Μετάβαση στο περιεχόμενο

MBA στην Ελλάδα


Recommended Posts

Όχι, τα δίδακτρα στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι 2 και κάτι φορές περισσότερα.

Με μπέρδεψες όμως! Είμαι έτοιμη να αρχίσω το ΜΒΑ, όμως για άλλη μία φορά τώρα το ξανασκέφτομαι.

 

Βασικά, είδα αυτό http://network.gr/mba_or_msc_comparison.asp και πείστηκα να κάνω ΜΒΑ.

 

Αν και σε τράπεζα θα 'θελα να δουλέψω, εν τούτοις πιστεύω ότι στο εξωτερικό έχει μεγαλύτερη ζήτηση το ΜΒΑ (σίγουρα με την κατάσταση αυτή της Ελλάδας, θα αναγκαστώ να πάω στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 116
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το καλύτερο για σένα έτσι όπως το παρουσιάζες, είναι αν μπορείς να κάνεις ΜΒΑ στο εξωτερικό...Ετσι και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα θα έχει και θα είσαι πιο κοντά στην εκεί αγορά εργασίας...

Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά σε όλους!

Επειδή έχω γίνει δεκτός στο mba του ΕΑΠ θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τον φόρτο εργασίας των θεματικών ενοτήτων. Περίπου πόση ώρα διάβασμα χρειάζεται την εβδομάδα αν πάρω τις 2 πρώτες ενότητες;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Για μενα δυο πρωτες ενοτητες να παρεις μονο εαν εχεις ορεξη για αρκετο διαβασμα. Στο ΕΑΠ λενε για 10 ωρες εβδομαδιαιως ανα Θ.Ε.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Το έχω δει αυτό που λένε,απλά ρώτησα μήπως κάποιος έχει πρακτική εμπειρία κατά πόσο ισχύει αυτό..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Το έχω δει αυτό που λένε,απλά ρώτησα μήπως κάποιος έχει πρακτική εμπειρία κατά πόσο ισχύει αυτό..

 

Νομιζω πως ο Ζαβι κανει το συγκεκριμενο μεταπτυχιακο και θα μπορει να σε ενημερωσει καλυτερα. Τωρα απο Μεταπτυχιακο σε Μεταπτυχιακο αλλαζουν πολλα. Π.χ. για το Διαχειριση Τεχνικων Εργων πιστευω πως οι 10 ωρες την εβδομαδα για μια Θ.Ε. δεν φτανουν.

 

Εισαι και τυχερος που μπηκες μιας και οι πιθανοτητες ειναι λιγες λογω μεγαλης ζητησης.

Παντως μην το αφησεις μιας και ειναι και αρκετα φτηνο για ΜΒΑ αλλα και εχω ακουσει αρκετα καλα λογια οσον αφορα το επιπεδο του.

Edited by thodoris1982
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να καταθέσω και γω την αποψή μου η οποία πιθανόν να βοηθήσει κάποιους.

 

Το ΜΒΑ είναι ένα προιόν της εκπαιδευτικής βιομηχανίας που απευθύνεται σε όλους εμάς και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

 

Αυτά που πρέπει να προσεχθούν είναι τα εξής,

 

1.Που βρίσκονται οι αποφοιτοι των προηγούμενων ετών του συγκεκριμένου ΜΒΑ

2. Ποιος είναι ο μισθός τους μετά την ολοκλήρωσή του (1-2 χρόνια μετά) και πόσο άλλαξε σε σχέση με τον μισθό πριν το ΜΒΑ.

3. Πόσοι άλλαξαν δουλειά και πόσοι πήραν προαγωγή

4. Το reputation του ΜΒΑ αλλά ΚΑΙ του πανεπιστημίου που το παρέχει.

5. Σε ποιά αγορά θέλετε να το αξιοποιήσετε ( Ελλάδα δεν νομίζω....)

6. Η ποιότητα των συμφοιτητων

 

Επίσης ΜΒΑ για κάποιον που δεν έχει εμπειρία min 5 χρόνια ιδανικό 10 σε εταιρικό περιβάλλον μειώνει την δυνατότητα αξιοποίησής του αλλά και πραγματικής κατανόησης των θεματών που πραγματεύεται.

Όπως και για τα πτυχία μηχανικών έτσι για το ΜΒΑ σημασία δεν έχει να το έχεις απλά αλλά από που το έχεις...Ένα φτηνό ,ΜΒΑ από ένα πανηγυρικά άγνωστο πανεπιστήμιο στη διεθνή αγορά δεν είναι και τόσο value for money.

Τα περισσότερα ΜΒΑ έχουν κοινό αντικείμενο αλλά η μέθοδος προσσεγγισης αυτού, η ποιότητα των καθηγητών και των φοιτητών μπορεί να το απογειώσουν.

Φίλε Ζαβί είναι πιθανό ο απόφοιτος του χ πανεπιστημίου να είναι καλύτερος από τον απόφοιτο του LBS αλλά δυστυχώς δεν θα του δοθεί η ευκαιρία να το αποδείξει ποτε....

 

Τα τελευταία 3 χρόνια έχω κανει ενδελεχή έρευνα για τα ΜΒΑ και αυτή την στιγμή παρακολουθώ αυτό του Imperial College of LOndon.

 

Αν ήμουν παντελώς απαλλαγμένος από οποιουδήποτε είδους υποχρέωση (οικογενειακή, οικονομική κτλ) θα προσπαθούσα για το ΜΒΑ του University of Pennsylvania (Penn) ή του University of Chicago (Booth).

 

 

Εύχομαι σε όλους υγεία για το 2013

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1.Όποιος κάνει στην Ελλάδα ΜΒΑ για να του ανέβει ο μισθός, ζει στη χώρα του Οζ. Προσωπικά το κάνω από ενδιαφέρον και μόνο, και από παλιές κάβλες-απωθημένα που βγήκαν στην επιφάνεια.

 

2. Η ύλη του ΜΒΑ είναι τυποποιημένη παγκοσμίως. Κάποια πανεπιστήμια την φουσκώνουν αν τους παίρνει, κάποια την ξεφουσκώνουν, γενικά όμως τα ίδια ακριβώς πράγματα διδάσκονται.

 

3. Η επιλογή του Πανεπιστημίου που θα κάνει ο καθένας το ΜΒΑ του εφάπτεται ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στον τηλεφωνικό κατάλογο των συμφοιτητών που θέλει να αποκτήσει. Αν π.χ. εγώ ήθελα να έχω στο κινητό μου το γιό του Σείχη του Ομάν, θα πήγαινα στο london school of economics. Από τη στιγμή που δεν με ενδιαφέρει, ή που μου πέφτει πολύ ακριβά να το έχω, βολεύομαι με εγχώριο πανεπιστήμιο.

 

4. Το ΜΒΑ εντός Ελλάδας αναγνωρίζεται από το Οικονομικό Επιμελητήριο ως βασικός τίτλος σπουδών, επομένως κάποιος με ΜΒΑ μπορεί να πάρει άδεια άσκησης επαγγέλματος οικονομολόγου αν το επιθυμεί. Το τί θα την κάνει αυτή, είναι το ίδιο με τους μηχανικούς, αν είναι τρόμπας θα καταλήξει με μια άδεια οικονομολόγου στον πρωκτό του.

 

5. Όποιος μιλάει υποτιμητικά για ΜΒΑ ανάλογα με το πανεπιστήμιο που το κάνει, δεν έχει ιδέα τί του γίνεται. Η ύλη είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΔΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, αν πιστεύει κάποιος ότι θα έχει μεγαλύτερη αξία το πτυχίο του από το LSE σε σχέση με την ασοε, είναι κορόιδο και καλύτερα θα ήταν να φάει τα λεφτά αυτά στην πρέζα, ή στα μπουζούκια, ή whatever.

 

6. Δύο ενότητες το ίδιο έτος στο ΕΑΠ βγαίνουν με ΑΙΜΑ, και όταν λέμε αίμα εννοούμε ΑΙΜΑ. Αν κάποιος δουλεύει, έχει γκόμενα/σύζυγο/παιδιά και είναι φυσιολογικός άνθρωπος, τότε να ετοιμαστεί να χάσει από τον ύπνο του. Δεν είναι ότι δεν βγαίνουν, είναι το ΤΙΜΗΜΑ με το οποίο βγαίνουν.

 

7. Αν ήμουν πλούσιος γιάπης χωρίς προβλήματα, θα έκανα ΜΒΑ και DBA στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

8. Επειδή θίχτηκε κ αυτό, πιό εξειδικευμένα μεταπτυχιακά π.χ. στον τραπεζικό τομέα, αναγνωρίζονται περισσότερο από το ΜΒΑ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ο υποψήφιος δουλεύει ήδη σε καλό αντίστοιχο πόστο και έχει τα κονέ να ανέβει πιό πάνω. Κατά τη γνώμη μου μάλιστα, το ΜΒΑ ή άλλο τραπεζικό μεταπτυχιακό θα τον βοηθήσει μόνο για να μην είναι βλάκας, και δεν θα τον βοηθήσει ως χαρτί. Ως χαρτί, είναι μόνο για το ονόρε και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ στην αγορά.

 

Νομίζω ότι κάλυψα πολλές ανησυχίες. Χρόνια πολλά και πάλι.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Είπα να γράψω κατι (έτσι για αλλαγή) σοβαρό αλλά η γα%$#@νη εντροπία του φόρουμ (αλλά και προσωπική) με ροπή προς τη γραφικότητα με εμποδίζει να συνεχίσω.

 

Πιστεύω λοιπόν ότι όποιος θεωρεί ότι η διαφορά του ΜΒΑ του (π.χ) ΠΑ.ΜΑΚ και του (π.χ.) Insead είναι 60000 ευρώ και 5 τυπάδες ζαπλουτοι + 5 τυπάδες που τερματίζουν το GMAT για πλάκα, στο καρνέ, είναι προτιμότερο να αφήσει τα ΜΒΑ κατά μέρος και με τα φράγκα που θα γλιτώσει να αγοράσει δυο - τρεις κοστουμάρες αλλά θεός Γιάννης Φλωρινιώτης και να κάνει support vocals στον βας βας (είναι προφανές ότι υπάρχει bussines opportunity εδώ)

Αυτή την στιγμή κάνω consulting σε υπερυψηλό επίπεδο αλλά όπως λέει και ο φίλος Ζαβί μάλλον άπατο θα πάει το post.....

 

Φιλικά,

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.