Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέος Χάρτης Τεχνικών Υπηρεσιών


Engineer

Recommended Posts

michanikosmaps.jpg

 

Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε το νέο Χάρτη Τεχνικών Υπηρεσιών. Ο χάρτης αποτελεί την πρώτη μεγάλη web εφαρμογή που στήθηκε βασισμένη σε πρωτόγεννες υλικό των μελών του Michanikos.gr, στηριζόμενος αρχικά σε πληροφορίες για τα Πολεοδομικά Γραφεία της χώρας που όπως θα θυμάστε και εσείς ξεκίνησε μέσα από αυτό εδώ το θέμα: http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=11115

 

Στη σημερινή του μορφή αποτελεί μια απολύτως σύγχρονη εφαρμογή, ένα Google Mashup στo οποία μπορούμε να καταχωρήσουμε και να προβάλουμε και δεδομένα πέρα από τα πολεοδομικά γραφεία και αφορούν:

 

- Τεχνικές Υπηρεσίες

- Διευθύνσεις Δασών

- Διευθύνσεις Εγγείων Βελτιώσεων

- Τοπογραφικές Υπηρεσίες

- Εφορίες Αρχαιοτήτων

- ΔΙΠΕΧΩ Περιφερειών

- Πυροσβεστικές Υπηρεσίες

- Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας

 

Όπως θα διαπιστώσετε μέσα από τον χάρτη μπορούμε επίσης να προβάλουμε τα γεωγραφικά όρια των 13 περιφερειών(μπλε γραμμή) της χώρας καθώς και τα όρια κάθε δήμου(κόκκινη γραμμή) όπως αυτοί έχουν προκύψει με την εφαρμογή του σχεδίου "Καλλικράτης".

 

Ακόμη, κατά την καταχώρηση υπηρεσιών μπορούμε να ορίζουμε πλέον και την χωρική αρμοδιότητα αυτών, προσθέτοντας αρχεία .kml ή .kmz από το Google Earth ή ακόμα και φωτογραφίες αυτών.

 

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω δύο εκλεκτούς συναδέλφους, για την τεράστια προσφορά τους και την μεγάλη βοήθεια τους, σε όλα τα στάδια υλοποίησης της εφαρμογής, τον εμπνευστή της ιδέας achille και τον MAKAP που τροφοδότησε με τόσα πολλά δεδομένα το έργο.

 

Ελπίζω να καταφέρουμε σε λίγο καιρό, με την συμπαράστασή όλων, να γεμίσουμε τον χάρτη με τα νέα απαιτούμενα στοιχεία ώστε να αποτελεί ένα εργαλείο που θα μας εξυπηρετεί όλους καθημερινά.

 

Δείτε τον Χάρτη Τεχνικών Υπηρεσιών: http://www.maps.michanikos.gr/

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 41
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ωραίο, μπράβο στους εμπνευστές

να ρωτήσω κάτι θέλω

Οταν διαπιστώνει κανείς λάθος στις ονομασίες οδών, ή ανύπαρκτοι οδοί, μπορεί να το αλλάξουμε, με τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ ? http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=11115

ή πρέπει να ενημερώσουμε κάποιον για να το κάνει

Link to comment
Share on other sites

Με τέτοιες πρωτοβουλείες , τα υπουργεία και τα επιμελητήρια θα πρέπει να ντρέπονται . Συγχαρητήρια και από εμένα !

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια κι από εμένα. Διευθύνσεις και τηλέφωνα προσθέτουμε με το "επεξεργασία" στο bubble της κάθε υπηρεσίας, σωστά; Τη χωρική αρμοδιότητα των πολεοδομιών πώς την προσθέτουμε; Στην αρχική προσπάθεια των συναδέρφων υπήρχαν αυτές οι περιοχές, μπορούν κάπως να εισαχθούν κι εδώ;

και πάλι μπράβο!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.