Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερωτήσεις - απορίες περί ΚΕΝΑΚ, των σχετικών ΤΟΤΕΕ και του λογισμικού ΚΕΝΑΚ του ΤΕΕ


panos-vicious

Recommended Posts

Όσο ζεις (και διαβάζεις το michanikos.gr) μαθαίνεις :smile:

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, πριν δηλαδή δοθεί η παράταση, υπήρχε κίνηση και ειδικά από όσους είχαν εκρεμότητες (έψαχναν να βρουν προσφορές κλπ). Με το που δόθηκε παράταση, πάγωσαν όλα, καθώς είδαν ότι έχουν το χρονικό περιθώριο να το ξανασκεφτούν :sad: Υπομονή μέχρι να πλησιάσουν οι τελευταίες μέρες του προγράμματος. Έλληνες είμαστε...

 

EDIT. Μήπως η αντιστάθμιση δεν είναι υποχρεωτική; Λέει αντιστάθμιση Ή χρονοδιακόπτης. Με εσωτερικό θερμοστάτη μήπως μπορεί να πάει Γ έστω και αν δεν έχει αντιστάθμιση;

 

BTW μήπως ξέρει κανείς πως να ξεκλειδώσουμε τις ΤΟΤΕΕ για να κάνουμε copy & paste και να τα παραθέτουμε εδώ μέσα;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι να σας πω τι συμβαίνει στην περιοχή μου.

Είμαι συνεργάτης μηχανικός της Εθνικής και η τράπεζα δε με προωθεί για να μη κατηγορηθεί για αθέμιτο ανταγωνισμό. Αυτό μου είπαν και το έχω τσεκάρει και από τη κεντρική Διοίκηση. Δε ξέρω τι κάνουν οι άλλες τράπεζες. Στην Εθνική δηλαδή δεν ισχύει δηλαδή ότι οι μηχανικοί των τραπεζών προωθούνται.

Πέραν τούτου έχω ασχοληθεί με καμιά 10αριά ΠΕΑ για το εξοικονομώ και μα το Θεό δεν έχει προχωρήσει κανένα, λόγω του ότι η αλλαγή των κουφωμάτων δε τα αλλάζει κατηγορία και όλοι κάνουν πίσω και μένω με τις μελέτες στα χέρια σαν μ.....

Τώρα είμαι σε θέση να γνωρίζω περίπου πότε ένα κτίριο θα αλλάξει κατηγορία με τα κουφώματα μόνο και δε θα ασχοληθώ με τα άλλα.

Άσε που το εξοικονομώ το σαμποτάρουν και οι αλουμινάδες, που δίνουν προσφορές με μικρότερο κόστος και χωρίς διαδικασίες, έστω κι αν τα κουφώματα δεν καλύπτουν το απαιτούμενο U.

Θεωρώ ότι το εξοικονομώ στην παρούσα οικονομική συγκυρία αποδεικνύεται μπαρούφα. Τι λέτε εσείς;

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα. Ενα πρόγραμμα φαινομενικά καλοφτιαγμένο, γιατί η φιλοσοφία του είναι σωστή. Αλλά δεν πήραν υπόψη τους (ίσως να μην είχαν τον χρόνο ή την εμπειρία) βασικές παραμέτρους που οδήγησαν στην αποτυχία από τα αποδυτήρια.

 

Πράγματι, όλες οι τράπεζες δεν το εφαρμόζουν το σύστημα μαντρώματος. Και η πολιτική μπορεί να αλλάζει από υποκατάστημα σε υποκατάστημα.

Δεν μου φαίνεται σωστή αυτή η συμπεριφορά, αλλά δεν με πολυαπασχολεί. Ισως και να γίνεται στα πλαίσια καλύτερης εξυπηρέτησης του πελάτη (λέμε τώρα.. ), ίσως να θέλουν να υποστηρίξουν τους συνεργάτες τους. Φίλοι και συνάδελφοι είναι, δεν ασχολούμε και με το πρόγραμμα, οπότε δεν παίρνω θέση.

Link to comment
Share on other sites

EDIT. Μήπως η αντιστάθμιση δεν είναι υποχρεωτική; Λέει αντιστάθμιση Ή χρονοδιακόπτης. Με εσωτερικό θερμοστάτη μήπως μπορεί να πάει Γ έστω και αν δεν έχει αντιστάθμιση;

Κι εγω αυτο ξερω...

 

Οτι δε θελει ΚΑΙ αντιοσταθμιση ΚΑΙ χρονοδιακοπτη ελεγχου θερμανσης για να τεθει κατηγορια Γ...

 

Ενα απο τα δυο αρκει....

 

Αλλιως, ρε παιδια, κακα τα ψεματα, ολα Δ θα ητανε...

Link to comment
Share on other sites

Ετσι όπως είναι διατυπωμένο το κείμενο είναι λογικό να μην βγάζουμε άκρη. Δεν φταίμε εμείς.

Αν ξέρεις το ρόλο της αντιστάθμισης στην συμπεριφορά του συστήματος είναι αδύνατο να την συγκρίνεις με τον ρόλο ενός χρονοδιακόπτη on-off του λέβητα και να δεχθείς ότι αρκεί ένα <<ή>> για είναι τα δυο συστήματα ισοδύναμα και στην ίδια κατηγορία.

 

Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο συντάκτης. Επειδή όμως η αντιστάθμιση απέχει παρασάγκες από το άλλο, θεωρώ ότι ο χρονοδιακόπτης αφορά μια ηλεκτρονική λειτουργία και τι ακριβώς κάνει αν ξέρει κάποιος συνάδελφος ας μας διαφωτίσει.

Link to comment
Share on other sites

Μην περιμένεις κάρτα ή κάτι ανάλογο από το Υπουργείο.

Αυτοί δεν προλαβαίνουν τα βασικά να κάνουν, η κάρτα θα ήταν πολυτέλεια.

 

Εχουμε διευκρινιστικές που ισχύουν και δεν ισχύουν. Patch που βγαίνει για 3 ώρες και αποσύρεται πανικόβλητα. Ομως το ότι το βγάλανε έχει την σημασία του. Προφανώς η τωρινή έκδοση έχει λάθη. Αλλά, υποθέτω, λόγω εξοικονομώ προτιμούν την τωρινή έκδοση με τα λάθη της. Και πότε θα διορθωθούν; Και τι επίπτωση θα έχουν οι διορθώσεις στις μελέτες και τα πιστοποιητικά μας;

Τους servers να αναβαθμίζονται για μία βδομάδα λίγο πριν την λήξη του προγράμματος. Ενεργειακοί επιθεωρητές με ανύπαρκτη υποστήριξη και χωρίς ενημέρωση, πεταγμένους κυριολεκτικά, άρον-άρον, να βγάζουν πιστοποιητικά αμφίβολης αξίας (βάζω και τον ευατό μου μέσα).

 

Αν πάρω και κάρτα.... θα είναι <<απρόσμενο>>, όπως είπε η άλλη στον Σημίτη.

 

Αυτό με τους κουφωματάδες είναι ενδιαφέρον. Οι άνθρωποι αν δίνουν αυτές τις προσφορές, λειτουργούν, στο δεδομένο περιβάλλον, με τον πιο υγειή τρόπο.

Ξέρουν καλά ότι με το εξοικονομώ δεν θα κάνουν δουλειές. Τις διαβεβαιώσεις της Μπιρμπίλη ότι θα προσαρμόσει μελλοντικό πρόγραμμα, για να δουλέψουν επιτέλους, τις ακούν με τον σωστό τρόπο: κούφια λόγια.

Σου λέει, ήρθε ο άλλος στο μαγαζί μου, άρα ενδιαφέρεται. Αν το αφήσω με το εξοικονομώ, δεν θα τον ξαναδώ. Δώστου μια καλή προσφορά, έστω με χτυπημένες τιμές. Και τώρα ενεργειακά τζάμια και κουφώματα με μικρό U... αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Δεν σαμποτάρουν το πρόγραμμα. Συμπεριφέρονται με τον πιο σωστό τρόπο γι' αυτούς.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.