Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συγχώνευση Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με ΤΕΙ


Recommended Posts

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

 

Είμαι φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Κοζάνη. Στη Κοζάνη βρίσκονται δύο πολυτεχνικά τμήματα, μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής μας προτείνει τη συγχωνευση μας με τα ΤΕΙ λόγω των περικοπών. Σας παραθέτω το παρακάτω κείμενο εκ μέρους των συλλόγων φοιτητών ελπίζοντας στην υποστήριξη και στήριξή σας.

 

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών

Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

 

Είμαστε οι δύο φοιτητικοί σύλλογοι των πολυτεχνικών τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), Μηχανολόγων Μηχανικών (ΤΜΜ) και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΜΠΤ).

Την 1η Δεκεμβρίου 2010 διεξήχθη διατμηματική Γενική Συνέλευση των δύο φοιτητικών συλλόγων λόγω της στάσης του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Ι. Μανωλόπουλου, περί συγχώνευσης των ΤΜΜ και ΤΜΠΤ με τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας η οποία αποτυπώθηκε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης (http://news-uowm.blogspot.com/2010/12/o.html'>http://news-uowm.blogspot.com/2010/12/o.html) και στην ανοιχτή συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΤΜΠΤ με θέμα το κείμενο διαβούλευσης για την παιδεία. Παρόντες στην συνέλευση ήταν και αρκετά από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, μεγάλο μέρος του διδακτικού προσωπικού, διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου καθώς και οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Σε αυτή τη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε διήμερη κατάληψη των δύο τμημάτων και συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων έξω από το κτίριο της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία εκείνη την ώρα συνεδρίαζε. Στόχος της κινητοποίησης αυτής αποτελούσε η διασαφήνιση των θέσεων της Δ.Ε. σχετικά με το κείμενο διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα για τη συγχώνευση μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στις ερωτήσεις που τέθηκαν αναφορικά με το μέλλον του Πανεπιστημίου και το ενδεχόμενο συγχώνευσής του, η Δ.Ε. δεν ήταν σε θέση να δώσει σαφείς απαντήσεις. Οι φοιτητικοί σύλλογοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και διένειμαν έντυπο υλικό με τις θέσεις τους προς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Την Παρασκευή 3η Δεκεμβρίου συγκλήθηκε δεύτερη Γενική Συνέλευση στην οποία αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης έως και τις 8 Δεκεμβρίου (ημέρα διεξαγωγής της τρίτης κατά σειρά Γενικής Συνέλευσης), σύσταση επιτροπών δράσης (Συντονισμού, Περιφρούρησης, Διασύνδεσης, Πλαισίου Νόμου, ΜΜΕ & Γραφείο Τύπου) και αφαίρεση παραταξιακών αφισών από τα κτίρια των δύο τμημάτων.

Αφήνοντας στην άκρη τις μικροπολιτικές πρακτικές σύσσωμοι οι δύο φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούμε:

Πτυχία με αξία

Καθαρά επαγγελματικά δικαιώματα

Τις απαραίτητες υποδομές:

Εργαστήρια

Κατάλληλα για ακαδημαϊκή χρήση κτίρια

Προαπαιτούμενος αριθμός μελών Δ.Ε.Π., τόσο για την κάλυψη των ακαδημαϊκών αναγκών όσο και για την αυτονόμηση των τμημάτων.

Ξεκάθαρα, πανεπιστημιακό επίπεδο

Κομματικά παιχνίδια δεν μπορούν να παίζονται στις πλάτες της φοιτητικής κοινότητας. Το όποιο ενδεχόμενο συγχώνευσης θα συζητηθεί μόνο υπό την προϋπόθεση της ύπαρξής μας σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα το οποίο θα μας εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω.

Η επιτροπή ΜΜΕ & Γραφείο Τύπου θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις και τις περαιτέρω δράσεις των φοιτητικών συλλόγων.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 69 81 37 98 54

E-mail: [email protected]

Ιστοσελίδα: http://news-uowm.blogspot.com

 

Επιτροπή ΜΜΕ & Γραφείο Τύπου

Συντονιστικού Πολυτεχνικών Τμημάτων

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Κοζάνη

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους .

 

Η συγχώνευση έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό για λόγους σταθεροποίησης του ΠΔΜ και την αποφυγή κλεισίματος του .Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω πως επιχειρούν να εξασφαλίσουνε κονδύλια ώστε να γίνουν οι κτιριακές τους υποδομές και πολύ καλά κάνουν αποφεύγοντας τα σενάρια κατάργησης του ιδρύματος.

Η τοπική περιοχή ποιο πολύ θέλει ένα ισχυρό ενιαίο ίδρυμα (ΑΕΙ-ΤΕΙ ) που να αποφέρει οικονομικά οφέλη και ανάπτυξη στο Νομό Κοζάνης και γενικά στην Δυτική Μακεδονία .

Από αυτήν την συγχώνευση καμία πλευρά δεν βγαίνει χαμένη και πιστεύω πως κακός διαμαρτύρονται και επαναστατούν οι φοιτητές του ΤΕΙ Κοζάνης .

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω μαζι σου στο οτι οι αλλαγες στην παιδεια πρεπει να γινουν και με βαση κοινωνικα κρητιρια. το θεμα ομως ειναι να γινουν ΚΑΙ με κοινωνικα οχι απλα με κοινωνικα. Η σχολη μου εχει βαση 18056 μορια την ίδια στιγμη που το τει μηχανολογιας εχει 7430. το τμημα μου ηταν το μοναδικο απο τα 5 τμηματα μηχανολογων μηχανικων του οποιου η βαση ανεβηκε κ δεν επεσε στις φετινες πανελλαδικες εξετασεις. αυτο που προτεινει ο προεδρος της διοικουσας επιτροπης (δεν μπορουμε να εχουμε πρυτανεια επειδη δεν θεωρουμαστε αυτονομοι και ετσι εχουμε διοικουσα που ειναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ) ειναι συγχωνευση με το τει.

 

Απ οτι βλεπω εισαι ΗΜΜΥτης αρα εγραψες πανω απο 18000 μορια για να μπεις στη σχολη σου. για να το πετυχεις αυτο κοπιασες παρα πολυ και ταυτοχρονα οι γονεις σου ξοδεψαν αρκετα χρηματα (οπως εγινε κ με μενα κ με τους αλλους φοιτητες του τμηματος μου). ευκολα λοιπον μπορεις να καταλαβεις οτι μια τετοιου ειδους συγχωνευση καθε αλλο παρα καλη ειναι. το αντικειμενο του τει και του αει ειναι τελειως διαφορετικα αρα δεν μπορουν να συγχωνευθουν.

 

το σχεδιο που παρουσιαζει ο προεδρος ειναι το εξης. προτεινει να σταματησουν να μπαινουν φοιτητες στα τει, να τελειωσουν αυτοι που ειναι ηδη μεσα και να κλεισει το τει. τα μαθηματα τα δικα μας με των τειτζηδων θα γινονται παραλληλα αρα δεν θα υπαρχει κανενος ειδους αναμιξη. αυτο σημαινει οτι οι φοιτητες που ειναι στα τει (που ειναι μερικες χιλιαδες) θα φυγουν απ την κοζανη και θα μεινουν μονο του πανεπιστημιου (που συνολικα δ ειμαστε ουτε 1000 ατομα ενεργοι φοιτητες) και ετσι καθε αλλο παρα αναπτυξη θα υπαρξει για την περιοχη. χαρακτηριστικα, ειχε πει ο προεδρος τη φραση: "εστω οτι το πανεπιστημιο εχει 5000 φοιτητες και το τει 15000. αν συγχωνευθουν ποσους θα χουμε;" λεμε εμεις 20000. η απαντηση του ηταν "οχι 7000 γτ θα ανεβει η βαση και θα μπαινουν οσοι μπαινουν κ τωρα στα αει της κοζανης." πιστευω οτι ειναι προφανες οτι δεν οφελειται ετσι η πολη. μαλιστα, (γινομαι και λιγο ακραιος τωρα) πιο πολυ την οφελει να φυγουμε εμεις απ την πολη κ να παραμεινουν τα τει παρα να γινει η συγχωνευση.

 

τελος στα τει επικρατει χαος στο επιπεδο των καθηγητων. πολλοι απ αυτους εχουν διαδακτορικα απο αμφιβολου ποιοτητας ιδρυματα του εξωτερικου η ακομα και δια αλληλογραφιας!!! από έναν καθηγητη με διδακτορικο ελληνικου πανεπιστημιου που επιχειρησε να διοριστει στα στα τει μαθαμε οτι εκει δεν μπαινουν οι αξιοι αλλα αυτοι που θελουν αυτοι. χαρακτηριστικη ηταν η φραση που του παν "και ο αινσταιν να εισαι τον δικο μας θα βαλουμε". προφανως και δεν μπηκε αυτος ο καθηγητης.

 

μερικες φορες εχει ακουστει ο ορος συστεγαση. βεβαια ολοι καταλαβαινουμε οτι αυτο σημαινει οτι θα συστεγαστουμε για λιγο καιρο και σιγα σιγα θα επελθει κ η συγχωνευση. αν το δεις πιο βαθεια το ζητημα αυτο ισως αποτελει ενα πειραμα για το 3ετες bachelor και 5ετες master που "προσταζει" η συνθηκη της Bologna.

 

ειναι προφανες οτι δεν οφελει κανεναν αυτη η συγχωνευση. για το λογο αυτο απ τη 1 του μηνα τα τμηματας μας τελουν υπο καταληψη. η καταληψη αυτη ειναι ισως απ τις πιο οργανωμενες που χουν γινει στην ελλαδα. εχουμε φτιαξει 5 επιτροπες καθε μια απ τις οποιες εχει αναλλαβει καποιες δρασεις. οι επιτροπες αυτες ειναι 1) περιφρουρησης, 2) πλαισιου νομου, 3) γραφειο τυπου - ΜΜΕ 4) συντονισμου και 5) διασυνδεσης. με τον τροπο αυτο εχουμε κανει γνωστο το προβλημα μας σε φορεις τοπικους και μη, σε αλλα πανεπιστημιακα ιδρυματα και σε διαφορα ΜΜΕ. μαλιστα εχουμε φτιαξει ενα blog στο οποιο ανακοινωνονται οι δρασεις μας καθως και σχολια αναγνωστων (http://news-uowm.blogspot.com/). εννοειται οτι οι επιτροπες αυτες θα συνεχισουν τις δρασεις τους και μετα τη ληξη της καταληψης.

 

ελπιζω να γινεται κατανοητο το προβλημα μας.....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το ΤΕΙ να δεχτεί να συγχωνευτεί μαζί σας, ειδικά με τους όρους της ΔΕ σας. Γιατί δεν πρόκειται για συγχώνευση αλλά για απαλλοτρίωση έτσι όπως τα λες.

 

Εκτός και αν είναι προειλλημένη απόφαση από ΥΠΕΠΘ για απαλλοτρίωση του ΤΕΙ, κανένας καθηγητής ΤΕΙ, πόσο μάλλον πρόεδρος, δεν θα δεχτεί αυτή την πρόταση, οπότε δεν πρόκειται και να γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Eγώ βλέπω ότι το "πανεπιστήμιο" Δυτ . Μακεδονίας , όπως δηλώνουν οι ίδιοι είναι της πλάκας . Απλά επειδή η σχολή έχει ΕΔ , έχει και ψηλή βάση , ενώ το τει που δεν έχει δικαιώματα έχει χαμηλή βάση .

 

Οσο γιά τους καθηγητές και λοιπές αηδίες από το πανεπιστήμιο-σούπερμάρκετ που μαθαίνουν στους φοιτητές , έχω να πω ότι οι καταξιωμένοι Ελληνες καθηγητές από το εξωτερικό , δεν πήγαν σε ΤΕΙ να διοριστούν , αλλά στα πανεπιστήμια που τους έφαγε η κλίκα .

 

Αρα να κλείσει το σούπερμάρκετ και να πάψει να παραμυθιάζει τους φοιτητές τους .

 

Απ οτι βλεπω εισαι ΗΜΜΥτης αρα εγραψες πανω απο 18000 μορια για να μπεις στη σχολη σου. για να το πετυχεις αυτο κοπιασες παρα πολυ και ταυτοχρονα οι γονεις σου ξοδεψαν αρκετα χρηματα (οπως εγινε κ με μενα κ με τους αλλους φοιτητες του τμηματος μου). ευκολα λοιπον μπορεις να καταλαβεις οτι μια τετοιου ειδους συγχωνευση καθε αλλο παρα καλη ειναι. το αντικειμενο του τει και του αει ειναι τελειως διαφορετικα αρα δεν μπορουν να συγχωνευθουν.

 

 

Δηλαδή φοιτητάκο , είσαι η επένδυση των χρημάτων των γονιών σου ?

Αμα δηλαδή είχαν περισσότερα λεφτά , θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα πανεπιστήμιο και να σου στείλει το διδακτορικό στο σπίτι και μετά να γίνεις και καθηγητής στο ιδιοκτητο πανεπιστήμιο .

 

Αλλωστε τι σχέση έχεις εσύ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ με τα φτωχόπαιδα του τει της επαρχίας . Ισα και όμοια είμαστε όλοι ?

 

Σε περιμένει ο πραγματικός κόσμος να σε ισιώσει .

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Γιατί τόση απαξίωση ρε παιδιά προς τους φοιτητές? Πριν 5 ώρες περίπου ήμουν σε μία γενική συνέλευση φορέα όπου ακούστηκαν απαξιωτικές εκφράσεις για τους φοιτητές. Τώρα τα ίδια. Αύριο θα μας φλομώσουν τα ΜΜΕ για τους κακούς αναρχικούς-φοιτητές που έδειραν τον "αξιότιμο" κ. Χατζηδάκη και που έκαψαν την Αθήνα.

ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν απαξιώνει κανείς τους φοιτητές . Απλά ερμηνεύουμε τις δηλώσεις ορισμένων .

 

Οσο γιά τον Χατζηδάκη σήμερα και τον Ρέππα αύριο , τι να κάνουμε είναι κόκκινο πανί γιά κάποιους που κονομάνε με τον διαλυμένο δημόσιο τομέα , που έστελνε άδεια τα αεροπλάνα , όταν στα "κουμπιούτερ" φαινόντουσαν γεμάτα , που ταξιδεύουν ανύπαρκτα φορτηγά τρένα και τα κόμιστρα πάνε στις τσέπες τους και όλα τα καλά των επαγγελματιών συνδικαληστών

Link to comment
Share on other sites

Eγώ βλέπω ότι το "πανεπιστήμιο" Δυτ . Μακεδονίας , όπως δηλώνουν οι ίδιοι είναι της πλάκας . Απλά επειδή η σχολή έχει ΕΔ , έχει και ψηλή βάση , ενώ το τει που δεν έχει δικαιώματα έχει χαμηλή βάση .

 

Δηλαδή φοιτητάκο , είσαι η επένδυση των χρημάτων των γονιών σου ?

Αμα δηλαδή είχαν περισσότερα λεφτά , θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα πανεπιστήμιο και να σου στείλει το διδακτορικό στο σπίτι και μετά να γίνεις και καθηγητής στο ιδιοκτητο πανεπιστήμιο .

 

Αλλωστε τι σχέση έχεις εσύ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ με τα φτωχόπαιδα του τει της επαρχίας . Ισα και όμοια είμαστε όλοι ?

 

Σε περιμένει ο πραγματικός κόσμος να σε ισιώσει .

 

Άλλα λέει η θεία μου άλλα ακούν τα αυτιά μου .

 

1. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ένα ίδρυμα της "πλάκας" ενώ είναι κτηριακά ανολοκλήρωτο .

 

2.Τα ΕΔ δεν γνωρίζω εάν τα έχουν πάρει ήδη για τον λόγω ότι δεν πλήρη κτηριακά προϋποθέσεις πολυτεχνείου .

Αυτό επίσης δεν απαξιώνει τα τμήματα του πανεπιστημίου αυτού διότι τα αίτια προέρχονται από εξωγενής παράγοντες που ευθύνονται για την ανολοκλήρωση του ιδρύματος και όχι από εσωτερικούς του ίδιου του ιδρύματος.

 

3.Μπορείς να μου πεις από πότε η θέληση και ο κόπος των γονιών στο να δούνε τα παιδιά τους να σπουδάζουν πληρώνοντας τα φροντιστήρια τους χαρακτηρίζεται και μεταφράζεται ως επένδυση ?

Τι είναι το ίδιο το παιδί ? που το χαρακτηρίζεις έτσι , λες και σαν να είναι κάποιο αντικείμενο π.χ φωτοβολταϊκό που θα τους φέρει κέρδη στο μέλλον ??

 

Ο γονιός λοιπόν θέλει να σπουδάσει το παιδί του για να το κάνει προπαντός άνθρωπο και όχι για να το εκμεταλλευτή σαν αντικείμενο στο μέλλον.

Να ξέρει λοιπόν τι λέει και τι μιλάει .

 

Τέλος

 

Η μίζερη στάση δεν είναι αποδεκτή από κανέναν ακόμα και από τα φτωχόπαιδα όπως τα αποκαλείς ενώ ταυτόχρονα τα απαξιώνεις και αυτά μην γνωρίζοντας ότι και αυτά χαίρουν τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων μας .

Link to comment
Share on other sites

ο προεδρος της διοικουσας στα ΜΜΕ μιλαει για συγχωνευση ΑΕΙ - ΤΕΙ χωρις να αναφερει τις λεπτομεριες που εχει στο μυαλο του. για την καταργηση καποιων τμηματων μας μιλησε σε μας σε ενημερωση που εγινε στο ΤΜΠΤ και απ τη στιγμη που δεν εχει δημοσιευτει κατι τετοιο στα ΜΜΕ δεν μπορουμε να μιλησουμε με αποδειξεις.

 

ΒΑΣ θες να μου πεις οτι εσυ για να περασει στο ΤΕΙ δουλευες ταυτοχρονα και ετσι δεν χρειαστηκε να ξοδευουν χρηματα για σενα οι γονεις σου; δεν νομιζω να εγινε αυτο... μεχρι τη χρονια που μπηκα εγω (2008) τα πιο πολλα παιδια που δεν εγραφαν στις πανελληνιες βαθμο ικανο για να περασουν σε πανεπιστημιο δεν το εκαναν επειδη οι γονεις τους αδυνατουσαν οικονομικα να τους στειλουν σε φροντιστηριο (κατακριταιο το οτι υπαρχουν φροντιστηρια αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) αλλα λογω τεμπελιας. σημερα βεβαια ξερω πολυ καλα οτι υπαρχουν πολλα παιδια που δεν μπορουν να ανταπεξελθουν οικονομικα σε καποιο φροντιστηριο πραγμα, πραγματικα λυπηρο, αλλα αυτο ειναι σημερινο φαινομενο. πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γτ αποκαλεις τους φοιτητες των ΤΕΙ "φτωχοπαιδα" από τη στιγμή που το ΤΕΙ ειναι επιλογη τους (για τους πιο πολλους τουλαχιστον αυτο ισχυει). λογικα με τον ορο αυτο εμμεσως πλην σαφως αποκαλεις εμας του πανεπιστημιου πλουσιοπαιδα που ειναι πραγματικα ατοπο.

 

το πανεπιστημιο μας πραγματικα δεν ειναι "σουπερμαρκετ". μπορεις να μπεις στο site του πανεπιστημιου (uowm.gr ή mech.uowm.gr και icte.uowm.gr για τα ΤΜΜ και ΤΜΠΤ αντιστοιχα) και να δεις τα βιογραφικα των καθηγητων μας. σε προειδοποιω οτι θα εκπλαγεις με καποια απο αυτα. επισης στα μεγαλα πανεπιστημια πολλοι διδακτορες δεν εμφανιζονται ουτε στην αιθουσα για ολη τη χρονια και τα μαθηματα τους τα κανουν οι διδακτορικοι τους. στο δικο μας πανεπιστημιο ΠΑΝΤΑ τα μαθηματα γινονται απο τους ιδιους τους καθηγητες οι οποιοι ειναι πολυ ευκολα προσβασιμοι λογω του μικρου ογκου του πανεπιστημιου. επισης στις αιθουσες των μεγαλων ιδρυματων υπαρχουν μερικες δεκαδες φοιτητες με αποτελεσμα να μν γινεται τοσο καλο μαθημα. εμεις εχουμε λιγα ατομα σε καθε μαθημα και λογω αυτου μπορουμε και συμμετεχουμε ενεργα στην παραδωση του μαθηματος κανοντας ερωτησεις στον καθηγητη, κανοντας αυτος σε μας κ με αλλους τροπους.

 

NIKOLAOSK τα ΕΔ που παιρνει το καθε τμημα δινονται με βαση τον οδηγο σπουδων και οχι με βαση τις κτιριακες του υποδομες και μαλιστα δινονται μετα που θα βγαλει το τμημα τους προτους πτυχιουχους του εαν προκειται για καινουρια ειδικοτητα. το τμημα μου (μηχανολογων μηχανικων) πηρε τα δικαιωματα το 2009 με τη μετονομασια απο Μηχανικοι Διαχειρησης Ενεργειακων Πορων σε Μηχανολογους Μηχανικους, μετα τις απαραιτητες αλλαγες στον οδηγο σπουδων φυσικα (το σχετικο ΦΕΚ http://www.mech.ntua.gr/gr/selections/law/files_law/PD_47_2009.pdf). αναφορικα σου λεω οτι πολυ γωνστο πανεπιστημιο της αμερικης εχει πολυ κακες υποδομες και παρολαυτα εχει πολυ καλο ονομα παγκοσμιως. (δεν λεω πιο ειναι γιατι δεν ειμαι σιγουρος αν προκειται γι αυτο που εχω τωρα στο μυαλο μου η για καποιο αλλο, παντως αυτο που λεω ισχυει)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.