας μονο στα κατασκευαστικα....τι σημαινει αυτο οτι ειναι νομιμος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.