Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα Η/Υ για ΚΕΝΑΚ (θερμομόνωση κτλ)


vangalanos

Recommended Posts

Από ότι ξέρω δεν γίνεται αυτόματα. Αλλά και αυτό που είπα παραπάνω μάλον είναι άκυρο, διότι στις λοιπές μελέτες που θα κάνεις με το adapt, πχ θερμικές απώλλειες, χρειάζεται να χωρίσεις το κτίριο σε χώρους. Οπότε δεν βολεύει το copy paste.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 208
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Thanx και πάλι, θα τους πάρω τηλέφωνο Δευτέρα και θα ενημερώσω. Χαζό μου φαίνεται όμως. Ναι μεν στο κλιματισμό π.χ. χωρίζεις όλους τους χώρους αλλά το κέλυφος το έχεις ήδη κάνει. Είναι το 20-30% της δουλειάς, μην πω παραπάνω!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

τελικα το winmona της runet σε καλυπτει στον πολεοδμικο ελεγχο ή θελει επιπλεον σχεδια-προσθηκες που θα γινουν ξεχωριστα (excel κλπ)?

Link to comment
Share on other sites

DXR.axd?r=1_3-8swq2

 

 

τα παρακατω πρεπει να φαινονται μονο στο τευχος ή γινονται ξεχωριστα σχεδια (κατα την υποβολη στην πολεοδομια)?

 

Σκιασμός οικοπέδου Σκιασμός από μακρυνά εμπόδια Σκιασμός ανοιγμάτων από προβόλους και πλευρικά στοιχεία Γωνίες σκιασμού από μακρυνά εμπόδια Γωνίες σκιασμού ανοιγμάτων

Link to comment
Share on other sites

Πιθανόν να είναι ανάλογα με τον ελεγκτή αλλά αφού τα βγάζουν τα προγράμματα στο τεύχος γιατί να μη το δεχτεί? Σε πρόσφατη άδεια έδειξα τον σκιασμό οικοπέδου σε σχέδιο και όλα τα υπόλοιπα μέσα στο τεύχος

Link to comment
Share on other sites

Είχα κάνει την αναβάθμιση όταν βγήκε αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ γιατι τελικά χρησιμοποιώ άλλο για τις μελέτες. Κάνουν συνέχεια αναβαθμίσεις οπότε δεν ξέρω τώρα ποια είναι η τελική του μορφή. Από αυτά που θυμάμαι μπορώ να σου πω πως βγάζει το τεύχος υπολογισμών και για την ενεργειακή κατάταξη πρέπει να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα του ΤΕΕ με το xml που σου βγάζει η runet. Νομίζω έχουν προσθέσει τα σχέδια σκιασμού στο τεύχος που στην αρχική έκδοση δεν υπήρχαν. Τεχνική έκθεση δεν έβγαζε. Σχεδιαζεις ανά όψη όπως την παλιά θερμομόνωση, τα κουφώματα τα υπολογίζει με ποσοστό πλαισίου από πίνακα, θερμογέφυρες τις παίρνει αυτόματα ανά δομικό στοιχείο, ΜΘΧ δεν μπορείς να σχεδιάσεις. Πάντως με τόσες αναβαθμίσεις που έχουν κάνει από τότε δε μπορώ να ξέρω τι διαφορά έχει σήμερα. Στο site έχουν τεύχος υπολογισμών για προεπισκόπηση και αν πας στις τελευταίες εκδόσεις στην υποστήριξη έχει οδηγίες για να έχεις μια ιδέα του προγράμματος

Link to comment
Share on other sites

εμενα αυτο που κυριως με ενδιαφερει, ειναι κυριως αν τα αλλα προγραμματα οπως civiltech και 4Μ, 'πετανε' αυτοματα τα απαραιτητα σχεδια για πολεοδομια.

 

δλδ στην πολεοδομια για μια ενεργειακη μελετη οικοδομης βασει ΚΕΝΑΚ, τι ζητανε?

 

το τευχος και τις κατοψεις με τη μονωση?

 

αν γνωριζει καποιος στα παραπανω ας μας διαφωτισει.

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεσαι Τεχνική έκθεση, τεύχος υπολογισμών και σχέδια σκιασμού (μπορεί να είναι μέσα στο τεύχος). Αυτά στα βγάζουν τα προγράμματα, στα χανιά ζητάνε επίσης να φαίνεται η μόνωση και η θέση των κουφωμάτων (πχ αν είναι στην έξω πλευρά του τοίχου) στα αρχιτεκτονικά. Επίσης ζητάνε να δείξεις και ενδεικτικά τι θέση κάποιων θερμογεφυρών.

Της 4Μ νομίζω σου βγάζει όλα τα σχέδια, τεχνική έκθεση και τεύχος υπολογισμών, δεν βγάζει σχέδιο με θερμογέφυρες.

ΤΟ ecoline που χρησιμοποιώ βγάζει τα σχέδια μέσα στο τεύχος υπολογισμών το οποίο είιναι πολύ αναλυτικό, τεχνική έκθεση προς το παρόν σου έχουν ένα πρότυπο και βγάζει και τις θερμογέφυρες ανά όψη.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με email που έλαβα από την ace-hellas θα υπάρξει παρουσίαση του ecoline σήμερα στις 19:00 στον ΣΚΑΙ στην εκπομπή "Μπες στο κλίμα". Επίσης η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη αύριο Κυριακή ώρα 15:00.

Σύμφωνα πάντα με το email θα παρουσιαστεί και πάλι στην ίδια εκπομπή τις ίδιες ώρες την 18/06 και 19/06.

 

Προσωπικά το έχω το πρόγραμμα και είμαι ευχαριστημένος, χωρίς βέβαια να έχω δοκιμάσει άλλα προγράμματα. Καλό θα ήταν να βλέπαν την εκπομπή κάτοχοι άλλου λογισμικού για να γίνει μια σύγκριση, αν βέβαια αυτό είναι δυνατόν.

 

Επίσης είναι μια ευκαιρία να το δουν συνάδελφοι που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα.

 

Αυτά, καλό Σαββατοκύριακο και καλό grand prix!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.