Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νόμος 3904/2010 τροπολογία Ν3843/2010 παράταση ως 28-2-2011


ssouanis

Recommended Posts

Με τροπολογία που κατατέθηκε πριν λίγη ώρα στη βουλή η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων

 

για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων χώρων παρατείνεται μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2011 και αφορά τόσο την αυτοπρόσωπη απευθείας υποβολή, όσο και την υποβολή τους με συστημένη επιστολή.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία καθώς οι πολεοδομίες δεν ήταν δυνατόν να δεχθούν τον όγκο των αιτήσεων.

 

Πηγή: 1.http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=55356&catid=3

 

2. http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=94941

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μολις ακουσα από την τηλεόραση ότι κατεβαίνει τροπολογία για παράταση ισχύος του νόμου μεχρι τελη Φεβρουαρίου ξερει κανεις τπτ πιο συγκεκριμένα και υπεύθυνα?

Link to comment
Share on other sites

Και από ΥΠΕΚΑ:

 

Με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010, στη Βουλή, η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων χώρων παρατείνεται μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2011 και αφορά τόσο την αυτοπρόσωπη απευθείας υποβολή, όσο και την υποβολή τους με συστημένη επιστολή.

 

Παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο της τροπολογίας- προσθήκης που κατατέθηκε στη Βουλή.

 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ- ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου «Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης»

 

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την προτεινόμενη ρύθμιση παρατείνεται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2011 η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών της παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 3843/2010 στις πολεοδομικές υπηρεσίες για την υπαγωγή ακινήτων στις διατάξεις του Κεφαλαίου Β' του ίδιου ως άνω νόμου. Η ανωτέρω παράταση αφορά τόσο στην προθεσμία αυτοπρόσωπης απευθείας υποβολής των παραπάνω δικαιολογητικών στις πολεοδομικές υπηρεσίες όσο και στην προθεσμία υποβολής τους με συστημένη επιστολή.

Η προτεινόμενη παράταση κρίνεται αναγκαία για την αποφόρτιση του έργου των πολεοδομικών υπηρεσιών και τη διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν την υπαγωγή των ακινήτων τους στις ανωτέρω διατάξεις του ν. 3843/2010.

 

Άρθρο

Οι προθεσμίες υποβολής των δικαιολογητικών της παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 3843/2010 (ΦΕΚ Α’ 62) στις πολεοδομικές υπηρεσίες για την υπαγωγή ακινήτων στις διατάξεις των διατηρουμένων χώρων του ίδιου ως νόμου παρατείνονται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2011

 

Πηγή: =716&language=el-GR"]Δελτίο τύπου ΥΠΕΚΑ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλό ειναι αυτο. Φυσικά και αυτοι χρήματα θέλουν να έρθουν στα ταμεία τους, αλλά και για τον κοσμάκι που θέλει να τακτοποιησει τους ΗΧ καλά είναι.

Link to comment
Share on other sites

Έπρεπε να ανακοινωθεί όμως τις τελευαταίες μέρες. Όχι απο τώρα. Λόγω Χριστουγένων όλοι θα το αναβάλλουν για μετά τις γιορτές.

Link to comment
Share on other sites

Δε φτάνει ούτε η 2μηνη. Ούτε με τα τωρινά δεδομένα. Γιατί σκεφτείτε ότι παράταση στην πρωτοκόλληση απλά, σημαίνει τεράστια συσσώρευση φακέλων για πληρότητα και υπολογισμού προστίμου, κοντά στην καταληκτική ημερομηνία της 28/4/2010. Πρέπει να παραταθεί σε πρώτη φάση και άμεσα η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής προστίμων και σε 2η όταν μπούμε στο 2011 εκ νέου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων. Δεν είναι δυνατόν επιτέλους να μας κάνουν τόσο δύσκολη τη ζωή! Πήγα σήμερα στο Μαρκόπουλο για φάκελο και μου έδωσαν ανοικτή ημερομηνία παραλαβής σχεδίων (όπως το ακούτε!) με ελάχιστο τις 2 εβδομάδες! Με απλά λόγια μετά από 2 εβδομάδες, θα πρέπει να πηγαίνω κάθε πρωί το αργότερο μέχρι τις 9:30 να δηλώνω παρών και να στήνομαι στο αρχείο μέχρι να καταφέρω ...κάποια μέρα να εξυπηρετηθώ!

Και μετά εκ νέου στήσιμο στην ουρά για την υποβολή του φακέλου όπου εξυπηρετεί ένας άνθρωπος! Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά! Αν οι διευθυντές των πολεοδομιών (οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη διαχείριση του κόσμου και του φόρτου τους) δε μπορούν να ανταπεξέλθουν και φοβούνται να απαιτήσουν από το υπουργείο στελέχωση των υπηρεσιών που διοικούν (υποτίθεται) να παραιτηθούν! Αλλιώς θα τους εξαναγκάσουμε με το ζόρι σε παραίτηση εμείς.

Link to comment
Share on other sites

Έπρεπε να ανακοινωθεί όμως τις τελευαταίες μέρες. Όχι απο τώρα. Λόγω Χριστουγένων όλοι θα το αναβάλλουν για μετά τις γιορτές.

 

Όχι και τις τελευταίες μέρες!!!

το θέμα ήταν να αποφορτιστούν οι ΠΟλεοδομίες, στις οποίες γίνεται χαμός...

 

Όσο το δυνατόν νωρίτερα, τόσο το καλύτερο!

Link to comment
Share on other sites

Για την Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι μια χαρα. Για έλα στην επαρχία να δεις τη πτώση θα έχουμε μέχρι να περάσουν οι γιορτές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.