Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση πολιτικού ότι δεν υπάρχουν μηχανικοί για μεγάλα έργα στην Ελλάδα


Recommended Posts

Θέλαμε να το παίξουμε μάγκιες και Ελληναράδες.....

και οι ξένοι όταν ερχονται Ελλάδα ελληναράδες γίνονται !!!

 

τα υποβρύχια που γερνανε κλπ από τους ξένους τα πήραμε!!

 

γενικώς έφαγαν και αυτοί καλά από τα χρωστούμενα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 138
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι άγιοι πατέρες αναφέρουν ότι οι ξένοι στην αρχή θα εμπιστευτούν την Ελλάδα και μετά θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους και θα πέσουμε σε πτώχευση .

Αυτό όμως δεν θα κρατήσει για πολύ . Μένει να το δούμε στο μέλλον .

 

Σορι βρε Λάζαρε, δε θέλω να θίξω τα θρησκευτικά πιστευώ σου, αλλά αυτό με τους άγιους πατέρες μου έκαψε όλο τον εγκέφαλο...

 

myri, ναι αλλα γιατί την πληρώνουμε εμείς? Γιατί πολύ απλά αντι να κάνουμε κάτι μόνοι μας, τόσα χρόνια είχαμε βολευτεί από τα δανεικά... Να μασταν μάγκες και να κάναμε ωραίες δουλειές ώστε να μη χρειαστούμε να δανειστούμε τόσο πολλά...

Link to comment
Share on other sites

Εννέα σελίδες για μια δήλωση του Πάγκαλου !!!!!

Ο κ. Πάγκαλος υπήρξε μέτριος έως κακός πολιτικός, η πολιτική του προσφορά ήταν, αδιάφορη σε περιόδους ειρήνης και αποδεδειγμένα επικίνδυνη σε στιγμές κρίσης.

Έχει περάσει στην Ιστορία ώς βασικός υπεύθυνος για έναν μεγάλο εξευτελισμό της Ελλάδας και ως συμμετέχων σε έναν ακόμα που από τρίχα δεν κατέληξε σε τραγωδία, αυτό δεν αλλάζει, όσες εξυπνάδες και να μας πεί.

Ως εκλεγόμενος πολιτικός διαισθάνεται, πολύ σωστά, ότι επειδή η ιδεολογία του οδήγησε στην οικονομική χρεοκοπία της χώρας, οι δεσμοί με τους οπαδούς του έσπασαν, (μάλλον οριστικά) και προσπαθεί να κρατηθεί σε κάποια επαφή, διαχέοντας την ευθύνη και λέγοντας μισές αλήθειες και μισά ψέματα. Είναι γνωστή αυτή η τακτική στους αγκιτάτορες, και ο κ Αντιπρόεδρος, αυτό ίσως ήταν ένα από τα λίγα πράγματα στα οποία υπήρξε καλός, μαθήτευσε και σε καλό σχολείο άλλωστε.

Είναι προφανές ότι, σε μια Δημοκρατία την τελική ευθύνη την έχει πάντα ο πολίτης ψηφοφόρος, ο κ. Πάγκαλος είναι εκλεγμένος πολιτικός, με σταυρό τον ψήφισαν 30,000 πολίτες, όχι μία φορά, πολλές φορές και μάλιστα, μετά και από το φιάσκο με τον Οτσαλάν και τα Ίμια, όσο προφανές επίσης είναι ότι, στην Δημοκρατία, οι πολίτες εκλέγουν υπεύθυνη ηγεσία, για να κάνει μια δουλειά.

Και εμείς σφάλαμε λοιπόν και οι ηγέτες μας, αλλά, δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για κατανομή ευθύνης, γιατί άλλες είναι οι δικές μας και άλλες οι ευθύνες της ηγεσίας.

Όση και να αναλάβουμε εμείς οι πολίτες, δεν θα μικρύνει το μερίδιο του κ. Πάγκαλου και όσο πολύ και να φταίνε αυτοί, πάλι εμείς τους εκλέξαμε και (το σημαντικότερο), τελικά θα πληρώσουμε τα σπασμένα.

Link to comment
Share on other sites

Ας φάμε τώρα στις 25/3 μια ωραιότατη χρεωκοπία να ησυχάσουμε μια και καλή...

 

Δεν συμφέρει κανέναν μια χρωκοπία. Και Ελλάδα και ΕΕ/ΟΝΕ/ΔΝΤ.

Όπως βέβαια δεν θα δανείσουν η ΕΕ/ΟΝΕ/ΔΝΤ με ευκολία για να μην επικροτήσουν μια τέτοια στάση κράτους ("greek statistics" 2 φορές).

 

Μπορεί να μας φτάσουν ή να φτάσουμε μόνοι μας οριακά ως την χρεωκοπία και άρα να μας πουν "πρέπει να πάρετε και άλλα φορολογικά μέτρα" αλλά δεν θέλουν να χρεωκοπήσουμε.

 

 

 

Μία τράπεζα προτιμά ο πελάτης της (δανειολήπτης) που έχει πάρει από αυτήν π.χ. σταγαστικό δάνειο ;

α) να πληρώνει κανονικά τις δόσεις του ή

β) να μην πληρώνει τις δόσεις του και να γίνει κατάσχεση του ακινήτου ή

γ) να εξοφλήσει νωρίτερα το δάνειο του προς την τράπεζα

Link to comment
Share on other sites

engineer_thess, εννοείται ότι δεν συμφέρει κανέναν μια χρεωκοπία... Αλλά από τα λίγα που καταλαβαίνει το τεχνικοοικονομικό μυαλό μου (τρομάρα μου...), αυτό που βλέπω να λένε στις 25/3 στας Βρυξέλλας είναι οτι εμμέσως η Ελλάδα χρεωκόπησε, οπότε κύριοι 26 λοιποί έταιροι της Ε.Ε. ελάτε να την σώσουμε την φουκαριάρα...

Μεταξύ μας, αν γίνει και στα χαρτιά μια χρεωκοπία, το κραχ του 29 στην Αμερική θα φαντάζει παιδική χαρά μπροστά σε αυτά που θα γίνουν.. Δε θέλω να σπείρω πανικό αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει χρεωκοπία μιας χώρας... Για τουλάχιστον 1 χρόνο η αγορά θα νεκρώσει πλήρως, λεφτά ούτε για τσιγάρα...

Προσωπικά, ελπίζω ότι οι της Τρόικας να δουν την πραγματική οικονομια της Ελλάδος και όχι μόνο τα χρηματοοικονιμικά στοιχεία της και να προτείνουν ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και όχι αφαίμαξης και του λιγοστού χρήματος που υπάρχει εκεί έξω...

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι που θα σας προσγειώσω στην (οικτρή) πραγματικότητα αλλά:

1) Το ΔΝΤ ενδιαφέρεται μόνο να συγκεντρώσει τα λεφτά των δανειστών. Ουδόλως τους ενδιαφέρει αν θα διατηρήσουμε κάποιο βιοτικό επίπεδο, αν θα έχουμε μικρή ή μεγάλη ανεργεία - αν και βέβαια η υψηλή ανεργία δεν τους συμφέρει γιατί σημαίνει λιγότερα έσοδα ή αν θα ξεπουλήσουμε ακόμα και τα κορμιά μας για να τους πληρώσουμε.

 

2) Η Ελλάδα έχει ήδη χρεωκοπήσει. Προς το παρόν προσπαθεί να επιβιώσει μέσω του εσωτερικού δανεισμού - δεν πληρώνει οφειλές προς προμηθευτές/κατασκευαστές. Πάντως η αναδιάρθρωση-επιμήκυνση είναι δείγμα χρεωκοπίας καθώς είναι το αντίστοιχο του άρθρου 99 που εφαρμόζουν οι υπό πτώχευση εταιρίες έναντι των πιστωτών τους.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά αν κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει η φράση "Μαζί τα φάγαμε" δεν φταίω εγώ.

Η φράση σημαίνει κάτι πολύ απλό και συγκεκριμένο:

α) ενοχοποίηση όλου του λαού ώστε να περάσουν τα ληστρικά μέτρα

β) διάχυση των αντικειμενικών ευθυνών του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, ώστε να μην υπάρχει κανένας ένοχος.

εσείς τώρα το ερμηνεύετε ότι όλοι είμαστε κάτοικοι αυτής της χώρας, και τα λαμόγια είναι επίσης κάτοικοι αυτής της χώρας, αρα είμαστε όλοι λαμόγια.

Δεν είναι έτσι!

Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες πολιτικές και ποινικές για πράξεις και παραλήψεις που μας έφεραν εδώ. Και αυτες δεν μπορούν να τσουβαλιαστούν μαζί με την ευθύνη του ψιλικατζή που δεν έκοψε μια απόδειξη για ένα γάλα.

Γιαυτό ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί!

Το λαθος ολων μας, ειναι οτι συνδυαζουμε την φραση με τις μιζες.

Γιατι;

Αν οι μιζες ηταν 0ευρω, θα ημασταν πολυ καλυτερα λετε;

Εγω θεωρω οτι με τις μιζες, η κατασταση απλα επιταχυνθηκε κατα ενα παραγοντα 2. Ε, ωραια, δεν θα τα ζουσαμε εμεις αυτα που ζουμε, αλλα τα παιδια μας.

 

Το δημοσιο, δεν το εχουμε κατακλεψει εμεις οι ιδιοι;

- Ποσοι και πόσα χρωστανε σε ΙΚΑ, ΦΠΑ;

Πολλοι και παρα πολλα!

- Πόσοι κατακλεψαμε το συστημα υγειας δινοντας το βιβλιαριο σε συγγενεις;

Οι περισσότεροι.

 

Να συνεχισω;

Ακομα πιστευετε οτι δεν τα φαγαμε μαζι;

Οταν το χρεος μονο του ΟΣΕ ειναι ανα ετος, σχεδον οσα μαζευουνε απο τον κοσμακο με τα μετρα;

Δηλαδη για τους υπερογκους μισθους, ποιος φταιει; Η μιζα;

Για τα ανοητα επιδοματα "εγκαιρης προσελευσης";

Για το πολυπληθεστατο, υπερογκο δημοσιο;

Για το δημοσιο που δεν δουλευει; Η μηπως ο δημ. υπαλληλος που ξηνεται δεν κανει καταχραση δημοσιου χρηματος;

 

Ναι, ενα εργο εδω κοστιζει 7x φορες.

Γνωριζετε ομως, οτι ο εργοληπτης πρεπει να λαδωσει μεχρι και τον τελευταιο τροχο της μηχανης. Μη μου πειτε οτι οι ιδιωτες που δουλευαν υπεργολαβικα σε δημ. εργα δεν χρεωνανε 2 φορες πανω... Μη μου πειτε οτι οι προμηθευτες δεν χρεωνανε 2 φορες πανω... Αυτοι δηλ δεν φαγανε;

 

Και αντε, ας αφησουμε την υπερχρεωση, πες πως δεν συμβαινει. Να μιλησουμε για την ποιοτητα; Οταν η όποια παρεχομενη ποιοτητα ειναι ηθελημενα η κακιστη, οταν πουλανε-με φυκια για μεταξωτες κορδελες, κανεις δεν κλέβει;

 

Παιδια, ας μην στρουθοκαμηλιζουμε πλεον, ας μην αποποιουμαστε τις ευθυνες μας...

Όλοι εχουμε ευθυνη με τον ενα η τον αλλο τροπο, μικρη η μεγαλη.

 

Με βαση αυτο, εγω αποδεχομαι την φραση "μαζι τα φαγαμε".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όλοι εχουμε ευθυνη με τον ενα η τον αλλο τροπο, μικρη η μεγαλη.

 

Όλοι έχουμε ευθύνη των πράξεών μας, πράγματι. Και όσοι με οποιονδήποτε τρόπο συνειδητά ζημιώσαμε το δημόσιο και αποκομίσαμε οποιουδήποτε είδους όφελος ευθυνόμαστε... Η αυτονόητη αυτή διαπίστωση είναι -πιστεύω- αποδεκτή ως αληθής από όλους μας.

 

Αυτή η γενική ευθύνη διαβαθμίζεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

- Εκείνων που -αποδεχόμενοι ρόλο εκπορνευόμενου- έπραξαν το ό,τι μεμπτό από θέση αδυνάμου, ενίοτε παρακινούμενοι από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

- Εκείνων που -ως μαστροποί της κοινωνίας- από θέση ισχύος μεθόδευσαν την δημιουργία κλίματος διαφθοράς, περιρρέουσας ατμόσφαιρας που παρακινεί σε ανομία, φαυλότητας, κοινωνικής διάλυσης.

 

Δεν θα κρίνουμε με το ίδιο μάτι την πόρνη και τον νταβατζή, το βαποράκι και τον έμπορο, τον φαύλο "ηγέτη" και τον εκμαυλισμένο "πολίτη".

Αλλά κυρίως, δεν θα ανεχθούμε τον νταβατζή να μας λέει ότι "μαζί τα φάγαμε"...

 

Όχι, δεν τα φάγαμε μαζί με τον Πάγκαλο, δεν έχουμε τίποτα κοινό μαζί του. Κι αν εκμεταλλευόμενος την ανοησία μας, τον φόβο μας, την ψήφο μας, έγινε "ηγέτης" -και αντιπρόεδρος σήμερα της κυβέρνησης- δεν μας συνδέει τίποτα. Μας χωρίζει η κυνικότητα του μαστροπού, η αηδία του διακορευθέντος, η οργή του εξαπατηθέντος, η αλαζονία του εξουσιαστή. Δεν του μοιάζουμε και δεν μας μοιάζει, δεν είναι ένας από εμάς.

 

Το ότι με χυδαίο τρόπο μας προσβάλει για να κάνει κομπίνες με τους "έξω" αποκαλύπτει απλώς για ποιούς δουλεύει, ποιοι τον καθοδηγούν, από που τα παίρνει.

Link to comment
Share on other sites

myri, ναι αλλα γιατί την πληρώνουμε εμείς? Γιατί πολύ απλά αντι να κάνουμε κάτι μόνοι μας, τόσα χρόνια είχαμε βολευτεί από τα δανεικά...

άμα δεν είσαι πολιτικός

και δεν έχεις τουλάχιστον 1 offshore εταιρία τότε πλερώνεις

 

Να μασταν μάγκες και να κάναμε ωραίες δουλειές ώστε να μη χρειαστούμε να δανειστούμε τόσο πολλά...

διάβασε λίγο ιστορία από το 1821 και μετά να δεις κάτι ωραία δάνεια που μας έδωσαν οι συμμάχοι μας

αφου μας εμπλέξανε σε πολέμους χωρις νόημα για να καταλαβεις πως τα δανεικά δίνονται πάντα υστεροβουλα και πολλές φορές ειναι μονόδρομος

 

Όλοι εχουμε ευθυνη με τον ενα η τον αλλο τροπο, μικρη η μεγαλη.

Να πληρώσει λοιπόν ο καθένας ανάλογα με την ευθύνη του!

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς!

 

και όχι μόνο αυτό, εμείς σαν απλοί πολίτες έχουμε ήδη πληρώσει και με το παραπάνω... μειώσεις μισθών, ανεργία, περικοπή παροχών και δεν συμμαζεύεται...

 

οι πολιτικοί τι ακριβώς πληρώσανε;

 

ακόμα και καραμπινάτες περιπτώσεις τύπου Τσουκάτος και Μαντέλης που παραδέχτηκαν ότι τα πήραν, δεν έχουν υποστεί κυρώσεις!

 

Και μετά βγαίνουν και μας λένε ότι μαζί τα φάγαμε;;

 

Ε, όχι!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.