Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι χρειαζεται να προσκομίσω στην ΔΟΥ ώστε να μου θεωρήσει καινούργιο μπλοκ αποδείξεων


Recommended Posts

Είστε υποχρεωμένοι να εγγράφεστε στο ΤΕΕ. Δεν είστε υποχρεωμένοι όμως να το προσκομίζετε.

 

Μια φορά και έναν καιρό:

 

Νόμος 2081/1992 «Ρύθμιση του θεσμού των Επιμελητηρίων, τροποποίηση των διατάξεων του Ν. 1712/1987 για τον εκσυγχρονισμό των επαγγελματικών οργανώσεων των εμπόρων, βιοτεχνών και λοιπών επαγγελματιών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄154)

.....

Άρθρο 4

Οικονομικά θέματα

1. Πόροι των Επιμελητηρίων είναι:

α. Οι ετήσιες συνδρομές των μελών τους, που καταβάλλονται μέσα στο έτος στο οποίο αναφέρονται. Η αξίωση του Επιμελητηρίου για την είσπραξη των συνδρομών παραγράφεται με την πάροδο δέκα (10) ετών από το τέλος του έτους εντός του οποίου έπρεπε να καταβληθούν. Οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. δεν θεωρούν φορολογικά βιβλία ή στοιχεία επιχειρήσεων ή επιτηδευματιών, αν η σχετική αίτηση των ενδιαφερομένων δεν συνοδεύεται από τη βεβαίωση του οικείου Επιμελητηρίου για την καταβολή ή το διακανονισμό των ετήσιων εισφορών προς αυτό. Η ανωτέρω βεβαίωση ισχύει μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους μέσα στο οποίο εκδόθηκε.

 

ΝΟΜΟΣ 3419/2005 - ΦΕΚ 297/Α'/6.12.2005

Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και Εκσυγχρονισμός της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

 

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ

......

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

...........

Άρθρο 23

Το άρθρο 4 του ν. 2081/1992 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 4

Οικονομικά θέματα

1. Πόροι των Επιμελητηρίων είναι:

α. Οι ετήσιες συνδρομές των μελών τους, που καταβάλλονται μέσα στο έτος στο οποίο αναφέρονται. Η αξίωση του Επιμελητηρίου για την είσπραξη των συνδρομών παραγράφεται με την πάροδο δέκα (10) ετών από το τέλος του έτους εντός του οποίου έπρεπε να καταβληθούν. Οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. δεν θεωρούν φορολογικά βιβλία ή στοιχεία επιχειρήσεων ή επιτηδευματιών, αν η σχετική αίτηση των ενδιαφερομένων δεν συνοδεύεται από τη βεβαίωση του οικείου Επιμελητηρίου για την καταβολή ή το διακανονισμό των ετήσιων εισφορών προς αυτό. Η ανωτέρω βεβαίωση ισχύει μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους μέσα στο οποίο εκδόθηκε.

-------------------------------------------------------------------------

 

 

ΠΟΛ.1167/28.4.1993

 

Συμπληρωματικές διευκρινίσεις για την εφαρμογή των διατάξεων των νόμων 2081/1992 και 2084/1992

 

Αθήνα, 28 Απριλίου 1993

Αρ.Πρωτ.: 1060739/408/0015

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΜΗΜΑ Α΄ & Β΄

ΘΕΜΑ: Συμπληρωματικές διευκρινίσεις για την εφαρμογή των διατάξεων των νόμων 2081/1992 και 2084/1992.

ΣΧΕΤ:Εγκύκλιος μας 1132507/1088/0015/ΠΟΛ.1285/23.12.1992.

..............

Β. Σε ότι αφορά τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ.1 περ. α΄ του Ν. 2081/92 για την υποχρεωτική εγγραφή σε οικείο Επιμελητήριο:

ΔΕΝ εγγράφονται σε επιμελητήρια υποχρεωτικά:

1. Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι μέλη άλλου Ν.Π.Δ.Δ.

2. Οι πλανόδιοι μικροπωλητές, πλανόδιοι έμποροι (εκτός αν έχουν επιχείρηση με εμπορική δραστηριότητα ή παραγωγική μονάδα με εγκατάσταση).

3. Οι γεωργοί γενικότερα (μελισσοτρόφοι, χοιροτρόφοι, πτηνοτρόφοι, κτηνοτρόφοι) εκτός αν πωλούν τα προϊόντα της δικής τους παραγωγής, κατόπιν επεξεργασίας ή μεταποίησης με οργανωμένη επιχείρηση (ΕΠΕ και Α.Ε.)

4. Οι σύνδεσμοι, τα σωματεία, τα ιδρύματα και οι αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εφόσον η ιδιότητα αυτή προκύπτει από το καταστατικό τους.

5. Οι ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα, όπως κατονομάζονται στο άρθρο 45 παρ. 1 και παρ. 2 του 3323/1955. Ειδικά από τους φυσικοθεραπευτές θα ζητείται η προσκόμιση βεβαίωσης εγγραφής τους στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, ή στην Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών, κατά περίπτωση.

6. Όσοι παρέχουν κυρίως χειρονακτική εργασία (εργατοτεχνίτες, οικοδόμοι, καθαρίστριες κλπ.)

7. Οι ξεναγοί, αν προκύπτει ότι έχουν σύμβαση εξηρτημένης εργασίας οποιασδήποτε μορφής.

8. Οι φαρμακοποιοί και τα φαρμακεία με οποιαδήποτε μορφή και αν λειτουργούν

9. Οι υπαγόμενοι σε κάποιο άλλο Επιμελητήριο δικαιωματικά: εκ του νόμου (Οικονομικό, Ναυτικό Ξενοδοχειακό, Γεωτεχνικό, τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος κ.λ.π.), καθώς και τα αντικείμενα των αντίστοιχων καθ΄ ύλη δραστηριοτήτων.

10. Οι συντάκτες, οι εκδότες, οι διευθυντές εφημερίδων) και περιοδικών.

11. Οι εκμεταλλευτές φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης.

12. Σημειώνεται, τέλος, ότι τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εγγράφονται υποχρεωτικά στα εμπορικά ή επαγγελματικά επιμελητήρια και κατά τη συνήθη πρακτική εγγράφονται κυρίως στα επαγγελματικά Επιμελητήρια.

Οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. παρακαλούνται να ενημερώσουν τα αρμόδια τμήματα και κατά τη θεώρηση βιβλίων και στοιχείων του Κ.Β.Σ. (Π.Δ. 186/1992) των επιτηδευματιών να λαμβάνονται υπόψη όσα αναφέρονται παραπάνω στην εγκύκλιο μας αυτή, αναφορικά με τις κατηγορίες επιτηδευματιών που ασφαλίζονται σε φορείς κύριας Ασφάλισης και εγγράφονται στα Επιμελητήρια.

 

 

1043614/207/0015/28.4.2009

Μη υποχρέωση προσκόμισης βεβαίωσης επιμελητηρίου κατά τη θεώρηση βιβλίων και στοιχείων οικοδόμων που παρέχουν χειρωνακτική εργασία

 

Αθήνα, 28 4 2009

Αρ. Πρωτ.: 1043614/207/0015

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Ταχ.Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10

Ταχ.Κώδικας : 101 84 ΑΘΗΝΑ

 

Θέμα :Μη υποχρέωση προσκόμισης βεβαίωσης επιμελητηρίου κατά τη θεώρηση βιβλίων και στοιχείων οικοδόμων που παρέχουν χειρωνακτική εργασία

 

Σχετ.: Το υπ’ αριθ. 191/23.2.2009 υπόμνημα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.

Με αφορμή το ανωτέρω σχετικό υπόμνημα που μας διαβιβάστηκε από το γραφείο του κ. υφυπουργού και άλλα προφορικά ερωτήματα που τέθηκαν στην υπηρεσία μας αναφορικά με την υποχρέωση ή μη προσκόμισης βεβαίωσης επιμελητηρίου κατά τη θεώρηση βιβλίων και στοιχείων των οικοδόμων που παρέχουν χειρωνακτική εργασία και για την άρση των αμφισβητήσεων που έχουν δημιουργηθεί στις ΔΟΥ σχετικά με το θέμα αυτό, σας διευκρινίζουμε τα εξής:

 

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν. 2081/1992 οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν θεωρούν φορολογικά βιβλία ή στοιχεία επιχειρήσεων ή επιτηδευματιών αν η σχετική αίτηση των ενδιαφερομένων δεν συνοδεύεται από βεβαίωση του οικείου επιμελητηρίου περί καταβολής ή διακανονίσεως των ετήσιων εισφορών προς αυτό.

 

2. Περαιτέρω σύμφωνα με το υπ’ αριθ. Κ1-306/16.2.1993 έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης (πρώην Εμπορίου) εξαιρούνται από την υποχρεωτική εγγραφή τους σε επιμελητήρια όσοι παρέχουν κυρίως χειρωνακτική εργασία (εργατοτεχνίτες, οικοδόμοι, κ.λπ. - σχετική η υπ’ αριθ. 1060739/408/0015/ΠΟΛ.1167/28.4.1993 εγκύκλιός μας).

 

3. Ενόψει των ανωτέρω, οι οικοδόμοι που παρέχουν χειρωνακτική εργασία κατά τη θεώρηση των βιβλίων και των στοιχείων τους στη ΔΟΥ απαλλάσσονται από τη προσκόμιση βεβαίωσης επιμελητηριακής ενημερότητας. Επειδή όμως το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί αμφισβητήσεις στις ΔΟΥ σχετικά με το θέμα αυτό δεδομένου ότι η δραστηριότητα του οικοδόμου που παρέχει χειρωνακτική εργασία έχει τον ίδιο ΚΑΔ με αυτόν του εργολάβου οικοδομών και του υπεργολάβου, για την άρση αυτών των αμφισβητήσεων και προκειμένου να μην παρακωλύεται η διαδικασία της θεώρησης βιβλίων και στοιχείων, η οποία εξυπηρετεί πρωτίστως φορολογικούς σκοπούς, οι εν λόγω επιτηδευματίες(φυσικά πρόσωπα) κατά τη θεώρηση των βιβλίων και των στοιχείων τους στη ΔΟΥ, πρέπει να υποβάλλουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, με την οποία θα δηλώνουν ότι παρέχουν χειρωνακτική εργασία χωρίς να διαθέτουν προσωπικό ή μηχανήματα.

 

-------------------------------------------------------------------------

 

to be continued

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ_______________________________Αθήνα_____16 - 2 -__1993

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ______________________________________Αριθμ. Πρωτ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠ.ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ__________________________Κ1-306

ΤΜΗΜΑ Α

_________________________________________ΠΡΟΣ: Υπουργείο Οικονομικών

Ταχ. Δ/νση___: Πλ.Κάνιγγος_____________________Δ-νση 15η Βιβλίων και Στοιχείων

Ταχ.Κώδικας__: 101 81__________________________Τμήμα Α

Πληροφορίες__: Γ.ΑΛΕΞΙΟΥ_______________________Κ.Σερβίας 10

Τηλέφωνο_____: 3623593_________________________Αθήνα 101 84

TELEX________: 216735, 210994

TELEFAX______: 3642542___________________ΚΟΙΝ.:-Κ.Ε.Ε.

________________________________________________Ακαδημίας 7

_______________________________________________-Όλα τα Επιμ/ρια

ΘΕΜΑ : Εφαρμογή Διατάξεων

_______Ν.2081/92.

 

ΣΧΕΤ.: Έγγραφό σας με αριθ.

_______1005879/40/0015/15-1-93.

 

 

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού και σε ό,τι αφορά την αρμοδιότητα του ΥΠΕΜ, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Η ταξινόμηση των εμπορικών δραστηριοτήτων για την εγγραφή των επιχειρήσεων και επιτηδευματιών στα επιμελητήρια και η κωδικοποίηση των αντιστοίχων δραστηριοτήτων δεν έχει νομοθετηθεί, αλλά γίνεται με βάση τη Στατιστική Ταξινόμηση των Κλάδων Οικονομικής Δραστηριότητας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος. Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.2081/92 "ρύθμιση θεσμού Επιμ/ρίων ... ", η ταξινόμηση των εμπορικών δραστηριοτήτων των μελών των επιμελητηρίων και η κατάταξη αυτών κατά επιμ/ρια ή κατά τμήματα γίνεται με απόφαση της Διαρκούς Επιτροπής Ταξινόμησης που εδρεύει στο ΕΒΕΑ.

2. Όπως έχει γίνει δεκτό, μετά από σχετικές γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εξαιρούνται και δεν εγγράφονται στα οικεία επιμελητήρια του Ν.2081/92 (α) Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι μέλη άλλου Ν.Π.Δ.Δ., (β) Οι υπαγόμενοι σε κάποιο άλλο επιμελητήριο δικαιωματικά εκ του νόμου (ΤΕΕ, Οικονομικό, Ναυτικό, Ξενοδοχειακό, Γεωτεχνικό κλπ) καθώς και τα αντικείμενα των αντίστοιχων καθ' ύλη δραστηριοτήτων, (γ) Οι πλανόδιοι μικροπωλητές, πλανόδιο έμποροι - ως μη έχοντες επαγγελματική στέγη, (δ) Οι γεωργοί γενικότερα (μελισσοτρόφοι, χοιροτρόφοι, πτηνοτόφοι, κτηνοτρόφοι), εκτός αν πωλούν τα προϊόντα της δικής τους παραγωγής, κατόπιν επεξεργασίας ή μεταποίησης, με οργανωμένη επιχείρηση (ΕΠΕ και ΑΕ), (ε) Οι σύνδεσμοι, τα σωματεία, τα ιδρύματα και οι αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εφόσον η ιδιότητα αυτή προκύπτει από το καταστατικό τους.

3. Οι διάφορες κατηγορίες επιτηδευματιών, όπως ακριβώς αναφέρονται στο άρθρο 40 του ΠΔ 129/3-3-1989 "Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος" και σύμφωνα με το πνεύμα του Ν.2081/92, δεν εγγράφονται υποχρεωτικά στα οικεία επιμ/ρια και κατά συνέπεια οι αρμόδιες ΔΟΥ θα πρέπει να θεωρούν βιβλία και στοιχεία των επιτηδευματιών αυτών χωρίς την προσκόμιση της σχετικής βεβαίωσης.

Τέλος είναι αυτονόητο ότι ορισμένα άτομα, που παρέχουν εργασία, κυρίως χειρωνακτική, δεν εγγράφονται υποχρεωτικά στα οικεία επιμ/ρια του Ν.2081/92 (εργατοτεχνίτες, οικοδόμοι, καθαρίστριες κλπ).

 

 

__________________________________________________Ο Υφυπουργός

__________________________________________________Μ.Λιάπης

 

ΕΣΩΤ.ΔΙΑΝΟΜΗ

Δ-νση μας Τμήμα Α'

 

 

to be continued

Link to comment
Share on other sites

1. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

 

της 27 Νοεμ./14 Δεκ. 1926

 

Περί κωδικοποιήσεως των περί συστάσεως Τεχνικού Επιμελητηρίου κειμένων διατάξεων.

Βλ. και νεότερες διατάξεις του Π.Δ.295/15-30 Οκτ.2002 (ΦΕΚ Α΄262), κατωτ.αριθ.47.

Κωδικοποιούνται τα

α)Ν.Δ. της 1/21 Νοεμ. 1923 περί συστάσεως Τεχνικού Επιμελητηρίου,

β)Ν.Δ. της 30 Σεπτ./5 Οκτ.1925 περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως των περί συστάσεως Τεχνικού Επιμελητηρίου διατάξεων του από 1 Νοεμ. 1923 Ν.Δ/τος,

γ)Ν.Δ. της 18/20 Απρ. 1926 περί τροποποιήσεως του από 1 Νοεμ. 1923 Ν.Δ/τος περί συστάσεως Τεχνικού Επιμελητηρίου, δυνάμει σχετικής διατάξεως του άρθρ. 3 του τελευταίου τούτου Ν. Δ/τος.

Σύσταση

Άρθρ.1.-«Συνιστάται νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος» (ΤΕΕ), το οποίο εδρεύει στην Αθήνα και έχει περιφερειακή διάρθρωση. Το Τ.Ε.Ε. υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργείου Δημοσίων Έργων».

 

Το άρθρ. 1 αντικαταστάθηκε ως άνω από το άρθρ. 1 Νόμ. 1486/1984, κατωτ. αριθ. 33.

Μέλη του ΤΕΕ. Ειδικότητες

Άρθρ.2.-«1.Ως τακτικά μέλη του ΤΕΕ εγγράφονται υποχρεωτικά όλοι οι Ελληνικής ιθαγένειας ή οι έχοντες την ιθαγένεια κράτους–μέλους των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, διπλωματούχοι του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου των Πολυτεχνικών Σχολών της Χώρας και των ισοτίμων σχολών του εξωτερικού μετά τη λήψη της άδειας άσκησης του επαγγέλματος. Ειδικές διατάξεις που προβλέπουν την εγγραφή στο ΤΕΕ χωρίς Ελληνική ιθαγένεια ή την ιθαγένεια Κράτους μέλους των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων διατηρούνται σε ισχύ».

 

Η μέσα σε « » παρ. 1, αντικαταστάθηκε ως άνω από το άρθρ. 2 του Π.Δ. 512/30 Νοεμ.-12 Δεκ. 1991 (ΦΕΚ Α΄ 190).

 

... και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Μικρή παρένθεση εκτός θέματος.

 

Αφου δεν μιλάς εσύ Κ.Costa θα μιλήσω εγώ για σένα....

 

Και όμως μηχανικοί δεν είναι άλαλος....

Και όμως μηχανικοί εκτός από τους νόμους ξέρει και άλλα πράγματα....

Και όμως μηχανικοί κάποιοι άλλοι συνάδερφοι σας...μηχανολόγοι... σε άλλα λιμάνια του έχουν αποδώσει τον τίτλου του επίτιμου Μηχανολόγου.

Και όμως μηχανικοί αν δείτε τις γνώσεις του στα ηλιακά και την καύση θα εκπλαγείτε....

Και όμως μηχανικοί μάλλον ακόμα ντρέπεται...

Και όμως μηχανικοί αν κάτσετε να φάτε μαζί του σε ταβέρνα καλύτερα να εφοδιαστείτε με υπομονή....:D

 

ΥΓ

Μην το αφήσετε σε χλωρό κλαρί.

Η ΑΕΚ δεν θα φτιάξει γήπεδο ποτέ λεβέντη μου....:D:D:D

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

ένα μικρό update επειδή πήγα σήμερα στην εφορία, μου ζήτησαν ΜΟΝΟ ασφαλιστική ενημερότητα τπτ άλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προκειμένου να κάνω αίτηση για ΑΠΥ, για πρώτη φορά, τι χρειάζεται να κάνω? Ισχύουν τα ακόλουθα, που τα βρήκα στο παρόν θρεντ, ή υπάρχει και κάτι επιπλέον?

 

Για θεώρηση μπλοκ Α.Π.Υ. χρειάζεσαι:

 

1. Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΤΣΜΕΔΕ για πληρωμένες εισφορές 2011

2. Βεβαίωση εξόφλησης συνδρομών Τ.Ε.Ε. 2011

3. Υπεύθυνη δήλωση προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. σου με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής σε Κ.Ε.Π., όπου δηλώνεις ότι:

α. Είμαι φυσικό πρόσωπο που δεν είναι υπόχρεο καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

β. Δεν είμαι μέλος κοινοπραξίας, αστικής εταιρείας, Ο.Ε., ομόρρυθμο μέλος Ε.Ε., διαχειριστής Ε.Π.Ε., διευθύνον σύμβουλος Α.Ε.

γ. Είμαι φυσικό πρόσωπο που δεν είναι υπόχρεο καταβολής εισφορών οικοδομικού έργου.

4. Μπλοκάκι αριθμημένο και σφραγισμένο σε κάθε του σελίδα

5. Σημείωμα Κ.Β.Σ. (αίτηση ουσιαστικά για θεώρηση των μπλοκ) το οποίο το συμπληρώνεις στη Δ.Ο.Υ. ή στο ετοιμάζει νωρίτερα ο λογιστής σου.

 

- Το ''1'' μπορώ να το κατεβάσω από το διαδίκτυο, από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΣΜΕΔΕ?

- Η σφραγίδα μου τι ακριβώς πρέπει να αναγράφει? (Ονομα Επίθετο, ΑΦΜ, ΔΟΥ, ειδικότητα, διεύθυνση έδρας, ...?)

(Μπορώ να τη φτιάξω και μόνος μου, από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, τύπου ''built to order'')

- Πρέπει να κάνω τη σχέτιση στη ΔΟΥ μου, ή μπορώ να τα κατεθέσω και σε οποιαδήποτε άλλη?

- Αν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, δεν χρησιμοποιώ το ΑΠΥ, μπορώ να καταργήσω/απενεργοποιήσω (με ποιο τρόπο) και ακολουθως αν χρειαστεί να το επανεενεργοποιήσω?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Ασφαλιστικές σου ζήτησαν.

Από ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ και ΙΚΑ.

Τουλάχιστον εμένα πριν 10 μέρες αυτά μου ζήτησαν.

 

όχι ΔΟΥ Ηλιούπολης Αττικής μόνο ΤΣΜΕΔΕ τπτ άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.