Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια οικοδομής για στάβλους


Recommended Posts

Η μόνη περίπτωση που δεν απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας για ποιμνιοστάσια είναι η περίπτωση ποιμνιοστασίων θερμοκηπιακού τύπου. Δεν ξέρω καμιά άλλη περίπτωση να μην απαιτείται οικοδομική άδεια.

Προυπόθεση όμως είναι, τα θερμοκηπιακού τύπου ποιμνιοστάσια να κατασκευαστούν μόνο απο τις εταιρίες που έχουν πάρει έγκριση τύπου απο το Κέντρο Ελέγχου Γεωργικών Κατασκευών και απο κανέναν άλλον.

Σε κάθε περίπτωση παραχώρησης δασικής έκτασης θα σου ζητηθεί στο τέλος η άδεια λειτουργίας της μονάδας διαφορετικά προχωράνε σε διοικητική αποβολή απο την εν λόγο έκταση, οπότε οπως και να 'χει θα πρέπει να έχεις ξεμπλέξει πρώτα με την πολεοδομία προκειμένου να σου δωθεί η άδεια λειτουργίας της μονάδας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οι κατασκευές προεγκεκριμένου τύπου. Για τσέκαρε και αυτό.

 

http://www.minagric.gr/greek/2.8.10.html

 

και αυτό:

 

http://www.minagric.gr/greek/2.8.10_MELETES.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Για τις κτηριακές εγκαταστάσεις κτηνοτροφικών μονάδων υπάρχουν οι εξής επιλογές:

 

- Συμβατική κατασκευή με κανονική έκδοση οικοδομικής άδειας.

 

- Προεγκεκριμένες Μελέτες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά 9 τύπους κατασκευών αμιγώς μεταλλικών ή μεικτών κατασκευών και για τις οποίες κατά την έκδοση της οικοδομικής άδειας μπορεί να υπάρξει απαλλαγή από αρχιτεκτονική και στατική μελέτη καθώς υπάρχουν έτοιμες από το υπουργείο.

 

- Μονάδες θερμοκηπιακού τύπου με έγκριση του Κέντρους Ελέγχου Κτηνοτροφικών Κατασκευών που απαλλάσονται από την έκδοση οικοδομικής άδειας.

 

- Μη μόνιμες(πρόχειρες) κατασκευές που εγκαθίστανται μόνο σε δασικές εκτάσεις μετά από παραχώρηση έκτασης για άδεια προχείρου ποιμνιοστασίου ή βουστασίου. Και σε αυτές δεν εκδίδεται οικοδομική άδεια από την πολεοδομία.

 

Δηλαδή για τις μονάδες θερμοκηπιακού τύπου με έγκριση του Κέντρου Ελέγχου Κτηνοτροφικών Κατασκευών, δεν υπολογίζονται καθόλου αμοιβές;

Link to comment
Share on other sites

Απαλλάσσονται από την διαδικασία της οικοδομικής άδειας.

ΑΝ το κέντρο ελέγχου απαιτεί μελέτες μηχανικού, τότε υπάρχουν αμοιβές ανάλογα με τις μελέτες που θα απαιτηθούν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Σε περίπτωση μονάδων θερμοκηπιακού τύπου όταν θέλουμε να κάνουμε προσθήκη σιλό στο διάγραμμμα υπολογίζουμε το εμβαδόν του θερμοκηπιακού τύπου στην κάλυψη, δόμηση και όγκο ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.