Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Προσωπικά θεωρώ πως μετά τον κανονισμό τεχνολογίας σκυροδέματος του 2016, με τον οποίο αυξήθηκε η ποιότητα του σκυροδέματος και η επικάλυψη των οπλισμών, η αντοχή στον χρόνο μίας συμβατικής κατασκεύης από οπλισμένο σκυρόδεμα έχει αυξηθεί σημαντικά.

Όσον αφορά τη αντισεισμική συμπεριφορά, 2όροφο θα πρέπει να έχει σοβαρά σχεδιαστικά σφάλματα για να "πέσει" (να πάθει σοβαρή ζημιά) από σεισμό. Δε θα με ανησυχούσε σε σύγχρονη κατασκευή, ανεξαρτήτως φέροντα οργανισμού.

Edited by Gousgounis
  • Like 2
  • 4 months later...
  • Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Είμαι φανατικός του μπετού, του τούβλου και της λάσπης εδώ και 30 χρόνια.

Αυτη τη στιγμή όμως δεν βρίσκω μπετατζή, σιδερά, κτίστη και σοφατζή για τα έργα μου, συνηθως διώροφα τριώροφα,  και για πρώτη φορά σκέφτομαι τα μεταλλικά κτίρια. Μήπως πρεπει να να επικαιροποιηθεί η κουβέντα; Υπάρχουν φανατικοί των μεταλλικών να καταθέσουν νέες απόψεις;

Edited by θανος_
Δημοσιεύτηκε

μην αναζητάς φανατικούς (γενικά), αλλά έμπειρους γνώστες

η "προσκόλλησή" μας σε κάποια μέθοδο κατασκευής δεν είναι φανατισμός, αλλά προϊόν εμπειρίας και σκεπτικισμός προς μεθόδους που δεν έχουν την απαραίτητη "πιστοποίηση" του χρόνου

Δημοσιεύτηκε (edited)

Συνάδελφε, σε 10-20 χρόνια που θα έχει πλουτίσει η θα αποσυρθεί και η τελευταία φουρνιά των Αλβανών μαστόρων, δεν θα υπάρχει μπετατζής, κτίστης, σοβατζής. Καμία εμπειρία και πιστοποίηση στο μπετό δεν θα μας βοηθήσει να βρούμε μπετατζή. Το πρόβλημα είναι μπροστά μας και σαν παλιός , δώσε άποψη επί του θέματος.

Edited by θανος_
Δημοσιεύτηκε

Θ' αναλάβουν άλλοι εξ αλλοδαπής προερχόμενοι! Κι αν δεν βρεθούν τέτοιοι, ποιος ξέρει μπορεί έτσι όπως θα έχει καταντήσει το Ελλαδιστάν, "τροχός είναι και γυρίζει"....

Δημοσιεύτηκε

Σε όλα τα συστήματα κατασκευής υπάρχουν θετικά και αρνητικά. 

Εκείνο που εγώ βλέπω (τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα) είναι οτι ειδικά για τα μεταλλικά κτίρια απαιτείται πολύ αυστηρότερη εφαρμογή των σχεδίων του μηχανικού και άκρως εξικευμένα συνεργεία (πόσα υπάρχουν άραγε ?).

Στα μεταλλικά δεν μπορει να παραληφθεί ούτε βίδα . Και βέβαια οι θεμελιώσεις είναι πάντα από μπετόν .

Όσο αφορά τα στοιχεία πλήρωσης (τοίχοι κ.λ.π ) στα μεν κτίρια από μπετό βάζεις ότι θες (αν και συνιστώ τούβλα για τους γνωστούς αντισεισμικούς λόγους) στα μεταλλικά δεν μπορείς να βάλεις τούβλα ή άλλα δύσκαμπτα στοιχεία εκτός αν βάλεις ειδικές συνδέσεις (πολύ δαπανηρό και πιθανά χωρίς εμπειρία από κατασκευαστές).  

Δημοσιεύτηκε

Η κουβέντα αυτή ανοιξε το 2009 που βρίσκαμε συνεργεία όποτε θέλαμε και είχαμε τη πολυτέλεια να κατασκευάζουμε οπως θέλαμε. Εχουν περασει 16 χρόνια, συνεργεία δεν υπάρχουν, και συνεχίζετε να φιλολογείτε και να λέτε τι ειναι καλύτερο, όπως και τότε. Τα μάθαμε πια.  ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΠΕΤΑΤΖΗ, ΤΙ ΚΑΝΩ ; αυτο ειναι το προβλημα του μέλλοντος. Σε αυτό απαντήστε. Η αναφορά μου για τον φανατικό των μεταλλικών εννοεί ότι αυτός θα μπορούσε να αναπτύξει μεθόδους κατασκευής διαφορετικούς του 2009, που δεν έχουν τα προβλήματα του τότε. Έχει αλλάξει κάτι, έχει βγει κατι καινούργιο; αυτο ρωτήθηκε και παραπάνω απο άλλον, αυτό ρωτάω κι εγώ. Και απαντήστε επι του θέματος, για το θέμα, η φιλοσοφήστε γενικά , για να περάσει η ώρα.

Δημοσιεύτηκε

Η απάντηση για τον μπετατζή είναι απλή. Και τώρα και πάντα χρειάζεται. Και τούτο γιατί ένα τμήμα και του μεταλλικού κτιρίου θέλει μπετατζή.

Αν οι κατασκευαστικές εταιρείες των μεταλλικών δημιουργήσουν και τμήμα μπετατζήδων ο.κ Αν όχι απλά πρέπει να υπάρξουν αλλοιως ούτε μεταλλικό ούτε ξύλινο ούτε έτοιμο προκάτ μπορει να γίνει.Πάντως μέχρι τώρα υπάρχουν μπετατζήδες . Απλα λόγω μείωσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας μειώθηκαν και οι μαστοροι.Η διαδικασία κατασκευής των μεταλλικών είναι η ίδια εδώ και χρόνια. Τι καινούργιο να αναπτύξει?

Ας μας εξηγήσει ο φανατικός αυτές τις νέες μεθόδους και τι προβλήματα θα έλυνε; 

Ότι και να έλυνε θεμέλια χωρίς μπετά δεν γινεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.