Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ περί δικαιώματος υπογραφής εξαρτημένων τοπογραφικών διαγρ/των


GRTOPO

Recommended Posts

τοπογραφικό σφραγισμένο από ειδικότητα ''ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ''

 

πρέπει να είναι το αντίστοιχο αυτού που είδα εγώ "Τοπογράφος εμπ." χωρίς ΑΜ ΤΕΕ, και μου είπαν ότι είναι "εμπειροτέχνης". ΔΕΝ είχα δει την τελεία.

 

Προσωπικά το κυνήγησα... και δόθηκε πίσω.

 

Θα πώ ΠΑΛΙ αυτό που λέω πάντα. ΦΤΑΕΙ αυτός που παραλαμβάνει. Οι υπογραφές και οι θέσεις έχουν και ευθύνες... ακόμα και για τους Δημόσιους λειτουργούς!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Apostol διαφωνώ μαζί σου, η φιλοσοφία των Τ.Δ. είναι η ίδια είτε για αγροτεμάχια είτε για οικόπεδα και μπορώ να σου πω ότι τα εντός σχεδίου είναι πιο εξειδικευμένη δουλεία από τα εκτός. Εσύ μπορεί να μην ασχολείσαι, υπάρχουν όμως χιλιάδες συνάδελφοι στη χώρα οι οποίοι ασχολούνται και αυτές τις δύσκολες στιγμές για την οικοδομή ζουν τις οικογένειές τους. Και στη τελική δεν μπορεί να υπογράφεις 5οροφη πολυκατοικία όπως ευελπιστείς και να μην μπορείς να υπογράφεις εξαρτημένο τοπογραφικό...μόνο στην Ελλάδα λέγονται αυτά...

Link to comment
Share on other sites

Παίδες για να ελαφρύνουμε, τελευταία μου έφεραν τοπογραφικό σφραγισμένο από ειδικότητα ''ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ'' κόντεψα να πέσω και να παίρνω. Τί κατηγορία ήτανε και τούτη,

γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω γιατί έχω απορία με την ισχύ του?

(τι σημαίνει αυτό? τί και που σπούδασε?)

 

Στην Ιταλία από το 1929 υπάρχει ο τίτλος Geometra αντί του Τοπογράφου που υπάρχει στην Ελλάδα.

Νομίζω και σε άλλες χώρες έτσι το ονομάζουν

Χρόνος σπουδών νομίζω 3 χρόνια

 

Το επιστημονικό περιεχόμενο σπουδών πιθανολογώ είναι ανάλογο των τοπογράφων μας εδώ και τα επαγγελματικά δικαιώματα κι αυτά περίπου ανάλογα.

Μη ξεχνάτε ότι στην Ευρώπη πια σπάνια υπάρχει η ανάγκη εξάρτησης από δίκτυα στο βαθμό που ΟΛΗ (μα όλη) η γη τους είναι σε κτηματολογικούς πινάκες.

Παρ αυτά κι όσο και αν φανεί παράξενο έχουν μπόλικη δουλειά και στον ιδιωτικό τομέα ως ελεύθεροι επαγγελματίες και σε εταιρείες και στο δημόσιο

 

Όποιος έχει όρεξη και ξέρει Ιταλικά μπορεί να δει εδώ. Geometra

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε άλλο να έχεις ενα οικόπεδο σχετικά μικρό το οποίο είναι περασμένο σε κάποιο σχέδιο ενός Δήμου και έχεις διαθέσιμες συντεταγμένες, υψομετρικά, αξονοδιαταυρώσεις και ότι άλλο χρειάζεσαι ώστε απλά να δείξεις τη θέση του και να βάλεις το κτίριο μέσα και άλλο να πάς εκτός σχεδίου π.χ. όπου δεν υπάρχουν τόσες ευκολίες και να πρέπει να δημιουργήσεις κάτι απο το μηδέν. Και μη μου πεις για Gps γιατί δεν ψήνομαι για την ακρίβεια και την σωστή εφαρμογή τους ώστε να βάλω τη σφραγίδα μου. Εν πάση περιπτώση μπορεί να έχεις δίκιο οτι εγώ δεν ασχολούμαι αλλά δεν ασχολούμαι διότι δεν είμαι τοπογράφος και σέβομαι το γεγονός οτι υπάρχουν ειδικότεροι απο μένα (ΠΕ,ΤΕ) που ζούν μόνο απο αυτό. Έτσι λοιπόν θα δικαιούμαι και εγώ να μιλάω όταν θα ζητήσω να πάρω κάτι καλύτερο στα κτιριακά γιατί απο αυτό ζώ και αυτό μελετάω συνεχώς απο τα 18 μου.

Link to comment
Share on other sites

@tpanag

1. Και όμως πολλοί Μηχανικοί ΠΕ δουλεύουν ως βοηθοί Μηχανικών ΤΕ. Αν αύριο ο GEORGE KARA και ο κάθε GEORGE KARA έβαζε αγγελία στην Αθήνα για βοηθό και ζήταγε Μηχανικό ΠΕ θα έπαιρνε 500-1.000 βιογραφικά. Η ιδέα ότι σπουδές σε ΑΕΙ άλλους οδηγούν σε αφεντικά και άλλους σε βοηθούς είναι so 60s... Πλέον είμαστε στο 2011, ναι τα ημερολόγια λένε την αλήθεια.

 

2. Το γεγονός ότι οι δουλειές είναι λίγες δεν είναι ικανό να αφαιρέσει συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα ούτε να καταργήσει ανθρώπους. Ας πρόσεχε το κράτος να μην δημιουργούσε σχολές. Αφού τις έφτιαξε και άτομα με προσωπικότητα, οικογένεια, υποχρεώσεις κτλ αποφοίτησαν και στήριξαν τις ελπίδες τους σε αυτές τώρα θα πρέπει να τα αποκαταστήσει και μάλιστα σύμφωνα με τα πρότυπα της Ε.Ε.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με τους βοηθούς ασχολίαστο...μα αυτό το καημό θα πάτε εσείς νέοι ΠΕ αλλά μην στεναχωριέστε έχει ο καιρός γυρίσματα...!

Όσο για τις 9 τοπογραφίες, και 19 να έκανες όταν πήγες για πρώτη φορά στο πεδίο είμαι σίγουρος 1000% ότι ένα πλήρες και σωστό τοπογραφικό δεν ήσουν σε θέση να το κάνεις...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.