Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκλήρυνση τσιμεντοκονίας εκ των υστέρων


harristheo

Recommended Posts

Kαλημερα σε όλους,

 

σε επιβλεψη έργου παρατηρήθηκε ότι η τσιμεντοκονία δεν ειναι πάρα πολύ σκληρή (ή τουλάχιστων όσο θα έπρεπε)

ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί να ξηλωθεί και να τοποθετηθεί ξανά ( αν και δεδομένου ότι από πάνω θα μπεί πλωτό ξύλο με υπόστρωμα δεν το κρίνω απαραίτητο να ξηλωθεί διοτι εν προκειται να κολληθεί πλακάκι από πανω)

υπαρχει κάποιο υλικό προφανώς επαλοιφόμενο ( και όχι πια προσμικτο) για να σκλυρήνει η τελική επιφάνεια της τσιμεντοκονίας?

 

Χάρης

 

υ.γ ενας μάστορας επιμένει να το πε΄ρασει ενα χέρι Revinex. δεν το έχω ξανακούσει.

Link to comment
Share on other sites

Επιφανειακός εμποτισμός με υδατικό διάλυμα βουτιλικών ρητινών (SBR) ή πολυβυνιλικών (PVA). Δηλαδή αραιωμένο revinex ή αραιωμένη atlacol. Χρειάζεται αρκετή ποσότητα για εισχώρηση σε βάθος 1~2mm. Μην περιμένεις βέβαια θαύματα, μόνο επιφανειακή αύξηση της σκληρότητας και της αντίστασης στην απότριψη. Υπερβολική δόση θα δημιουργήσει φράγμα υδρατμών...

Link to comment
Share on other sites

Με το revinex τα δυο χιλ τα παίρνεις σε περίπου 1 βδομάδα και οχι ομοιόμορφα (στα πλωτά δεν έχεις πρόβλημα αλλα στα πλακάκια θα τα πάρεις στο χέρι. Εφόσον δεν έβαλες σκληρυντικό/επιταχυντή στην κονία να τελείωσεις σε 48 ωρες, αυτοεπιπεδούμενο 1-2 εκ όπως ο συνάδελφος με σκληρυντή διάχυσης να πάει και κάτω.

Link to comment
Share on other sites

Η καλύτερη λύση είναι αυτή που σου πρότεινε ο banskoboy.

Ρίξε ένα αυτοεπιπεδούμενο και πρόσθεσε μέσα κάποιο σκληρυντικό υλικό, όπως π.χ. το MASTERTOP 100.

Και αν σε ανησυχεί η συνάφεια μεταξύ νέου και παλαιού, χρησιμοποίησε κάποιο συγκολλητικό γαλάκτωμα, όπως το FEBOND SBR (15 lt σε 50 Kgr τσιμέντο).

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και υλικά όπως :BI-100-ISOMAT.pdf .Αν θες πάρε και την εταιρεία για περισσότερες πληροφορίες. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες με παρόμοια υλικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μια αλλη φτηνη λυση ειναι η επιπαση επιφανειακα με μιγμα τσιμεντου και σκληροκοκκου υλικου (πχ χαλαζιακη άμμος ή καλυτερα σμύριδα) με νερό. Μετα διαβρέχεις με υλικό τύπου revinex ώστε να αποκολληθούν όσο το δυνατό λιγότεροι κόκκοι υλικού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.