Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συγχώνευση Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με ΤΕΙ


Recommended Posts

Αυτό το "επιλογή" μπορείς να μου πεις πως το εννοείς για τον κάθε ένα; Έχει δηλαδή την ίδια επιλογή το παιδί ενός λεφτά με το παιδί ενός μεροκαματιάρη; Έχει καν επιλογή ο τελευταίος σε ένα ανταγωνιστικό σύστημα όπως οι πανελλήνιες;

Link to comment
Share on other sites

Γιατί τόση απαξίωση ρε παιδιά προς τους φοιτητές? Πριν 5 ώρες περίπου ήμουν σε μία γενική συνέλευση φορέα όπου ακούστηκαν απαξιωτικές εκφράσεις για τους φοιτητές. Τώρα τα ίδια. Αύριο θα μας φλομώσουν τα ΜΜΕ για τους κακούς αναρχικούς-φοιτητές που έδειραν τον "αξιότιμο" κ. Χατζηδάκη και που έκαψαν την Αθήνα.

ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Οπως είπε και ο BAS κανείς δεν απαξιώνει τους φοιτητές. Απλά μερικοί απο αυτούς, ειδικά σε επαγγελματικά και κλαδικά θέματα τα οποία δεν γνωρίζουν -καθότι δεν έχουν ακόμα βγει ακόμα στην αγορά εργασίας, ή έχουν ελλειπη πληροφόρηση- εμφανίζονται ως ειδήμωνες και συνήθως εκτίθενται.

 

Σε ότι αφορά τον Χατζηδάκη τις "ψιλές" τις έφαγε από τον κόσμο, κυρίως εργαζόμενους και όχι φοιτητές. Όσο για τους "κακούς" αναρχικούς, ναι υπάρχουν και ανεγκέφαλοι. Βέβαια, χθες στη μεγάλη πορεία υπήρχαν και 10άδες ύποπτοι κουκουλοφόροι με πολιτικά-περισσότεροι από κάθε άλλη φορά- που προφανώς ανήκουν στο παρακράτος που στήνει αυτή η κυβέρνηση. Αυτά προς ενημέρωση. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω τίποτα με τους αστυνομικούς που κάθε μέρα κάνουν τη δουλειά τους. Άλλο αυτό ομως και άλλο οι 10άδες παρακρατικοί πράκτορες που εκτελούσαν υπηρεσία χθες σε πολλά σημεία της Αθήνας.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το "επιλογή" μπορείς να μου πεις πως το εννοείς για τον κάθε ένα; Έχει δηλαδή την ίδια επιλογή το παιδί ενός λεφτά με το παιδί ενός μεροκαματιάρη; Έχει καν επιλογή ο τελευταίος σε ένα ανταγωνιστικό σύστημα όπως οι πανελλήνιες;

 

Να το έλεγε κάποιος που πέρασε από τις πανελλαδικές εξετάσεις τα τελευταία χρόνια να το δεχτώ και πάλι στο 80%. Αλλά να το λέει κάποιος που έχω την αίσθηση ότι έδωσε πριν 30 χρόνια δεν το δέχομαι .

 

Ο λόγος είναι του ότι δεν νομίζω πως εκείνα τα χρόνια χρειαζόταν τόσο ποια φροντιστήριο!! για να περάσει κάποιος στα πανεπιστήμια λόγω του ότι ο ανταγωνισμός της βάσεως εισαγωγής δεν ήταν τόσο μεγάλος όσο σήμερα και δεν νομίζω να υπήρχε σε τόσο μεγάλο βαθμό το σημερινό φροντιστηριακό καθεστώς στην εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν λοιπόν κοινά σημεία του τότε με του σήμερα ή αν θέλεις τα ίδια κριτήρια σύγκρισης .

 

Το υπόλοιπο 20% προφανώς ανήκει και στην κατηγορία που ενώ οι γονείς είχαν την οικονομική δυνατότητα για να κάνει το παιδί φροντιστήριο αλλά το παιδί δεν είχε την όρεξη και δεν τα έπαιρνε τα γράμματα .

 

Στο ίδιο ποσοστό θεωρείται και ο όρος "επιλογή" επειδή τα τελευταία χρόνια οι μισοί που πέρασαν στα ΤΕΙ προέρχονται και από τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια όπου γνώριζαν από εξαρχής της επιλογής του σχολείου ότι δεν είχαν δικαίωμα πρόσβασης στα ΑΕΙ παρά μόνο στα ΤΕΙ της χώρας και από τότε έπαιρναν την απόφαση τους .

Όταν λοιπόν και αυτοί σήμερα καταλαβαίνουν τα μειωμένα δικαιώματα που είχαν και έχουν τα ΤΕΙ επαναστατούν μαζί με τους υπολοίπους που φωνάζουν σήμερα .

Link to comment
Share on other sites

Στο ίδιο ποσοστό θεωρείται και ο όρος "επιλογή" επειδή τα τελευταία χρόνια οι μισοί που πέρασαν στα ΤΕΙ προέρχονται και από τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια όπου γνώριζαν από εξαρχής της επιλογής του σχολείου ότι δεν είχαν δικαίωμα πρόσβασης στα ΑΕΙ παρά μόνο στα ΤΕΙ της χώρας και από τότε έπαιρναν την απόφαση τους.

 

Δεν γίνεται οι μισοί σπουδαστές των ΤΕΙ να προέρχονται από την δευτεροβάθμια τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση (Β' βάθμια ΤΕΕ) γιατί πολύ απλά ο οριθμός των θέσεων στα ΤΕΙ για τους προερχόμενους από την Β' βάθμια ΤΕΕ είναι ως ποσοστό του συνόλου των θέσεων και σε καμία περίπτωση 50%.

 

για τα ΤΕΛ ήταν 25%

για τα ΤΕΕ ήταν 8% (τα ΤΕΕ που αναφέρεις στο post)

για τα ΕΠΑΛ γύρω στο 20% -δεν είμαι σίγουρος για αυτό το ποσοστό-

Link to comment
Share on other sites

Δεν γίνεται οι μισοί σπουδαστές των ΤΕΙ να προέρχονται από την δευτεροβάθμια τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση (Β' βάθμια ΤΕΕ) γιατί πολύ απλά ο οριθμός των θέσεων στα ΤΕΙ για τους προερχόμενους από την Β' βάθμια ΤΕΕ είναι ως ποσοστό του συνόλου των θέσεων και σε καμία περίπτωση 50%.

 

για τα ΤΕΛ ήταν 25%

για τα ΤΕΕ ήταν 8% (τα ΤΕΕ που αναφέρεις στο post)

για τα ΕΠΑΛ γύρω στο 20% -δεν είμαι σίγουρος για αυτό το ποσοστό-

 

Το νόημα δεν είναι τόσο στο ποσοστό τους αλλά στο γεγονός ότι από την στιγμή της επιλογής του Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΕΠΑΛ και ΤΕΛ) γνώριζαν ότι έχουν πρόσβαση μέσο εξετάσεων μόνο στα ΤΕΙ και όχι στα ΑΕΙ .

 

Αυτό λοιπόν μεταφράζεται και ως επιλογή και δίνεται ως απάντηση σε όλους αυτούς που αμφισβητούν και δεν δέχονται τον όρο "επιλογή" .

 

Τέλος μίλησα για ποσοστό των τελευταίων χρόνων και όχι για συγκεκριμένη περίοδο και έτος , σε συνδυασμό λοιπόν της άρνησης πολλών επιτυχόντων στα ΤΕΙ υποψηφίων από γενικά λύκεια στο να ξανά δώσουν εξετάσεις για να μπουν σε κάποιο ΑΕΙ + και αυτών που καταφεύγουν στο εξωτερικό καθιστά στο να συμπεραίνουμε σήμερα ότι το ποσοστό αυτό προσεγγίζει το μέσο όρο του ποσοστού των σημερινών φοιτητών των ΤΕΙ .

Link to comment
Share on other sites

Το νόημα είναι να μην γράφουμε υπερβολές. Για αυτό σου απάντησα συγκεκριμένα τι ισχύει.

ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πλησιάζει το ποσοτό που λες.

 

(Η περίοδος που ανάφερω ποσοστά κάύψης θέσεων είναι από την εποχή των ΤΕΛ, δηλαδή αρκετών χρόνων πριν και μέχρι και σήμερα).

 

Να δίνουμε επιχειρήματα για να πείσουμε κάποιον για αυτό που λέμε αλλά να μην γράφουμε και υπερβολές.

Link to comment
Share on other sites

Η επιλογή δεν υπάρχει αν δεν υπάρχουν τα λεφτά από τον μπαμπάκα. Επειδή εσένα τα έχει μπόλικα, δεν σημαίνει πως συμβαίνει το ίδιο με όλους. Μάθε να σέβεσε τον κόπο του άλλου και θα σε σεβαστεί και εκείνος. Προς το παρών είσαι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση...

Link to comment
Share on other sites

NIKOLAOSK πριν 30 χρόνια φίλε δεν υπήρχε όντως η ανάγκη για φροντιστήριο όπως λες αλλά από την άλλη το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών δούλευε στα χωράφια, στο εργαστήρι του πατέρα και όπου αλλού θέλεις για να βγει το ψωμάκι. Εγώ ας πούμε από τα 12 έχω ξεχάσει τί πάει να πει γιορτές, καλοκαίρι κλπ. Όταν είχαμε σπορά ξεχνούσα τί πάει να πει ΣΚ. Οπότε αυτό με το "όλοι έχουν τις ίδιες επιλογές και ευκαιρίες" απλά ΔΕΝ ισχύει. Μερικοί ναι, έχουν τις ίδιες επιλογές και ευκαιρίες. Αν θες μπορώ να στο μεταφέρω και στο Πανεπιστήμιο που φοιτείς. Για κάνε μια έρευνα και δες πόσοι δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές για να βγάζουν τα έξοδα. Λες αυτοί να είναι μαζόχες και να το κάνουν από χόμπι; Λες αυτοί να τελειώσουν τη σχολή στα 5 χρόνια ακριβώς; Γι' αυτό κατά περιόδους δέχεσαι "επιθέσεις" μιας και κρίνεις επανηλλειμένως εξ ιδίων τα αλλότρια.

 

Επίσης στα ΤΕΙ έχουν πρόσβαση σε ποσοστό 10% επί των εισακτέων οι απόφοιτοι ΤΕΛ κλπ. Άσε που από πέρυσι έχουν δικαίωμα να δηλώσουν και Πολυτεχνεία/Πανεπιστήμια και όχι μόνο ΤΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

Προς φοιτητές . Με το διαδίκτυο , τα πάτε καλά .

Πριν εκφράσετε άποψη κάντε πρώτα μιά αναζήτηση , η ρωτήστε κανένα μεγαλύτερο , αλλιώς δεν έχει νόημα η συζήτηση ανάμεσα στην πραγματικότητα και στις εικασίες .

 

Επίσης εγώ σχολίασα τα λόγια του φοιτητή και τις δηλώσεις του συλλόγου φοιτητών του "πανεπιστημίου" Δυτικής Μακεδονίας , όπου οι ίδιοι μιλάγανε γιά σούπερ-μαρκετ . Επίσης καυτηρίασα την απαξίωση των καθηγητών των ΤΕΙ που έκανε ο φοιτητής , χωρίς να γνωρίζει , απλά καταπίνοντας αμάσητη και αναπαράγοντας χοντρή και αισχρή προπαγάνδα .

 

Οσο γιά πριν 30 χρόνια , τα πράγματα ήταν απείρως δυσκολότερα σε όλα τα χρόνια των σπουδών από το δημοτικό μέχρι το πανεπιστήμιο .

 

Είμαστε γονείς βλέπεις και βλέπουμε την κατάντια της παιδείας διά μέσου των παιδιών μας .

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους

 

1.Το ποσοστό όσο και να είναι σήμερα από την τεχνική εκπαίδευση αντιπροσωπεύει αυτούς που έκαναν την "επιλογή" τους και που δεν έχουν δικαίωμα να φωνάζουν σήμερα για δικαιώματα των ΤΕΙ που ήξεραν από εξαρχής ότι δεν έχουν.

 

2.Μιλήσατε για την οικονομική κατάσταση .Στα τελευταία χρόνια από ότι ξέρω υπήρχε και η ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία που γινόταν τα απογεύματα και ήταν εντελώς δωρεάν.

Άρα λοιπόν το παιδί που δεν είχε την οικονομική κατάσταση σήμερα μπορούσε να παρακολουθήσει την ενισχυτική διδασκαλία και να περνούσε σε κάποιο ΑΕΙ της χώρας . Πάντοτε το κράτος έδινε λύσεις και για αυτές τις καταστάσεις .

 

3.Γνωρίζω πολλά παιδιά σήμερα που επέλεξαν την τεχνική εκπαίδευση όχι γιατί οι γονείς τους δεν είχαν χρήματα για φροντιστήρια αλλά γιατί γνώριζαν από εξαρχής ότι χωρίς διάβασμα θα έμπαιναν έτσι στα ΤΕΙ όπου και μπήκαν χωρίς να ζοριστούν καθόλου.

Αυτοί λοιπόν σήμερα είναι μέσα σε όλους αυτούς που φωνάζουν για τα δικαιώματα και όπως βλέπεται δεν χρησιμοποίησαν τα χρήματα του μπαμπάκα τους .

Γνωρίζω όμως και παιδιά που δεν είχαν όπως λέτε την οικονομική δυνατότητα και που επέλεξαν να πάνε στο γενικό λύκειο και με συστηματικό διάβασμα και την ενισχυτική διδασκαλία από το σχολείο πέρασαν σε πολύ καλές σχολές των ΑΕΙ στην Ελλάδα .Επιλογές και λύσεις βλέπεται υπήρχαν και υπάρχουν .

 

Τέλος

Υπάρχει και η κατηγορία αυτών που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και δεν είχαν ούτε να φάνε .

Σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση είτε το παιδί έμενε ανεκπαίδευτο από το σχολείο λόγω αυτής της καταστάσεως είτε αν κατάφερνε να τελειώσει το σχολείο παρά τις όλες συγκυρίες που είχε να ήταν 1 στα χίλια που περνούσε στα ΤΕΙ και μόνο αυτό δικαιολογείται σήμερα να φωνάζει ότι δεν είχε την επιλογή . Αυτό λοιπόν το παιδί και όλα αυτά τα παιδιά σήμερα είναι οι μειοψηφία στο σύνολο των αποφοίτων των ΤΕΙ που φωνάζουν για τα δικαιώματα τους σήμερα .

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.