Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό για φωτοβολταϊκά


Recommended Posts

Γεια σας

Ξέρει κανείς τι σφραγίδες χρειάζονται για ένα τοπογραφικό για φωτοβολταϊκά; Η αμοιβή του είναι μέσω ΤΕΕ ή είναι σαν τα τοπογραφικά συμβολαίου;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, το τοπογραφικό για τα φωτοβολταϊκά είναι ένα τοπογραφικό ενταγμένο στο κρατικό σύστημα συν/νων με απόσπασμα διαγράμματος ΓΥΣ κλ. 1:5000 με τις απαραίτητες δηλώσεις. Σαν τέτοιο απαιτεί την σφραγίδα σου, δηλ. την σφραγίδα του τοπογράφου μηχανικού που το συνέταξε.

Τώρα αν εννοείς σε τι υπηρεσίες θα χρειαστεί να υποβληθεί ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αίτησης της αδειοδότησης αυτές είναι πολλές. Δασαρχείο, Δ/νση αγροτικής ανάπτυξης τον Νομαρχίας για βεβαίωση γης υψηλής παραγωγικότητας, τοπογραφικά που συνοδεύουν την αίτηση στην ΔΕΗ, τοππγραφικά για την άδεια εργασιών μικρής κλίμακας στην πολεοδομία κλπ.

Αυτα θα τα συννενοηθείς με την εταιρία ή τον αρμόδιο συνάδελφο που θα φέρει σε πέρας την διαδικασία.

Αμοιβή μέσω ΤΕΕ θα απαιτηθεί κατά την έκδοση εργασιών μικρής κλίμακας (φανταζομαι, καθώς θα κατατεθεί στην πολεοδομία..)

Link to comment
Share on other sites

είναι ακριβώς όπως τα λεει ο συνάδελφος DIMITRIS80.

Να γνωρίζεις επίσης ότι υπάρχει μεγάλη προσπάθεια τόσο από το Σύλλογο Τοπογράφων όσο και από το ΤΕΕ να ελέγχονται τα τοπογραφικά και οι αμοιβές μηχανικών, οπότε είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Έκανα πέρσι ενα τοπογραφικό για φωτοβ/κα σε αγροτεμάχιο 5000 τμ σε ένα χωριό

στο Κιλκίς και χρειάσθηκαν συνολικά ...37 αντίγραφα.

Πινάκιο αμοιβής κανονικά σε τράπεζα με κωδικούς από ΤΕΕ. Ακόμη και βεβαίωση εξώφλησης συνδρομης στο ΤΕΕ. Δίνεις τοπογραφικά σε όλες τις υπηρεσίες της ελάδας.

(ευτυχώς δεν τα ζητάν σε κορνίζα).

Ερώτηση (ρητορική): Το τεμαχιο ήταν κλήρος. Την προηγούμενη χρονιά πήρε επιδότηση για σιτάρι, επομένως το δασαρχείο δεν ήταν περιττό;;(ΑΥΤΟ ...είναι γραφιοκρατία).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλησπέρα και χρόνια πολλά . μου ζητήθηκε ένα τοπογραφικό για οικιακό φωτοβολταικό και μια κάτοψη του χώρου που θα τοποθετηθούν . πρέπει το τοπογραφικο μου να είναι σε κρατικό συστημα συντεταγμένων ? ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Το ακίνητο είναι σε εκτος σχεδίου περιοχή? αν όχι τότε δεν χρειάζεται τοπογραφικό αλλά και σε εκτός σχεδίου να είναι ζητάς ακριβές αντίγραφο απο την πολεοδομία του τοπογραφικού της άδειας.

Τα τοπογραφικά θα πρέπει να έχουν προσαρτημένο ΓΥΣ1:5000 με την θέση εγκατάστασης και ΕΓΣΑ (τουλάχιστον αυτό ζητούν για τα χωράφια.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Χαίρετε!

Θα ήθελα να ρωτήσω τους εμπειρότερους αν, για τοπογραφικό που προορίζεται για αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ για φωτοβολταϊκά, είναι απαραίτητη η δήλωση 651/77. Από την μία μου φαίνεται παράλογη η έννοια τοπογραφικό χωρίς τη δήλωση αυτή, από την άλλη πλέον από ότι ξέρω δεν απαιτείται ένα αγροτεμάχιο να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ώστε να δημιουργηθεί μικρό πάρκο φωτοβολταϊκών.

Υπάρχει κάποια βεβαίωση περί γης υψηλής παραγωγικότητας κλπ αναγράφεται επί του τοπογραφικού? η αποτελεί ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, χωρίς να αφορά τον συντάξα του τοπογραφικού?

Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος αιτηθεί τέτοιο πάρκο σε τυφλό αγροτεμάχιο εντός ζώνης, αν η ΔΕΗ ζητάει συμβολαιογραφική σύσταση δουλείας με τον όμορο ώστε να προχωρήσει στην αδειοδότηση.

Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, ntanos said:

Χαίρετε!

Θα ήθελα να ρωτήσω τους εμπειρότερους αν, για τοπογραφικό που προορίζεται για αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ για φωτοβολταϊκά, είναι απαραίτητη η δήλωση 651/77. Από την μία μου φαίνεται παράλογη η έννοια τοπογραφικό χωρίς τη δήλωση αυτή, από την άλλη πλέον από ότι ξέρω δεν απαιτείται ένα αγροτεμάχιο να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ώστε να δημιουργηθεί μικρό πάρκο φωτοβολταϊκών. Η δήλωση αυτή είναι απαραίτητη μόνο για συμβόλαια (εσχάτως, και για άδειες)

Υπάρχει κάποια βεβαίωση περί γης υψηλής παραγωγικότητας κλπ αναγράφεται επί του τοπογραφικού? η αποτελεί ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, χωρίς να αφορά τον συντάξαντα του τοπογραφικού? Δεν νομίζω πως χρειάζεται, αλλά καλού-κακού ρώτα τη ΔΕΔΔΗΕ

Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος αιτηθεί τέτοιο πάρκο σε τυφλό αγροτεμάχιο  γήπεδο εντός ζώνης, αν η ΔΕΗ ζητάει συμβολαιογραφική σύσταση δουλείας με τον όμορο ώστε να προχωρήσει στην αδειοδότηση. ρώτα τη ΔΕΔΔΗΕ

 

Link to comment
Share on other sites

Προσοχη εδω:

νομος  4685/20 αρθρ 128

  1. Με το άρθρο 128, καταργείται η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε γαίες υψηλής παραγωγικότητας εφόσον αυτές έχουν πρόσωπο σε εθνικές, επαρχιακές και δημοτικές οδούς ή και βρίσκονται εντός αποστάσεως διακοσίων (200) μέτρων από τον άξονα εθνικών, επαρχιακών οδών και εκατόν πενήντα (150) μέτρων από τον άξονα των δημοτικών οδών.

Από τους περιορισμούς εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας εξαιρούνται οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί για τους οποίους έχουν χορηγηθεί δεσμευτικές προσφορές σύνδεσης πριν από την έναρξη ισχύος του ν. 4643/2019 (Α’ 193), δηλαδή πριν τις 3.12.2019.

Από τους περιορισμούς εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας εξαιρούνται οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί που εγκαθίστανται εντός εκτάσεων που έχουν χαρακτηριστεί πριν από την έναρξη ισχύος του ν. 4643/2019 ως εκτάσεις για εξόρυξη και εκμετάλλευση λιγνίτη και οι οποίοι δεν προσμετρώνται κατά τον υπολογισμό του ορίου (1%) του πέμπτου εδαφίου της περ. α) της παρ. 6 του άρθρου 56 του ν. 2637/1998 (Α΄ 200) ως ισχύει.

περισσοτερα εδω

https://helapco.gr/nea-2020/fek-neoy-perivallontikoy-energeiakoy-nomoy-4685-2020/

 Φυσικα χρειαζεται δουλεία διελευσης.  Θα ειναι ορος μεσα στο μισθωτηριο σαν υποχρεωση του εκμισθωτη

με ποινικη ρητρα και αποζημιωσεις.

Λογικο.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.