Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ περί δικαιώματος υπογραφής εξαρτημένων τοπογραφικών διαγρ/των


GRTOPO

Recommended Posts

Είναι πρόβλημα πάντως όσοι συνάδελφοι ασχολούνται πραγματικά και το γνωρίζουν το αντικείμενο , εγώ δεν ανήκω σε αυτούς , να βρεθούν ξεκρέμαστοι ξαφνικά .

 

Για το δικό μου πρόβλημα όμως τι θα γίνει BAS; Να βλέπω συμμαθητές μου από το σχολείο, αποφοίτους ΤΕΙ Δομικών Έργων και Έργων Υποδομής, με 3 χρόνια σπουδών πρακτικά (μην το συζητήσουμε τώρα αυτό-μπήκαν στα 18 και στα 22,5 είχαν τελειώσει και στρατό) να πηγαινοέρχονται καμαρωτοί καμαρωτοί με φακέλους παραμάσχαλα σε Πολεοδομίες, Δασαρχεία και Δήμους και την ίδια στιγμή που εκτός των Τοπογραφικών τους φυσικά "περνάνε" και Αρχιτεκτονικά και Στατικά σε εμένα να ζητάνε ...συνυπογραφή για τα στατικά του 2όροφου που προτίθεμαι να φτιάξω για τον εαυτό μου; Επιτέλους έχω κανένα λόγο ύπαρξης εγώ σε αυτό το "πανηγύρι" που έχει στηθεί ή πέταξα τσάμπα τα χρόνια μου στο Πολυτεχνείο; Τι ρόλο παίζω; Του κομπάρσου ή του απλού παρατηρητή; Να τα καταργήσουμε τότε πλήρως όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα, να ισοπεδώσουμε τα πάντα και να υπογράφει ο καθένας ό,τι θέλει!

 

Υ.Γ. Όσοι νομίζουν οτι αυτό το πρόβλημα είναι περιορισμένο στους ΑΤΜ και στα εξαρτημένα τους χρειάζονται απεξάρτηση. Το πρόβλημα είναι ολοκληρωτικό γιατί αμφισβητείται εξ ολοκλήρου η επαγγελματική αυτονομία τριών ειδικοτήτων μηχανικών ΤΕ. Αυτό είναι το αληθινό πρόβλημα και όχι ο μικρόκοσμός σας.

 

 

Σαφώς είναι γενικότερο το πρόβλημα. Όταν όμως τίθεται θέμα επιβίωσης, το μικρόκοσμό μας θα κοιτάξουμε. Ειδικά όταν δε ζητάμε τίποτα πέρα από την εφαρμογή του (ατελούς και ελλιπούς έστω) Νόμου.

Link to comment
Share on other sites

kasvan σωστός. Να εφαρμοστούν οι νόμοι, ΟΛΟΙ όμως. Όχι να απαιτούμε την εφαρμογή μόνο όσων μας συμφέρουν και οι υπόλοιποι να πάνε να πνιγούν, έτσι δεν είναι το σωστό; Στους Τοπογράφους Τ.Ε. αναφέρομαι φυσικά για να μην παρεξηγηθούμε. Πάντως ωραίοι είμαστε: η Ελλάδα καίγεται και εμείς πάλι στις ίδιες παγιωμένες θέσεις που δεν οδηγούν πουθενά στο τέλος. Όσο όμως δεν υπογράφει το ΥΠΕΚΑ δεν ισχύει νομικά η γνωμοδότηση οπότε και πάλι τσάμπα σάλιο ξοδεύουμε.

Link to comment
Share on other sites

Ποιοι υπόλοιποι οι νόμοι; Ή όσοι παρανομούν; Για τους τοπογράφους είναι γνωστή η θέση μας (των ΠΕ).

 

Πάγια θέση είναι η εφαρμογή των νόμων και όχι του κάνω-ό,τι-μ' αρέσει (για αυτό κάηκε η Ελλάδα).

 

tpanag +1000

Link to comment
Share on other sites

Πάγια θέση είναι η εφαρμογή των νόμων και όχι του κάνω-ό,τι-μ' αρέσει (για αυτό κάηκε η Ελλάδα).

 

Εάν είναι πάγια θέση η εφαρμογή των νόμων τότε κανονίστε να απαιτήσετε την έκδοση ΕΔ για τους Τοπογράφους Τ.Ε. όπως ορίζουν οι νόμοι και αγωνιστείτε μετά όλοι μαζί για τον αποκλεισμό όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων (ΠΜ-ΑΜ) από τα τοπογραφικά.

Link to comment
Share on other sites

Kύριε Κasvan φυσικά και δεν έχει νόημα να συνομιλείς μαζί μου διότι θα πρέπει να έχεις και επιχειρήματα για να το καταφέρεις αυτό και επίσης προϋποθέτει οτι θα κάτσεις και λίγο online και δεν θα κάνεις log out το επόμενο δευτερόλεπτο της απάντησής σου. Μπορείς να καταλάβεις βασικά πράγματα? Αν ναι θα αντιληφθείς οτι δεν σε μέμφομαι για τις διεκδικήσεις σου αλλά για το τρόπο σου. Οσον αφορά τα τοπογραφικά γραμμένα τα έχω και καθόλου δεν ασχολούμαι μαζί τους. Έχω συνεργάτες Διπλωματούχους Τοπογράφους που σέβομαι και με σέβονται χωρίς να με υποτιμούν επειδή γνωρίζουν τη δουλειά μου. Απο εκεί και πέρα πες οτι θες δεν με ενδιαφέρει διότι εγω δεν δεν έχω καμία ατζέντα εδω μέσα.

 

Υ.Γ. tpanag δεν τα έχω μαζί σου και με κανέναν που εκφράζεται και φέρεται πολιτισμένα ασχέτως αν διαφωνώ μαζί του. Απλά μερικοί τρελάθηκαν με τη μυρωδιά του αίματος και δεν κρατιούνται με τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα. Οπότε μιλάμε καθαρά για εφαρμογή των νόμων κατά περίπτωση αναλόγως του προσωπικού συμφέροντος. Οπότε δεν θέλετε να εφαρμοστούν ΟΛΟΙ οι νόμοι αλλά μόνο μερικοί, σωστά kasvan? Οπότε και με δεδομένο ότι η γνωμοδότηση δεν έχει ακόμα εγκριθεί και προωθηθεί από το ΥΠΕΚΑ γιατί να μην κοιτάξει ο οποιοσδήποτε το προσωπικό του συμφέρον; Άλλωστε προς το παρόν δεν κάνει κάτι παράνομο αφού υπάρχει κενό νόμου και γνωμοδοτήσεων, έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Κύριοι τοπογραφοι- αγρονομοι Α.Ε.Ι. Που φωναζεται διαρκώς για κατοχύρωση των τοπογραφικων (εξαρτημένων και μη) σε εσάς και μόνον εσάς,τι θα λεγαται σε εμάς τους μηχανικούς Δομικών έργων ,που σπουδαζουμε 4 έτη+ 6μηνες πρακτική να πηγαινοερχομεθα μόνον εμείς στις πολεοδομίες με φακέλους για έκδοση οικοδομικών αδειών και να μας αφήσετε ήσυχους να κάνουμε την δουλειά μας.η μήπως τελικά το τμήμα σας με λίγα μαθήματα οικοδομικής σας κάνει και εσάς λίγο πολυ πολιτικούς μηχανικούς;

Οποίος δεχτεί την πρόταση μου είναι μάγκας . Εγω με την σειρά μου μόνον τότε θα δεχτώ ότι έχετε απόλυτο Δηκιο και απο αύριο θα σταματήσω να υπογραφώ τοπογραφικα διαγράμματα !

Link to comment
Share on other sites

Eντάξει παιδιά φτάνει ξεχείλωσε το θέμα. Θα αρχίσουν πάλι οι υπερβολές, το τι έκανες εσύ τι έκανα εγώ και σαχλαμάρες κάθε είδους. Το θέμα είναι απλό. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα δικαιώματα για τις ειδικότητές μας. Έτσι κάνει ο καθένας οτι πιστεύει οτι μπορεί να υποστηρίξει. Σωστό ή λάθος δεν είμαι σε θέση να ξέρω. Πρέπει να βγούν τα Ε.Δ. σύντομα ώστε να ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι και οι υπόλοιποι συνάδελφοι αν θεωρούν οτι θίγονται ακόμα και τότε ας κάνουν οτι καταλαβαίνουν. Όμως δεν θα έπρεπε να θεωρείται νίκη μια γνωμοδότηση η οποία αναφέρει οτι μια επαγγελματική ομάδα δεν διαθέτει δικαιώματα σε μια εργασία διότι απλά δεν διαθέτει δικαιώματα γενικά. Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα συνάδελφοι το μεταθέτει στο μέλλον. Πρέπει να υπάρξουν σαφή δικαιώματα για όλες τις ειδικότητες (ΠΕ,ΤΕ) βασισμένα στις πραγματικές τους δεξιότητες.

 

Υ.Γ. Κύριε Κasvan παύω να ασχολούμαι διότι όπως λέγαν και οι Ρωμαίοι Vanitas vanitatum et omnia vanitas.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.