Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


atalagani

Recommended Posts

SeNNinhA παρόλο που δεν είναι πολιτικά ορθό να χρησιμοποιούμε ονόματα, ο Κώστας Λάσκος, σε ιδιαίτερη συζήτηση στο διάλλειμμα ημερίδας μου τόνισε ότι τον πραγματικό β.α. τον παίρνουμε μόνο από το φύλλο ελέγχου, και δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε εμείς μ' αυτό. Και επειδή φύλλα ελέγχου, παρόλο που είναι υποχρεωτικά, σπάνια βλέπεις στο λεβητοστάσιο, πριν από εμάς, θα περάσει ο καυστηραντζής οπωσδήποτε.

Στο κάτω-κάτω ο τεχνίτης θα έχει την ευθύνη και επειδή έχει ο άνθρωπος από τον νόμο την απαιτούμενη άδεια, θεωρητικά δεν τον αμφισβητείς.

 

Σίγουρα θα ήταν το καλύτερο να ήμασταν παρόντες στη διαδικασία, αλλά τουλάχιστον από τις ΤΟΤΕΕ δεν φαίνεται να είναι υποχρεωτικό.

 

Στις ιστοσελίδες των υδραυλικών, βλέπεις ότι ακόμα και οι ίδιοι μιλάνε για το φαινόμενο φωτοτυπιών φυλλαδίων και πως θα το αντιμετωπίσουνε.

Αν τώρα δεις ότι κάποιες μετρήσεις είναι εξαιρετικά <<ύποπτα>> βολικές (π.χ. σε ελεϊνό καυστήρα αποδόσεις τριών αστέρων), ή βλέπεις τις ίδιες μετρήσεις σε διαφορετικές κατοικίες, τότε θα το αναφέρεις.

Οπως θα πρέπει να αναφερθεί ένα δελτίο αποστολής ολοφάνερα μαϊμουδένιο. Αλλιώς κινδυνεύεις να θεωρηθείς ότι συμμετείχες σκόπιμα στο κόλπο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχεις ως επιθεωρητής ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα και την εξουσία να αμφισβητήσεις το χαρτί του συντηρητή και να χρησιμοποιήσεις προκαθορισμένες τιμές από την ΤΟΤΕΕ.

Δεν δίνει λογαριασμό ο επιθεωρητής, ο επιθεωρητής ζητάει λογαριασμό, απαιτεί δε ο λογαριασμός που θα του δοθεί να είναι πιστικός. Να μην σχολιάσω πόσοι καυστηρατζήδες έχουν (για μην πως ξέρουν) τον αναλυτή καυσαερίων...

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν για τον πραγματικό βαθμό απόδοσης προκαθορισμένες τιμές και ούτε μπορούσαν να υπάρχουν.

Εσύ σαν επιθεωρητής θέλεις το φύλλο ελέγχου. Αν υπάρχει λόγος να το αμφισβητήσεις τότε πρέπει να το κάνεις.

Και υποθέτω ότι τότε θα ζητήσεις απ' τον συντηρητή εκ νέου μετρήσεις με την παρουσία σου.

 

Επιμένω ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα για τον εξής λόγο:

Κάποιος συνάδελφος επιθεωρητής, από παρερμηνεία (να μην είμαστε κακόπιστοι), θα χρησιμοποιεί καυσαναλύσεις δικές του ή τους ονομαστικούς βαθμούς απόδοσης από τις προδιαγραφές του υφιστάμενου λέβητα είτε οποιονδήποτε άλλο ανέξοδο τρόπο νομίζει αυτός

ενώ κάποιος άλλος θα ζητά από τον ιδιοκτήτη πριν την επιθεώρηση να εφαρμόσει την ΚΥΑ 10315/93, με αποτέλεσμα το σύνολο των ιδιοκτητών να απορρίπτει τον δεύτερο επιθεωρητή αφού πιο οικονομικά θα κάνει τη δουλειά του με τον πρώτο.

Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.

Link to comment
Share on other sites

Όχι βέβαια. Αρκεί να έχει το δικαίωμα (πχ να είναι μηχανολόγος, δεν ξέρω ακριβώς τι πρέπει να είναι). Και αρκεί να πάρει φράγκα... :).

Link to comment
Share on other sites

Εάν ο ενεργειακός επιθεωρητής εχει αδεια για να εκδίδει ενεργειακά πιστοποιητικά για λεβητες τότε μπορει να κάνει καυσαναλυσεις νομιμοτατα μέσα στα πλαίσια των ενεργειακων πιστοποιητικών μονο. Δεν εχει καμία σχέση η ειδικοτητά για να έχεις δικαίωμα να γίνεις ενεργειακός επιθεωρητής λεβητα ή ΚΚΜ αρκεί να κανείς τα προβλεπόμενα σεμινάρια και να δωσεις εξετάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το γεγονός του δίνει το δικαίωμα να σφραγίζει και το φύλλο ελέγχου?

 

Γιατί μέχρι τώρα, το δικαίωμα αυτό το έχουν όσοι τους το δίνει η διεύθυνση ανάπτυξης και έχουν συγκεκριμένα προσόντα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν αυτό το χαρτί που παίρνουμε απ' τις Νομαρχίες (άδεια εγκαταστάτη) συνήθως οι Η/Μ στην αρχή, χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τι σημαίνει, σου δίνει το δικαίωμα, να κάνεις συντήρηση και να υπογράφεις φύλλο ελέγχου.

Δεν μπορώ όμως να διανοηθώ ότι θα καταντήσουμε να ανταγωνιζόματε τους καυστηραντζήδες στο μεροκάματο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το γεγονός του δίνει το δικαίωμα να σφραγίζει και το φύλλο ελέγχου?

 

Γιατί μέχρι τώρα, το δικαίωμα αυτό το έχουν όσοι τους το δίνει η διεύθυνση ανάπτυξης και έχουν συγκεκριμένα προσόντα.

 

Όχι δεν έχεις τέτοια δικαιώματα. Ενεργειακη επιθεώρηση και ενεργειακο πιστοποιητικο λεβητα έχεις δικαίωμα να εκδόσεις μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Εχει ανατεθεί σε κανέναν σας ΠΕΑ ? Αν ναι ας μας πει τι ιδιαιτερότητες αντιμετωπίζει ? Εμένα μου ζήτησε την Παρασκευή κατασκευαστής πελάτης μου, ΠΕΑ σε 1 εκ των 6 περατωμένων ακίνητων (απο δικές μου μελέτες και ΟΑ) που του έχουν μείνει απούλητα. Απο αυριο θ αρχίζω να τα δουλεύω. Θεωρώ ότι θα είναι απ τις απλές περιπτώσεις μιας και έχω όλες τις μελέτες ψηφιακά στο pc μου, τα δεδομένα του λεβητοστασίου του μου λείπουν...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.