Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ περί δικαιώματος υπογραφής εξαρτημένων τοπογραφικών διαγρ/των


GRTOPO

Recommended Posts

Ψυχραιμία παίδες! Ειλικρινά νομίζετε οτι βγαίνει κατι έτσι? Εγώ πάντως δεν το πιστεύω. Αφήστε και κάτι να πέσει! Επίσης George Kara καλό είναι να είμαστε ακριβείς στις τοποθετήσεις μας εκτός και αν θέλουμε απλά να τσιγκλίσουμε κάποιους. Πιστεύω πάντως πως δεν ήταν αυτός ο σκοπός σου και αυτό που ήθελες να πείς είναι πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να έχουν οι ειδικότητές μας δικαιώματα στα εξαρτημένα εφόσον καθοριστούν Π.Δ. για τα Ε.Δ. των συγκεκριμένων ειδικοτήτων τα οποία το επιτρέπουν. Όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή όμως το απαγορεύει ξεκάθαρα, εφόσον τελικά ισχύσει.

 

Υ.Γ. Επιμένω πάντως οτι το λάθος όλων των συναδέλφων είναι οτι εστιάζουν στα τοπογραφικά και παραβλέπουν το γεγονός οτι η γνωμάτευση αναγνωρίζει οτι υπάρχει παντελής έλλειψη ουσιαστικών δικαιωμάτων για τις εν λόγω ειδικότητες.

Link to comment
Share on other sites

Και ότι οι παραπάνω πτυχιούχοι ουσιαστικά δουλεύουν με το Άρθρο 1 του Π.Δ. 318/94 και με βάση το πρόγραμμα σπουδών τους...Εγώ και τοπογραφία έκανα και Ειδικά θέματα τοπογραφίας με εφαρμογή στα GPS γιατί να μην μπορώ να υπογράφω εξαρτημένα τοπογραφικά διαγράμματα;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ και τοπογραφία έκανα και Ειδικά θέματα τοπογραφίας με εφαρμογή στα GPS γιατί να μην μπορώ να υπογράφω εξαρτημένα τοπογραφικά διαγράμματα;

 

Γιατί πολύ απλά, εγώ έχω κάνει όχι 2 αλλά 9 "τοπογραφίες" (ξεχνώ ίσως 1-2 μαθήματα-θέματα τα οποία ενδεχομένως ήταν το καθένα δυσκολότερο από ...την πτυχιακή σου) και άλλα 2 μαθήματα θεωρίας GPS. Μπορείς κατά συνέπεια να είσαι ένας καταρτισμένος βοηθός μου αλλά όχι να υπογράφεις και μάλιστα ακριβώς τα ίδια με εμένα.

Τα παραπάνω χωρίς κακία, και υπό τις 2 αυτονόητες προϋποθέσεις που ισχύουν:

1) Εκ των πραγμάτων το αντικείμενο που σπουδάζουμε (του Μηχανικού) οφείλει να είναι προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα καθότι "πρακτικό" επάγγελμα.

2) (Παρεπόμενο του υπ. αριθμ. 1): Δεν υπάρχει αντικείμενο Γεωδαισίας στη ...Σελήνη, οπότε αναγκαστικά μικρές-ξεμικρές οι δουλειές στη Γη (λέω και στην "Ελλάδα" αν θες), σε αυτές μόνο μπορεί και πρέπει να εφαρμοστεί το "μοντέλο" (αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ εδώ μπορώ να το επαναδιατυπώσω).

Ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που ζήτησαν από τον Θεοχάρη να ξανανοίξει το θέμα για να καταθέσω την εντελώς "ψυχρή" πληροφορία σχετικά με την άλλη γνωμοδότηση. Άλλο σχόλιο δεν έκανα όπως βλέπετε αρχικά, παρά μόνο απάντησα. Μην το τραβάτε το θέμα όμως γιατί είναι κρίμα να ξανακλείσει.

Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα με το "θα δούμε", απλά όπως είπα δε νομίζω ότι υπάρχουν και πολλά να "δούμε" από τη στιγμή που το ίδιο το ΥΠΕΚΑ ζήτησε τη γνωμοδότηση. Σαφώς και πρέπει να προχωρήσει το θέμα των εν γένει επαγγελματικών δικαιωμάτων σας.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα συνάδελφε George Kara προσωπικά θεωρώ πως παραπάνω απο απλές αποτυπώσεις εντός σχεδίου οικοπέδων για τα οποία θα βγάλουμε άδεια δεν θα έπρεπε να έχουμε δικαίωμα. Αυτή είναι η άποψή σου και έχεις δικαίωμα σε αυτή. Αλλά δεν νομίzω πως είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος να το λύσουμε αυτό. Σαν δομικός όμως θα έπρεπε θα κυνηγάς αυτό που πραγματικά σπούδασες και όχι αυτό που έτυχε να κάνεις. Δεν είναι τα τοπογραφικά δηλαδή η δουλειά μας. Η δουλειά μας είναι η μελέτη και η κατασκευή κτιρίων. Τώρα το μέχρι πια κλίμακα μένει να το δούμε.

 

Υ.Γ. Φίλε μου tpanag μην εξάπτεσαι και ας μην το σκαλίζουμε πολύ. Δεν έχει νόημα. Όπως έχω πει πολλές φορές άλλοι θα το λύσουν το θέμα, δυστυχώς, και όχι εμείς εδω μέσα. Οπότε υπομονή.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά υπήρχε στους κανόνες συμμετοχής, ένας κανόνας ο οποίος απαγόρευε "φημολογούμενες αναρτήσεις" εφόσον αυτές δε στηρίζονται και δεν εμπεριστατώνονται. Αν δε με γελούν τα μάτια μου (καθότι εκτός της ηλικίας, είμαι και μύωπας), αυτός ο κανόνας έχει πλεόν αφαιρεθεί.

 

Τέλος πάντων. Εγώ πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο υπάρχει αυτός ο εκνευρισμός και από τις δύο (ή περισσότερες?) πλευρές. Προσωπική μου άποψη είναι πως, ό,τι και να λέει αυτό το χαρτι, πρέπει να μάθουμε, πρώτα να διαβάζουμε και μετά να συζητάμε. Ακόμα και αν το παιχνίδι είναι σικέ, αυτός ο διάλογος δεν οδηγεί πουθενά.

 

Επίσης, θα ήθελα να πω σε κάποιους συναδέλφους ΤΕ, ότι οι νόμοι, οι νομολογίες, και όλα αυτά τα σχετικά όπως η τήρησή αυτών αλλά και η (νόμιμη) προσβολή τους, ουδεμία σχέση έχουν με το να αποδείξει ο καθένας πόσες αράδες έκανε από το τάδε μάθημα ουρλιάζοντας. Η ουσία είναι η σωστή και ορθολογική απονομή των ΕΔ βάσει προγράμματος σπουδών. Πιστέψτε με, υπάρχουν πολύ πιο ουσιαστικοί λόγοι και τρόποι, αρκεί να δούμε το δάσος.

 

Σε καμία περίπτωση δε φταίνε οι ΑΤΜ, ούτε είναι υποχρεωμένοι να υπερασπίζονται τους ΤΕ σε μια χώρα όπου όλα είναι "συνδικαλιστικά". Δε φταίνε αυτοί για το κενό της ΕΕΤΕΜ. Υπερασπίζονται το επάγγελμά τους και κάνουν ότι μπορούν να επιβιώσουν...

 

Το έχει πει και άλλος συνάδελφος εδώ μεσα.. αλλά δε θυμάμαι, οτι ο μόνος τρόπος να ενημερόνωνται σωστά οι ΝΟΜΟΙ είναι να εφαμρόζονται ακόμα κ αν δε μας αρέσουν. Αλλιώς την πατάμε όλοι (όπως εδώ στην Ελλαδα) δηλαδή, δεν εφαρμόζεται τίποτα, και στο τέλος όλοι κλαίνε, και όλοι έχουν "λογικά" επιχειρήματα.

 

Δεν υπάρχουν "λογικά" επιχειρήματα σε ένα κράτος. Χωνέψτε το. Υπάρχει μόνο νομοθεσία, και ο τρόπος που αυτή προσβάλεται ή ακολουθείται (όλα αυτά νομίμως).

 

Όταν χάνεται η αίσθηση του "τι υπάρχει ως νόμος" και πάμε στο "τι θα μας άρεσε" αφήνωντάς τα όλα στη μοίρα τους, καταλήγουμε να ουρλιάζουμε, να βουτάμε, και να παρανομούμε.

 

Με την έκδοση της όποιας απόφασης, πρέπει να εκδοθούν άμεσα ΕΔ. Να ακολουθηθεί η Νόμιμη οδός, ακόμα και σε ευρωπαικο επίπεδο. Αν δεν το κάνει η ΕΕΤΕΜ, τότε να τους ξηλώσουμε και να μην τα ρίχνουμε στο ΤΕΕ. Το ΤΕΕ είναι αντίδικος σε αυτή την υπόθεση.

 

 

Και τα λέω όλα αυτά παρότι είμαι θιγόμενος, και ναι, δεν πιστέυω ότι μπορώ να υπογράψω τοπογραφικά, παρότι έχω διαβάσει λίγη γεωδαισία, για να βάλω σάλτσα στο διδακτορικό μου... Γιαυτό συνεργάζομαι με τοπογράφο...

Link to comment
Share on other sites

George78 αν κατάλαβα καλά στην πρώτη παράγραφο εννοείς ότι η γνωμοδότηση είναι "φημολογούμενη". Αν δεις αριστερά στα dοwnloads υπάρχει και μπορείς να τη κατεβάσεις- διαβάσεις γιατί επεκτείνεται στο σύνολο των επ. δικ/των των ΤΕ.

 

Ευτυχώς υπάρχουν και φωνές σαν τις δικές σου και μπορεί να τεθεί το πρόβλημα της ανυπαρξίας επ. δικ/των σας σε λογική βάση.

Link to comment
Share on other sites

George78 αν κατάλαβα καλά στην πρώτη παράγραφο εννοείς ότι η γνωμοδότηση είναι "φημολογούμενη". Αν δεις αριστερά στα dοwnloads υπάρχει και μπορείς να τη κατεβάσεις- διαβάσεις γιατί επεκτείνεται στο σύνολο των επ. δικ/των των ΤΕ. .

 

Συγνώμη! Ευχαριστώ... (Μύωπας γαρ...)

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον George78 αφού και εγώ αυτό προσπαθώ να πώ τόσο καιρό. Άσχετα αν δεν το καταφέρνω πάντα γιατί φορτώνω εύκολα! LOL! Πάντως ευτυχώς μου περνάει γρήγορα! Χιχιχι!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον George78. Νομίζω ότι εγώ είμαι αυτός που εννούσες σχετικά με την εφαρμογή των νόμων "είτε μας αρέσει είτε όχι" αλλιώς δεν θα αλλάξουν ποτέ.

 

Εμένα με "τζούζει" ως τοπογράφο, αλλά επιτέλους θα αναγκαστεί κάποιος να κάνει κάτι! Θα το πολεμήσω.

 

Και βέβαια ΔΕΝ φταίνε οι ΑΤΜ. Δουλεύω χρόνια και θεωρώ ότι μπορώ να τους αποκαλώ περισσότερο συναδέλφους από άλλους. Ποτέ δεν ανήκα συνδικαλιστικά κάπου, αλλά για το θέμα των ΤΕΙ φταίει και η ΕΕΤΕΜ.

 

Ειτε μας αρέσει είτε όχι

 

Είναι off topic. Αν θέλετε, το σβήνω:

Επίσης, θέλω να προσθέσω κάτι ακόμα: δε διάβασα όλα τα προηγούμενα μηνύματα, καθώς δεν αντέχω όλες τις ζυγαριές. Εγω προσωπικά είμαι 32 χρονών και ντρέπομαι να επικαλούμαι συνεχώς τη σχολή για να "δείξω πόσο καλός επαγγελματίας είμαι". Εγώ συμφωνώ με όλα όσα γίνονται στο εξωτερικό και τα σχετικά του "Life long Learning".

Link to comment
Share on other sites

Παίδες για να ελαφρύνουμε, τελευταία μου έφεραν τοπογραφικό σφραγισμένο από ειδικότητα ''ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ'' κόντεψα να πέσω και να παίρνω. Τί κατηγορία ήτανε και τούτη,

γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω γιατί έχω απορία με την ισχύ του?

(τι σημαίνει αυτό? τί και που σπούδασε?)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.