Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολιτικοί Μηχανικοί: η πλέον ευνοημένη ειδικότητα


Recommended Posts

:)

το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπω...

Μην συγκρίνεις τα αγγλικά με τα γερμανικά πολυτεχνεία και ξέχνα αυτά περί 3 χρόνων που γίνεται στην Αγγλία. Στην Γερμανία απέτυχες 2η φορά σε πετάνε έξω (και καλά κάνουν) και το έχω πει και σε άλλο σημείο του forum περί DIN Fachbericht, προένταση κ.τ.λ.

Στο Ελλαδιστάν σε σχέση με τους μηχανικούς της Γερμανίας είναι αστείο ως και γελοίο να συγκρίνεσαι με αυτούς.(για να μην πω για της Ελβετίας της Ζυρίχης). Αν δεν έχεις δει τα πράματα έξω όπως είναι μην εκφέρεις άποψη και μην τα γενικεύεις.

Link to comment
Share on other sites

Μην συγκρίνεις τα αγγλικά με τα γερμανικά πολυτεχνεία και ξέχνα αυτά περί 3 χρόνων που γίνεται στην Αγγλία. Στην Γερμανία απέτυχες 2η φορά σε πετάνε έξω (και καλά κάνουν)

 

Καλα αυτο δεν συμβαινει μονο στη Γερμανια, γινεται και στα καλα πανεπιστημια της Αγγλιας ! Δεν ειναι ομως ολα το ιδιο. Καλα θα εκανε παντως το Δοαταπ να διεγραφε μια μεγαλη μεριδα ξενων πανεπιστημιων που εχει στις λιστες του.

 

Τωρα οσο εχει να κανει με τις κατευθυνσεις στα πανεπιστημια, αυτες εχουν περισσοτερο να κανουν με μεγαλα εργα, κυριως δημοσια, στα οποια χρειαζονται μηχανικοι με ειδικοτητα / εξειδικευση σε κατι συγκεκριμενο.

Link to comment
Share on other sites

Pappos

Λέγοντας "...σε σχέση με τους μηχανικούς της Γερμανίας είναι αστείο ως και γελοίο να συγκρίνεσαι με αυτούς..." δε νομίζεις ότι υποτιμάς τους συναδέλφους που έχουν τελειώσει σε Ελληνικά ΑΕΙ;

Δεν συγκρίνεις απλώς τα πανεπιστήμια αλλά βγάζεις συμπεράσματα ΚΑΙ για τους αποφοίτους τους.

 

Τέτοιες δηλώσεις προσωπικά τις θεωρώ απαράδεκτες, υποτιμητικές και απαξιωτικές που με τη γενίκευσή τους προσβάλουν ΚΑΙ εμένα ως απόφοιτο του ΑΠΘ.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Χάρη.

Υπενθυμίζω ότι οι Ελληνες καθηγητές θεωρούνται από τους κορυφαίους διεθνώς. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από αυτούς είναι μέλη ή και επικεφαλείς σε συντακτικές επιτροπές διεθνών Κανονισμών, επίτιμοι προσκεκλημένοι διεθνών συνεδρίων κλπ. Αυτό δεν συμβαίνει χαριστικά. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα στα ελληνικά πανεπιστήμια αλλά η ισοπέδωση και η απαξίωση δεν είναι σωστή.

Link to comment
Share on other sites

Και ότι σε θέματα αντισεισμικότητας, λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας μας, βρισκόμαστε σε πολύ υψηλή θέση από άποψη γνώσεων

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω και αυτό είναι προσωπική άποψη ότι στην επιστήμη του μηχανικού η Γερμανία είναι εννοείται πιο μπροστά. Δεν έχω αλλά ούτε είχα σκοπο να προσβάλω συναδέλφους. Να μου αναφέρετε Έλληνες καθηγητές εκτός των Βάγια, Ιωαννίδη, Ερμόπουλο για συντακτικές επιτροπές διεθνών κανονισμών. Το θέμα του σεισμού δεν το κατέχει μόνο η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, γιατί και οι γέφυρες δεν γίνονται μόνο στην Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες. (για να μην μιλήσω για Ν.Ζηλανδία, Αμερική/Καλιφόρνια, Ιαπωνία που οι γνώσεις τους για τον σεισμό τόσο στην θεωρία και στην πράξη είναι σε παρα πολύ υψηλό επίπεδο, μην έχετε το πάτημα ότι έχουμε σεισμό και έιμαστε καλοί γιατί στην Ελλάδα ακόμα ουρανοξύστης δεν έχει κτιστεί ούτε έχει μελετηθεί.)

Αλλά στο Ελλαδιστάν ολοι έχουν άποψη για όλα και για όλους. Μηχανικός σου λέει ο άλλος και ασχολείται απο μεταλλικές μέχρι γεωτεχνικά. Και το ξαναλέω, δεν είναι τα πράματα τόσο εύκολα. Άλλη εξειδίκευση τα γεωτεχνικά άλλη τα μεταλλικά και άλλη η προένταση κ.τ.λ. Στην Γερμανία τους βάζουν να δηλώσουν από τις 9 κατευθύνσεις τις 3. Από τις 9 !!! να δηλώσουνη 3. (αυτό για να πάρετε μια γεύση του μηχανικού της Ελλάδας και της Γερμανίας, γιατί κάπου διάβασα ότι στο Ελλαδιστάν κάνουν 60 μαθήματα σε 5 χρόνια (4.5 χρόνια δηλαδή).

Επαναλαμβάνω δεν συγκρίνω συναδέλφους με αυτούς της Γερμανίας αλλά μια ενημέρωση ποτέ δεν κάνει κακό.

Link to comment
Share on other sites

Προηγουμένως έκανες αυτή τη σύγκριση μηχανικών και όχι συστημάτων εκπαίδευσης μόνο, αλλά αφού το ανακαλείς ΟΚ.

 

Πάντως στο Ελλαδιστάν είμαστε είτε του ύψους είτε του βάθους.

Είτε υπερέχουμε λόγω γονιδίων όπως είχε δηλώσει η καημένη η Χαλκιά το 2004, είτε είμαστε κατώτεροι όλων των άλλων.

 

Αφού όμως άρχισες να αναφέρεσαι στην ανωτερότητα των Γερμανών μηχανικών, να σου υπενθυμίσω ότι ουδείς αλάνθαστος, ακόμα και οι Γερμανοί, ακόμα και οι μεγαλύτερες του τεχνικές εταιρείες. Κάποιοι δε τα λάθη τους τα πληρώνουν ακριβά. Μεταξύ αυτών των κάποιων είναι και οι Έλληνες φορολογούμενοι που πλήρωσαν (1,7δισ €) Γερμανούς ναυπηγούς και μια τεράστια εταιρεία όπως την Thyssenkrupp για ένα σκάφος (υποβρύχιο) που εμφανίζει κλίσεις μέχρι και 52 μοίρες!!! Για όποιον είναι ναυπηγός, κάνει ιστιοπλοΐα ή γνωρίζει λίγα πράγματα από πλοία, θα καταλάβει ότι η κλίση είναι όχι απλώς μεγάλη αλλά υπερβολική.

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=62900&cid=61569&bc=61569&lsc=1

Link to comment
Share on other sites

Συμφώνω απόλυτα με το Pappos. Δεν μπορει κάποιος να έχει απεριόριστα δικαιώματα πάνω σε ένα πεδίο τόσο ευρύ όσο αυτό που ασχολείται ο πολ. μηχανικός στην Ελλάδα, με το που πάρει το δίπλωμα. Σίγουρα διαθέτει τις βάσεις (για τα περισσότερα) άλλα αν ο συγκοινωνιολόγος κάνει δουλειές δομοστατικού δε θα έπρεπε να συμπληρώσει κάποια κενά στις γνώσεις του κ να πιστοποιηθεί;

 

CVENG: υπάρχει δηλ νόμος που λέει ότι σε κάποια έργα πρέπει να ασχοληθεί πολ.μηχανικός συγκεκριμένης ειδικότητας;

Link to comment
Share on other sites

:)

Και ποιος μου λέει εμένα οτι αυτά δεν είναι σκόπιμα παιχνίδια των πολιτικών και συμφερόντων για να τα αρπάξουν μερικοί από αυτά τα καρναβάλια (πολιτικοί=καρναβάλια, προσωπική άποψη για μια ακόμα φορά)

Η εταιρία είναι η HDW και όχι η Thyssenkrupp.

Η Thyssenkrupp δεν είναι καμία τυχαία εταιρία όσοι ασχολούνται με μεταλλικές θα πρέπει να την έχουν ακούσει.

Αλλά και πάλι αυτο δεν λέει τίποτα για μένα. Το επίπεδο σπουδών, έρευνας και τεχνολογίας της Γερμανίας είναι σε άλλο level, αυτό είναι γεγονός και νομίζω δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης. Και εγώ Ελληνας μηχανικός είμαι αλλά την αλήθεια την αναγνωρίζω και την λεω.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Pappos

νομίζω ότι είσαι υπερβολικός. Εννοώ ότι δεν πρέπει να η απογοήτευση που αισθανόμαστε σχεδόν όλοι μας από την απάνθρωπη ελληνική πραγματικότητα να μας οδηγεί σε ακραίες θέσεις. Οσο για αυτούς που έχουν επιδείξει διεθνώς αναγνωρισμένη ερευνητική δραστηριότητα αναφέρω μερικά ονόματα: Τάσιος, Φαρδής, Πενέλης, Μπέσκος, Τσώνος, Καραμπίνης, Αναγνωστόπουλος, Γκαζέτας κα. Τώρα για το πως διεξάγεται η έρευνα στην Ελλάδα είναι άλλη συζήτηση, εδώ όμως εγώ αναφέρομαι στα αποτελέσματα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.