Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαλλαγή ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

....................

 

Nα θεωρήσετε χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα από το ΤΣΜΕΔΕ (με απόφαση προισταμένου ΔΟΥ , γνωρίζουν σχετικά στην αρμόδια ΔΟΥ ....).

 

SOTHIRIS έχεις κάποιο έγγραφο γι΄αυτό, να το βρούμε;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 259
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

SOTHIRIS έχεις κάποιο έγγραφο γι΄αυτό, να το βρούμε;

 

 

 

Την απάντηση θα την βρείς στον ΚΒΣ (ΠΔ 186/1992) στο άρθρο 8 (παρ. α και β) Χονδρικά με βασικό χρέος (χωρίς νόμιμες προσαυξήσεις) 6.000 ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία δεν υπάρχει πρόβλημα θεώρησης .

Πέραν αυτού και κατ εξαίρεση με απόφαση του προισταμένου της ΔΟΥ μπορεί να θεωρούνται βιβλία και περιορισμένος αριθμός στοιχείων (ΑΠΥ) σε επαγγελματίες που οφείλουν ληξιπρόθεσμα και απαιτητά μη φορολογικά χρέη (με υποχρέωση του εφόρου να αναγγέλει αρμοδίως και εγγράφως στα πρόσωπα αυτά ότι εσύ θεώρησες ).

Κοντολογίς παίρνεις βεβαίωση οφειλής από το ΤΣΜΕΔΕ (ΘΑ ΑΝΑΓΡΆΦΕΙ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ) και κατόπιν γραμμή στην ΔΟΥ για θεώρηση ΑΠΥ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον είναι το παρακάτω στον κώδικα βιβλίων και στοιχείων :

 

Αρθρο 36 παράγραφος 8β εδάφιο τρίτο

 

8. Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. δε θεωρεί φορολογικά στοιχεία σε υπόχρεο ο οποίος:

α) δεν έχει εκπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες και απαιτητές υποχρεώσεις του από πάσης φύσης φόρους του δημοσίου από την επαγγελματική του δραστηριότητα, από δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου, πρόστιμα για παραβάσεις των διατάξεων του Κώδικα αυτού, τέλη ή εισφορές που βεβαιώνονται από τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, όταν το σύνολο των υποχρεώσεων αυτών, χωρίς τις νόμιμες προσαυξήσεις ξεπερνά τα έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ, εκτός αν έχει υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα και είναι απόλυτα συνεπής στην καταβολή των δόσεων αυτών. Επί ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων και περιορισμένης ευθύνης εταιρειών, κοινοπραξιών, κοινωνιών και αστικών εταιρειών πρέπει να ερευνάται, μόνο κατά την πρώτη θεώρηση μετά τη σύστασή τους, εάν έχουν εκπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και τα μέλη των εταιρειών ή της κοινοπραξίας ή της κοινωνίας ή της αστικής εταιρείας.

β) δεν έχει υποβάλει στη δημόσια οικονομική υπηρεσία δηλώσεις απόδοσης οποιουδήποτε παρακρατούμενου ή επιρριπτόμενου φόρου, τέλους, εισφοράς από οποιαδήποτε αιτία.

Κατ' εξαίρεση των όσων ορίζονται πιο πάνω ο προϊστάμενος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. μπορεί με απόφασή του να εγκρίνει τη θεώρηση περιορισμένου αριθμού φορολογικών στοιχείων, αφού καταβάλλει ο υπόχρεος μέρος της οφειλής του που καθορίζεται με την ίδια απόφαση.

Το όριο της περίπτωσης α' ισχύει και σε κάθε περίπτωση μη θεώρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση μη φορολογικές διατάξεις, εξαιρουμένων των χρεών προς τα Επιμελητήρια.

Ομοίως, κατ' εξαίρεση, με απόφαση του προϊσταμένου της αρμόδιας ΔΟΥ μπορεί, να θεωρούνται βιβλία και περιορισμένος αριθμός στοιχείων σε επιτηδευματίες, που οφείλουν ληξιπρόθεσμα και απαιτητά χρέη μη φορολογικά και έχουν κώλυμα θεώρησης από άλλες μη φορολογικές διατάξεις. Κάθε σχετική περίπτωση θα αναγγέλλεται εγγράφως στα αρμόδια κατά περίπτωση, για τα χρέη αυτά, πρόσωπα

 

Νομίζω συνήθως σου θεωρούν πχ 10 φύλλα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ (προσωπικά) που δεν είχα ΙΚΑ θεωρήσα πενηντάδα (ΑΠΥ).

Ωστόσο για βασικό χρέος μικρότερο ή ίσο των 6.000 ευρώ (πλην οφειλών σε επιμελητήρια που δεν καλύπτονται με το άρθρο αυτό ) θεωρείς κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Στην πραγματικότητα και αλλάζοντας κάπως τα λόγια της myri : Αν θεωρήσεις θα εισπράξεις άρα΄υπάρχουν πιθανότητες να επιβιώσεις .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επειδή το Θέμα είναι "Απαλλαγή ΤΣΜΕΔΕ" και επειδή πολλοί έγραψαν ότι θα ήθελαν να απαλλαγούν λόγω ανεργίας (και για όσο διάστημα είναι άνεργοι), να κάτι σχετικό και πρόσφατο:

http://www.michanikos.gr/showpost.php?p=322387&postcount=9

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε για την πληροφορία φίλε stat.

 

Χαράτσι 10 ευρώ το μήνα για τη δημιουργία αυτής της ''παροχής'' αλλά δε μας λένε πως ακριβώς θα δείξεις ό,τι το δικαιούσαι. Αλλά και να μη το δικαιούσαι πρέπει να πλερώνεις εισφορές..Ουφ...

Link to comment
Share on other sites

nik συνάδελφε θα σε ρωτήσω κάτι...!!!

Ζείς στον κόσμο μας ή σε κάποιον κόσμο δικό σου?

Πας καλά?

Εσύ δηλαδή έχεις την εντύπωση πως με όλα αυτα που δρομολογούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας θα πάρεις σύνταξη και μάλιστα και 1800 - 2000 E??

Δεν ξερω πόσα βγάζεις και που δουλεύεις για να έχεις κάνει τέτοιο κομπόδεμα και να μην σε απασχολεί πόσα πληρώνεις και γιατί στο ΤΣΜΕΔΕ γιατί για σύνταξη δεν τα πληρώνεις σίγουρα. Εκτός αν είσαι τόσο κοντά στην σύνταξη κ προλαβαίνεις φέτος ή του χρόνου να βγείς οπότε αλλάζει το θέμα.

Παρ' όλα αυτά εγώ τα λεφτά μου θέλω να τα επενδύω όπου γουστάρω εγώ και τα γηρατειά μου να τα εξασφαλίσω όπως νομίζω εγώ και όχι όπως θέλει το ΤΣΜΕΔΕ δηλαδή θέλω να έχω ΕΠΙΛΟΓΕΣ και όχι ΣΥΝΤΑΞΗ που ανάθεμα αν θα την πάρω ποτέ. Και εννοήται αν εσύ και οποιοσδήποτε άλλος θέλει να έχει την ΕΠΙΛΟΓΗ να πληρώνει για να πάρει μια " αξιοπρεπή " σύνταξη.

Και στο κάτω κάτω δεν μου είπε κανένας όταν μπήκα στο πολυτεχνείο ότι θα πληρώνω γαμ.....ΑΤΤΙΚΑ στο ΤΣΜΕΔΕ γιατί είμαι μηχανικός ούτε μου εξασφαλίζει κανένας ότι μετά απο 5 χρόνια που ανεβαίνουμε κλίμακα θα υπάρχουν και περισσότερα λεφτά για να δώσω

Link to comment
Share on other sites

Πάντως πέραν όλων των άλλων φοβερή λογική καποιων, πραγματικά εφεύρεση αυτό το άνω 5ετίας με το έτσι θέλω.Δηλαδή σου λένε μετά από 5 χρόνια θα είσαι έμπειρος (τρομάρα τους), θα βγάζεις και γαμώ τα λεφτά (δεν θα ξέρουμε τι να τα κάνουμε), οπότε δώσε και σε μας κάτι παραπάνω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.